Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Techincká otázka

chris
[1] Vložil Chris dne 27.12.2015 v 11:42:11, Odpovědět
IP hash: a7f83783197962e6

V prvom rade, pekné sviatky všetkým :)

Mám technickú otázku.Verím, že mi budete vedieť poradiť. :)

Ako sa tu už preberalo, kazetkám do Game Boy-u došla v baterkách "štava", takže som sa odhodlal k výmene. Našiel som si návody na internete (využil som možnosť izolačnej pásky.) Problém však je, že pri Yellow sa mi hra síce uloží, ale po pár minútach save zmizne a môžem začať hrať odznova. Pri Silver a crystal sa mi to zatiaľ nestalo (už niečo cez dve hodiny tam uložené pozície stále sú). Neviete mi poradiť, v čom by mohol byť problém? Najskôr som si myslel, že batéria zle prilieha na spodný plusový spoj, ale v ostatných kazetkách je to tak isto, takže tam asi problém nebude.

Ďakujem za všetky rady :)

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[2] Vložil John Beak dne 27.12.2015 v 11:50:04, Odpovědět
IP hash: 5e9547743a81956b

Tato situace odpovídá vybité baterii. Kdyžtak ji přeměř, jestli má správné napětí.

Alternativně to může být studený spoj. Pokud jsi si jistý, že se to nemůže hýbat, dokázal bych si představit zkorodovanou vrstvu. Kdyžtak tu kontaktní plochu něčím vyčisti. Pokud by byl studený spoj jinde, nevím.

P.S.: Nejsem elektrikář.

lisakVUK
[3] Vložil lisakVUK dne 27.12.2015 v 22:48:18, Odpovědět
IP hash: 8bfeac1de2c5f3d

[1] Chris: Tomu lepení moc nevěřím. Holt takto vytvořený kontakt nemusí být dokonalý. Z toho co popisuješ bych to sice viděl na ještě něco dalšího (možnosti nastíníl Beak), ale preferuji (a praktikuji) výměnu za baterii s kontaktty, kterou zapájím místo té původní. Takto opravuji kazetky i ostatním, takže byl-li by zájem a možnost předání někde v Praze, mohu udělat za cenu baterie (používám TYTO, druhý kontakt napojuji drátkem) ovšem nikoli na počkání (pájet na sraze nelze), ale řekněme do týdne.

chris
[4] Vložil Chris dne 28.12.2015 v 08:11:56, Odpovědět
IP hash: a7f83783197962e6

Ďakujem všetkým za pomoc :)

[3]lisakVUK: No ak by si mi to vedel spraviť, bol by som Ti veľmi povďačný, pretože ja a pájkovanie nie sme kamaráti :) Problém akurát je, že som z BA, takže na zraz asi veľmi neprídem. Bolo by ale možné to vyriešiť poštou? Všetky náklady budem samozrejme znášať ja :)

lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 28.12.2015 v 09:17:04, Odpovědět
IP hash: 24ede23519b4d7a1

[4] Chris: V Bratislavě teď pracoval Morx pro Zásilkovnu, zeptám se ho, zda tam bude působit i v příštím roce, mohl by mi to dovézt. Jinak by to šlo přes Zásilkovnu i normálně poslat, určitě se lze dohodbnout, dám pak vědět v soukromé zprávě.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky