Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Zábavná nostalgie - nový simulátor TCG začína od starých sad

[1] Vložil scyther-grovyle dne 13.08.2013 v 10:27:39, Odpovědět
IP hash: 29acdd7c40a705cd

Ahojky,

nedávno jsem narazil na projekt TCG ONE, což je simulátor pokemoní karetní hry. Autor je aktivní a snaží se program nadále rozšiřovat, hraní je zdarma a přímo v browseru, není potřeba nic stahovat. Stačí jednoduchá registrace a můžete stavět balíčky ze všech karet co jsou k dispozici, což jsou zatím: base set, fossil, jungle, team rocket, aquapolis, expedition.

Autor plánuje v nejblžší době udělat sadu skyridge a pak pokračovat buď na Neo-block, nebo Gym-block. Hra je v příjemném prostředí, karty jsou s obrázky. Našel jsem pár bugů, ale ty lze přímo při hře nahlásit, popřípadě si o hře promluvit s autorem, který je docela často online. Hra má zatím malou hráčskou základnu, tak doufám, že tam alespoň některé z vás potkám.

http://tcgone.net/

P.S. Já jsem pod nickem scyther :D

[2] Vložilo Sanky dne 13.08.2013 v 16:27:23, Odpovědět
IP hash: 764a325f45c20313

Zdá se, že to není open-source. Škoda. Možná jeden den udělám vlastní simulátor.

[3] Vložil scyther-grovyle dne 13.08.2013 v 20:44:48, Odpovědět

Takže, protože někteří už hru skoušeli, a zřejmě se jim nepovedlo hrát (jste vidět v logu :), tak se tu pokusím objasnit jak vlastně hrát.

Poté co se zaregistrujete, tak jste v lobby. Napravo vidíte kdo je online, hra je spuštěná asi dva týdny, takže se může stát, že tam ani nikdo nebude, takže si nezahrajete. To je také důvod, proč se snažím hru rozšířit mezi ostatní. Uprostřed je potom chat/log, kde vidíte zprávy ostatních, nebo třeba kdy se přihlásili. Vlevo jsou probíhající hry, waiting znamená, že je možno se připojit, playing že je hra právě hrána a closed že už je dohráno. Nad lištou s hrami je tlačítko create game, kde vytvoříte vlastní hru, zvolíte si balíček, jaké karty se smí hrát a můžete dát něco do popisku. Tím se vaše hra zobrazí ostatním a oni se do ní moho připojit. Dostanete také kód, pomocí kterého se na přihlašovací obrazovce můžou přihlásit do vaší hry i neregistrovaní uživatelé. A úplně nahoře je lišta, kde můžete pomocí lobby/game přepínat mezi lobby a vaší rozehranou hrou i během zápasu, pak card database, kde můžete prohlížet všechny karty co jsou k dispozici a my decks, kde si stavíte balíčky.

Pokud tedy chcete hrát tak jsou asi zatím dvě strategie:

1) domluvit se s kamarádem předem a při hře se rovnou potkat

2) mít okno se hrou otevřené a jednou za čas kontrolovat, jestli někdo nechce hrát

Věřím, že i přes tyto potíže vás bude tento skvělý program bavit stejně jako mě a pokud máte nějaký dotaz i na pravidla, tak se klidně ptejte.

[4] Vložilo Sanky dne 13.08.2013 v 21:51:56, Odpovědět
IP hash: 764a325f45c20313

Já spíš doufal v možnost sledovat cizí hry. A nebo něco jako "challenge cup", kde by se hrálo s náhodnými balíčky :)

[5] Vložil scyther-grovyle dne 14.08.2013 v 08:15:33, Odpovědět

[4] Sanky: To je samozřejmě později možné, teď je hra spíš v open-alfě, ale když bude online hráč admin, tak mu můžete psát připomínky a nápady, případně je tu také post na pokebeach: http://www.pokebeach.com/forums/thread-tcg-one-full-featured-online-pokemon-tcg-simulator-aquapolis-set-live

Co se týče open-source, tak tam psal, že je to možnost, ale až bude hra v trochu dodělanějším stavu.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky