Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Pokérozhovor 1 - Lišák VUK

Nemo
[1] Vložil Nemo dne 07.02.2011 v 21:38:01, Odpovědět
IP hash: 243e25af30ed34f2

Tak - dalo to docela dost práce a jak mě tak Vukovi to zabralo i pár hodin ^^. Na příští rozhovor možná zkusím krapet jiný systém a uvidíme co a jak.

Byly zpracovány skoro všechny otázky co došly v termínu. Některé otázky Tyracroca byly eliminovány - šlo spíše o dotazy do soukromého rozhovoru nebo o přílišné obecnosti (kolik je ohnivých Pokémonů). Z otázek kadabry bylo vybráno několik (dle mě) zajímavých. Ne vždycky najdete svoji otázku tak jak jste ji položili - někdy bylo více podobných zpracováno do jedné atp.
Samotný rozhovor jsem pak pro lepší orientaci rozdělil do sekcí (hry, PTCG). Omluvte absenci diakritiky (někde je, někde není)

Úvod

L: Tak tě vítám jakožto první oběť pokérozhovoru - otázky jsou ode mě a uživatelů pjz. Začneme takovou klasickou otázkou na úvod.

Jak dlouho znáš Pokémony? Kde ses s nimi poprvé setkal a kolik ti tehdy bylo let?

Vuk: Už poměrně dost dlouho – od doby premiéry seriálu na Nově. Rok si přesně nevzpomenu, tipuju něco kolem 1999/2000. Kdo mě zná tak ví, že věk neříkam... a je mi jasné, že pokud bych ho uvedl, každý by si ho snadno dopočítal. Takže odpovím trochu neurčite: Setkal jsem se nimi už jako dospelý

L: Čím na tebe seriál tak zapůsobil, že ses rozhodl tomu více věnovat?

V: Tak když jsem viděl ukázky na seriál v pořadu Volejte řediteli (který tehdy moderoval V. Železný a já ho pravidelně sledoval) moc se mi to nelíbilo. Říkal tam cosi o velké popularitě v zahraničí, ale moc jsem nevěřil, že mě to nějak víc osloví. Do té doby jsme byl totiž zvyklý spíš na hezky detailně prokreslené animované filmy (hlavně od W. Disneyho) a japonské anime jsem nesledoval.

Ale k dotazu. Seriál si mě získal dějem. Příběh mladého kluka, který získá Pokémona, se kterým se spřátelí, me prostě hodně nadchl. Hlavně se mi líbilo, že seriál ukazuje přátelství mezi trenéry a Pokémony.. že kdo chce uspět musí chápat svého Pokémona a naopak.

L: Před tím než přišli Pokémoni, věnoval ses něčemu podobně aktivně (vyhledávání komunity/pořádání srazů/ tvorba webu)?

V: Vzdycky jsem miloval kreslene filmy s nejakou pro mne zajimavou myslenkou (Vuk, Starostlivi Medvidci, Lvi Kral..). Ale spis jsem je jen sledoval a pak o tom snil. Nebyl jsem nikdy moc spolecensky, web stranky jsem rozhodne tehdy nezakladal (v pocatcich internet ani neexistoval a pak nebyl ani zdaleka tak rozsireny) a o pratele s podobnymi nazory bych sice stal, ale moc jsem jich ve svem okoli nepotkal..

L: Začal jsi tedy někdy před jedenácti lety - čím si vysvětluješ to, že tě Pokémoni stále baví?

V: Pokemoni pro mne nejsou jen zabava, stali se soucasti me a meho zivotniho stylu a to uz se nezmeni. Diky Pokemonum jsem poznal hodne skvelych lidi se kterymi si rozumim, myslenka pratelstvi, porozumneni i dost rozdilnemu tvoru je neco, co se mi libi. Mimo to Pokemoni jsou stale zivi, vychazeji nove hry, nove karticky, vysilaji se nove dily serialu a nove filmy.

L: Zmínil jsi pokékomunitu. S kým ses viděl fyzicky jako první a kdy a kde se konala akce, na které jste se viděli?

V: Ono je to cele trochu jinak. Uz pred tim, nez se objevili Pokemoni jsem poznal Mňaua (tehdy jeste nemel tuto prezdivku) o ktereho jsem se nekdy tak trochu staral (jeho tata byl kolega v praci). Ten byl se mnou i v pocatcich Pokemonu. Spolu jsme chodili i na prvni hromadne akce. Ale to jsem byl jen ja a on .. a zadna komunita. Pak jsem zacal sbirat karty a navstevovat kartickove ligy a tam blize poznal par lidi, ale stale to nebylo ono. Prvnim velkym kamaradem z Pokekomunity byl Totodil (dnesni Tyracroc). Videl jsem ho uz driv v tehdejsi herne Warlord, ale blize jsme se seznamili na Cernem Moste. Totodil znal blize dvojici "vedoucich" jine kartickove ligy a pak jsem nejak pres internet blize poznal Suicune Wolf, Glutexa, Totodil poznal zase Morxe… A zacali jsme se schazet a postupne stali soucasti jadra Pokekomunity

L: Dřív jsi hodne cestoval za Pokémony po ČR. Hodláš někdy za Pokémony vyjet i za hranice?

V: Cestuju i nyni. Ale ze bych mel nejakeho dobreho znameho v zahranici a specialne za nim chtel jet, to ne. A ze bych chtel v zahranici delat propagaci Pokemonu, to take ne. Ale je mozne, ze v budoucnu usporadame Poketabor/cundr nekde v zahranici. A Slovensko pocitam jeste k tuzemsku.

L: Pokud trošku přeskočíme od počátku pokékomunity k čundrům - co od nich očekáváš? Proč prosazuješ víc "procházkové", než "hrací"?

V: Cundry jsou tradicne tydeni spolecne pobyty fanousku Pokemonu v prirode. A pokud jedu na tyden do mist, ktera neznam, chci je v prvni rade prozkoumat a poznat okoli. Sedet v mistnosti u konzole muzeme doma nebo v Praze. Letni tabor poskytuje mnozstvi moznosti aktivnejsi zabavy. Uz prvni cundr (na kterem jsem nebyl) byl planovany jako vychazkovy. Spojit pobyt v prirode s Pokemony je moc fajn. Udelat si vychazku a pak pri odpocinku vytahnout GameBoy a zahrat si, ma sve kouzlo. A specialni taborove Pokehry take. Navic putovani po svete a poznavani novych mist je primo jednou ze zakladnich veci zivota Pokemon trenera. Idealni je, kdyz se sejde sourodejsi a ne moc velka skupina lidi, kteri maji na Pokemony podobny nazor, rozumi si a maji si co povidat. To pak cesta hezky ubiha a je to skvele…

L: Kolik Pokémonů jsi už vychoval? Když se tak staráš o ty děti, nebojíš se, že jednou dojdou?

V: Nu.... "vychoval". Ja ani tak nestojim o to nekoho vychovavat. Kdyz muzu, pomaham. Kdyz se objevi mladsi Pokefanda a jeho rodice souhlasi s tim, aby chodil na nase akce, pak samozrejme na nej nejak pusobim. Jestli je to dobre nebo spatne to at posoudi druzi. Kazdopadne se snazim jit prikladem a samozrejme ho zasvecuju do sveho vnimani Pokemonu, pratelstvi atd..

A nebojim se, ze dojdou. Naopak, v posledni dobe jich mam nekdy az nad hlavu. A pokud by se tak prece stalo a najednou jich bylo min, snad bych mel vic casu na "odrostlejsi" kamarady

L: Teď na pár otázek poprosím jednoslovné odpovědi.

Nejoblíbenější Pokémon?

V: Musi byt jeden? To je tezke, kdyz jich mam vic na stejne urovni. Charmander, Vulpix, Lugia, Mew, Shaymin

L: Nejoblíbenější typ?

V: Nemám

L: Nej. Travní starter?

Kimori (Treecko)

L: Nej. Region?

V: Johto

L: Nej. Generace?

V: První dvě

L: Jaký je tvůj názor na pátou generaci? (ber v potaz čistě Pokémony, nikoli hry) Souhlasíš s tím, že Pokémoni "zdigimonovatěli"?

V: Kdyz jsem videl poprve obrazky, rikal jsem si HRUZA. Diky serialu jsem ale zmenil nazor, nekteri novi Pokemoni tam vypadaji docela mile a hezky. Takze mam celkem rozporuplne pocity. Podle me udelali chybu, ze vytvorili TOLIK novych Pokemonu. Uz to zjevne neni ono, nekteri vypadaji jako nepovedene kopie uz existujicich, jine zase hodne umele nebo naopak prilis moc jako zvirata, navic je tam prilis mnoho ruznych "brouku".

L: A ono "zdigimonovatělnění"? Co říkáš třeba na Giaru (Klinka)?

V: Na nektere to sedi, hlavne na evoluce. Obecne v nich ale Digimony nevidim, je to takova podivna smeska co se moc nedrzi mych tradicnich predstav Pokemonu. Giaru - tomuhle rika Sui "Kolesa". No v tomhle nevidim ani ty Digimony. Podobne jako Magnemite je to jeden z tech "umelych" Pokemonu, ktere si nedokazu moc predstavit jako prirozene zive tvory, ani s vetsi davkou fantasie.

L: Tvoje prezdivka neni zalozena na zaklade Pokémonů, nemel si potrebu vytvorit si novou? Která by to byla?

V: Obcas si rikam Vulpix. A uplne na zacatku, jeste nez jsem poznal Pokekomunitu, jsem psal neco pod jmenem Lugia. Ale jinak si myslim, ze prezdivky netreba menit kvuli zajmum. Jsem lisakVUK a jsem Pokemon (a nyni uz uplne, diky Sui ktera uz mohde zobrazila Vuka jako Pokemona, dokonce ma i vlastni Pokekarticku) :D

PTCG

L: Takže PTCG: Hraješ? Sbíráš? Jaký je tvůj aktuální postoj?

V: Sbiram, hraju uz minimalne, mam stary balicek. "Profesionalne" bych nehral, oficialni Pokemon turnaje se stavaji cim dal vic komercni, kartickove turnaje se obvykle hraji jen s nejnovejsimi seriemi karet (nuti lidi stale investovat penize do tvorby novych a novych balicku - bylo to vzdy ale ted uz to jde prilis rychle). Vysledek je, ze se "proflakne" par karet jako nejlepsich a ty jsou chvili (nez prijde dalsi serie) k mani za nehorazne ceny, nebot bez nich de fakto hrac nema sanci..

L: Kterou kartu si nejvíc ceníš a proč?

V: Asi Shining Mew (JP). Mew se mi libi a vzdycky jsem ho chtel, shining je modry. Tezko jsem ho shanel. A libi se mi provedeni te karty a obrazek. Z neoficialnich karet si cenim ty, ktere pro mne vytvorila Sui - lisakVUK's *Totodile* a naopak Totodiluv lisakVUK :D

L: Jak se stavíš ke změnám v herním mechanismu u TCG? (EX, level X atp.)?

V: Tak ja uz moc aktivne nehraju, takze na to nemam nejak zvlast vyhraneny nazor. Urcite je to i zajimave zpestreni. V kartach mi vylozene vadi jen ty modifieldy, kde omezuji stale vice starsich serii.

Hry

L:Která byla tvá první hra z Pokémony ?

V: Yellow- vybral jsem si ji protoze se drzela serialu (chtel jsem Pikachu atd.)

L: Jaka PokeHra se ti libila nejvice a proc? (Vc. her na Wii, apod.)

V: Asi Crystal, coz je vylepsena Gold a Silver. Proc? Protoze je vylepsena, jinak Gold a Silver prinesly do hry 2 svety (16 odznaku) a v te dobe nove prvky jako bobulky, predmety u Pokemona atd...

L: Ktere hry se ti nejvíc líbí "GB,GBC,GBA nebo NDS"? Dáváš přednost těm novějším nebo starším?

V: GBC hry a hlavne Crystal nasadily latku vysoko a dlouho se ji nepodarilo prekonat. Prvni GBA hry byly krokem zpet (zadne animace Pokemonu, nemenila se videtelne den/noc, jen jeden svet atd..). Presto GBA hry me jeste docela bavily. Na DS to bohuzel hodne zkazila moznost hrat a menit po intrenetu. Diky tomu se vyrojilo velike moznosti nejruznejsich podvodníků a cheatovanych Pokemonu. Z DS her jsou asi nejlepsi HG a SS, coz jsou vlastne vylepsene Gold a Silver.

Aktualne hraju ty novejsi ale spis jen proto, ze si chci zahrat něco, co jsem jeste nehral a pak starsi hry uz nikdo moc nehraje a multiplayer si nemam s kym zahrat. Vic se mi ale libili Pokemoni starsich edic a bavily me spis ty starsi hry.

L: A která hra se ti líbila nejvíc z těch "mimo klasiku"? (colosseum, puzzle, ranger atp.)

V: Urcite Pokemon Ranger, zejmena ten 2. dil (3. jsem jeste nehral).

L: Máš někdy nostalgii a zahraješ si třeba Yellow?

V: Ano, obcas. Zazalohoval jsem si dokonce pozice a vymenil baterie v hrach ;)

L: A u které pokéhry jsi strávil asi nejvíc času?

V: Coloseeum a XD

L: V Pokemonich hrach se snazis vic zaplnit pokedex nebo trenovat nove Pokemony pote, co dohrajes story mode hry.

V: No.. oboji, jak mam kdy naladu.. ;)

Urcite trenuju a v prvnich jsem chtel mit i komplet dex

L: Když si hrál pokemony, vybíral sis Team podle síly nebo podle vzhledu? Nebo jsi měl už předem vybranej tým oblíbenců?

V: Prvni tym jsem tvoril behem pribehu hry. A volil jsem prirozene ty Pokemony, kteri se mi libili. Ale zaroven jsem premyslel, aby to byla vyrovnanejsi parta. Pri treningu po dokonceni pribehu (tedy na multiplayer) hledim na to, aby byl Pokemon rozumne hratelny, ale zaroven netrenuju Pokemony, kteri se mi vylozene nelibi.

L: Baví tě hrát jednoduché zápasy formou "bum sem, bum tam"? Přemýšlel jsi, že vyzkoušíš nějaké nové strategie?

V: Hmm..ja tohle deleni nemam rad. Ono vyuzivat vyhod a slabosti Pokemonu a volit ucinne utoky je taky umeni (a nerikam, ze jsem v tom moc dobry, u novejsich vicetypovych Pokemonu si obvykle oba typy nepamatuju). Prijde mi nudne de facto nebojovat a dejme tomu Double teamy rozhodit presnost protivnika, otravit ho a pak jen cekat, az se sam znici. A urcite neuvazuju o zadne "matematice", ziskavani nejlepsich statu atd.. Mel bych se doucit typy novych Pokemonu a trochu nastudovat nove utoky, v tom mam znacne mezery…

L: Doufas v nejake lepsi Pokemon Battle Revolution na Wii?

V: Bohuzel uz moc neverim, ze vyjde. Ocenil bych neco jako vylepsene Colosseum/XD. Battle Revolution je spis vylepsene Stadium, nema zadny vlastni pribeh. To je skoda...

L: Mas partu 6ti Pokemonu ke kterym mas specialni vztah?

V: Ano.. obvykle v kazde hre tu, kterou tvorim behem prochazeni pribehu ..

L: Co říkáš na kontesty (herně)?

V: Hezke zpestreni hry, ale ty nove s nejakym tancovanim a zdobenim Pokemonu uz moc nemusim.

L: Máš některého Pokémona, u kterého sbíráš Ribonny?

V: No.... hral jsem kontesty, to ano. Ale ze bych touzil mit vsechny ribbony a nejak extra se o to snazil, to zas ne..

L: Wi-fi zapasy - v cem vidis prinos? Hrajes s nekym? Pripadne odkud ten clovek je?

V: Osobne wifi souboje nemiluju a nehraju. Pokemoni v multiplayeru byli pro mne vzdy i o srazech s kamarady. Chci videt a slyset reakce protivnika atd.. Chapu prinos wifi zapasu pro lidi, kteri bydli nekde, kde neni v okoli zadny dalsi majitel hry, ktery by si s nimi zahral. Ale hrat s nekym, koho vubec neznate a nevidite je velke riziko. Vas protivnik muze byt i podvodnik.. nelze zkontrolovat ani takovou zakladni věci, jako ze ma original hru.

L: : Máš pocit, že se vyznáš v pokéhrách?

V: To je hodne siroka otazka. Vyznam jak? Ze umim dobre hrat (to ani moc ne), ze vim neco o tom jak funguje program hry (no to do jiste miry ano) nebo jeste jinak ?

L: No.. těžko říct ^^, musel bych se zeptat tazatele - já to pochopil třeba tak, jestli dokážeš poradit kam dál v příběhu eventuélně kde se co dá chytit atp.

V : LOL... s pameti mam problemy. Ze vsech stran se na me vali tuny informaci, kvuli praci musim taky hodne znat, takze malokdy poradim z hlavy. Zvlaste dotazy na neco, co jsem prosel uplne bez problemu, mam problem odpovedet. Obvykle totiz hraju hodne dusledne, mluvim s kazdou postavou ve hre a beru vse, takze leccos ziskam uplne prirozene. A kdyz ma pak nekdo problem, ze nekde neco vynechal, proste nevim. Ale pokud jsem se nekde zasekl, reseni si obvykle pamatuju :D

L: Kolik jsi rozebral DSek a Game Boyů?

V: ja to fakt nepocital, ale hodne...

Mimo to jsem rozebiral i Nintendo 64, GameCube, Panasonic Q Cube, Wii..

L: Byl by jsi někdy ochotný udělat takovej svůj malej stadion?

V: Ano, uvazuju o tom. Treba v "lize", ze bych byl k dispozici vsem vyzyvatelům ..

L: Jak jsi přišel na odemykání eventů?

V: To, ze jsou ve hre nejake skryte "eventy" jsem zjistil v době, kdy jsem ziskal EON Ticket pro Ruby a Sapphire (fyzicky, e-kartu). Pak jsem posilal sve JP kazetky znamemu do JP, kde odemykali pri premiere Pokefilmu Deoxyse. A kdyz jsem pak mel pozici s odemcenym "eventem" zacal jsem zkoumat co se v pozici zmenilo a program hry.

L: Co říkáš na stále větší komercializaci pokémonů, která nepříznivě ovlivňuje zákazníka (různé blokace u nových her atp.) Připadá ti, že nové generace pokémonů už nevznikají z nápadů, ale spíš z popudu už je to na trhu dlouho, musíme rychle spíchnout něco nového, ať lidi kupují"?

V: Nechci spekulovat o duvodech, ale je pravda, ze se mi moc nelibi soucasny vyvoj. Neveril jsem, ze tak brzy vznikne nova generace Pokemonu a ze jich bude jeste tolik. Vetsina se mi moc nelibi.

A zavadet regionalni zamek na konzole do ruky, ktere nikdy v minulosti nic podobneho nemely, a to v dobe, kdy se trh cim dale vice otevira do sveta, mi prijde hodne hloupe. Jinak v kartach i ve hrach vnimam snahu nutit lidi kupovat co nejrychleji stale nove a nove veci - v pripade karet se turnaje omezuji obvykle na modifieldy, kde je povoleno hrat jen par nejnovejsich edic, konzolove turnaje jsou zase omezeny jen na aktualni verzi (letos dokonce jen na BW, ktere jeste ani mimo JP nevysly).

Anime

L: Která poképísnička/openning/ending se ti nejvíc líbí?

V: Asi nejlepsi openingy/endingy byly v Advanced Generation serii (sleduji JP originaly). Ale i anglicky opening z Battle Frontier byl dobry. Jinak z pisnicek asi Chiisaki mono /Make a Wish z fimu s Jirachim ;)

L: Misty/May/Dawn/Iris?

V: no.. Asi Haruka (ta anglicka jmena novejsich fakt ne, Iris snad slysim poprve ;))

L: Co pro tebe představuje Ash a co Pikachu?

V: Dvojici partaku a nejlepsich kamaradu. A take symbol Pokémonů vůbec.

L: Plánuješ někdy maraton seriálu? Pustit si vše od začátku?

V: Ano, rad bych. Nejen abych si to pripomnel, ale i proto, ze jsem sehnal vsechny dily v JP originale. I ty starsi, ktere jsem videl dosud jen v cestine/anglictine. Ale je toho hodne a mam problem s volnym casem.

L: Oblíbenej pokéfilm a pokéepizoda?

V: Ja tyhle otazky co je "nej" nemam moc rad. Pokefilmu, ktere me nejak oslovily, je vic, stejne jako episod serialu. Z filmu hned ten prvni, pak ctvrty s Celebim, paty s Latias a Latioas, atd..

Ze serialu me zustal v hlave jeden dil z AG serie, kde se Raketaci ukazali v dobrem a nechali Arboka a Weezinga aby pomahali divokym Pokemonum..

Other

L: Kdyby si měl možnost převtělit se do nějakého Pokémona, jaký by to byl?

V: Vuplix je mi blizky, protoze jsem lisak. No ale libilo by se mi byt Celebi. Vzdycky jsem si pral cestovat casem..

L: Mas na vyber ze dvou Pokemonu: Arceus a Dialga. Ktereho by sis vybral, kdyby jsi mel tu moznost s tim, ze te bude poslouchat na slovo? (Vem v potaz jejich schopnosti).

V: Taky docela tezky dotaz. Nikdy bych nechtel ovladat ultimatni Pokemony. Zvlast ne takove jako Arceus, ktery ma byt defakto "stvoritel" a Dialga, "pan casu". Asi Dialgu, Arceus by bylo uz moc velke sousto, mimo to "ovladat cas" by bylo fajn. Akorat netusim jak konkretne by mi Dialga mohla s tim casem pomoct. Co se tyka zapasu, oba jsou to velmi ultimatni Pokemoni a tudiz s obema bych mel hodne navrch..

L: Kdyby si začínal svojí "poke-cestu" jakého poke by sis vybral ?

V: Pikachu, jako Ash ;)

L: Smáli se ti lidi nebo smějou, že se zajímáš o Poke ?Ignoruješ to ? (jak se bránit tomu, aby se nesmáli)

V: Nesmali. K Pokemonum jsem se dostal uz jako dospely a tohle posmivani je spis domenou pubertaku. Kolegove v praci vedi ze se o Pokemony zajimam, ze hraju hry, sbiram karty, sleduju serial i filmy.. a nikdo to nijak negativne nehodnotil. Mozna k tomu prispel i fakt, ze me znaji uz dlouho a vydobyl jsem si slusnou pozici, takze ani nemaji duvod zacit me najednou zesmesnovat kvuli mym zajmum. Posmivani podle me fakt hrozi jen od hloupych lidi, vetsinou pubertaku, kteri maji potrebu se vymezovat proti vsemu "detskemu" a Pokemony mezi takoveto veci radi. Coz je mimochodem nesmysl. A tito lide navic znaji obvykle jenom serial. A jak se protí tomu branit? Ukazete posmevackum fotky z cundru a srazu, kde je zjevne vetsina lidi uz dospelych a urcite starsich nez jsou oni sami, to by je melo trochu uzemnit.

L: Jsi velky sberatel co mas v planu se svou sbirkou udelat? Hodlas si ji nekdy vystavit?

V: Tak Muzeum si zalozit nehodlam a oproti skutecnym sberatelum mam jen par zajimavejsich exponatu. Necham si to .. pripadne na stara kolena nekomu odkazu. Jinak o tom fakt moc nepremyslim.

L: Používáš na PC Pokémon tapetu?

V: Pouzivam obrazek, ktery mi nakreslila Sui k narozeninam. Lisak Vuk Sky forma (ve stylu Shaymina). Takze ano i ne ;)

L: Myslis ze Pokémoni maji pro deti vetsi potencial nez Sporty?

V: To nedokazu jednoznacne rict. Ono zalezi hlavne na tom, jak co kdo dela. Jak sporty, tak Pokemoni mohou prinaset zabavu a neco rozvijet. Sporty spis fyzicku, Pokemoni premysleni.

Ovsem vse ma sve meze a zabava konci tam, kde se neco zacne delat "vrcholove". U sportu to plati dvojnasob. Treningy 5 dni v tydnu a "buzerace" trenera dokazi sport dokonale znechutit. Stejne tak pokud nekdo Pokemony proziva jen tak, ze sedi doma u televize, asi to neni nejlepsi. Pokemoni maji pomerne siroky zaber a urcite mohou zaujmout, pobavit i neco naucit. A Pokemon svet, trening Pokemonu i Pokemon zapasy jsou zalozeny na pratelstvi a fair play.

L: Myslíš že by dokázal jeden pokémon sníst toho druhého?

V: Technicky asi ano, ale v Pokesvete se to nedeje.

L: Předpokládáš že když Pokemon zemře stane se z něho dušší pokemon?

V: Ne. Dusi Pokemoni se prece normalne lihnou z vajíček.

L: Myslíš si že Pokémoni a zvířata by spolu v přírodě žili v harmonii nebo by to byla přírodní katastrofa?

V: Pokesvet je postaven na nejake rovnovaze a ackoliv se v serialu objevily narazky i na normalni zvirata, de facto zadna se tam nevyskytuji. Narusit tuto rovnovahu vpustenim zvirat do Pokesveta (nebo naopak Pokemonu do naseho sveta) by muselo zpusobit nejake problemy. Osobne mam ale za to, ze Pokemoni diky svym schopnostem by meli potencial se ubranit defakto kazdemu nasemu zvireti (alespon ve vetsim mnozstvi). Ale nejake problemy by podle me nastaly..

L: Měl si/budeš mít nějaké zvíře které pojmenuješ po nějakém Pokémonovi?

V: Aktualne nemam zadne zviratko, pokud bych si porizoval, uvazoval bych o tom.

L: Pokémon Plyšáci - věc na mazlení nebo na vystavu do policky?

V: Tak u me spis to druhe - vystavim si je. Ale sem tam se s nekterymi i rad pomazlim ;)

L: Co je smysl tveho zivota? A co bys v budoucnu rad změnil.

V: Nu.. moji pratele, pomahat druhym a take nejak rozumne prezit, coz znamena si vydelat i nejake penize. Vek si moc nepripoustim, ale cas leti a uz bych mel asi uvazovat i o zalozeni rodiny. Alespon to rikaji nekteri lide kolem me. Ale ja ani nevim, moje rodina jsou (krome rodicu) moji pratele a a diky nim jsem stastny, takze ani nic moc menit nechci ;)

L: Máš nadání skládat básně, dokázal by jsi složit a zveřejnit na této stránce báseň o Pokemonech?

V: Nejvice inspirace jsem mel v dobe, kdy jsem vlastne nemel zadne pratele a toulal jsem se sam. Nyni neustale neco delam, chodim na srazy, jsem v praci, sedim u PC. A vlastne nemam delsi volny cas, kdy bych mohl jen tak meditovat a nechat plynout myslenky hlavou.

Asi bych neco poskladat i dokazal. Ale nebylo by to ono. To musi jit z nitra samo. Takze nevim. Treba me jednou neco napadne, neco napisu a pak zveřejním, ale nic neslibuju.

L: Co rikas na Fan obrazky Pokémonů? Mas je radsi nez oficialni?

V: Fan obrazky jsou unikatni, zobrazuji predstavy a sny autora. Je to neco jako v pripade tech basni. Tim nerikam, ze bych chtel aby obrazky Pokemonu treba do her kreslil nekdo jiny, to vubec ne. "Oficialni" se mi libi. Ale na plochu pocitace si dam spis nejaky obrazek od fanouska.

L: Čekáš že s Pokémony i zemřeš nebo se jich vzdáš během života?

V: Pokemoni se stali soucasti meho ja stejne jako lisak Vuk a dalsi. Nenapada me zadny duvod proc bych si mel nechat vyrvat kus duse, to je neco nemyslitelneho. A nezavisi to uz ani na tom, jestli budou nove hry, serialy nebo filmy.

L: Pokémon japonsky a pokémon anglicky. Skoro dva odlisne svety. V cem vidis zasadny rozdil? Jak co se tyce her,anime a karet. Kdyby ti dal nekdo na vyber odstehujes se do USA/JP kam by to bylo?

V: V pripade anime vsechny americke a z toho odvozene verze (vcetne ceskych) jsou nejak pozmenene. Prinejmensim maji zmenene uvodni i konecne pisnicky, nekdy i nektere dialogy a nektere dily byly vylozene cenzurovany a vystrihavany. Vzdycky tomu neco chybi. Prinejmensim zaverecna pisnicka a predstavovani Pokemonu prof. Oakem, ukazky na dalsi dil. Pokud poznate JP originaly, zjistite, ze anglicke verze jsou proste takove neuplne.

Co se tyka karet, tady je situace lepsi, drtiva vetsina jich vysla i v USA a jinde. Az snad na par specialek a jednu starou VS edici. Ale jsou odflaklejsi, horsi provedeni, tisk, barvy atd..

Je videt, ze Pokemon pochazi z Japonska a tam ma nejvetsi podporu. Dokonce i v USA uz to docela flinkaji, filmy ani neuvedou do kin atd.. Odstehoval bych se spis do Japonska. Zasadni rozdil je asi v tom, ze v Japonsku to neberou jen jako vec vicemene pro deti ..

PJZ

L: V současnosti jsi hlavní admin PJZ. Stál jsi u zrodu téhle stránky?

V: Ne. O pocatcich stranky by asi vice rekla Sui. Kazdopadne jsem ji prevzal az v dobe, kdy byla defakto odsouzena k zaniku, nebot vse se prevedlo na Pikachu. A to hlavne proto, ze PJZ pouzivala free hosting zadarmo. A jelikoz obsah pomalu nabyval a nevsel se, casti byly umisteny na jinych free serverech, kde byly bohuzel casto mazany a nebylo mozne udrzet stranku rozumne funkcni. Bohuzel z Pikachu se pozdeji stalo misto, kde Pokemoni zacali pomalu ustupovat jinym tematum a tak vznikla potreba obnovit PJZ jako vyhrazeny pouze Pokemonum.

Sehnal jsem tedy placeny hosting a zacal pomalu obnovovat puvodni obsah, coz byla mimochodem pomerne slozita prace, nebot 80% vsech odkazu uz nefungovala. Komplet zalohy nebyly, takze jsem to shanel kde se dalo. Az kdyz to bylo jakz takz pohromade jsem zacal vylepsovat, z prosteho HTML a souborove orientovaneho fora jsme presli na PHP s daty v databazi. Tady musim podekovat Enderovi, ktery me poskytl zaklad jeho systemu z Pikachu - forum a system registraci, na kterem jsem pak stavel.

L: Když jsi takhle přišel k "mrtvole", čekal jsi, že to dotáhneš tak daleko?

V: Doufal jsem, ze obnovit stranku ma vyznam. A nebyla to jen moje zasluha. Sui nakreslila novou grafiku, ktera se stala zakladem nynejsiho zakladniho modreho skinu atd. Samozrejme je stale co vylepsovat a chybi nam treba Pokedex coz je prace narocna hlavne na cas.

Kazdopadne jsme tu od zacatku stanovili striktni pravidla - aby tato stranka patrila opravdu jen Pokemonum a jejich fanouskum.

L: Naháněl jsi nějak lidi nebo přišli sami?

V: V okruhu mych nejblizsich se samozrejme o ozivovani PJZ vedelo (ostatne jsme na tom pracovali spolu), ale jinak jsem to nechal nahode. Samozrejme jsem i predpokladal, ze ti kdo stranku znaji o ni treba povi svym kamaradum a znamym. U "konkurence" jsem nikdy nespamoval a striktne takto instruoval i ostatni, ale na "svych" akcich a na akcich, na jejichz organizaci jsem se podilel, jsem samozrejme adresu PJZ webu uvadel.

L: Jaké jsou plány s pjz do budoucna (kromě pokédexu)?

V: Stranka stoji hlavne na foru a tady zalezi na vas, navstevnicich. Krome Pokedexu tady mam pripraveny jeste jeden staronovy skin (jen ho zpracovat) a jinak ted moc nevim. Chtelo by to udelat administratorske rozhrani na pridavani obrazku z filmu, to jsou nyni defakto staticke stranky

L: A to by bylo asi vše =). Co bys vzkázal všem, kteří to dočetli až sem?

V: Ze je obdivuju. Zvlast pokud to zvladli precist na jedno posezeni. Ja to odpovidal na 3x.

A jinak .. Pokemonu zdar a vsem fanouskum preji, aby tady s nami Pokemoni jeste hodne dlouho zustali (tedy aby jeste dlouho neskoncili) a pak aby si uvedomili, ze Pokemoni prinaseji predevsim zabavu, moznost potkat dalsi zajimave lidi a spolu s nimi si zahrat, ale treba i jen tak snit o Pokesvete. Ze neni dulezite vyhrat za kazdou cenu, snazit se proniknout do hloubky mechaniky hry a pocitat si staty aby byly maximalni, dulezite je si to poradne uzit. A pokud PJZ stranka nekomu z nich jakkoliv pomuze, pak ma smysl.

Moderátor upravil zprávu dne 07.02.2011 v 23:50:06

[2] Vložil kadabra sul antaury dne 07.02.2011 v 22:04:12, Odpovědět
IP hash: e1b2023b460abb6f

zajimave poctenicko :D Zacetl jsem se docela hodne ale nevadi...Prekvapuje me ze tam Leny dal i spoustu mych otazek i pri zpozdenych dotazech.Ale myslim ze jsem se o Vukovi toho docela hodne dozvedeli...sem zvedavej kdo bude priste... ( doufal bych ze to bude Sui :D )

[3] Vložil *Impergator* dne 07.02.2011 v 22:30:13, Odpovědět
IP hash: b84a345125e84453

Uz sem to precetl :) cca za 20 minut :)

Jinak pekne poctenicko no :) vuka znam dost dobre a tak to bylo vsechno zhrnuto a nic me nejak extra neprekvapilo, ale posledni dobou uz na povidani o takovyhle vecech neni tolik casu a tak sem rad ze sem si to aspon mohl precist :) narozdil od ostatnich vcetne me, se vukuv nazor nejak nevyviji. Ale evoluce by mela byt soucasti zivota v kazdem veku :) podle me.

Zpráva byla změněna dne 07.02.2011 v 22:33:43

[4] Vložil MR.ShinyMarek dne 07.02.2011 v 22:31:59, Odpovědět
IP hash: 4e978fa710f354f3

Parada presne tu otazku kterou sem tam chtel mit a presne tak jsem si predstavoval že na ní odpoví :)dekuji sem spokojen , začetl sem se hodně :) bylo by dobrý skusit nekdy i něco podobného natočit :)

[5] Vložil pein dne 07.02.2011 v 22:37:13, Odpovědět
IP hash: 3ceb67bb2101c6db

Parada tešil som sa na tento rozhovor už dlho,dakujem Lennymu za dobrý nápad ,aj Vukovi za to že si našiel čas.

lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 07.02.2011 v 23:52:31, Odpovědět
IP hash: b8d5a25b38a0a7f7

Uff.. trochu jsem to prosel a odstranil alespon ty nejhorsi preklepy a hrubky, obdivuju vas ze mate naladu to cele cist :D

[7] Vložil Lugiak dne 08.02.2011 v 00:39:01, Odpovědět
IP hash: db510b588e73d1

Hezky ses nám vyzpovídal jen co je pravdy. Jen tak dál a třeba uděláme vlastní časopis ;)

[8] Vložil pein dne 08.02.2011 v 14:20:20, Odpovědět
IP hash: 3ceb67bb2101c6db

časopis?pekný nápad ,ale samozrejme v pc forme ako napr. PSP revue

[V živote sú len 2 veci isté. Dane a smrť).]
[9] Vložil Gamby dne 08.02.2011 v 14:28:51, Odpovědět
IP hash: 942784d96e37b6e7

Pekne odpovedané otázky :) pekna čitačka :) Cele to prečítani mi trvalo scela 15 minut :) super nápad tyhle Pokérozhovory

[10] Vložil kadabra sul antaury dne 08.02.2011 v 19:54:30, Odpovědět
IP hash: e1b2023b460abb6f

Musim se priznat ze tohle bylo nic se srovnanim co ctu na fan strance o SG...tam se pise takovyhle veci 4x vic :D Ale i tohle bylo stredne dlouhe takze to jako cteni jde :D

[11] Vložil chudst dne 08.02.2011 v 20:45:29, Odpovědět
IP hash: d0a8a0152ab81b51

[10] kadabra sul antaury: vic by to IMO nechtelo XD Uz tohle mi prislo krapet dlouhe, ale na druhou stranu, delku bych asi ponechal, bylo to fajn pocteni :)

Aura is...

...with me
[12] Vložil Ash493 dne 08.02.2011 v 20:54:28, Odpovědět
IP hash: 27b57759436684dc

Celkem dlouhé, ale šlo o informačnost a zajímavost o Vukovi, což bylo splněno, takže já říkám, že se mi líbilo, bylo zajímavé číst o době, kdy jsem prakticky o pjz nevěděl =)

Toamasek
[13] Vložil Toamasek dne 03.03.2011 v 08:56:32, Odpovědět
IP hash: 790b0d098c1a4d6a

Nádherný rozhovor a ten časopis neni spatny nápad ;-)

Nemo
[14] Vložil Nemo dne 03.03.2011 v 11:37:27, Odpovědět
IP hash: 243e25af30ed34f2

Vydávat časopis jakože papírový je blbost - to by se finančně neutáhlo. Navíc by na tom muselo dělat XX lidí, X grafiků a imho by brzo nebylo o čem psát

[V živote sú len 2 veci isté. Dane a smrť).]
[15] Vložil Gamby dne 03.03.2011 v 14:05:43, Odpovědět
IP hash: e58e70fe4f7a8195

Blah Blah Blah ?

Uprava :

Vydávať časopis akože papierovy je najlepší nápad čo tu byl - zarobili by ste na tom- Ešte čo je vyhoda museli by na nom robiť skvely ludia a bylo by stále o čom psát :)

Koty
[16] Vložil Tomas-judo dne 29.03.2011 v 14:46:30, Odpovědět
IP hash: 72b465ff329786a

mh

Nemo
[17] Vložil Nemo dne 29.03.2011 v 15:10:01, Odpovědět
IP hash: 8d4e1a12990aeaf2

[15] Gambler: Je to kravina ^^

[18] Vložil Sir dne 29.03.2011 v 15:12:37, Odpovědět
IP hash: 9fa777df501bfcc2

[17] Lenny: já myslím, že je to dobrej nápad,ale pravda.. najít sponzora by asi dalo práci..

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky