Fórum
Pokémon GO pikaču a evoli
téma k diskuzi (viz novinky)
pikaču, který láká děti do silničního provozu, se mi líbil
[6] Vložilo Sanky dne 30.05.2018 v 09:55:31, OdpovědětIP hash: 4af6c1fc5e6f4ef3
No hrát to asi nikdy nebudu, ale to se dá říct i o nových hrách striktně z hlavní série.
John Beakthe Nearly Ultimate One |
Část mých obav byla vyvrácena tím, že to při té formě není core series hra. Stejně se pořád obávám nutnosti propojení příštích core series her s hrami, které hrát nechci, včetně této. Budu zvědavý, co to je za hru, ale žánrově to jde mimo mě (RPG mě nebaví a pro Pokémon GO neznám dostatečně negativní slovo).
[7] John Beak: V podstatě střetávají názory lidí, kteří berou Pokémony spíš jen jako strategii a lidí, kteří si s nima chtějí něco "tak nějak užít". Pro strategického hráče samozřejmě tyhle novinky nemají moc kouzlo, spíš naopak. Ale myslím, že kdyby se Pokémoni drželi jen strategie, pak by okruh fandů byl významně menší, než je. Osobně z traileru se mi hra zdá fajn, ale zhodnotím, až si ji budu moct zahrát. Jinak Pokémon GO považuji za taky docela "mimo", přitom je ale třeba říct, že i GO se v průbehu doby vyvíjí (nové stadiony, raidy). Navíc mezi hráči Pokémon Go poznávám docela dost fanoušků, kteří znají Pokémony už ze starší doby z konzolí a podle mě se zas a tolik od mnohých z PJZ/Pika neliší. Přitom největším nedostatkem Poké GO pro mě je ta orientace na města a hustě zalidněné oblasti, takže na výletě v divočejší přírodě není nic zajímavého (a maximálně lze využít cesty k vychození vajíček). Stadiony, Pokéstopy a obvykle i zajímavější Pokémoni jsou prostě svázané s městy. Takže i když rád chodím a teoreticky bych tedy měl být v cílové skupině hráčů Poké GO, dělat výlety po ulicích měst mě nebaví...
[5] Behold3r: Prosím o definici pojmu "genwunner". Zpráva byla změněna dne 30.05.2018 v 15:29:18
Jde o pojem pro zarputilé zastánce první generace na úkor ostatních, je to myslím odkaz na německé názvosloví pro podporovatele čisté rasy.
[9] scyther-grovyle: Aha.. díky za vysvětlení ;)
[11] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 30.05.2018 v 16:42:47, OdpovědětIP hash: c5192e5a63ecbd0c
i nechutnost má své limity
[12] Vložilo Sanky dne 30.05.2018 v 18:50:31, OdpovědětIP hash: 981349aea34d6dfe
[9] scyther-grovyle: Zcela určite je to jen fonetický (výsměšný) zápis slova "gen oner".
[8] lisakVUK: Preferuji jak u her, tak u komunit, kvalitu nad kvantitou. Správná hra by měla poskytnout zábavný obsah všem cílovkám, na které míří. Nemá smysl (kromě komerčně) mít vyloženě úpadkovou hru jen aby se natáhlo víc lidí. Pak to natáhne i lidi, kteří kazí komunitu ostatním. A těm, kteří by se o to zajímali tak či tak, to poskytne pokleslý obsah místo nějakého kvalitního, což je škoda. Chápu rozhořčení dlouhodobých fanoušků nad celkovým vývojem frančízy a do značné míry ho sdílím.
[13] John Beak: Souhlasím s tebou v tom, že kvalita je nad kvantitou (a osobně jsem nikdy nechápal hry, které vznikly na téma nějaké populární postavy nebo filmu, ale jednalo se o tuctové hopsačky bez nápadu). Nicméně názor na to co je či není kvalitní může mít každý asi trochu jiný a z traileru té nové hry mě osobně to nepřipadá špatné. Nápadů na "vyhrání si s tím" je tam podle mě dost, včetně třeba i toho Pokéballu, do kterého můžeš transferovat Pokémona a pak s nim chodit na procházky (tedy tak trochu Pokéwalker v novém "kabátě"). Konec konců Pokémoni nejsou jen ty hlavní strategicko-RPG serie a já jsem si docela užíval i Pokémon Rangery nebo Pokémon Conquest... Chápu, že se existují lidé, pro které je to "pravé - ořechové" právě jen to jedno jediné a vše ostatní jsou podle nich jen "hlouposti". Není to nic nového, již v době největšího "PokéBoomu" jsem poznal soutěžní kartičkáře, pro které byl seriál i konzole "blbinky", neboť je zajímaly jen karetní strategie a hodnotu pro mě měly jen karty, které se daly dobře herně využít... Prostě mě přijde že jste možná zbytečně moc kritičtí k těm Poké "počinům", které vám nejsou tak blízké, jakkoli máte na to samozřejmě právo. Zpráva byla změněna dne 30.05.2018 v 22:27:13
[12] Sanky: Dává větší smysl, ale můžu si projektovat náckovské odkazy kam chci :D
[16] Vložilo Sanky dne 30.05.2018 v 23:54:42, OdpovědětIP hash: 4af6c1fc5e6f4ef3
To že zjednodušujou mechaniky mě netrápí tolik, jako některé, ale to Kanto je fakt bezduché. Trochu mě to mrzí.
[17] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 31.05.2018 v 17:37:05, OdpovědětIP hash: 6455791e9481b788
[2] lisakVUK: jak muze dospely clovek leta pracujici v IT nemit na switch?
Já doufám v nový gen 1 lore, ale zatím to nevypadá moc nadějně. Mechaniky z GO si dovedu předtsavit, že by mě mohly bavit zakomponované do hry. Zatím ale moc nevidím ten herní obsah, co bude titul mít. Modely poké a animace útoků vypadají dost dobře.
Tak ohledně pohybového ovládání při chytání vzkazuje Pokémon Company lidem se sníženou motorikou a dalšími omezeními pohybových schopností ať si naserou.
[20] Vložila Hafii dne 13.06.2018 v 17:19:49, OdpovědětIP hash: 8eca7e1a5178c6b4
Hmmm, tak čím víc se o té hře dozvídám, tím víc mne neláká. Vím že je to tím že je v tom hodně Pokémon GO mechanik, a ty mě nelákají. A teda zlatým hřebem bylo odhalení detailů ohledně toho pěkného pokéball ovladače. Jestli jsem tomu správně rozuměla tak si v něm rovnou koupíš Mew. To je zajímavý starter. Nebo teda bonus ke starteru. To už samo o sobě bude dělit lidi na ty, kteří mají pokeball a ty co ho nemají. Takže se asi budou hooodně dobře prodávat :D. Teda nevím jak náročně se v GOčku Mew loví, ale je to pěkný dárek. Co se toho pokéball ovladače týče, tak si myslím že když už bude mezi lidmi, tak ho určitě Nintendo použije i v nové generaci. A budou se v něm moc přenášet pokémoni mezi hrami? Kapesní pokebank? Fungující i s GO? Netušíte někdo víc?
[20] Hafii: Za návrhy v posledním odstavci bych Tě zaměstnal jako game designera v Game Freaku. Žel oni by Tě za ně nezaměstnali.
And tonight we can truly say... |
[21] John Beak: jj kapesní PokéBank by byl žůžo :3 Samozřejmě, že kompatibilitu s GO bych vynechal :D
[20] Hafii: Mew v PokeGO potkáš za splnění 8mi poměrně rozsaáhlých úkolů, každý o více bodech. Jsou tam i perličky typu "Evolvuj 20 Pokémonů", "Evolvuj Magikarpa" - k tomu potřebuješ 400 candy a běžně získáš za chycení 3 a za 1km chůze 1 (a Magikarpové se moc nehemží, takže je na každém kroku nepotkáš), chyť myslím 20 duších Pokémonů (zrovna když jsme to dělal jich moc nebylo), hoď specíální "točivý" Pokéball Excellent atd.. Dalo to docela zabrat...
[20] Hafii: [23] VUKa neposlouchej. Mewa získáš tak, že s mobilem vlezeš pod náklaďák.
Přidat příspěvek
|
|