Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Vyřazení Yandex Metriky,
přesun webu na nový hosting

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 28.02.2022 v 11:50:05, Odpovědět
IP hash: 5613a73230496fbc

V souvislosti s geopolitickou situací ve světě jsem vyřadil z našich webů Yandex Metriku (statistiky přístupů na weby), V současné situaci nepovažuji za rozumné, posílat diagnostická data do Ruska. Navíc mám pochybnosti, že je někdo nějak zvlášť sledoval (takže asi málokomu budou chybět).

Pokud by někoho zajímal můj názor na současné politické dění, pak Ruskou invazi na Ukrajinu zásadně odsuzuji. S normálními Rusy nemám žádný problém, znám jich dost i osobně, ti lidé nemohou za pitomá rozhodnutí své vlády. Pevně doufám, že situace brzy deeskaluje.

Zpráva byla změněna dne 05.03.2022 v 01:00:56

lisakVUK
[2] Vložil lisakVUK dne 05.03.2022 v 01:03:26, Odpovědět

Ač jsem k tomuto kroku nechtěl zajít, zhoršující geopolitická situace mě nakonec přiměla poohlédnout se po hostingu v Česku. Rozhodnutí to bylo ryze pragmatické, vzhledem k situaci není jisté, zda by naše data v Rusku zůstala přístupná.

Volil jsem nabídku společnosti eBola.cz, která nabízí poměrně rozumné podmínky pro hosting více domén. Technicky to však pořád nedosahuje úrovně HostLandu, navíc cenově rozumný program má množství omezení, které na HostLandu prostě nebyly (př. omezené mailboxy atd..). Také databáze neumožňuje volbu utf8mb4, ale pouze utf8 (takže nám to opět bude usekávat "banány").

Zpráva byla změněna dne 14.03.2022 v 00:28:59

Plum
[3] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 05.03.2022 v 08:12:58, Odpovědět
IP hash: 4348a1022dbabf40

[2] lisakVUK: Jestli jsi do svého výzkumu nezahrnul svethostingu.cz, tak doporučuji mrknout. Já na něj přešel před pouhým rokem, takže s ním zatím nemám zas tolik zkušeností, ale přijde mi, že splňuje většinu tvých požadavků, vč. utf8mb4. Jejich "2 měsíce testování zdarma" není marketingový kec, ale pravda (omezená je pouze kapacita disku a počet poslaných mailů za jednotku času). Jejich administrativní rozhraní je trochu komplexnější, což mně osobně naprosto vyhovuje. Co se týče podpory, v rozhraní je formulář na odeslání požadavku - využil jsem pouze jednou a přišlo mi, že to rovnou šlo technikovi. Komunikace vypadala asi takto: "Mohli byste mi, prosím, nastavit xyz?", "Máte to tam."

lisakVUK
[4] Vložil lisakVUK dne 05.03.2022 v 08:44:44, Odpovědět

[3] : Díky za názor. Prošel jsem pár recenzí a z nich mě vypadla nejlíp ta eBola. Zda jsem udělal dobře, netuším. Ale jelikož už jsem jim zaplatil a vyhodit další peníze za hosting nechci (bohužel jsem ještě před invazí Ruska na Ukrajinu zaplatil i za HostLand) tak další případná změna hostingu má smysl, až mi vyprší předplacené období.

lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 10.03.2022 v 12:19:52, Odpovědět

Tak utf8mb4 už funguje.. eBola to podporuje, jen to není na výběr při zřizování nové databáze (?)...

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky