Letošní poké-čundr se nesl ve znamení pohody a harmonie. Jako obvykle se účastníci fragmentovali na menší skupinky. Vypíchl bych tady, co se mi na čundru líbilo:
S výběrem kempu jsem byl velice spokojený:
- dobře vařili (a za docela normální ceny)
- byla zde možnost se koupat v zatopeném lomu nebo v bazénu (i když kvalita vody v lomu nebyla nejlepší – voda trochu zapáchala)
- hezké mini-golfové hřiště
- společenská místnost, která se ponejvíce používala pro hraní deskových her, ale také i pro hraní taneční hry na DDR padu, případě prostě pro relax a pohodu
- u chatek grill, ohniště – obojí se využilo nejen k přípravě špekáčků, hermelínů, kukuřic, lososa nebo jiných dobrot, ale hlavně jako shromaždiště, kde si lidé povídali. Posezení nám zpříjemňovala také Morxova piva Oxymoron a Sakuráč.
- cca jeden kilometr od kempu vesnice Budišov s autobusovým nádražím, obchody a bankomatem
- pro děti možnost vyblbnout se (volejbalové hřiště, trampolína, …)
- hezká příroda okolo (lesy, kopce, travnaté pláně a pole), naučné stezky (třeba Břidlicová)
Na čundru nezaznamenal žádné velké spory nebo hádky, naopak jsem měl pocit, že všichni se tak nějak rádi viděli a bavili se v rámci možností.
Velice mě potěšilo, že se za námi zastavili lidi jako Ian, nebo Ender, které jinak potkávám už jen sporadicky. Sanky bohužel z osobních důvodů nemohl s námi být už od začatku, ale jsem rád, že jsme si s ním užili aspoň tu druhou půlku čundru. Turtwig ze zdravotních důvodů taky bohužel nemohl přijet, ale věřím, že příští rok mu to vyjde a těším se na něj.
Chtěl bych poděkovat Raichuovi za jeho organizování náročnější hry Slay the Spire, Yamatovi za Zoo Vadis (hrálo se tam i mnoho jiných her, jako třeba Inovace nebo Botanica, které jsem neměl tu čest vyzkoušet). Lugia a Verča zase dovezli pokémoní TCG, tak jsem si s Verčou taky dvě hry dal a musím jí pochválit, že se jí dobře podařilo ty balíky vyvážit, aby byly proti sobě vyrovnané. Já jsem taky nějaké deskovky přivezl (jednak svoji ručně vyráběnou pokémoní, jednak Evoluci a nějaké další, ale ty další už se nestihly). U složitějších deskovek někdy trochu trvá, než se chytím a vstřebám pořádně pravidla i efekty jednotlivých karet, ale i tak je super mít možnost si zahrát a díky i za trpělivost organizátorů, když někde něco popletu.
VUK, Morx a Yamato si jako tradičně vzali na starosti i organizování výletů, za což jim děkuji (i když toho Yamatova jsem se bohužel nezúčastnil, což mě trochu mrzí; ten den jsem byl prostě utahaný a potřeboval jsem se víc prospat). Počasí na hlavní Morxův výlet vyšlo super, u VUKových výletů bylo bohužel poněkud vedro a dusno, ale dalo se to. Všechny výlety byly fajn a nejvíc se mi asi líbila druhá část Morxova výletu, kde jsme byli jenom čtyři (já, Ian, Sanky a Scyther).
Morxovi chci poděkovat za přivezení DDR padu a Scytherovi a Sankymu za připojení k notebooku a k obrazovce a vyřešení technických problémů. Taneční kroky mi bohužel moc nejdou, nikdy jsem nebyl rytmicky založený člověk, ale stejně bylo fajn si na desce zatancovat aspoň ty lehčí levely (typicky tak obtížnost 3). Budu ale do příštího roku trénovat a polepším se. :-D Naopak obdivuju Scythera, Sankyho a nejvíce Iana, jak těžké levely zvládají (obtížnost 8 nebo 9, pokud by to někoho zajímalo.
Kimimari bych moc chtěl poděkovat za krásnou Henu kresbu Dratiniho a Dragonaira na mé rameno, bylo to moc milé.
Morxe bych chtěl povzbudit, že má umělecké vlohy a rozhodně by měl v psaní své knihy pokračovat. Jeden večer nám totiž přečetl první kapitolu své knihy a mně osobně se moc líbila. Pokud všechny kapitoly budou tak dobré, jako ta první, knížka by se myslím dala i vydat. Taky jsi to i hezky dokázal přečíst (dobře intonovat hlas a tak).
Když už jsem u toho psaní, za dva roky by bylo super uspořádat autorské čtení povídek z Pika a PJZ, bude to asi u některých lidí hodně sranda a hodně cringe současně.
Specificky lidem z mojí chatky (Raichu, Scyther a Sanky) chci poděkovat, že jste byli fajn parta, byla s vámi sranda, bavilo mě překapávat (amatérský komunitní projekt překládání hry pokémon Red do češtiny), zpívat písničky (pokémoní i jiné, speciálně Jenny, oh Jenny), povídat si s vámi, hrát deskovky, chodit na výlety, a tak všechno. Taky za psychickou podporu, když jsem se necítil fajn.
Líbilo se mi, že se na čundru odehrávaly aktivity související s pokémony (některé čundry už mi připadaly spíš jako sraz party kamarádů, co se kdysi seznámili přes pokémony, ale teď už se tomu nevěnují – ale tento čundr takový nebyl). Specificky hraní pokémon go, zpívání pokémonech písniček (dokonce jsme na ně tancovali i na DDR), hraní pokémonech kartiček, zkoušeli jsme i „hádej pokémona“, lidé si na čundr brali poké-plyšáky, překapávání (viz výše), a tak dále.
Na čundru jsem potkal i nějaké pro mě nové lidi (Dolor, Tobiáš, Termuza, Lerry), což bylo taky fajn a těším se na příště.
Lugiakovi patří díky za tradiční pokémoní dračí taxi služby.
Tak zase za rok.
Zpráva byla změněna dne 21.07.2024 v 18:24:33