Tak mě se zase na Pokémonech líbí nejvíce asi to, že to jsou určité stvoření, přesněji inteligentní bytosti, které samozřejmě proti sobě bojují, ale mě se vždy líbí na tom, že každý Pokémon také cítí a má svojí duši a sílu - jako-by tu někteří i s námi žili - co se podobají určitému zvířeti (samozřejmě jen v našich představách), které je častým základem. Výkřiky a jejich hlasy jsou fajn, ale hodně je rozdílné to, jak mluví japonsky a anglicky, například Piplup s výslovností "piplap", v japonštině je "Pochama" s japonskou výslovnosí "poťama", nebo zkráceně říká také "poťa", určitě jsem si zvykl více na ty původní japonské výrazy, vše je samozřejmě o zvyku každého z nás. :)
Co se týká vzhledu, mám své stálé oblíbence, určitě je mezi nimi Chikorita a Buizel, ale i spoustu jiných, spíše mám posledně problém si zvyknout vůbec na ty poslední generace, hlavně přicházející 6, 5 je jakžtakž, i když i tam jsem si na určité vzhledy Pokémonů ještě stále nezvykl, ale to je můj problém, nevím jak to vidí tady ostatní. Nejvíce se mě líbí podle mého vkusu 2 a 4 generace, která mě docela zaujala. Mohl bych to někdy rozvinout více.