Fórum
Update R4i - pomozte
Zdravím, potřebuju pomoct, už se v tom několik dní topím, ale stále se mi nedaří. Potřebuju updatovat svojí R4i kartu, abych mohl spustit Pokémon B2/W2. Mám tuto kartu - http://screenshot.cz/KWI4D/r4i.png A tento FW v 3DSku - 9.7.0-25E Pamatuju si, že jsem tenkrát na pokyn prodejce z aukra něco kopíroval na SD kartu a pak ještě něco spouštěl už přímo v DSku, ale prostě se v tom nevyznám a nevim, co je co, a tak bych potřeboval konkrétní link na to, co mám stáhnout a popis, jak mám dále postupovat. Za pomoc sem a nebo do soukromé zprávy předem mockrát děkuji! čiro
John Beakthe Nearly Ultimate One |
Postup pro všechny R4: Jdi na ten link napsaný na kartě. Tam v sekci Download najdi obrázek svojí karty a stáhni příslušný soubor. Nicméně zdá se, že tato karta není podporovaná pro tuto verzi fw v 3DS.
Karta mi normálně funguje...jde mi vše kromě Black2/White2 Na stránce jsem byl, ale stejně nevím, co přesně tam mám stáhnout. :-/
[3] Sewer161: Co znamena "nejde"? Nespusti se vubec, nebo spatne fnguje?
Aha. V tom případě nechceš updatovat kartu, ale chceš verzi ROMky, která půjde. Pravděpodobně opatchovanou? Nikdy jsem to nehrál, takže víc neporadím.
[3] Sewer161: Poslal jsem ti do "Zpráv" odkaz na zaručeně funkční a "čisté" ROMky, je tam i program patcher pro případ, že bys potřeboval tu hru předem opatchovat. Popis je u toho pro emulátory, ale to samé platí i pro tu R4...
Na emulátoru na mobilu to normálně spustím, ale na DSku se mi objeví pouze bílý nápis "Loading", který po několika sekundách zčervená...dál už se nic neděje a DSko je třeba natvrdo vypnout. Kouknu do tý zprávy :-)
Ne, tak mi to dělá furt to samý... na mobilu mi to v emulátoru jde, na DSku s R4i kartou ne.
Ještě se omlouvám za mystifikaci, DSko není potřeba natvrdo vypnout, tlačítkem HOME se normálně dostanu na úvodní obrazovku.
[8] Sewer161: Zkusil sis stahnout ROMku z tech odkazu, ktere jsem ti posilal a pak i ten Patcher a opatchovat to? A az opatchovane to zkopirovat na tu R4?
Ano. Zkoušel jsem to přesně takhle...obojí - z těch odkazů a nejde to ani před patchem ani po patchi.
[11] Sewer161: Tak to mě bohužel už nic nenapadá. To, na co jsem ti dal odkazy, fungovalo bez problému v mé M3i Zero kartě, R4 jsem nikdy neměl. Zkoušel si tu R4 kartu s tou hrou i na jiné konzoli (normální Nintendo DS)? Aby se ověřilo, zda to není nějaká blokace 3DS...
To ne, nemám jinou možnost. Snad jen co vidim videa na YT, kde to lidi takhle hrajou...
[13] Sewer161: Bohužel mě už nenapadá nic, co by ti mohlo pomoct.
Nemůže být chyba v SDčku? Zkus porovnat soubory v PC (před kopírováním na kartu) a na kartě - spočítat CRC (nestačí porovnat velikost souborů). Měl jsem jednou vadné SDčko a trvalo mi několik měsíců, než jsem přišel na to, v čem je problém. - Hypoteticky je možné, že ta karta tu hru prostě nepodporuje. Přecijen se jen snaží napodobit chování originál her, což z principu nebude nikdy dokonalé. Ale poslední update mají 2013, což je po vydání zmiňovaných her, takže předpokládám, že pokud vůbec byl nějaký problém s kompatibilitou, byl opraven.
Můžu to pak zkusit s jiným SDčkem, ale jak říkám, vše ostatní mi tak funguje. Mám tam desítky DSkových her a taky GS a NES emulátor a filmy...vše OK.
To zní, jako že to ta karta nepodporuje. Kdybych měl nějakou plonkovou, kde to funguje, vyměnil bych Ti to a vzal si ji do sbírky (takovou ještě nemám). Momentálně nemám a nechce se mi za 250 kupovat novou. Ty na Aukru jsou trochu nepraktické, ačkoli dobře fungují.
Já bych si klidně koupil jinou. Zkus mi teda nějakou poradit...o které víš, že si tam B2/W2 zahraju... Díky!
Přidat příspěvek
|
|