Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Pomoc s hrou Alpha Sapphire

picture
[1] Vložil Buizel dne 20.02.2016 v 17:43:09, Odpovědět
IP hash: abe30cecf9936ff9

Mám důležitý dotaz pro vydanou oficiální hru "Alpha Sapphire":

Potřebuji si ve hře vytvořit vodního Pokémona "Politoeda" s hidden abilitou na prizzle.

Co musím udělat (prosím o správnou radu krok po kroku) abych měl silnýho Pokémona? Jedná se mi o správný postup. Trošku potřebuji objasnit tu "hidden abilitu na prizzle" -> nemám s tím zkušenosti.

Mockrát díky předem.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[2] Vložil John Beak dne 20.02.2016 v 17:49:54, Odpovědět
IP hash: 6a9b985f168657f5

Hidden ability jsou třetí ability, které pokémoni mohou získat jen za zvláštních okolností (např. v Friend Safari v XY) nebo když při křížení má jeden z rodičů hidden abilitu (pak je šance 60% na přenos na dítě pokud má matka tu hidden abilitu (od otce to jde jen, když se kříží s Dittem)).

Hidden abilita Politoeda se jmenuje Drizzle (mrholení) a je stejná jako u Kyogre - spustí na 5 kol déšť. Slovo "prizzle" neexistuje.

Takže potřebuješ sehnat pokémona z té vývojové řady, který má hidden abilitu, a pak křížit.

Poliwag a Poliwhirl mají jako hidden abilitu Swift Swim. Doporučuji tedy chytit v Freind Safari v XY Poliwhirla se Swift Swim a vyvinout ho na Politoeda. Pak ani nemusíš křížit.

Pokud chceš křížit, budeš z XY potřebovat samičku Poliwhirla se Swift Swim a k ní jakéhokoli kompatibilního pokémona.

Pokud chceš pokémona co nejsilnějšího, doporučuji se vždy poradit ve hře s postavou, která Tě upozorní na to, když má Tvůj pokémon vysoký potenciál, a křížit takové, co mají nejvíc maximálních statů. Ale takhle do hloubky to možná nepotřebuješ.

Edit: Opravena informace o křížení pokémonů s hidden abilitami, doplněna informace o hidden abilitách vývojové řady Politoeda a o křížení.

Zpráva byla změněna dne 20.02.2016 v 17:54:58

picture
[3] Vložil Buizel dne 20.02.2016 v 19:22:57, Odpovědět

[2] John Beak: Omlouvám se, překlikl jsem se. Ano, správně je to drizzle (mrholení).

Podle toho co píšeš "Doporučuji tedy chytit v Freind Safari v XY Poliwhirla se Swift Swim a vyvinout ho na Politoeda. Pak ani nemusíš křížit", asi zapnu verzi X a zkusím ho chytit, snad bude šance v nějaké pravděpodobnosti, že jej získám. Určitě jsi mi pomohl, díky moc.

[4] Vložil Yanp dne 20.02.2016 v 20:12:01, Odpovědět
IP hash: 8c00a7c07e0d3e7a

[3] Buizel: Na hledání Pokémonů s HA doporučuji Pokemona s abilitou Trace (Ralts, Kirlia, Gardevoir, Porygon, Porygon2 a Mega Alakazam) nebo útoky Entertainment nebo Simple Beam, které ti "ukáží", jakou abilitu Pokemon má.

Každopádně, pokud bys měl zájem, můžu ti vykřížit Poliwaga s HA a 5/6 IV

picture
[5] Vložil Buizel dne 20.02.2016 v 21:07:26, Odpovědět

[4] Yanp: Mám určitě zájem o vykřížení Poliwaga s HA a 5/6 IV. Díval jsem se a máš pravdu - mám u sebe Porygona a Raltse s abilitou Trace, jenže s LV.1, takže bych musel trénovat Poké a to by mě trvalo dlouho, abych skrze ně získal toho Poliwaga.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[6] Vložil John Beak dne 20.02.2016 v 22:16:30, Odpovědět
IP hash: 6a9b985f168657f5

[4] Yanp: Ten útok se jmenuje Entrainment, nikoli Entertainment :P

Breathe Fire Everyday
[7] Vložil Gimic dne 21.02.2016 v 08:12:51, Odpovědět
IP hash: 651946c669865f77

Poliwag s HA byl v klidu, friend safari to jistí, daleko horší bylo chytat HA Lickitunga :-D

[8] Vložil DK dne 21.02.2016 v 08:34:31, Odpovědět
IP hash: 9b0a07006e1ec8a4

[5] Buizel: Vše důležité už bylo řečeno Johnem Beakem a Yanpem, ale toho Porygona/Raltse si vytrénuj, pokud budeš mít čas.

Můžeš ho pak v budoucnu použít na chytání jiných pokémonů s HA v safari kdykoli budeš potřebovat.

picture
[9] Vložil Buizel dne 21.02.2016 v 12:57:50, Odpovědět

[8] DK: Trénuji, trénuji je oba. Porygon i Ralts má už všechny srdíčka co jdou, jde se už na Super training. Vím o tom, tak trénuji i tyto dva. Ohledně Poliwaga mám dobrou zprávu - mám u něj všechny srdíčka a také na max. attack + speed + trochu HP, na LV.1 jsem to trénoval v Super trainingu, už jen zvětšovat jeho HP a vyvinout ho v Poliwhirla a poté v Politoeda.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky