Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

3DS - automaticky rozpoznávané WiFi sítě..

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 01.12.2015 v 23:11:26, Odpovědět
IP hash: ab86dbbd7d86b0a

V souvislosti s řešením US "eventu" s Pokémonem Hoopa jsem lépe zkoumal 3DS file systém a extrahoval z firmware (několikrát šifrovaný) aktuální (fw. 10.3) seznam wifi sítí, na které je konzole schopna se připojit, aniž by byla síť nakonfigurována běžně v nastavení. Tabulka je k dispozici TADY (dvojtečky před hodotami ve sloupcích "SecurityKey" a "AppNum" jsou nastaveny kvůli Excelu, který má ve zvyku jinak čísla a znaky - + atd.. různě mršit - samozřejmě to lze řešit formátováním buněk ale takto je to jednodušší). Jak je vidět, v případě sítí se "SecurityMode" 7 (pravděpodobně WPA/WPA2) je heslo šifrované. Pokud by měl někdo tip, jaký by to mohl být systém šifrování, napíšte ho sem prosím. Znalost hesel by byla zajímavé zejména pro sítě, které mají ve sloupci "IsZone" hodnotu 1. Tyto sítě totiž nabízí aplikace přes NintedoZone a každá má definovanou jinou skupinu (prostřednictvím čísla ve sloupci "ApNum"). Simulací (vytvořením) takové WiFi sítě by k nim mělo být možné získat přístup (podobně jako simulací naštěstí otevřené sítě "McDonalds Free WiFi" k eventu s Pokémonem Hoopa).

Smiech XD
[2] Vložil SmiechXD dne 03.12.2015 v 00:10:44, Odpovědět
IP hash: 893b311997aa6be1

Fajn zoznam ale vedel by si upresnit ako na Hoopa? :D

lisakVUK
[3] Vložil lisakVUK dne 03.12.2015 v 00:47:20, Odpovědět
IP hash: ab86dbbd7d86b0a

[2] SmiechXD: Event je poskytován pro US verze hry. Osobně mám i US konzoli a legálně koupenou staženou (z e-shop) verzi Omega Ruby. Takže v mám případě bylo akorát třeba dodržet podmínku připojení k Wifi s názvem "McDonalds Free WiFi" bez zabezpečení. To jsem si zařídil vytvořením vlastního hotspotu kterému jsem nastavil toto jméno. To bylo vše.. event byl pak normálně dostupný ze hry jako jiné wifi eventy. Pro evropské verze hry to ale nefunguje. Zkusím zaexperimentovat s EU hrou (kazetkou) v US konzoli, pakliže se mi podaří obejít nějak regionální zámek. Předpokládám, že by to mělo fungovat, protože hry jsou v podstatě stejné (kazetky mají sice nastaven region lock, ale jinak je program hry stejný) takže by se to mohlo řídit regionem konzole...

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[4] Vložil John Beak dne 03.12.2015 v 00:47:47, Odpovědět
IP hash: 5e9547743a81956b

[1] lisakVUK: Zajímavé věci. Pokud budeš mít nějaký další progres, prosím informuj.

[2] SmiechXD: Viz téma o Hoopa Eventu. Nastav si nešifrovanou wifinu se jménem "McDonalds Free WiFi". Pak v menu XYORAS Mystery Gift -> Receive Gift -> Get Via Internet.

Edit: Jsem pomalý a neumím číst, že se to týká jen US verzí.

Zpráva byla změněna dne 03.12.2015 v 00:51:17

lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 03.12.2015 v 11:06:46, Odpovědět
IP hash: 24ede23519b4d7a1

Takže prakticky ověřeno.

Použito:

- 3DS US verze(s nejnovějším FW 10.3)

- hra Cubic Ninja (US verze, originál)

- Smealum Ninjhax2 (https://smealum.github.io/ninjhax2/)

(obsahuje Region Free loader)

- WiFi AP s názvem "McDonalds Free WiFi"

- evropské originál kazetky X/Y/OR/AS

Z Ninjhax spustit EU hru, pak klasicky WiFi event...

[6] Vložilo ghormoon dne 16.12.2015 v 13:56:53, Odpovědět
IP hash: 61359c7efd3264cb

z toho jde logicky odvodit, ze si to overuje region konzole. tedy vhodnym MITM utokem by bylo (velmi teoreticky) mozne pustit event i na eu konzoli. zajimave tema k premejsleni po vecerech :)

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky