První pokébarák založil TR Drak s Ashelinkou a vypadá to jako schůdný a skvělý nápad. Mám možnost dalšího pokébaráku.
Babička s dědou přestávají mít sil starat se o velkou chalupu: 4 místnosti, půda, sklep, garáž, kurník a přístavek, který může být obytný (a býval: můj táta tam v sedmdesátých letech měl typický hippies kutloch i já tam jako malý spával). Starý kotel na uhlí, bez plynu. K tomu jedna větší a jedna menší zahrada, je tam čisto a klid.
Barák se nachází kousek od Ostravy (V Zimném dole): krom přístavku je vše v zachovalém stavu, ale nemá se o to kdo starat a babička by to musela prodat za zlomkovou cenu. Je na jižním svahu, taková řada asi deseti chalup.
Uvažuju, že bych se tam výhledově za dva roky přestěhoval, ale sám bych nezvládl se o to postarat. Obracím se proto na vás, které znám už mnoho let: nechce tam někdo jít bydlet? Nabízí se perspektiva najít si práci v Ostravě a mít bydlení s nulovým nájmem.
Bylo by mi líto to pustit. Zkuste nad tím fakt zapřemýšlet. Můžeme se tam je podívat: je to necelých 50km od místa příštího pokéčundru.