Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Soutěž

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 17.06.2021 v 09:03:13, Odpovědět
IP hash: cb8c1d01dbdaf8ea

Rádi bychom zase vyhlásili nějakou Poké-soutěž o ceny. Co by se vám zdálo rozumné? Obrázek, povídka, nebo něco jiného? Ideálně něco, čeho by se mohl zúčastnit opravdu každý (takže třeba programování by nebylo nejlepší téma). Kreslit nebo zpívat sice každý také neumí hezky, ale alespoň zkusit to každý může... ;)

And tonight we can truly say...
[2] Vložil CoolGrovyle dne 17.06.2021 v 12:02:22, Odpovědět
IP hash: f9361f98461d6f6d

Soutěž zpěvu jsme tu ještě neměli :3 A myslím, že by to bylo zajímavé oživení :3

Karel
[3] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 17.06.2021 v 21:25:16, Odpovědět
IP hash: 149db41e5f97af31

Jo, zpěvu bych se nebál.

[4] Vložila Scyther mantis dne 18.06.2021 v 16:42:59, Odpovědět
IP hash: 21981e9ff3d376c4

Jo, to by bylo super!

Zkusíme to na příštím BOS? Nebo na Čundru?

lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 18.06.2021 v 22:22:49, Odpovědět

[4] Scyther mantis: Rad bych, aby se mohl zucastnit kazdy. To znamena, pokud vyhlasime soutez se zpevem, upresnime pravidla a soutezni "dila" by se posilala v elektronicke podobe na e-mail, ktery pro tento ucel vytvorim. A hodnotila by nejaka "komise".

Jinak jedna se o amaterskou soutez, takze zpev by asi byl bez hudby (pokud ale myslite, ze by bylo lepsi pojmout to jako karaoke, nejsem proti, akorat to podle me zase omezuje mnozinu moznych pisnicek, protoze ke kazde zajemce asi samostatnou hudbu nesezene)...

lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 18.06.2021 v 22:25:37, Odpovědět

Kazdopadne nejblizsi BOS je moc brzo, soutez ve zpevu jeste nebyla vyhlasena, nenastavili jsme pravidla, nemame ani sestavu hodnotici komise.

A dal bych na to alespon tak mesic od vyhlaseni ..

Моrx
モルックス

[7] Vložil Morx dne 19.06.2021 v 11:14:13, Odpovědět
IP hash: 1653af49c896f653

Urcite elektronicky, at se muze ucastnit kazdy... co se hudby tyce, mohlo by se to i omezit tak, ze bychom sami vybrali treba 5 ruznycj pokepusnicek, ze kterych si maji vybrat a dodali k nim karaole podklad. Takze zajemce by si vybral pisnicku, stahl hudbu a jen nahral zpev :)

[8] Vložila Scyther mantis dne 19.06.2021 v 11:46:11, Odpovědět
IP hash: 9558c596ed3807b1

Když mám karaoke podklad a vím, co chci zpívat, můžu jít po svém?

[9] Vložil CoolGrovyle dne 19.06.2021 v 12:59:38, Odpovědět
IP hash: bfd302ef4e4264b

[8] Scyther mantis: Nebylo vidět, co Morx právě napsal? Pokud by platilo to, co řekl, tak zcela určitě ne.

[10] Vložila Scyther mantis dne 19.06.2021 v 22:10:35, Odpovědět
IP hash: ceeba75962854b25

Já myslela, že tu jde jen o ten podklad. Podklady na moje oblíbené písničky tu dávno mám, tak nemusím hledat jinde.

Karel
[11] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 19.06.2021 v 23:34:49, Odpovědět

To víte, že by se nechalo něco třeba i složit a doprovodit se kytárou... Jenže jak to pak hodnotit? Celkem se mi zamlouvá to, jak píše Morx, to pak v tom ta porota bude mít přehled.

Моrx
モルックス

[12] Vložil Morx dne 20.06.2021 v 10:04:19, Odpovědět
IP hash: dab7b7a287ee8a6

[10] Scyther mantis: Spis by bylo fajn, abys nam ty podklady poskytla, at je muzeme dat k dispozici vsem a muze se pak souteze ucastnit vice lidi :)

[13] Vložila Scyther mantis dne 20.06.2021 v 10:16:27, Odpovědět
IP hash: 9558c596ed3807b1

Okísek, jaké chceš?

picture
[14] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 11:55:19, Odpovědět
IP hash: e618562097a0bb29

[5] lisakVUK dne 18.06.2021:

Mohu poskytnout ze své strany pomoc ohledně této soutěže.

Mohu nabídnout dvě varianty:

1. Jedna z nich je české karaoke z generace Pokémonů - texty originál původ česky, pro jisté účely neudávám dobu ani název.

2. Pak samozřejmě mohu nabídnout pokémonní melodie, na které se dají vymyslet české texty a může se tak soutěžit, ale to je ta druhá verze vymyslet si a dodat vlastní text, tak jak ho nikdo nezná. Důvod proč bych to mohl nabídnout je ten, že jsem si čerstvě objednal nějaké karaoke, takže ve výsledku je možno dodat obojí, aby se ti co chtějí soutěžit mohli připravit, dokonce bez rozdílu věku, protože seriál a film zná určitě každý, ale jelikož to je soutěž - proto neuvádím co bude za písničku, jenom porotci to mohou vědět.

Soutěžit nebudu. Případně vysvětlím v dalších příspěvcích.

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 09:38:53

picture
[15] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 12:31:59, Odpovědět

Možná to sem nepatří, ale pokud by někdo rád si přišel zaspívat, nebo zahrát na kytaru, a nebo na klávesy, určitě rád uvítám takovou návštěvu.

Rád přijmu vhodnou návšťevu co se umí chovat a má zájem se něčemu dobrému věnovat - mám pro takové lidi vhodné místo k setkání, s možností tance na podložce, zpěvu, nebo seznámení co budou vděční, to píšu proto, protože už jsem měl i návštěvu, s kterou jsem nebyl spokojen a vůbec se nevěnovala k tomu, co mělo nějaký smysl a jen byli hluční a skákali po postelích a všude, ač se to netýkalo vůbec hudby a mohl bych takové jmenovat, ale třeba se ještě poučí takoví lidi, prostě takové příště už nebude, neboť budou předem vyhozeni.

Mám rád jistě pomoc v dobrém smyslu a hlavně užitku, a také to, aby si i něco ostatní za vědomosti a zkušenosti odnesli domů, lidi co nejsou dokonalí, ale snaží se něco naučit z dostupných prostředků které mám k dispozici a jdou za tímhle směrem, prostě je to baví. Takové vítám jistě na návštěvu a samozřejmě může přijít i někdo, kdo se bude dívat a zaujme ho to, proč ne, to je plánem i do budoucna, kde bude něco víc. Byl jsem mile překvapen že cizí lidi z bráchovy strany dokázali být na poprvé slušní a užili jsme si zábavu všemi směry včetně deskovky, ta se dá také zahrát u stolu, kdyby měl někdo zájem, určitě. Tady neplatí pravidlo, že když je někdo nový, že nemůže přijít, protože mám k tomu jiný názor.

Posezení je jistě k dispozici v přírodě pod živými stromy na mém pozemku, možnosti koupit si nápoj, jídlo a sednout si do tiché přírody k velkému posezení s velkým stolem s dvěmi velkými lavicemi, kde je možné si odskočit od zpívání a najíst se, napít se atd. - to je již k dispozici z mé strany, pokud -li se bude zpívat, tak prosím na místě tomu určeném bez jídla a pití, kromě pet láhve - ta je bezpečná, prosím takové jsou mé pravidla, děkuji.

Také moje očekávání je rozumný počet lidí, tedy do maxima cca max. 10 lidí je jistě přístupno, více zatím ne, můžou být i dva samozřejmě, nebo i jeden návštěvník.

Ohledně focení z mé strany, mám rád skupinku lidí pohromadě - není podmínkou, když někdo i chce samostatnou fotku, tak mě to vůbec nevadí, ale nic ošklivýho prosím, protože to prostě nemám rád. Mám rád jistě pořádek a čistotu - to je informace k těm co dělají opak - takové také nijakv dobrém nepřivítám, protože to tak už je. To je pro větší a hlubší moje vysvětlení, aby bylo jasno na závěr, něco jako dodatek na vysvětlení.

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 09:55:56

picture
[16] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 12:46:37, Odpovědět

Kdo umí hrát na klávesy, je rozhodně vítán, máme již funkční klávesy, elektrickou kytaru možná plánuji v budoucnu. Samozřejmě mám k dispozici taneční podložky, zesilovač a dvě velké bedny pro možné účely s hudbou a hraním, předzesilovače, echo a mix pro dva sólo mikrofony a 2 mikrofony, pak efektovou jednotku - zesilovače mám ve výsledku dva a jednu tónovou jednotku s osmi potenciometry - sám jsem navrhoval zapojení, krabici a sám to vyráběl po domácku. Jinak je i obyčejná jedna kytara, jen mi chybí dokoupit 3 struny ze šesti a je provozuschopná, lze hrát přes mikrofon přes bedny samozřejmě.

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 11:33:08

picture
[17] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 12:59:04, Odpovědět

[8] Scyther mantis:

Pokud jde o podklad, který nebudeš zpívat a je velmi všeobecně známý po veřejnosti - v televizi, hudba dostupná veřejnosti a tak dál, nevidím problém poskytnout podklad, ovšem za účelu splňující známost písničky všeobecně a s účelem, že to bude zpívat někdo jiný mi přijde naprosto fér, je to soutěž jako obdobně - přesněji - to co neznáš a zvládneš se na to v krátkosti připravit a zaspíváš ve výsledku s tím jak to dáš - je spravedlivá soutěž aby někdo nepodváděl tím co se učil předem celý rok i roky, že to má jistý na výhru - tak takhle opravdu ne! Jenže je tu jeden problém, může se stát, že ten podklad pošleš těm, co soutěží a to by bylo zase nefér, myslím si, že porota která vybere typ co se bude zpívat je úměrné a poctivé ke všem soutěžícím účastníkům. Takže preferuji víc porotu a jejich volbu.

Zpráva byla změněna dne 22.06.2021 v 13:23:33

nezávislý pozorovatel
[18] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 22.06.2021 v 15:38:18, Odpovědět
IP hash: 6cf12c8e9ba58cae

Buizel je největší killer

lisakVUK
[19] Vložil lisakVUK dne 22.06.2021 v 18:01:33, Odpovědět

[14] Buizel: [16] Buizel: [17] Buizel: Abych to nějak shrnul, protože jak si toho napsal víc, je to přece jen trochu zamotané:

- Nabízíš pro soutěž poskytnout nějaké karaoke (melodie) Poképísní, které existují i v českých verzích. Díky, nějak se domluvíme, určitě je dobré ty melodie mít nejen pro tuto soutěž.

- Dále pak přecházíš na téma možné návštěvy u tebe, což s touto soutěží nesouvisí. Soutěž bude probíhat tak, že každý něco v klidu vytvoří a výsledek pošle v elektonické podobě na PJZ. Je třeba to udělat takto, aby nebyli případní účastníci omezeni nějakým místem, kam by se museli v konkrétním čase dostavit.

Pokud by se někdy něco pořádalo s fyzickou účastí, pak asi jedině v rámci nějakého významnějšího srazu (napadá mě snad jen čundr, nebo předvánočák). Je to ovšem jiný typ akce, "veřejné vystoupení". Nedoporučuji pořádat takové akce v soukromých prostorách. Tam si můžeš pozvat soukromě kamarády, ale asi by se ti nelíbilo, kdyby ti tam přišel někdo, koho vůbec neznáš. A pokud se vyhlásí veřejná akce, musíš počítat s tím, že zúčastnit se může opravdu kdokoliv.

Zpráva byla změněna dne 22.06.2021 v 18:05:40

[20] Vložila Scyther mantis dne 22.06.2021 v 19:14:34, Odpovědět
IP hash: e1e01bddc5569e6

Tak co teda jako bude, he?

[21] Vložil CoolGrovyle dne 22.06.2021 v 19:24:24, Odpovědět
IP hash: 431002eb3b70c0cc

[12] Morx: Toto dává smysl pouze v případě, že tracky, na které Trnda bude mít podklady, budou něco, co se bude líbit alespoň většině ne-li všem (soudě podle toho, že všechny by v tomto případě byly z jednoho zdroje a velice pravděpodobně jednoho žánru, čili to lze takto kategorizovat). Kromě toho podklady, které nabízí Trnda a které má už předdělané, bude mít i nacvičené co se týče zpěvu a tak nebude mít stejné podmínky jako ostatní, bude mít výhodu. Za mě je nejlepší aby se prostě vybral nějaký playlist písní, který plus mínus bude OK pro všechny případně každý bude mezi těmi pěti mít alespoň jednu, kterou má rád nebo která mu nevadí. A na ty by se pak on-demand vytvořily podklady. To je IMHO nejférovější cesta.

Buizelův nápad jsem nějak nepochopil. Mezi Pokémony zcela jistě není dost hudebníků nebo hudebních inženýrů, kteří budou tvou aparaturu a tvé nástroje obsluhovat, Buizele. A jak řekl VUK, nejférovější podmínky k vytvoření coveru mají ti, kteří si v klidu najdou nějaké místo, kde si vše v klidu nahrají. Zapůjčení techniky dává smysl pouze v případě že by se vyskytlo příliš mnoho soutěžících, kteří nejsou schopni zapnout na čemkoliv podklad a do čehokoliv ho nahrát. A zajisté uznáš, že takových asi moc nebude.

EDIT: Další možností je vybrat velkou skupinu písní, ty pak hodit do hlasování nebo losování a nechat osud/Pokémony ať rozhodnou o finálním playlistu :) Možností v tomto ohledu je habakuk.

Zpráva byla změněna dne 22.06.2021 v 19:26:52

picture
[22] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 20:07:11, Odpovědět
IP hash: fd1e9c4ccb32ce85

Mojí návštěvu záložím možná v jiném tématu, možná ne. Děkuji za vysvětlení Vuku, nepřemýšlel jsem nad tím to založit jako téma, je to moje chyba, no snad příště se polepším, mě to totiž tady přišlo vhodné slovy napsat k podobnému tématu se zpíváním. Občas jsem tak zvyklý psát to do fóra s obdobným tématem, že by se lidi zapojili.

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 12:11:59

picture
[23] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 20:55:33, Odpovědět
IP hash: 8face752d80c66b0

[21] Cool grovyle: Je pravdou, že zde by se dalo aparatury využít ke zpěvu, ale tamto všeobecně platilo k někomu, kdo se učí na kytaru, nebo na klávesy, jestli tu někdo takový je. To bylo nedorozumění, neboť to neplatilo k soutěži, ta snad jen pro zpěv, ale řekl jsem si, že když se jedná o podobné přidruženmé téma ohledně zpěvu, hraní na kytaru, že bych to mohl tady napsat.

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 12:10:54

picture
[24] Vložil Buizel dne 22.06.2021 v 22:01:33, Odpovědět
IP hash: 8face752d80c66b0

[21] CoolGrovyle:

To první co jsi napsal a to:

[12] Morx: Toto dává smysl pouze v případě, že tracky, na které Trnda bude mít podklady, budou něco, co se bude líbit alespoň většině ne-li všem (soudě podle toho, že všechny by v tomto případě byly z jednoho zdroje a velice pravděpodobně jednoho žánru, čili to lze takto kategorizovat). Kromě toho podklady, které nabízí Trnda a které má už předdělané, bude mít i nacvičené co se týče zpěvu a tak nebude mít stejné podmínky jako ostatní, bude mít výhodu. Za mě je nejlepší aby se prostě vybral nějaký playlist písní, který plus mínus bude OK pro všechny případně každý bude mezi těmi pěti mít alespoň jednu, kterou má rád nebo která mu nevadí. A na ty by se pak on-demand vytvořily podklady. To je IMHO nejférovější cesta.

Mi přijde za rozumné od CoolGrovyla, když by si z pěti každý vybral tu svou, jednalo by se o výběr, který dřív nikdo netušil co bude v soutěži a nebude větět co tam je, neboť se to dá hned při zahájení soutěže, která začně oficiálně časově probíhat do konečněho termínu, kdy se pak vyhlásí výsledky.

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 12:09:27

[25] Vložila Scyther mantis dne 23.06.2021 v 09:47:58, Odpovědět
IP hash: e1e01bddc5569e6

Nemusíte z toho dělat takovou aféru, byl to jen návrh. Měla jsem otázku proto, že mě tahle soutěž zajímá a zpívání mě baví, je mi jedno jestli vyhraju, jen jsem chtěla ukázat, jak umím zpívat. Samozřejmě, že mám oblíbené jisté žánry, proto ty písničky taky hodně poslouchám. Stejně to jsou často pokémoní znělky.

[26] Vložil CoolGrovyle dne 23.06.2021 v 11:05:28, Odpovědět

[24] Buizel: Vůbec nechápu o co ti jde, zkus to prosím vysvětlit lépe.

[25] Scyther mantis: Nikdo z toho žádnou aféru nedělá Trndo, zachovej klid. To, co tu probíhá je pouze diskuze o nejschůdnější a nejférovější cestě, nic více. Není to nijak zaměřené proti nikomu, nikdo se tu nehádá. Tvůj návrh Morxe zaujal, mne nikoliv. Tak to chodí, když dáš návrh veřejně, tak ti lidé řeknou, co si o něm myslí. Je to základ lidské interakce, nikoliv aféra. Ale nemusíš se bát, že by jakkoliv haněli tebe nebo tvé ideály.

picture
[27] Vložil Buizel dne 23.06.2021 v 11:08:09, Odpovědět

[26] CoolGrovyle:

O co mi jde jsem se už jasně vyjádřil, bez dalšího komentáře.

...
[28] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 23.06.2021 v 12:41:48, Odpovědět
IP hash: f6048dc2f8d3754d

budete tady resit kraviny, ale o poke kartach v mcd se musim dozvedet od mamy, ffs... jako k cemu to tady cele je? meli byste se stydet.

[29] Vložil CoolGrovyle dne 23.06.2021 v 15:35:52, Odpovědět

[28] : Toto není zpravodajský server. A pak, nic ti nebrání sem přijít a starat se o to. :)

[30] Vložil CoolGrovyle dne 23.06.2021 v 15:37:15, Odpovědět

[27] Buizel: Nevyjádřil ses jasně, proto jsem požádal, aby ses jasně vyjádřil. Tvůj písemný projev nebyl pro mne dostatečně srozumitelný proto jsem tě přátelsky požádal o to, abys to zkusil říct jinak a lépe. Uděláš to tedy? Nebo chceš být kvůli tomu naštvaný? :)

lisakVUK
[31] Vložil lisakVUK dne 23.06.2021 v 23:07:37, Odpovědět

S Buizelem jsem hovořil a ujasnili jsme si to, takže to zkusím ještě celkově shrnout (nejen to jeho, obecně). Jelikož teď pracuje noční, je pro něj trochu komplikované reagovat.

Jsou tady tedy minimálně 2 návrhy, jak by soutěž mohla vypadat. Jeden počítá s jakýmsi seznamem písniček, ze kterého by si soutěžící vybral jednu a tu zazpíval. Není mi zcela jasná věta z [21] "A na ty by se pak on-demand vytvořily podklady". Bylo tím myšleno, že pro ty písničky ze seznamu bychom se pak pokusily sehnat karaoke hudbu a texty?

Dále je tady návrh, který dávám já, a to je aby každý zazpíval co ho napadne (snad jen s tím omezením, že by se to mělo nějak dotýkat Pokémonů, nesmí to být jakkoliv urážlivé atd.. - pro případ, že by někdo napsal svůj text). Podle mě tento návrh skýtá více možností, nicméně by mohl nastat problém při snaze o porovnání, protože pokud někdo bude zpívat s hudbou, jiný bez atd... je to těžké. Na druhou stranu soutěž si nepředstavuju jako hledání talentu, který má co nejperfektnější přednes, ale klasickou "for fun" PJZ soutěž, kde se bude hodnotit kromě zpěvu i orginalita, snaha atd... Proto by to taky chtělo zvolit různorodější portu, aby každý porotce kladl důraz na něco jiného.

Nicméně soutěž není pro mě, ale pro vás. Tudíž ať už mám jakoukoliv ideu, rád bych získal přehled o tom, kdo a za jakých podmínek by se pěvecké soutěže chtěl zúčastnit. Prioritou je co nejvíc zájemců, formát se přizpůsobí podle jejich představ.

P.S.: Bylo by dobré zde používat přezdívky, které jsou používané na PJZ. Buizel třeba vůbec netušil, kdo je "Trnda". I já jsem musel chvíli přemýšlet, zda náleží Scytherce, nebo Kuličce ;)

Zpráva byla změněna dne 23.06.2021 v 23:10:22

[32] Vložil CoolGrovyle dne 23.06.2021 v 23:32:46, Odpovědět

[31] lisakVUK: Troufám si říct, že tak důslední na přezdívky být zase nemusíme, protože z kontextu, který tu je lze vydedukovat o kom mluvím velice velice snadno. A podporuje to zdravou diskuzi, protože pokud musíš dedukovat z diskuze, tak si tu diskuzi aspoň přečteš celou a zaručíš si tak, že jsi plně v obraze. Protože nikdo nechce diskutovat s někým, kdo se připojí do diskuze aniž by cokoliv věděl o co jde (nenarážím na nikoho konkrétního, nebojte se. Ani nemám pocit, že by se to v tomto tématu dělo). Also Scytherka má přezdívku i Trnitá tlapka a velice mnoho lidí i Pokémonů toto ví. Proto používám příměr Trnda. :3

Abych t i vysvětlil on-demand podklady, nemyslel jsem shánět podklady. Máme tu už dost poképředělávek na to, abychom museli podklady shánět nemyslíš? :D Vytvořil bych je pro tu soutěž. :3 Pokud jde o tvůj návrh ten zase dává určitou výhodu mně, protože já jsem sestavil mnoho Pokémonních předělávek a tudíž mám co se týče zkušeností mírně navrch oproti ostatním. Ostatní mohou být dobří audioinženýři a v pohodě mne svým talentem zastínit. Nicméně zcela určitě tu taky budou lidé, kteří budou oproti mně v nevýhodě. Čili bych raději preferoval něco, kde půjde víc o zpěv než o audioinženýring :3 Tam si troufám říct, že má dokonce mnoho lidí šanci být lepší než konkrétně třeba já :D.

lisakVUK
[33] Vložil lisakVUK dne 23.06.2021 v 23:45:24, Odpovědět

[32] CoolGrovyle: No nevím, já to jméno "Trnda" nakonec přiřadil Kuličce ;). Až Dratini mi vyjasnil, ze to je Scytherka, ale že ani on sám tuhle její přezdívku nepoužívá. Možná v Brně se oslovujete jinak, ale tady v Praze je Scytherka prostě Scytherka. Jinak pravděpodobně mi to už i někdy zmínila, ale nedokážu si pamatovat nekolik přezdívek. Proto hovoříme-li o někom, kdo zde má registraci, měli bychom ho každopádně nazývat jménem, které používá tady. Ale to je jen detail.

Co se soutěže týče, vyhlásím takovou, o kterou bude zájem. To, co navrhuješ je fajn, nejsem proti, ale je to jiný koncept, než jsem myslel. Budou-li ale zájemci o tento formát, proč ne.

[34] Vložil CoolGrovyle dne 24.06.2021 v 03:49:19, Odpovědět

[33] lisakVUK: To tedy nevím, na základě čeho jsi své přiřazovací schopnosti použil :D :D Kulí se této konverzace ani neúčastnila tak nevíš proč bych mluvil o ní? :D (O tom, že se slovem Trnda ji naprosto ni, co o ní ty můžeš vědět, nepojí ani nemluvím :D )

Zpráva byla změněna dne 24.06.2021 v 03:50:08

Karel
[35] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 24.06.2021 v 09:15:52, Odpovědět

Mně se zamlouvají asi oba návrhy. Celkově se ale přiklánim spíš k tomu Lišákovo návrhu č.2. Aby to byla spíš taková sranda, hodně otevřená. A řek bych ať je to třeba jenom za nějakou menší cenu (nebo co já vim, klidně jenom za diplom). Ať si každej může přjít víceméně s čim chce, v rámci nějakejch základních pravidel, jak píše Lišák. Jako jo, hodnocení by bylo asi složitější. Chtělo by to něj nějak započítávat i možnosti/věk soutěžícího. Třeba když příde někdo, komu je 10, tak by na dobrej výsledek mělo teoreticky stačit, že docela pěkně zazpívá a splní ty pravidla. Já bych si třeba rád složil a nahrál vlastní písničku, tak ať mam to hodnocení přísnější, třeba i ohledně originality toho textu a hudby, případně kvality hraní. Byla by to taková zábavná výzva pro ty, co mají možnost a chuť udělat s tim víc. Kdyby ale třeba někdo (dospělej, svéprávnej) přišel s tim, že si to složil a nahrál sám a pak ale poslal jenom ztišený Kabáty a do nich našeptanej původní text, akorát každý pátý slovo by bylo "Pokemon", tak by zasloužil odměnu typu "ukažme si na něj a zasmějme se mu". (Samozřejmě trochu nadsázka).

Mimochodem, mně můžete klidně říkat Karle.

Моrx
モルックス

[36] Vložil Morx dne 24.06.2021 v 09:32:29, Odpovědět

[21] CoolGrovyle: To mi moc nedává smysl. Když vyberu random podklad, co si sám seženu, můžu taky vybrat něčí oblíbenou písničku, co si už 5 let každý den prozpěvuje ve vaně a má tak "náskok" proti ostatním soutěžícím. Můžu klidně nevědomky vybrat i jeden z podkladů, co Scytherka má a výsledek bude stejný jako bych to vzal od ní. Naopak to může být písnička co někdo nemá rád a tudíž si ji nezpíval naopak nikdy a ani ji nemá moc naposlouchanou, na rozdíl od ostatních. V tomhle to nikdy nebude úplně vyrovnané pro všechny soutěžících, to bych musel složit zbrusu novou melodii a publikovat ji až s vyhlášením soutěže a to rozhodně není záměr.

A ad absurdum, taky má výhodu každý kdo někdy třeba chodil do sboru, každý, kdo umí hrát na hudební nástroj (patrně lepší hudební sluch a častější tréning i zpěvu) atd.

Scytherka, Buizel: Hoďte mi třeba do mailu morx@pikahu.cz seznamy karaoko podkladů - které písničky máte k dispozici, ať vím jaké jsou možnosti

Моrx
モルックス

[37] Vložil Morx dne 24.06.2021 v 09:36:25, Odpovědět

[33] lisakVUK: Já si kdysi dávno velmi krátce také myslel, že je to další nick pro Kuličku, ale pochopil jsem po poměrně krátké době z kontextu :D

Jinak mě to za mate, protože mám v pivovaru kolegu, kterému se říká Trnda O:-). Posledně na Discordu někdo psal něco něco Trnda... a docela mi trvalo, než mi seplo "pivovar - aha ne, to je PJZ server - pockat, proc tam resi muj pivovar a jak znaji Trndu" a pak teprv mi to seplo :D

[38] Vložil CoolGrovyle dne 24.06.2021 v 10:28:21, Odpovědět

[36] Morx: Jakože navrhoval jsem buď náhodně nebo i hlasováním no. Nemyslím si, že u hlasování by se našlo tolik lidí, kteří by byli nespokojeni. Ale budiž. :D Nemyslím si, že můj návrh by byl nějak z cesty.

Zpráva byla změněna dne 24.06.2021 v 10:30:03

Моrx
モルックス

[39] Vložil Morx dne 24.06.2021 v 12:00:15, Odpovědět
IP hash: c2b79be199ae8c2e

[38] CoolGrovyle: Nejsem proti ani jedné variantě, jen nahlas uvažuji, nezpůsobilo by hlasování zvýhodnění jisté většiny, která danou písničku dobře zná a má ráda (a tudíž proti hlasovali) oproti menšině, která hlasovala pro něco jiného? :/

lisakVUK
[40] Vložil lisakVUK dne 24.06.2021 v 12:29:29, Odpovědět

Já se hlavně bojím o to, že až to nastavíme, vytvoříme pravidla, rozhodne se o porotě atd... zájem projeví 2 lidé.

[41] Vložil CoolGrovyle dne 24.06.2021 v 12:42:29, Odpovědět

[40] lisakVUK: Toho bych se bál taky no :/

[39] Morx: No jo asi jo. Nevím, dokonalá teorie asi neexistuje :D

picture
[42] Vložil Buizel dne 25.06.2021 v 09:16:53, Odpovědět

[36] Morx:

Poslal jsem ti své podklady na E-mail, jen pro informaci - musel jsem opravit koncovku, neboť správný E-mail je morx@pikachu.cz a ty tam máš chybu a to morx@pikahu.cz . Samozřejmě mě to napadlo doplnit o písmeno c. Můžeš si to v příspěvku s číslem 36 tedy opravit jak budeš chtít, díky.

awsom
[43] Vložil Gaff dne 25.06.2021 v 18:35:44, Odpovědět
IP hash: 4f36bd5e8092fea9

A jak měl jako vědět, že to skutečně není pikahu?

Pikahuové byli původní obyvatelé Ameriky, tvořili kmen, který se hustě rozprostíral na severní americe a to konkrétně podél řek Green a Snake.

Klidně by jsi mohl mít e-mail na počest tohoto kmene.

Karel
[44] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 26.06.2021 v 09:57:13, Odpovědět

[43] Gaff: To já myslel, že Pikahu je speciální maďarská (HUngary) čeleď Pikachu, speciálně vyšlechtěná, aby rozuměla maďarštině a mohla jí následně přeložit do řeči Pikachu, neboť tento jazyk se běžný smrtelník narozdíl od maďarštiny může naučit již za pouhé dva roky.

[45] Vložila Scyther mantis dne 27.06.2021 v 12:34:49, Odpovědět
IP hash: 6202a27f88e184b0

[31] lisakVUK: Tohle vypadá suprově :3 A jo, jsem Trnda. Hodně lidí mi říká různě, jedna z mých přezdívek je Trnitá tlapka, tak se to trochu ujalo.

[46] Vložila Scyther mantis dne 27.06.2021 v 12:41:53, Odpovědět
IP hash: 6202a27f88e184b0

[36] Morx: Všechny moje podklady ti dneska pošlu. Promiň za to zdržení, měla jsem práci s přijímačkama, až teď je to celé za mnou.

awsom
[47] Vložil Gaff dne 28.06.2021 v 01:26:04, Odpovědět
IP hash: 4f36bd5e8092fea9

[46] Scyther mantis: A nevzali tě, že?

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky