Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Oprava 3Dska

picture
[1] Vložil kolosus dne 02.03.2014 v 17:41:28, Odpovědět
IP hash: ecd4c26b6d96eb8

Ahoj,

mám takový problém. Po dvou letech mi začala blbnout klávesa L. A její sestřička R se rozhodla jí následovat. Byl jsem v již dvou obchodech s eletronikou, ale tam mě odmítli. Kde ho mám opravit ?

[2] Vložilo Terrion dne 02.03.2014 v 17:56:55, Odpovědět
IP hash: 4dcb465cb52b39

[1] kolosus: Zkus se zeptat Johna Beaka, mě opravil nefunkční liteko na skoro funkční, a to omylem, třeba by zpravil i tohle :)

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[3] Vložil John Beak dne 02.03.2014 v 18:00:17, Odpovědět
IP hash: 5e9547743a81956b

U 3DSka bych Ti dokázal LR vyměnit. Akorát by se muselo počkat, až dojdou náhradní díly z Číny. Pokud bys měl zájem, můžeme se dohodnout na ceně.

Nedoporučuju nosit konzole bez pouzdra v tašce. LR pak mají pak tendenci odcházet.

picture
[4] Vložil kolosus dne 02.03.2014 v 20:00:56, Odpovědět

[3] John Beak: Děkuju. Jinak jednou mi dost ošklivě spadlo tak to bude asi tím. Takže si můžes říct cenu a sem rad ze mi to je nekdo schopen opravit

John Beak
the Nearly Ultimate One
[5] Vložil John Beak dne 02.03.2014 v 21:44:08, Odpovědět

[4] kolosus: Ono pochopitelně záleží na tom, co to je za závadu.

Pokud to jsou jen ta tlačítka špatná, bude to jednoduché. Pokud by bylo něco špatně na základní desce, opravit to neumím a může to být i nemožné opravit. Ale nemyslím si, že by pomalá závada mohla být na desce.

Diagnostika se dá nouzově udělat tak, že to rozeberu a dám tam LR ze svého 3DS. Když budou fungovat, znamenalo by to, že to je v těch Tvých součástkách a stačí dokoupit náhradní.

Jestli máš možnost přijít na 3P sraz, dalo by se to řešit i tam, abych si to nemusel brát domů. Ale kdyžtak to ohlaš předem, abych přišel včas a stihl to ještě smontovat.

-

Standardně takové věci opravuje autorizovaný servis výrobce, ale nevím, že by u nás něco takového bylo.

Ber v potaz, že když do toho někdo vleze, přestává Ti platit záruka. Teda myslím, že by to nepoznali, ale spoléhat se na to nedá.

Pokud to máš v záruce, obchody berou reklamace a buď vrátí peníze, nebo vymění stroj. Pochopitelně bys tím ale přišel o data vevnitř (stažené hry, přidaní přátelé, Friend Code) pokud by nikdo neprovedl System Transfer.

Tak radši nejdřív zvaž všechny možnosti.

picture
[6] Vložil kolosus dne 03.03.2014 v 16:02:08, Odpovědět

Ok

lisakVUK
[7] Vložil lisakVUK dne 03.03.2014 v 18:05:27, Odpovědět
IP hash: 24ede23519b4d7a1

Konzole už léta opravuji a obvykle jsem zvládal i složitější poškození. Nicméně právě ta zadní tlačítka není jednoduché vyměnit. Nevím teď jak je tomu u 3DS (tam je zatím nikdo vyměňovat nechtěl), ale speciálně u DS Lite je to opravdu problém, protože spínače jsou titěrné a špatně se pájí. Mimo to není snadné sehnat nové odpovídající kvality. O něco lépe je na tom klasické DS, které je má alespoň větší a pak DSi XL, kde nejsou součástí základní desky (domnívám se, že i 3DS je má separátně). Každopádně pokud by Beak (přihlásil se první což respektuji) neuspěl, klidně se ti na to taky mrknu. Jinak souhlasím s tím, že pokud je konzole v záruce, řešil bych to reklamací...

John Beak
the Nearly Ultimate One
[8] Vložil John Beak dne 03.03.2014 v 18:37:49, Odpovědět

U 3DS jsou vyměňovací s dokonce každé zvlášť.

Poprvé se tímhle směrem vydali u DSi, kde byla ještě na společném flexu s nějakou další součástkou (myslím power board).

Souhlasím, že u Liteka by to byl velký problém. Malé, přidělané na několika místech přímo k desce a nutné to přidělat přesně.

-

Nevím jak s kvalitou součástek. Nakupuju z obchodů s dobrým hodnocením, ale to samo o sobě moc neříká.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky