Fórum
Breeding v PKMN Moon
Eba-chan |
Zdravím, asi jsem blbá, ale nějak mi "nefunguje" breeding. Uvedu příklad toho, jak jsem to dělala. Mám Lv 100 Ditto (6*31, shiny, timid, Destiny Knot) a Lv 1 Honedge (HP 20, ATk 15, DEF 15, SpA 30, SpD 28, SPD 15, Quiet, Kluk). A teď pokud to dobře chápu, tak Destiny Knot má zajistit, že 6 hodnot IV (náhodných) se projeví na potomkovi, ale všichni potomci měli prakticky stejné IV po Honedgovi. Teda až na jedno, kde se hodnota občas změnila na 8 (už nevím ale co). Povaha se jinak měnila, ale to je teď jedno. Stejné chování se mi projevilo i na jiných pokémonech. Takže asi někde dělám chybu, nebo mám prostě takové štěstí XD. Mám dát Destiny Knot na Honedge? Vím ještě o předmětu, který předává povahu specifického rodiče a nebo určité IV. Nejsem extra hráčka, ale řekněme, že jeden tým do turnajových soubojů bych ráda udělala :-D Děkuji za rady ;-)
John Beakthe Nearly Ultimate One |
Normálně se kopírují 3 náhodné staty od rodičů, přičemž každý z takto náhodně vybraných se bere od náhodného rodiče. Když přidáš Destiny Knot k jednomu z rodičů - libovolnému - tohle se změní na 5 statů. - Z toho, co máš v DayCare, Ti budou padat pokémoni, kteří mají pětkrát stat poděděný od náhodného rodiče (může to tedy být 5x31 od Ditta nebo 5x průměrné od Honedge, ale většinou to bude nějaký mix těch dvou - třeba 2 od jednoho a 3 od druhého) a jedenkrát stat s náhodnou hodnotou. - Při křížení chceš postupovat zhruba v tomhle pořadí: 1) Věci, které nejdou jinak záskat - hidden ability, ball... 2) Statické vlastnosti, které se dál nebudou měnit - egg moves... 3) Nature 4) IVčka - Ve finální fázi se breeduje s Everstonem (kvůli nature) na jednom pokémonovi a s Destiny Knotem na druhém. Destiny Knot Ti zajistí, že 5 statů se zdědí. Ten šestý je vždycky náhodný (1:32). U těch zbylých pěti poděděných je u každého šance na perfektní stat podle toho, co máš za rodiče: - vždy pokud oba rodiče mají pefektní stat - 1:2 pokud má perfektní stat pouze jeden - nikdy (!) pokud ho nemá ani jeden Při brredování na IVčka postupně obměňuješ rodiče tak, abys měla lepší pár s větší šancí na perfektní vejce. První priorita je pokrýt všechny staty tak, abys měla vždy u aspoň jednoho rodiče perfektní stat. - Jediný scénář, kdy se nevyplatí používat Destiny Knot, je když nemáš po ruce žádné kompatibilní pokémony s dobrými IVčky. Pak totiž chceš zkoušet na náhodu trefit maximální stat u tří statů a ne jen u jednoho. Toto je taky jeden z mála scénářů, kde má smysl používat Power Itemy k přenesení konkrétního statu. - idk jestli to je srozumitelné; kdyžtak se ptej. Už půl roku slibuju návod :( Zpráva byla změněna dne 21.05.2017 v 21:29:24
Eba-chan |
Díky moc za krásnou odpověď :-D Bohužel se mi nedaří získat mix IV, vždy mají jen ty od Honedge na 100% stejné, žádné není od Ditta, který má všechna IV 31 (zkontrolováno na Serebii.net). Proto mi přijde, že někde musím dělat velikou chybu. EV se tedy dědí? Já myslela, že ne. A ovlivňuje EV v ATK výsledné IV v ATK, nebo je to náhodné, či se příliš neprojeví? Šance na "- nikdy (!) pokud ho nemá ani jeden" by neměla nastat, aspoň si to myslím. Díky moc :-)
EV se nedědí; jen IV. Něco jsem napsal špatně. Jak se soustředění? Vydrž, opravím. Šance na "- nikdy (!) pokud ho nemá ani jeden" se týká pouze zděděných statů; vždy máš 1:6 šanci, že to bude ten jeden stat, který není zděděný, ale náhodný, a tam máš 1:32 šanci na perfektní.
Důležitá poznámka k dědění IVček: U Hyper trénovaných statů se dědí ten původní, se kterým jsi ho chytla, nikoli maximum. Pokémon se všemi staty prošlými Hyper Trainingem je pro breedování bezcenný. [4] John Beak: Opraveno. Jen jsem omylem psal EV místo IV.
Eba-chan |
Díky, U Hyper trainingu ani nejsem. Ale pořád nechápu, proč potomci mají vždy stejné IV, které pohází jen od jednoho rodiče. Nikdy to není mix, jak by mělo. Stalo se vám to někdy? Mám jen tři varianty: - 1) popsaná v prvním příspěvku 2) V SpD je 12, zbytek je stejný jako v 1) 3) Teď nově SpA 14, jinak vše opět stejné jako 1). - Ditta jsem získala pomocí metody poslání Lediby do GTS. Přezdívka dle požadované povahy a nárokem na 91+ level Ditta. Je v tomhle ta chyba? Ditta pry "rozdává" robot Hoggbot. Je to cheat? Dle diskuzí mi to nepřišlo. Díky moc za trpělivost :-)
[6] Eba-chan: Původ Ditta nemůže vadit, leda by měl IV hyper trénovaná, ale nepředpokládám, že je to tenhle případ (psalo by ti to v náhledu IV, pokud ano). Jak velký máš vzorek, ze kterého tohle usuzuješ? Možná máš jen smůlu a potřebuješ toho breednout o něco víc. Jinak čítování je to asi tak stejné jako když si stáhneš editor savů a toho pokémona si rovnou vytvoříš.
[6] Eba-chan: To zní jako že se všechny staty zdědily od Honedge. Ten jeden jiný stat v 2) a 3) je ten šestý náhodný, který nebyl zděděný. Možná se to chová jinak, než jsem zvyklý, protože Honedge nemá předmět. Dej mu ten Everstone (pokud teda chceš Quiet nature) a znovu vyzkoušej. - Tyto giveawaye vždy používají klonované pokémony. The Pokémon Company lidi s takovými boty banuje; lidí, kteří s nimi měnili, se to nedotkne. Na PJZ se to pokud vím považuje za cheat. Pokémoni křížení s takovými rodiči nicméně jsou mezinárodně akceptovaní jako legitimní. - Edit: [7] Behold3r: S tím rozdílem, že takhle to trvá dýl a nemáš jistý výsledek. Zpráva byla změněna dne 21.05.2017 v 21:56:03
Eba-chan |
[7] Behold3r: Díky, jinak za sebou mám minimálně 20 vajíček Honedge a vždy to tak vyšlo. Možná mám však jen malý vzorek. Je mi to divné. Existuje nějaká stránka, která ukáže jaké staty má pokémon mít, když má IV 31? Tedy opačný postup většinových kalkulátorů :-)
[9] Eba-chan: Hlavně IVčka se nepořítají; na to máš aplikace Judge přímo ve hře. Dostaneš ji od týpka vpravo nahoře v Battle Tree (poté, co s ním promluvíš, zmizí) a aktivuje se v PC tlačítkem, které tam přibylo. Staty samozřejmě spočítat jdou, ale na Lv1 to není dobrý způsob určování, protože spousta různých IVček Ti dá stejný stat. Možná je tedy chyba ne v Tvém setupu, ale v tom, jakým způsobem čteš hodnoty z kalkulačky?
Eba-chan |
[8] John Beak: Honedge již má Destiny Knot a Ditto dostal Everstone pro povahu Timid. Výsledek je zatím pořád stejný. Většina pokémonů byla jakoby IV kopie Honedge-rodiče. Sakra, já si říkala, že je to Easter egg nebo tak něco. Příště si dám pozor a raději zkusím dostat Ditta přímo ve hře :-) Nebo podle jiného návodu, který nezahrnuje GTS ;-) Díky
Eba-chan |
[10] John Beak: Jo, taky to zkusím, možná v tom bude ten zakopaný pes, i když bych snad nedostávala zase pořád 6x31 Honedge XD. Vylevelím je o pár úrovní a znovu to spočítám :-) Díky
[12] Eba-chan: Stav se u Battle Tree, vedle počítače tam stojí NPC, která ti odemke tlačítko na zobrazování IV přímo v boxech. Používej to.
[12] Eba-chan: Pozor při levelování na EVčka, která to ovlivňují. Jak jsem psal výše, staty neurčuj kalkulací, ale pomocí funkce ve hře, která Ti řekne pomocí klíčových frází hodnoty bez toho, abys musela cokoli počítat. Ještě jsem zapomněl dodat konkrétní hodnoty: Perfect = 31 Fantastic = 30 Very Good, Good, Average ... irelevantní No Good = 0
Eba-chan |
[14] John Beak: [13] Behold3r: Díky vám oběma. Už vím, kde je nespíš chyba. Vypočítávat kalkulátorem IV z hodnot na 1. levelu je značně zkreslující. Po vylevlení na 18 a znovu spočítání hodnot vše dává větší smysl. U Battle Tree se rozhodně stavím a nebudu se již spoléhat na kalkulačky.
[15] Eba-chan: Kalkulačky Ti spolehlivě dají hodnoty až od levelu 50 nahoru a to pouze pokud víš, kolik máš EV (typicky 0). Dá se to pochopitelně zjistit i na nižších levelech, když si to spočítáš na víc různých levelech a postupně to rozmezí omezuješ z obou stran. Ale jak jsme se shodli, tyhle metody už jsou obsolete :)
Přidat příspěvek
|
|