Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Offtopic diskuse z tématu
Mistrovství České republiky v Pokémonu 2016

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 07.03.2016 v 23:00:00, Odpovědět
IP hash: 4fc5f32d1c8a0804

Přemístil jsem sem offtopic diskusi z tématu Mistrovství.

Zpráva byla změněna dne 08.03.2016 v 23:18:10

Příspěvky 18 – 37 z celkem 37. Zobrazit vše.

[61] Vložil scyther-grovyle dne 08.03.2016 v 16:46:48, Odpovědět
IP hash: e950d51d11bfe35b

Můj názor:

Už když jsem zjistil, že má vzniknout stránka "Pokémoní profesoři", ptal jsem se jejich tvůrců co je jejím cílem. Po nějaké diskuzi jsem dospěl k tomu, že správně provedeno to nikomu neuškodí a naopak to může pár lidem úkázat i další strany Pokémonů, i přesto že část víceméně zakladatelů zdejší komunity je silně proti sociálním sítím. Moje první námitka ale byla, že jsem se o tom dozvěděl de facto náhodou a že o tom nevěděl nikdo dopředu. A právě naprostý nedostatek komunikace byl potom i příčinnou problémů.

Lišák Vuk, a tím pádem i pjz.cz, nemá žádnou oficiální prezenci na FB a ani ji mít nebude. Naproti tomu pochází "Pokémoní profesoři" z okruhu lidí s pjz úzce spjatých a ve své internetové přítomnosti nijak nevysvětlují, kdo jsou. Pro cizí subjekt jako je Conquest, který navíc ve svém moderně-typickém přístupu nepředpokládá, že by někdo vůbec mohl chtít na FB nebýt, bylo tedy asi dost těžko možné rozlišit, že se jedná o dvě odlišné entity. Zvláště když zástupci jak pjz, tak PP řešili stejné věci (turnaj) a PP mělo drobný odkaz na pjz v události. Je tedy pochopitelné, že když se PP nestarali o to vysvětlit situaci a organizátoři z pjz nevěděli o existenci nějaké události a propagace na FB, tak to nemohlo dopadnout moc jinak.

Co se teď dá dělat rozumného je, že se zástupci PP domluví s Vukem na tom, jaký je jejich vztah k pjz a jak se budou prezentovat, případně jak předcházet problémům se záměnou. Zároveň by mělo být v popisku akce, na kterou teď už směřuje mnoho odkazů místo sem na fórum, zveřejněno že se jedná o akci výhradně pjz. spolu s lépe najitelným odkazem než pouze ve specifikách akce jako místu kde se dají "koupit lístky".

Myslím, že nemá cenu dělat dělat zlou krev, chyba je ale dle mého na straně zástupců PP a nedostatku informací z jejich strany.

Моrx
モルックス

[62] Vložil Morx dne 08.03.2016 v 16:52:10, Odpovědět
IP hash: e68efb3a3ffdcfbc

[59] Dratini: K mýlce došlo proto že zmíněná skupina "vytvořila událost" v rámci dané sociální sítě, která informovala o pořádání mistrovství vč. odkazu na pjz. V rámci sociální sítě je však vždy vidět kdo událost vytvořil. Conquest vyšel z tohoto údaje, namísto informaci o organizátorovi v popisu akce.

Pro bližší představu ekvivalentě, kdybych já zde na fóru chtěl informovat o akci, kterou pořádá XXY, vytvořil bych o tom téma. Autorem tématu bych byl já, nicméně v textu tématu bych uvedl, že akci pořádá XXY. Pokud by někdo následně viděl téma ode mě, mohl by mylně napsat, že akci pořádá já.

S Conquestem jsem celou věc řešil, omluvili se mi a přislíbili, že příště budou text příspěvku konzultovat před tím, než ho zveřejní. Rovněž došlo k opravě textu v tomto příspěvku.

Je to nešťastná událost a věřím, že podobné věci se nebudou opakovat. Nikdo snad nemáme zapotřebí si vzájemně "krást" akce ;)

Моrx
モルックス

[63] Vložil Morx dne 08.03.2016 v 17:03:38, Odpovědět

Jiná věc je, že ve chvíli, kdy je veřejně známé, že PJZ nepodporuje sociální sítě, je nefér zveřejnit PJZ akci na FB jako událost (nikoli jen příspěvek) bez předchozí konzultace s organizátory akce.

[64] Vložil scyther-grovyle dne 08.03.2016 v 17:05:17, Odpovědět
IP hash: e950d51d11bfe35b

[52] Hirgon: To je na delší debatu, ale názor LišákaVUKa a do velké míry i můj je, že sociální sítě shromažďují příliš velké množství informací o dané osobě. Chtějí pravdivé osobní údaje, sdílí aktivitu mezi všechny přátelé a stávají se místem, které má nahradit mnoho služeb najednou. To má svoje výhody i nevýhody, ale když si někdo cení svého soukromí, chce od sebe oddělit jednotlivé složky svého života, apod., tak jsou sociální sítě svojí snahou o neustálou integraci a získávání osobních informací. Vuk ti k tomu ale určitě řekne víc.

[59] Dratini: Na FB existuje možnost vytvořit událost, na kterou se lidi hlásí. Pokémoní profesoři takovou událost vytvořili i pro Mistrovství, protože je to standardní metoda jak nějakou akci propagovat, diskutovat o ní, atd. Na pjz je zde odkaz, ale je umístěn v tabulce s informacemi o akci, v kolonce s odkazem na stránku "prodávající lístky". Conquest zřejmě jednoduše předpokládal, že PP jsou zastoupením pjz na FB, kteří linkují na své fórum. Tedy že turnaj organizují a na FB postují ti samí lidé, nebo alespoň stejná skupina.

Моrx
モルックス

[65] Vložil Morx dne 08.03.2016 v 17:22:21, Odpovědět

[52] Hirgon: Odpověď vesměs shrnul Scyther. Já bych dodal, že sociální sítě si tvoří nárok na VEŠKERÝ obsah, který skrz ně pošleš. Tzn. pošleš obrázek co jsi nakreslil? Majitelem práv na něj je nyní sociální síť, ne ty. Sociální síť ho může použít ke své propagaci, nebo ho třeba prodávat na hrnečkách, bez toho, abys s tím musel souhlasit, nebo aby ti dali část zisků. Paradoxně bys naopak správně tento obrázek už neměl dále šířit bez souhlasu sociální sítě. Totéž platí i pro texty, třeba básničky, povídky, atd. Rovněž i fotografie může sociální síť používat zcela dle své libovůle.

Obecně platí, že příliš dat koncetrovaných na jednom místě je snadno zneužitelných a velmi nerozumných. Sociální sítě si navíc dělají přehled o tom co máš a nemáš rád. Například u amerických tajných služeb a armády je běžné, že si tě při přihlášení k nim (coby zaměstnanec) prověří na sociálních sítích a pokud zjistí, že jsi například někdy (byť z hlouposti mládí) vyjádřil sympatie nějaké nevhodné skupině, nevezmou tě. Přičemž kdybys totéž udělal v rámci anonymního fóra, nedohledají to. Tohle je samozřejmě extrémní příklad, ale takových je :). Sám jsem to zkoušel při přijímání zaměstnanců a z FB uchazečů jsem se dozvěděl vše od toho jakou mají rádi zmrzlinu, přes úchylky, až po to kdy, kam a s kým jezdívají na dovolenou...

Pidgi
picture
[66] Vložil Toegdip dne 08.03.2016 v 19:00:10, Odpovědět
IP hash: 19b764108b938916

Přiznám se, že nemám sílu na to to po vás celé číst...

Co se stalo z mého pohledu? Organizátoři a Conquest si zjevně nenastavili správně komunikaci a pravděpodobně díky blokaci sociálních sítí se dostali místní organizátoři do informačního vakua. Vše, co následně nastalo, je politováníhodné, ale to je asi tak vše.

Nicméně dožadovat se toho, aby na internetu nebyly odkazy na informace, které jsou na internetu volně přístupné není ani logické ani svobodné. Když něco na internetu nechci, tak to tam nedávám, protože se musím smířit s tím, že to uvidí celý svět a pokud to tam někdo dá místo mě (můj výtvor), tak mám plné právo ho za to žalovat a žádat nápravu. I výše zmíněný FB má pro tyto případy mechanismy, kterými lze obsah odstranit (bez nutnosti registrace).

Je to o lidech, ne o sociálních sítích...

Hirgon
[67] Vložil Hirgon dne 08.03.2016 v 19:49:15, Odpovědět
IP hash: feee6b014e9dc684

[65] Morx: S těmi autorskými právy to není tak jednoduché, jak popisuješ. Ale obecně, když něco nahraju na internet, stačí i na obyčejné fórum, tak musím počítat s tím, že někdo může daný obsah "zneužít" a nic s tím nenadělám. Podmíkny při registraci na toto fórum jsem si také nepřečetl, takže když sem nahraju obrázek, tak nevím zda mi "ukradnete" autorská práva :D

To, že lidi nahrávají na facebook různé fotagrafie, videa a nemají nastavena práva k zobrazení, je jejich "blbost". Ono stačí zadat jméno do googlu a kolikrát vylezenou "zajímavé" výsledky.

Já chápu, že někdo nechce mít profil na facebooku, youtubu, atd. ale přijde mi, že lisakvuk to trochu moc hrotí... to není poprvé, co zde na fóru čtu "hate" na "sociální" sítě. Myslím si, že kdyby mělo na fb pjz "profil" (kde ani není třeba vyplňovat jména a jiné údaje, vžy se můžou vyplnit nepřesná), tak se o akcích dozvědí i lidé, kteří je cíleně nevyhledávají.

Z toho co se tu napsalo, jsem pochopil, že "profesoři" chtějí pouze informovat o událostech na fb, nikomu nic nechtějí ukrást. Viz co napsal Toegdip. LisakVUK se začal rozčilovat, že mu kradou akci, kdybych ho neviděl na fotce tady na stránce, tak si budu myslet, že je to malé děcko, které se vzteká, protože mu někdo vzal lízátko. Sorry, ale takhle se rozčilovat a rozpoutat takový flame. Takhle by se dospělý člověk neměl chovat.

Моrx
モルックス

[68] Vložil Morx dne 08.03.2016 v 20:13:22, Odpovědět

[67] Hirgon: Evidentně jsi nedával úplně pozor o podstatě věci. Ale k obecné otázce problematiky sociálních sítí, oni si to právo přivlastňují v podmínkách. Něco jiného je, že co zveřejníš může kdokoli zneužít a něco jiného je, že u souciální sítě nepůjde o zneužití, ale o legální počin. A navíc sociální sítě se v principu snaží koncentrovat informace o uživateli. Jistě, když nejsi hloupý, dáš jen informace, které chceš, ale už to, že se o to snaží nepovažujeme za dobré.

Pidgi
picture
[69] Vložil Toegdip dne 08.03.2016 v 21:04:22, Odpovědět
IP hash: 19b764108b938916

[68] Morx: upřímně řečeno, co jiného jsou sociální sítě než lidský nástroj, stejně jako oheň či jaderné štěpení, nijak je to v tomto ohledu nelze rozlišit, protože vždy záleží na tom, kdo a jak tento nástroj použije... nástroj není dobrý nebo špatný, vždy jde o to, k čemu ho kdo použije, jaký nabude účel... chci-li škodit škodím, chci-li tvořit, tvořím...

začínám mít neodbytný pocit, že se tu diskuse posunula hodně daleko od hlavního tématu

Моrx
モルックス

[70] Vložil Morx dne 08.03.2016 v 21:06:57, Odpovědět

[69] Toegdip: Je to OT, odpovídal jsem na příý dotaz. Nesouhlasím s tvou interpretací, ale nebudu to tu rozvádět, neboť bychom zabředli do dlouhé OT diskuze.

lisakVUK
[71] Vložil lisakVUK dne 09.03.2016 v 00:01:28, Odpovědět

[67] Hirgon: Nemám rád lhaní. Pokud někdo navíc lže tak, že lze snadno lež prokázat, je to nejen nemorální, ale i hloupé.

LisakVUK se začal rozčilovat, že mu kradou akci - je lež. Nikdy jsem nehovořil o MS jako své akci, nikdy jsem nepožadoval uvedení svého jména ve zprávě o akci. Následuje snaha převézt spor na osobní rovinu několika podle mého názoru trapnými poznámkami na mou adresu - když už si zmínil ty malé děti, není jim snad vlastní spíš právě takové chování? Význam slov "flame" a "hate" je také poněkud jiný, než si asi myslíš, takže jejich užití při hodnocení věcné a slušné diskuse, která zde proběhla, respektive při hodnocení slušných upozornění ve smyslu že zde nepodporujeme sociální sítě a odkazy na ně, je prostě nesprávné. Úsměvná je i tvá snaha mě "vypíchnout" ze skupiny a snažit se vyvolat dojem, že jsem zde s určitými názory snad jen samojediný, což se dá snadno vyvrátit prostým pročtením příspěvků v této diskusi.

Podstatou problému nebyly sociální sítě, ani Vuk. Šlo o chybnou informaci ve zprávě o naší (=PJZ, já si "neonikám") akci od oficiálního zástupce Nintenda v ČR na poměrně exponovaném místě, kde byla jako organizátor uvedena skupina, která se na organizaci turnaje nijak nepodílela, zatímco o PJZ tam nebyla ani zmínka. Pokud se ti tohle zdá v pořádku, případně maličnost která nestojí za řeč, pak asi nemá cenu pokračovat, protože se nemůžeme shodnout.

To, že "profesoři" vznikli za našimi zády a jednali na svou pěst i ve vztahu k firmě Conquest je také objektivní fakt, který nezpochybňuje ani druhá strana. Kdybys byl "v obraze", pak bys věděl, že ani to se nestalo samo o sobě důvodem k nějakým hádkám a rozkolům, probrali jsme to v klidu a dohodli se na budoucí spolupráci v podobě, která by vyhovovala oběma stranám. Omyl Conquestu pochopitelně rozjitřil emoce a vyvolal reakce v tomto tématu, nicméně problém jsme osobně rozebrali na 3P sraze, vše se vyřešilo a jakmile dojde k finální změně nešťastého příspěvku, lze považovat celou tuto politováníhodnou událost za uzavřenou.

Zpráva byla změněna dne 09.03.2016 v 09:56:16

lisakVUK
[72] Vložil lisakVUK dne 09.03.2016 v 10:01:43, Odpovědět
IP hash: b1c1d6ef3ea53c66

Finální verze oficiální zprávy o našem tunaji:

lisakVUK
[73] Vložil lisakVUK dne 09.03.2016 v 11:23:36, Odpovědět

Jinak abych odpověděl na dotaz ohledně sociálních sítí (k čemuž jsme se včera nedostal).

Důvodů, proč jsem proti sociálním sítím je mnoho, pokud bys to chtěl rozebrat obšírněji, tak asi osobně. Tady se vyjádřím jen ve zkratce k nejdůležitějším bodům (které ještě nezazněly).

Hlavní problém sociálních sítí je koncentrace obrovského množství osobních informací lidí na jedno místě. To je nebezpečné už ze své podstaty. Jednak k těm datům mají přístup majitelé systémů, což jsou shodou okolností americké nadnárodní firmy, jednak každý systém má nějaku slabinu a může tedy dojít k úniku dat způsobeném hackerským útokem. A samozřejmě čím více dat daný systém obsahuje, tím větší dopad taková událost bude mít.

Sociální sítě vyžadují osobní informace lidí. Jméno, příjmení, datum narození. Nebavme se teď o možnosti podvádět zadáním falešných dat, systém je nastaven tak, že tyto údaje vyžaduje a dokonce si vyhažují právo kontroly v případě pochybností. To je další důvod, proč sociální sítě odmítám. Možnost registrace pod přezdívkou byla dlouhá léta na internetu naprostou samozřejmostí.

Sociání sítě jsou navrženy tak, aby přebíraly veškeré aktivity lidí pod sebe. Všemožně se lidem podbízejí, aby oslovily a získaly opravdu co nejvíc duši. V souvislosti se sociálnímí sítěmi zaniklo mnoho nezávislých webů, komunitních fór, blogů, chatů atd.. Sociální sítě ve své podstatě likvidují pestrost internetu a místo toho nabízejí jednotné uniformní prostředí.

Sociální sítě disponují mechanismy, které automaticky (bez vůle uživate) přeposílají obsah více lidem než byl původně určen, označují lidi na fotkách, nabízejí (bez vyžádání) různý obsah na základě předchozích aktivit atd., dokonce otevřeně lidi manipulují (více ZDE). Sociální sítě ovlivňují ve velké míře chování lidí. Bohužel se staly samozřejmostí, o které už dneska spousta lidí vůbec nepřemýšlí, o nějaké bezpečnosti, o tom, že je nerozumné zveřejňovat na internetu osobní informace, adresu, fotky atd.. a prostě kopírují chování svých kamarádů, známých nebo i rodičů. V případě nezletilých dětí je negativní dopad sociálních sítí asi největší, děti ztrácejí kontakt s reálným světem, dětská dobrodružství s kamarády někde venku nahražují sledováním sociálních sítí, reší komentáře či počet "lajků" svých příspěvků. Už víc jak 10 let pracuji s dětmi a negativní dopad sociálních sítí na ně vychází z mých vlastních zkušeností.

Sociální sítě spolupracují s vládami cizích zemí. Udávají, fízlují, cenzurují. Nyní se vážně hovoří o zákazu diskuse na téma uprchlické krize, která často obsahuje negativní avšak legituikní názory lidí. Sociální sítě se tedy na jednu stranu snaží pod sebe stáhnout veškerý "virtuální život" lidí, na druhou se je snaží ovlivňovat a manipulovat.

Více informací a názorů na sociální sítě: ZDE, ZDE, ZDE, ZDE, ZDE, ZDE, ZDE

PJZ není sociápní síť z mnoha důvodů:

- při registaci nevyžaduje kromě volby přezdívky a hesla žádné údaje. Ani e-mail není ověřován.

- PJZ nedává moc prostoru osobním aktivitám lidí. Hlavní částí je veřejné fórum, které ovšem neslouží k prezentaci soukromých aktivit lidí. Kromě prezentace komunitních akcí zde funguje cosi jako poké-hepldesk. Jediné možnosti osobní komunikace na PJZ jsou Zprávy a do určité míry chat.

- PJZ je komunitní web jedné z mnoha komunit, který nemá ambice sdružovat ani všechny lidi, kteří se zajímají o Pokémony, natož všechny lidi obecně.

Zpráva byla změněna dne 09.03.2016 v 11:49:17

Hirgon
[74] Vložil Hirgon dne 09.03.2016 v 14:57:57, Odpovědět
IP hash: feee6b014e9dc684

Fórum je také sociální síť, ikdyž na něm mohu "zůstat" anonymní.

Ne každou "velkou" sociální síť vlastní americká společnost.

Hacker může napadnout i fórum na pjz. Nevím, jak máte bezpečné fórum, ale "vše" lze hacknout. Jasně na velké soc. sítě se zaměří více hackerů, ale právě proto tyto společnosti neustále rozšiřují ochranu proti hacknutí. Troufnu si tvrdit, že "malé" české fórum půjde snáž hacknout než třeba facebook.

Např. na tom facebooku je hodně lidí, kteří na sebe vykecejí všechno, ale také dost lidí, kteří tam nemají skoro nic. To stejné je i na malých fórech, kde lidi mají různé profily, které toho řeknou víc, nebo míň.

Facebook by se dal označit např za fórum/chat verze 2.0.

Když založím na tom facebooku "fanpage" tak tam nikde není moje jméno (minimálně vidět "ven").

Mně přijde, že jste jen proti facebooku, který nazýváte sociální sítí, ale už zapomínáte, že vy jste také sociální síť (sice s větší anonymitou).

Z více diskuzí jsem tady "vyčetl", že se něco nebude líbit lisakuVukovi (teď si zrovna vzpomínám na nějaké cheaty ve hrách), čili dochází k cenzuře, manipulaci.

Prostě mi přijde celá ta záležitost ohledně soc. sítí z vaší strany pokrytecká.

Definice soc. sitě: "Sociální sítě slouží k setkávání, k diskusím a chatování. Dnes můžete sdílet i multimediální obsah. Tím ale často přestáváte být anonymní. Seznamte se s potenciálními riziky a myslete na ně při svém pohybu na sociálních sítích."

nebo

"Sociální síť, společenská síť nebo komunitní síť je služba na Internetu, která registrovaným členům umožňuje si vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie, videa, provozovat chat a další aktivity. Někdy se za sociální síť považují i internetová diskusní fóra, kde si uživatelé vyměňují názory a poznatky na vybraná témata (těhotenství, automobily, finanční poradenství, apod.). Komunikace mezi uživateli sociálních sítí může probíhat buď soukromě mezi dvěma uživateli nebo (nejčastěji) hromadně mezi uživatelem a skupinou s ním propojených dalších uživatelů."

lisakVUK
[75] Vložil lisakVUK dne 09.03.2016 v 16:16:05, Odpovědět

[74] Hirgon: Problém v diskusi vzniká často z různé definice pojmů. Pokud pojem "sociální síť" používáš pro libovonou internetovou stránku kde se lidé mohou podílet na obsahu, pak by bylo i PJZ sociální sítí. Nechci se hádat o definici sociální sítě. Osobně jsem tímto názvem nikdy žádné komunitní fórum označovat neslyšel.

Komunitní web lze těžko srovnávat s FaceBookem, Google+ atd.., zejména když nenabízí příliš možností k soukromým aktivitám uživatelů (tady si uživatel nenahraje ani obrázek do avataru) a navíc je zaměřený jen na úzkou skupinu lidí.

Každopádně se zde nyní dohadujeme nikoliv o podstatě věci, ale o pojmech, neboť je ti asi jasné, že nikdo z lidí, kteří zde psali názory na sociální sítě nezahrnuje do této skupiny malé komunitní weby jako PJZ. Na čemž padá i tvé obvinění z pokrytectví. Maximum co můžeš "dokázat" je, že lidé pojem "sociální sítě" používají nesprávně odkazem na nějaké definice. Vzhledem k tomu, že zde lidé konkrétně rozepsali co jim na "tom co nazývají sociální sítě" vadí, by ale šlo jen o hádání se o "slovíčko", které na podstatě věci nic nezmění (tak si jen nahraď pojem "sociální sítě" slovy "Facebook a Google+", což obsáhne 99,9% toho co tím lidé mysleli).

V příspěvku [73] jsem uvedl pár bodů, co mi na "sociálních sítích" nejvíc vadí a také pár odkazů na názory jiných lidí na FaceBook (o který jde asi nejvíc). Bylo by dobré, kdybychom se drželi podstaty věci.

Máš pravdu, že i FB se dá využívat bezpečně. Registrovat se pod falešným jménem (viz Morx), přidávat si kontakty jen skutečných přátel, provézt změnu nastavení tak, aby ke tvým datům měli přístup opravdu jen lidé ve tvých kontaktech, neuveřejňovat žádné osobní informace, fotografie atd.. Jde však o to, že systém je přednastaven jinak a málokdo si dává takový pozor. A pokud už někdo takto přemýšlí, má vůbec důvod na FB být?

Sociální sítě mají význam pro komerční aktivity. Sdružují veliké množství lidí a data lidí + sledování jejich aktivit velmi usnadňují cílenou reklamu a marketing. Chápu, že pro komerční firmy jsou sociální sítě požehnáním a držet se stranou je v podstatě nechávat konkurenci náskok. My ale komerční subjekt nejsme a komerční aktivity nevyvíjíme.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[76] Vložil John Beak dne 09.03.2016 v 21:25:16, Odpovědět
IP hash: 6a9b985f168657f5

Jak jsem z textu pochopil, část zdejšího osazenstva se cítila dotčeně, protože se mylně domnívala, že někdo lhal Conquestu a snažil se přivlastnit si zásluhy za organizaci.

Dovolte mi tedy uvést pár věcí na pravou míru.

• V skutečnosti nikdo o organizaci mistrovství nelhal.
  • Celý incident byl pouze nedorozumění.
  • Situace byla napravena při první příležitosti.
  • Skupina Pokémoní Profesoři CZ & SK před turnajem s Conquestem nijak nekomunikovala a turnaj s Conquestem předem nijak neřešila.
  • Vyjadřuji politování nad tím, co se odehrálo.

-

Děkuji Morxovi, scyther-grovylovi a ostatním za vysvětlení fungování sociálních sítí. Řada nedorozumění v tomto tématu vznikla právě z důvodů neporozumění těmto technologiím.

-

Chybná informace o organizaci se objevila jako překlep na straně Conquestu. Celý zbytek je nedorozumění odvýjející se od tohoto momentu.

Nějaký anonym poslal VUKovi screenshot z oficiálního profilu Conquestu na Facebooku Nintendo distributor Česká a Slovenská republika.

Jelikož si anonym zřejmě libuje v odsuzování situací, kde někdo někomu ubližuje, interpretoval to jako zlý záměr a tak to prezentoval.

Následně se zde spustila lavina rozhořčených až nenávistných příspěvků. Jak je na PJZ již zvykem, Ti nejméně informovaní zastávali nejsilnější názory. Všichni si přitakávali v odsuzujícíh názorech a tím upevňovali svůj pocit sounáležitosti se skupinou "my" proti zlí skupině "oni. Fórum přestalo být čitelné.

-

Důvod, proč to viselo na profilu Conquestu s chybou tak dlouho (zhruba 20 hodin), je prostě proto, že si toho nikdo nevšiml. Četl jsem to v noci a Morx pod tím komentoval a ani jeden z nás si toho nevšiml. Zhruba takový dopad mohla mít tak nevýrazně zobrazená nepřesná informace na ostatní lidi.

Následně to bylo opraveno při první možné příležitosti. Ale lavina rozhořčených příspěvků na PJZ pokračovala dál.

Já tady dříve reagovat nemohl, protože jsem nestíhal úkoly ve škole. Na včerejšek jsem kvůli tomu spal jen jednu hodinu.

Chápu, že to je citlivé téma, ale takhle s odstupem z hlediska toho, co se objektivně stalo, mi přijde, že zbytečně děláte z komára velblouda a zbytečně tady zakládáte flame.

-

Jediná osoba z Conquestu, se kterou jsem před turnajem hovořil, byl zrhuba před dvěma měsíci jejich PR člověk. Tehdy jsem mu také vysvětloval, jak funguje komunita a kdo je kdo. Z důležitých organizačních osob jsem zmiňoval hlavně VUKa a Morxe. Popsal jsem mu filozofii PJZ včetně toho, proč nepodporuje sociální sítě nebo proč je zde dlouhodobě problém pro souěžní hráče. Pak jsme rozebírali sociální sítě, protože to zajímalo Conquest kvůli propagaci. Také jsem zmínil své osobní názory, ale jednoznačně jsem je tak označil.

Pak trvalo přes měsíc, než jsem se dostal k tomu skupinu založit. Terrion se přidal a spolu jsme vymysleli koncept rozcestníku. Skupina je velmi nová a některé věci ještě musíme vypilovat.

Ten PR člověk ale nedávno Conquest opustil a tak v Conquestu nebyl nikdo na reprezentativní pozici, na koho bych měl přímý kontakt. Tím pádem tam v Conquestu nezbyl nikdo, kdo by měl informace o struktuře naší komunity. To vysvětluje, proč se mohla osoba, která psala report o akci na stránku Conquestu na FB, na základě dostupných informací snadno zplést.

Ta osoba, která spravuje profil Conquestu na FB, byla na turnaji osobně a mluvila dlouho s Morxem a poté kráce se mnou. Říkal jsem jí, že správcuju skupinu Pokémoní Profesoři CZ & SK, že jsem ztratil kontakt, tak že žhavím linku. A že na turnaji jsme jen se podívat, zahrát si, a že jsme vytvořili událost, abychom informovali i lidi na FB, protože se tam PJZ z filozofických důvodů nechce prezentovat.

Zřejmě si pak doma po turnaji spojila špatně, kdo založil událost na FB (standardní způsob informování o události). Neměla ty informace, co měl ten jejich PR člověk, s kterým jsem dřív mluvil. Jen těch pár slov, co jsem stihl na akci. Prosím nezlobte se na ni; je to milá slečna.

-

Skupina Pokémoní Profesoři CZ & SK má sloužit jako rozcestník informující o novinkách souvisejících s pokémony a o aktivitách jiných pokémoních skupin a stránek, plus platforma pro diskuzi. Do budoucna může mít i vlastní obsah, ale to jsme zatím neplánovali. Rád bych se u nás nějak zasadil o podporu VGC scény, ale to budu spíš řešit jinde a odkazovat na to z profesorů podobně, jako odkazujeme nyní na obsah skupin, se kterými nemáme vlastnicky nic společného.

Skupinu jsme vytvořili proto, že chceme lépe informovat o pokémonech a dostat se i k fanouškům, kteří neznají lepší komunikační nástroje, než Facebook. S Conquestem jsem vyjednával možnou budoucí podporu, protože si můžeme býv vzájemně prospěšní. My můžeme sdílet jejich obsah a pomáhat jim s propagací a oni nám zase mohou nabídnout výhody pro návštěvníky skupiny.

Rozumím filozofii PJZ ohledně sociálních sítí a ve většině bodů souhlasím. Nicméně jejich ignorování je z hlediska dosahu hrubé nepochopení současných technologií a stavu současné společnosti. Pokud bude chtít PJZ tuto propast překlenout například sdílením informací o nějaké aktivitě PJZ na FB, rádi budeme spolupracovat.

Co se týče spolupráce s Conquestem, moje motivace je, když už konečně začali něco dělat pro fanoušky, získat nějaké výhody pro komunitu a pro fanoušky pokémonů. Bylo by dobré na tom spolupracovat, protože většinou máme společné cíle.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[77] Vložil John Beak dne 09.03.2016 v 22:50:45, Odpovědět
IP hash: 6a9b985f168657f5

[76] John Beak: Ještě malé upřesnění k té komunikaci s CQ. VUK mě upozornil na to, že se Conquest o našem rozhovoru a zmínce o PJZ zmiňoval a je možné, že z našeho rozhovoru získal dojem, že jsme probírali i přímo turnaj. Ten rozhovor mezi mnou a CQ, který zmiňoval lisakVUK, proběhl měsíc a půl před založením skupiny Pokémoní Profesoři CZ & SK. Skupinu jsme založili až dlouho po rozhovoru s PR člověkem z CQ. Zhruba ve stejnou dobu od nich odešel ten PR člověk. Takže ve jménu skupiny Pokémoní Profesoři CZ & SK jsem s CQ o turnaji před turnajem nemluvil, protože jsem ani nemohl (chyběla kontaktní osoba). První oficiální komunikace proběhla až na turnaji.

lisakVUK
[78] Vložil lisakVUK dne 09.03.2016 v 23:25:28, Odpovědět

Děkuji za upřesnění, už jsem měl rozepsaný dlouhý příspěvek, neboť bych nerad vypadal jako lhář, který si to s vámi a CQ celé vymyslel.

Jak tedy vidno, celá událost byla způsobena hlavně nedorozuměním a smůlou, že jste v kritické době nebyli online - samozřejmě jsem se snažil to nejprve probrat s vámi. Vaše chyba byla, že jsme o té podpoře dopředu nevěděli, od toho se vše odvinulo, dál už to byl řetěz smůly a nešťastných událostí.

Za sebe se omlouvám za zbytečně vyhrocený příspěvek [44], který jsem sice hodinu poté (ještě v počátku diskuse) zmírnil v [47], ale i tak to bylo zbytečně útočné. Bohužel se sešlo více informací (viselo to tam v té nepravdivé podobě poměrně dlouho atd..), že vypadalo pravděpodobně, že jste to minimálně věděli a neřešili a emoce převládly. Chyba tedy byla na obou stranách. Problém byl už naštěstí vyřešen a jeho následky se snad omezily jen na pár emotivních příspěvků, nyní koncentrovaných v tomto fóru.

Za sebe to již považuji za uzavřené...

rizato
[79] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.03.2016 v 23:42:32, Odpovědět
IP hash: e1b0478d4ca801ed

cela udalost byla zpusobena tim, ze jste banda posuku .D #getalife

jako fakt, kvuli udalosti na fb? tohle vsechno? to je fakt moc i na zdejsi 4ever-deti...

[80] Vložil DK dne 10.03.2016 v 07:52:25, Odpovědět
IP hash: 9b0a07006e1ec8a4

Teď když se všechno vysvětlilo, můžeme toto téma raději uzavřít? Než se někdo chytí do pasti a zareaguje na sedmdesát devítku?

Téma bylo uzavřeno, nelze přispívat.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky