Fórum
PokéMuzika - fan tvorba
Texty, zpěv i doprovod - tvořte, poslouchejte
Hlavní téma PokéPředělávek
[1] Vložil Morx dne 27.08.2013 v 19:09:56, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Ahoj,
vítejte v tématu o Pokémonních předělávkách písniček. Můžete si je zde poslechnout, stáhnout, případně nabídnout svou pomoc, co se týče zpěvu, tvorby podkladu či jiných věcí.
Abychom si tedy ujasnili, co je to PokéPředělávka. Je to písnička na motivy existující písničky (různých žánrů) s tím rozdílem, že se použije jiný text s Pokémoní tématikou. Kdokoliv zde smí podávat návrhy na nové texty, kdokoliv se může nabídnout ke zpěvu, pokud má pocit, že to zvládne. My posoudíme, zdali chceme předělávku zrealizovat (jsme poměrně tolerantní), případně se domluvíme na další spolupráci nebo ukázce pěveckého výkonu. Pokud se nám váš návrh bude líbit, zrealizujeme ho a objeví se zde. :). Jedná se o čistě nadšenecký projekt, veškerá autorská práva samozřejmě patří příslušným vlastníkům ;) Všechny "karaoke" podklady standardně realizuje CoolGrovyle nicméně jsme nakloněni i spolupráci na podkladech.
V níže uvedené tabulce jsou uvedeny všechny dosud existující předělávky i s příslušnými autory a názvy originálních písní.
Výstupy (poslední úprava písní/přidání nové písně: 28. 7. 2023)
Pro stažení písně klikněte pravým tlačítkem na nápis "Stáhnout" a poté vyberte možnost "Uložit cíl jako..."
Název | Originál | Autoři textu | Zpěváci | Stažení |
---|
Na Pika je cesta | Na Okoř je cesta - lidová trampská | Morx | CoolGrovyle, Misty | Stáhnout | Nekonečno Vučat | Jaromír Nohavica - Tři čuníci | Morx | CoolGrovyle, Misty | Stáhnout | Pochod trenérů | Jaromír Nohavica - Pochod marodů | En-Cu-Kou | CoolGrovyle | Stáhnout | Síla pokémoních srdcí | Aleš Brichta - Dívka s perlami ve vlasech | Misty | Misty, CoolGrovyle, Dafné | Stáhnout | Umbreon | Beasteaks - Hail to the Freaks | CoolGrovyle | CoolGrovyle, Misty | Stáhnout | Zápas vítězů | Avenged Sevenfold - Bat Country | Misty | Misty, CoolGrovyle, Kimimari, Sanky | Stáhnout | Těžký úděl Treecka a Vulpixky | Avenged Sevenfold - Bat Country | CoolGrovyle | CoolGrovyle, Misty, CoolSceptile, Kimimari, Sanky | Stáhnout | Přátele kradou nám | Status Quo - In the army now | CoolGrovyle | CoolGrovyle, Misty, Quest | Stáhnout | Giovanniho plány | Buď připraven - Lví král soundtrack | Dratini | CoolGrovyle, Misty, Tomáš, Quest | Stáhnout | Nechuť soutěžit | Kabát - Lady Lane | CoolGrovyle | CoolGrovyle, Misty, Quest | Stáhnout | Articunův Blizard | Megadeth - Sudden Death | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter | Stáhnout | Sableye | Tina Turner - Goldeneye | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter, Misty | Stáhnout | Mewtwo | Tenacious D - The Metal | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter, Misty | Stáhnout | Bojem žije každý Pokémon | My Chemical Romance - Welcome to the black parade | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter, Misty | Stáhnout | Nad oblaky Hoennu | 30 seconds to Mars - Kings and Queens + bicí Coba Potgietera | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter, Scyther mantis | Stáhnout | Audino | Eric Lévi - Ameno (upraveno podle verze od Viva Vox) | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter, Scyther mantis | Stáhnout | Ten jo, ten ne | Klemen Slakonja - Putin, Putout | CoolGrovyle | CoolGrovyle, AliceNutter, Scyther mantis | Stáhnout |
Moderátor upravil zprávu dne 28.07.2023 v 14:31:44
And tonight we can truly say... |
[65] Scyther mantis: Zpracování této je bohužel nejtěžší, neb je nejdelší a je tam nejvíce segmentů ke zpracování. Stále na ní pracuji, mám jeden part zpracovaný, druhý téměř zpracovaný.
[67] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 05.09.2019 v 20:05:21, OdpovědětIP hash: 260a6ed1c42f6396
[67] : Nebude, není potřeba.
Poslední skladba je hotová a byla doplněna do tabulky :3
Ta poslední "Bojem žije každý Pokémon" se mi fakt líbí. Jak po textové stránce, tak hudba (chápu, ta je převzatá) i zpěv, zvlášť ten vícehlasý je dost zdařilý.
Píseň Bojem žije každý Pokémon byla drobně upravena, doprovod v intru nyní obsahuje přesnější napodobeninu snare bubnu bez drátů. Laicky řečeno změnil se zvuk některých bicích v druhé části intra. Vše ostatní zůstává neměnné. Zpráva byla změněna dne 02.04.2020 v 21:58:17
Čundr je za námi a tradičně se nahrávaly nové skladby do naší sbírky coverů :3 Byly plánovány 4 ale bohužel jsem byl rád, že jsem stihl vytvořit podklad a složit slova pro ty 3. Přehled skladeb naleznete opět v tabulce úvodního příspěvku :)
Zdravím po dlouhé době. Na Gersteinu jsme nahráli tedy tři Poképředělávky. Bohužel jsem se až teď dostal k tomu, abych je zpracoval a dokončil. Po více než roční prodlevě, za kterou se omlouvám, tedy přichází písnička o brázdění nebes s Latiosem. :3 Jako vždy je vítaný konstruktivní feedback. Termín dalších skladeb zmiňovat nebudu, netuším, kdy se mi podaří to zpracovat všechno. Ale budou, to je celkem jisté :D.
Společně s touto zprávou přináším ještě takovou malou upoutávku. Všechny zatím zde uveřejněné skladby (pokud nepočítáme původní autory původních skladeb samozřejmě) byly dány dohromady mnou. Toto by se však mohlo někdy v budoucnu změnit, měl jsem určitou konverzaci s dalším Pokémonem, který by tu eventuálně chtěl svá (nebo, chcete-li, "svá") díla ukázat. Nemohu nic slíbit ani zaručit. Bude záležet na tom, jak bude mít ten dotyčný čas. Ale třeba to bude hezké zpestření tématu Pokéhudby :3 Zpráva byla změněna dne 07.12.2021 v 02:16:31
Necelý rok se s necelým rokem sešel a z Gersteinských předělávek je na světě :D. Vícehlas se nám povedl nad naše očekávání :3 Zkoušeli jsme experimentovat s rýmy i s různými způsoby nahrávání a výsledkem je naše vlastní (R)ameno :D :D (Odkaz na Těžkej Pokondr a jejich předělávku Amena :D ). Užívejte ve zdraví a neuškoďte, poslední píseň snad bude dřív než za 9 měsíců :D. (A nenechal bych se úplně zmást tím názvem originální písně. Originální autor je Slovinec a původního tématu se naše předělávka ani dotýkat nebude, čili nebojte se, do politiky zabrdávat nebudeme více než je nutné :D). Chci na tomto místě poděkovat své snoubence a Scytherce, že se mnou byly ochotny nazpívat tento vícehlas :3. To je zatím ode mě vše, užijte si poslední dny prázdnin ve zdraví :3
P.S.: Link zde, ale je i nahoře v tabulce :3 Zpráva byla změněna dne 22.08.2022 v 21:47:36
Zase se rok s rokem sešel, částečně i kvůli tomu, co se stalo ve světě na východ od nás, ale nakonec jsem to přece jen dal nějak dohromady a poslední z Gersteinských předělávek je hotová (po 3 letech :D). Upozorňuji předem, že písnička je původně zamýšlená jako satira, ale při zpracovávání na čundru, jsem si všiml, že to má až možná fejetonní nádech :D Tak či tak, text slouží hlavně k pobavení, čili to neberte až příliš vážně :D. Přeji příjemný poslech :3
Pobavilo, ale občas bylo špatně rozumnět textu. Speciálně v tom refrénu "ten jo, ten ne" bylo nějaké slovo co znělo jako "stops", nebo "stars"... ale jist si tím nejsem, asi to nebylo nijak významné, ale pro zajímavost co to bylo?
[76] lisakVUK:
[77] CoolGrovyle: Díky za obrázek. Ale bez dalšího vysvětlení, bych to dál nechápal. Když tam ani není to "stock", ale "stonky" (v překladu) :D.
Potřebujeme více Poképředělávek. Doslova si to pouštíme s kamarády a je to ta nejlepší věc co jsme kdy poslouchali PJZ 4ever jsi boží COOL GROOVY -KDan z Gensubs.cz-
[80] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 26.08.2024 v 19:49:31, OdpovědětIP hash: xc78f34b3ec4f9bab
[79] Zrušený Uživatel: Já si taky ty předělávky občas pouštím.
Jsem rád, že se to líbí (je-li vaše chvála upřímná :D Pokud není, tak dost dobře nechápu existenci vašich komentářů, ale pokud vás to baví, buďte mými hosty :D). Mám bohužel poměrně nabitý backlog věcmi, které ve volném čase dělám. Ale mám v hlavě určité další předělávky. Ti, kteří je mají rádi se mohou těšit, žel nedokážu říci, za jak dlouho to bude :D Buďte trpěliví :).
[82] Vložil Terjón dne 19.10.2024 v 07:53:06, OdpovědětIP hash: xb9fc178c2360b41f
Napadl mě dneska text předělávky, tak jsem se rozhodl se podělit. Třeba ho někdo zvěční i do nahrávky. Jedná se o předělávku na písničku Zubatá od Pražského výběru. Text by byl něco jako: Včera ráno přišla, zubatá, zubatá, Povídá mi sladce "Rattata, Rattata" Dál jsem to teda ještě nedomyslel, ale řekl bych, že jako základ je to dobrý. Co myslíte?
[82] Terjón: Ten song je dost vibe, líbí se mi jeho energie. Jen je tam mnohem víc hudby než slov, což je trochu škoda, ale jinak je to dost dobrý song :D. Co se základu týče, osobně bych preferoval text, který se od originálu liší o něco více. Rattata, Rattata bych klidně nechal, ale ten kontext předtím bych pozměnil na něco originálního. Případně doplnil veškerý zbývající text, ať mám pojem o tom, jak moc se to vlastně liší od původního textu. :) Ale díky za návrh, jsem rád, že se najdou lidé ochotni přispět :3 Zpráva byla změněna dne 19.10.2024 v 17:31:30
[84] Vložil Terjón dne 19.10.2024 v 17:38:04, OdpovědětIP hash: xb9fc178c2360b41f
[83] CoolGrovyle: Díky za reakci, tu písničku jsem si ráno zpíval a pak mě napadlo, že se tam vlastně skvěle hodí Rattata, která je fakt zubatá a říká "Rattata". Dál jsem to moc nedomýšlel a postnul to spíš víceméně jako vtip než jako pokus o něco seriozního :D
[84] Terjón: Jakože nemohu říct, že bych to vůbec nečekal :D Ale pokud to budeš chtít dotáhnout jako nějakou fun předělávku (podobně jako je Ten jo, ten ne), já jsem určitě pro :D
Přidat příspěvek
|
|