Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Městečko Palermon - úvod
hra na PJZ fóru

[1] Vložilo Sanky dne 22.08.2016 v 22:31:29, Odpovědět
IP hash: 817c86b6b777216d

Klikněte pro pravidla

Zápletka

Zelenavý les je domovem pro spoustu hodných Pokémonů. Nedávno se v něm ale usídlilo pár zlých Zoroarků, kteří spolu se svým kmotrem Darkraiem začali zabíjet nevinné Pokémony. Zoroarci i Darkrai se během dne maskují za běžné Pokémony, takže je nikdo nedokáže rozpoznat.

Protože neměli na výběr, rozhodli se Pokémoni ze Zelenavého města zakročit. Pokémony, které budou podezírat z toho, že jsou skrytí Zoroarci, hodlají oběsit.

Na pomoc nevinným Pokémonům přišel legendární pokémon Cresselia. Aby vyrovnala síly proti iluzijním Zoroarkům, tak také seslala na každého pokémona iluzi. Když se tedy během dne všichni sejdou u velkého stromu a hlasují o tom, koho oběsit, nikdo neví, který pokémon se za kým doopravdy skrývá. Během diskuze o tom, kdo by mohl a nemusel být Zoroark, budou obviněni ti co se chovají podezřele a nemohou svou nevinu doložit.

Dokáží hodní pokémoni odhalit zákeřné Zoroarky? Nebo se jim podaří Zelenavý les vymýtit?

Hra

Městečko Palermon je inspirované, no, hrou Městečko Palermo, také známou pod jmény Mafia nebo Werewolf. Možná jste to někdy hráli. Jedná se o psychologickou a komunikační hru. My budeme hrát zde na PJZ fóru. První hru budu organizovat já a bude spuštěna v následujících týdnech.

Hra bude probíhat přibližně následovně. Na začátku hry vám bude náhodně přidělena role (Pokémon). Během hry se střídá den a noc a začíná se nocí. V noci se Zoroarci potají domluví a zabijí jednoho hodného pokémona. Někteří hodní Pokémoni také mají schopnosti, které mohou v noci využít, např. zjistit zda je někdo Zoroarkem. Během dne poté živí pokémoni diskutují v tématu o tom co se stalo, co viděli, a co dál. Proběhne hlasování a pokud se většina shodne, bude jeden pokémon oběšen. Poté začne opět noc. To se opakuje dokud nevyhrají buď hodní pokémoni (tím že oběsí všechny Zoroarky), či Zoroarci (tím že pozabíjí všechny hodné pokémony).

Den a nejspíše i noc budou trvat alespoň 24 hodin, aby všichni měli čas se účastnit diskuze a podat svůj hlas.

Přesná pravidla a role teprve finalizuji a ohlásím je brzy. Budou se také odvíjet od počtu zájemců.

Pokud vás hra zaujala, prosím, napište se v tomto tématu. Přihláška je zatím nezávazná, ale budu s vámi počítat při návrhu. Optimální počet hráčů je 8-15 lidí. Hra není složitá a nezabírá moc času. Většina lidí bude také hrát poprvé. Pojďte si zahrát!

.

Průběh hry

Poznámka pro tento text: Termíny den a noc nemají souvisost s reálným dnem a nocí, jedná se o herní termíny pokrývající různou dobu v reálu.

Ve hře se střídá den a noc, dokud nevyhrají buď Hodní Pokémoni, nebo Zlí Pokémoni (Zoroarci).

Hra začíná nocí. V noci se bude dít následující.

• Zlí Pokémoni se ve svém tajném tématu pobaví o tom, koho zakousnou. Kdo bude obětí se rozhodne většinovým hlasováním. Pokud se Zoroarci neshodnou, vyhrává hlas Darkraie. Pokud Darkrai není přítomen, bude vybrána oběť náhodně (z nominovaných).
  • Jen jeden Zlý Pokémon (Zoroark nebo Darkrai) půjde zabít oběť. Na toho budou působit pasti. Půjde Zlý Pokémon, co si výslovně řekne, nebo náhodný Zoroark, jehož hlas byl majoritní.
  • Role, které mohou v noci činit, mi pošlou soukromou zprávu s tím, co udělají. Např. Gardevoir mi pošle zprávu s tím, koho chce prozřít.
  • Volná diskuze v tématu je povolena i během noci.
  • Noc končí po tom co se Zoroarci shodnou a ostatní mi pošlou svou akci. Pokud mi od někoho zpráva nepřijde, budu čekat alespoň 24 hodin, po delší době mohu noc kdykoliv ukončit.

Jakmile skončí noc, rozešlu soukromé zprávy lidem, kteří se něco dozvěděli. Poté napíšu do tématu co se stalo během noci (primárně kdo zemřel a jeho roli), a seznam Pokémonů, co jsou stále naživu.

Herní den se dělí na den a podvečer. Během dne mezi sebou Pokémoni volně diskutují a spekulují. Během toho mají toho možnost nominovat jednoho nebo více pokémonů na oběšení. Po určité době započnu podvečer a podle množství nominací vyberu tři Pokémony, kteří byli nařčeni.

V podvečer se smí každý hlasovat jen pro jednoho Pokémona a večer bude oběšen ten, na kterém se shodne většina (ale nemusí být oběšen nikdo!). Také bude prozrazena role oběšeného. Pokud jste někoho nominovali v diskuzi během dne a stále ho chcete oběsit, musíte pro něj opět hlasovat v podvečer! Dále nutno podotknout že absence hlasování není to samé, jako hlas pro oběšení nikoho. Pokud nechcete nikoho oběsit, musíte této možnosti dát hlas (a to lze vždy).

Délka dne bude na mém uvážení, ale pokud nenastane silná shoda, nejspíše bude den i podvečer trvat alespoň 48 hodin. Během dne mohu připomínat průběh hlasování (ale stejně tak můžete i vy!). Po dni začíná další noc a cyklus se opakuje.

Nominací či hlasem (pro oběšení během dne, a pro zakousnutí mezi Zlými Pokémony) se rozumí vyřčení jména hráče tučně. Příklad v textu: Obviňuji <b>Sankyho</b>. Pokud nedáte svou nominaci či hlas tučně, budu je ignorovat! Pokud rušíte svou nominaci či hlas, prosím napište ji přeškrtnutě podobným způsobem: Ruším svůj hlas pro <s>Sankyho</s>.

Hra končí výhrou Hodných Pokémonů nebo Zlých Pokémonů. Hodní Pokémoni vyhrají ve chvíli, kdy nejsou naživu žádní Zlí Pokémoni (nejčastěji oběšením). Zoroarci vyhrávají ve chvíli, kdy vymýtí všechny Hodné Pokémony. Hru vyhráváte se svou stranou i pokud zemřete! Takže i nechat se obětovat může být prospěšná strategie.

Obecná pravidla

• Soukromé zprávy ode mne jsou mimo hru. Nesmíte je přímo citovat a už vůbec ne dělat screenshoty. Smíte je parafrázovat. Ale uvědomte si, že existuje něco jako rámec hry, a že soukromé zprávy od mne spadají mimo něj.
  • Mrtví nemluví. Můžete sice litovat toho, že jste něco neřekli, ale platí že jakmile někdo umře, nesmí se účastnit hry v jakékoli podobě, ať už psaním do tématu nebo sdílení informacím po PM nebo jiných komunikačních kanálech.
  • Stejně tak pokud nehrajete vůbec, prosím nepište do tématu.
  • Snažte se prosím needitovat svoje příspěvky po tom co vám někdo odpověděl.
  • Bavit se o hře s ostatními hráči po jiných kanálech než je toto téma je povoleno. To znamená, že můžete někoho kontaktovat po PM a vyměňovat si tajně informace. Stále ovšem platí pravidla psaná výše.
  • Na koho se bude příliš čekat, může být ze hry odstraněn.
  • Pokud nastane z nějaké příčiny, jako je chyba pravidel či neaktivita hráče, situace, kterou považuji za chybnou, rezervuji si právo ji "opravit" jak uznám za vhodné (budete o tom alespoň částečně informováni).

Pokud někdo tyto pravidla poruší, prosím, nahlašte to mně. Ne všechno se samozřejmě mohu dozvědět, předpokládám nějaký smysl pro fér plej. Ale porušením pravidel kazíte hru sobě i všem ostatním. Trestem může být až vyloučení ze všech příštích her, nebo prostě to, že přestanu dělat Arcea :)

Je spousta zvláštních situací, které mohou nastat, ale nejsou explicitně v pravidlech popsané. Pokud je vám něco nejasné, zeptejte se - veřejně nebo mně do zpráv - a já vám veškeré dotazy zodpovím, případně pravidla učiním jasnější.

Seznam rolí ve hře

Jeden Pokémon může ve hře být víckrát. Přesný počet rolí bude uveřejněn při začátku hry.

Hodní Pokémoni: Cresselia, Bidoof, Gardevoir, Audino, Drowzee, Skarmory, Ariados

Zlí Pokémoni: Darkrai, Zoroark, Zorua

Nezávislí: Meowth, Patrat

Hodní Pokémoni

Hodní Pokémoni vyhrávají, když oběsí všechny Zlé Pokémony.

Cresselia

Cresselia je jakousi vůdkyní Hodných Pokémonů. Přišla jim na pomoc a seslala na celý Zelenavý les kouzlo, které způsobí, že se Pokémoni navzájem nerozpoznají. Díky tomu ani jí Zoroarci nerozeznají od ostatních Pokémonů.

Jako zvláštní schopnost může každou noc někoho potají navštívit, prohlédnout skrz veškeré maskování a zjistit přesně, co je za Pokémona. Přeletí při tom i pasti, takže jí neublíží.

Bidoof

Bidoof je běžný obyvatel Zelenavého lesa. Nemá žádné zvláštní schopnosti. Jediné, co zmůže proti Zoroarkům, je využít svých mozkových závitů k rozeznání pravdy od lži během dne.

Gardevoir

Gardevoir může každou noc prozřít a odhalit, jestli je někdo Zoroark, nebo ne. A to z pohodlí svého domova! Pozor, Zoruu vidí jako Zoroarka, a Darkraie nerozezná vůbec.

Audino

Jakožto léčitel může Audino každou noc zajít za libovolným Pokémonem (včetně sebe) a zachránit ho před pokrajem smrti, pokud byl napaden Zoroarky. Nemůže zachraňovat dvakrát po sobě stejného Pokémona. Během návštěvy nezjistí, o jakého Pokémona se jedná. Navštěvovaný se pouze dozví, že byl zachraňován, neví kým.

Drowzee

Jakožto Pokémon mající Insomnii se Drowzee prostě nedokáže dobře vyspat. Protože je vzhůru celou noc, slyší, když se něco šustne u některých z jeho sousedů. Stejně tak když ho někdo přijde navštívit, dozví kdo to byl i který je Pokémon. Sousedy jsou Pokémoni v seznamu hráčů nad a pod ním, a seznam je kruhový. Mrtví se přeskakují.

Hluk dělá zpravidla otevírání dveří. Když někdo jde ven, tak dělá hluk u sebe, a když někoho navštíví, tak dělá hluk na místě. Cresselia i Darkrai (když zkoumá) navštěvují tiše. Drowzee slyší pouze že se u někoho dveře otevřely, ale ne kolikrát přesně.

Skarmory

Skarmoryho specialita je tvorba pastí. Když má nějakou past, může se tu noc vydat ven a nastražit ji k někomu domů. Pokud by se tu noc rozhodl někdo za takovým Pokémonem zajít, lapí se do pasti a zemře. Pasti neovlivňují Pokémony, co jsou domácí, a ráno se rozpadnou.

Skarmory začíná bez pastí a vyrobit si jednu past mu trvá jednu celou noc. Může si hromadit i víc pastí naráz. Tu noc, co si dělá past, nemůže jít jinou pokládat.

Skarmoryho past zabije jak Zoroarka, tak Audino. Nezabije Gardevoir (protože používá telepatii), nezabije zkoumající Cresselii nebo Darkraie, nezabije Ariadose, protože ten chodí dřív.

Ariados

Ariados může každou noc znepříjemnit libovolnému Pokémonovi život - a to tím, že mu zalepí svou pavučinou dveře. Takový Pokémon, pokud se bude tu noc chystat někam jít, bude mít prostě smůlu a zůstane doma. Návštěvy se k němu ale dostanou i tak.

Zlí Pokémoni

Zlí Pokémoni vyhrávají, když vymýtí všechny Hodné Pokémony. Znají se navzájem a mají soukromé téma na tajném fóru ve kterém se vzájemně domlouvají.

Darkrai

Darkrai je něco jako kmotr všem Zoroarkům. Je na něm jim radit a domlouvat, a když se nemohou shodnout na tom, koho v noci zakousnout, tak je rozhodčím.

Pokud v noci nejde vraždit, může nenápadně zajít za libovolným Pokémonem, prohlédnout skrz veškeré maskování a zjistit přesně, co je za Pokémona. Přeletí při tom i pasti.

Zoroark

Zoroarci se každou noc dohodnou na tom, kterého Pokémona zavraždí. Zabíjet chodí jen jeden Zoroark, a to ten, co si řekne.

Zorua

Zorua je ten nejroztomilejší Zlý Pokémon! Protože je ještě štěně, nechodí zabíjet, ale může se bavit s ostatními Zoroarky a pomáhat jim.

Pokud by zbyl po tom, co jsou všichni Zoroarci oběšeni, vyvine se v Zoroarka a získá moc zabíjet. Na druhou stranu, pokud se rozhodnou Pokémoni ve dne oběsit jeho, Zoroarky to rozzlobí natolik, že půjdou tu noc zabít Pokémony dva.

Nezávislí

Nezávislí Pokémoni mají zvlášní podmínky výhry. Netvoří třetí skupinu.

Meowth

Meowth není na straně ani Hodných, ani Zlých Pokémonů. Je šašek a jeho jediným cílem je nechat se ve dne oběsit ostatními Pokémony. Po tom, co je oběšen, tak vyhraje a může poděkovat těm, co ho oběsili tím, že jednoho z nich zabije.

Patrat

Patrat nemá tušení, kteří jsou Zlí Pokémoni - ale chce být jedním z nich! Za to, aby jim pomohl, je ochoten obětovat i vlastní život. Když by to vypadalo, že během dne bude oběšen jeden ze Zlých Pokémonů, může skočit a nechat se obětovat ten večer místo něj, za jakýchkoli okolností.

Přestože není jedním z nich, vyhrává se Zlými Pokémony.

Za ilustrace děkuji Behold3rovi!

Zpráva byla změněna dne 14.09.2016 v 15:57:08

Příspěvky 27 – 46 z celkem 46. Zobrazit vše.

[28] Vložila behold3r dne 28.08.2016 v 18:14:59, Odpovědět
IP hash: b2bedef06f2a4f84

[27] Sanky: Co když jsem se nezávazně zapsal s tím, že možná budu pryč od internetů a nebudu moct hrát, a teď se nemůžu odhlásit, protože jsem pryč?

[29] Vložil scyther-grovyle dne 29.08.2016 v 11:13:33, Odpovědět
IP hash: 7b862cee3dbb7321

Já budu taky pryč a nevím, jak moc bude net :/

[30] Vložila behold3r dne 29.08.2016 v 13:53:52, Odpovědět

Tak jsem teď na poslední chvíli zjistil, že se nemůžu hry zúčastnit. Díky Dratiniho hádance jsem odhalil, že mi "moderátor" udělil zákaz odesílání PM, což mi zabraňuje provádět herní akce a komunikovat s ostatními hráči. Jsem rád, že jsem na tuhle mně doposud neznámou skutečnost přišel ještě před začátkem hry, jinak by tím mohla být hra zkažená všem účastníkům.

Edit: Zákaz prý vyprší 31.3.2016, což je datum, které už nenastane, což z něj asi dělá permanentní zákaz.

Edit 2: Už se zase můžu zúčastnit, protože mi zprávy opět fungují. Děkuji Vukovi za to, že se na problém podíval a vyřešil ho.

Zpráva byla změněna dne 01.09.2016 v 15:28:27

img
[31] Vložil Dratini dne 04.09.2016 v 21:58:47, Odpovědět
IP hash: fa5a782346d5e7d

Tak odkdy se začne hrát?

[32] Vložila behold3r dne 05.09.2016 v 09:51:35, Odpovědět

[31] Dratini: To záleží na tobě. Já třeba už hraju.

img
[33] Vložil Dratini dne 05.09.2016 v 12:41:50, Odpovědět
IP hash: fa5a782346d5e7d

V tom případě se musím zeptat, kde najdu přesná pravidla hry (v hlavičce tématu se píše, že jsou zatím neúplná a teprve se finalizují) a taky, jakým způsobem mohu začít hrát.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[34] Vložil John Beak dne 05.09.2016 v 13:03:23, Odpovědět
IP hash: 6a9b985f168657f5

[32] Behold3r: Já nejen, že hraju, ale dokonce jsem právě prohrál.

[35] Vložila behold3r dne 05.09.2016 v 13:16:20, Odpovědět

[34] John Beak: Palermon je v tomhle ohledu náročná hra, no. Jsem si jistý, že nejsi jediný, kdo teď prohrál. Přesně takhle snadno se v Palermonu může stát, že někdo prohraje.

[33] Dratini: Je mi líto, že jsi dnes v Palermonu taky prohrál. Příště se musíš na Hru víc soustředit.

[36] Vložilo Sanky dne 05.09.2016 v 18:06:02, Odpovědět
IP hash: 90ec5bec4ce83e59

Drazí Pokémoni,

konečně jsem uveřejnil pravidla. Za spolupráci při tvorbě děkuji hlavně Behold3rovi, dále Johnovi a DK. Můžete si je přečíst a v případě jakýchkoli nejasností se zde zeptat.

Také jsem rozeslal všem PM abych si ověřil, jestli stále chtějí hrát, tak mi prosím odpovězte.

V poslední řadě, pokud by někdo Palermon objevoval až teď, můžete se stále sem hlásit, můžete být náhradníky.

Snad budeme začínat už pozítří!

[37] Vložila behold3r dne 05.09.2016 v 18:53:08, Odpovědět

Už se moc těším! :3

Hlavně až si budu moct zakousnout šťavnatého Bidoofa.

Pettro
[38] Vložil Pettro dne 06.09.2016 v 14:15:56, Odpovědět
IP hash: 938287b9d686adb2

Já odpovím tady, chci stále hrát.

Pettro
[39] Vložil Pettro dne 09.09.2016 v 12:57:07, Odpovědět
IP hash: 938287b9d686adb2

Je mi líto, ale odhlašuju se. Nemám čas.

[40] Vložilo Naty dne 09.09.2016 v 14:19:33, Odpovědět
IP hash: 9c89c094ab67d2d8

[39] Pettro: S prominutím jsi ale teď pokazil celou hru, bude chybět jedna postava. Jestli máš čas sis měl zjistit dopředu.

[41] Vložilo Sanky dne 09.09.2016 v 14:24:44, Odpovědět
IP hash: f741b8d94396424

Ještě neskončila první noc. Pokud si chcete někdo zahrát, můžete být náhradníkem, ale příliš neváhejte.

Nemo
[42] Vložil Nemo dne 09.09.2016 v 22:33:00, Odpovědět
IP hash: 9f2cdf2cc8bbf9a2

Já se klidně přidám

[43] Vložilo Sanky dne 09.09.2016 v 22:46:12, Odpovědět

[42] Lenny: Díky! Přijde ti PM.

Zpráva byla změněna dne 09.09.2016 v 22:46:23

[44] Vložilo Sanky dne 14.09.2016 v 22:30:29, Odpovědět

Je možné, že bude potřeba dočasný náhradník za jednoho hráče. Pokud by měl někdo zájem, a může upřímně říct, že se s nikým kdo hraje či hrál Palermon nebavil o herních záležitostech, ať se mi prosím ozve do PM.

fiflik
[45] Vložil fiflik dne 14.09.2016 v 22:49:29, Odpovědět
IP hash: 645ca42b6c01e8b4

No, jestli se bude konat další, tak bych udělal menší úpravu rolí..

Nicméně takhle dobře jsem se už dlouho nebavil, moc díky Sanky.. :)

[46] Vložilo Naty dne 03.10.2016 v 20:11:30, Odpovědět
IP hash: 9c89c094ab67d2d8

Palermon ještě!!

[47] Vložila behold3r dne 04.10.2016 v 00:47:51, Odpovědět

Terrion ještě!!

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky