Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Chata pro Pokétábor/čundr 2018

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 07.08.2017 v 10:02:01, Odpovědět
IP hash: 24ede23519b4d7a1

Příští čundr by podle pravidla střídání měl být ve společném objektu (chatě). Jelikož chat s větší kapacitou moc nabízeno není, ocením doporučení kohokoliv, kdo by o nějakém takovém objektu věděl.

Požadavky:

- Alespoň 20 míst, oddělené pokoje, ideálně s nějakou místností použitelnou jako společenská.

- Umístění v přírodě nebo nedaleko přírody, v klidné oblasti (ne u frekventované silnice), kde nebudeme na každém kroku potkávat skupinky jných lidí. Ideálně na samotě, nebo dál od ostatních obydlí (abychom pak neřešili problémy s rušením).

- Pokud bychom se měli držet modelu střídání Čechy - Morava, tak tentokráte spíš v Čechách.

- "Rozumná" cena.

Dosud projevili zájem:

lisakVUK

Raichu

Infernape

Scyther

Dratini

Fiflík

CoolGrovyle

Yamato

Laira

Sanky

Alice Nutter (?)

Zpráva byla změněna dne 19.01.2018 v 22:42:32

[2] Vložil scyther-grovyle dne 08.08.2017 v 20:03:21, Odpovědět
IP hash: 143541a3ecda77e5

Bohužel žádné nápady nemám, zkušenosti odjinud nejsou. Pro úplnost zmíním, že už několikrát byl nadhozený návrat Hájenky, což by mi vůbec nevadilo, ale z konverzace s ostatními vím, že někteří mají problémy s nedostatkem soukromí díky absenci pokojů a s tím spojeným nočním hlukem.

And tonight we can truly say...
[3] Vložil CoolGrovyle dne 08.08.2017 v 21:14:32, Odpovědět
IP hash: b37895c026c09b6f

[2] scyther-grovyle: Potvrzuji tvá slova. Mně by ztráta soukromí docela vadila. Já osobně bych byl pro návrat chaty v Příchovicích, ale to by zase zavrhovali ti, kteří se domnívali, že tam bylo moc frekventováno, což se mně teda nezdálo. Jednou za čas auto, lidí naprosté minimum. Potkávali jsme je jenom na výletě a to ještě jen někde. Jediná nevýhoda pro mě byla poměrně dlouhá cesta k nejbližšímu koloniálu a restaurantu. Ale stálo by mi to za to, protože mi celý ten objekt přišel tak nějak OK tak akorát pro Pokémony pro určení soukromí a podobně. To jest můj názor.

Karryanna

*Proud Cyberchild*
*Proud Ravenclaw Student*
[4] Vložila Karryanna dne 08.08.2017 v 22:47:43, Odpovědět
IP hash: ced2a8db2c08c295

Haj hou,

čistě náhodou jsem dneska zase otevřela místní fórum a říkám si, že bych mohla předstírat dobrý skutek a podělit se aspoň o pár tipů. Tedy, čerpám primárně z KSPáckých soustředek, která mají trochu jiné požadavky (mimo jiné kapacita ~ 40 lůžek), a naše objekty pro vás nejspíš nejsou ideální. Ale mohly by být použitelné.

Ubytovna Lesanka

Čechy to tedy nejsou asi ani s přivřenýma očima, je to u Šumperka. Kapacita 49 lůžek, standardní cena ubytování 170 Kč/osobonoc.

Pokojů je celkem dost (11, jestli se správně pamatuju), některé mají vlastní sociálky, některé společné. Spí se na postelích (velká část jsou palandy) s poskytnutým ložním prádlem. Jako společenka funguje primárně jídelna (v režimu stolky každý se čtyřmi židlemi se nají ~ 40 lidí, na jiný program záleží na uspořádání místnosti), ale dobře se dá použít i kuchyňka (12 lidí se vejde pohodlně). Ta není ideální pro skupinové vyvařování, ale je skvěle vybavené pro individuální vaření a vaření v menších skupinách (lednička, sporák, mikrovlnka, spousta nádobí). Krom toho existuje botárna/lyžárna, ale v květnu tam bylo chladno.

Přímo u Lesanky je venkovní bazén, v létě hádám bude fungovat (my byli v květnu, to byl vypuštěný).

Je to u hlavní silnice dané vesnice, ale aut jezdí minimum (zato autobusy staví přímo před Lesankou). Samota to není, s hlukem venku po desáté to chce být opatrní. V okolí jsou lesy (ono je to celé v podstatě údolí okolo potoka, mezi více či méně zalesněnými kopci). Nevím, jak moc je to výletovací přímo z Lesanky, ale pár tipů na výlet jsme měli (ovšem zradilo nás počasí).

Dá se domluvit stravování na Lesance. V blízkém okolí nejspíš neexistuje restaurace.

Jo, přímo na Lesance má nějaký operátor špatný signál.

Základna ASGARD

Tohle je samota, jakože samota. Nějaké dva tři kilometry k dalším lidem, ještě o kousek dál do civilizace. Kousek od Jindřichova Hradce.

Hlavní problém je málo pokojů, kapacita 56 lůžek je rozdělená pouze do 3 pokojů (sražené palandy; spalo se tuším ve vlastních spacácích, sociálky společné).

Vedle je jezero či rybník, ale nejsem si jistá, jestli koupatelné (chovali tam ryby). Jako společenka poslouží jídelna, vedle ní je ještě jedna menší místnost (zvukově jsou oddělené dobře).

Kdyžtak napíšu víc.

Turistická základna Vižňov

Taky to není úplně samota, jen kraj světa (s rušením nočního klidu jsme problém neměli, ale venkovní noční aktivity jsme se snažili nepřehánět). Formálně součást Meziměstí, efektivně vesnice poblíž.

Pokoje jsou spíš větší (46 lůžek v šesti pokojích), ale existují, kromě toho existují samostatné chatičky (tuším čtyři, žádný luxus, jen to soukromí).

V přízemí jsou dvě jídelní mísnosti, které dobře fungují i jako společenky (ale myslím, že se nedají úplně oddělit).

Co si pamatuju, výletovat se tam dá hezky; s koupáním zkušenost nemám (prý 2 km na koupaliště).

Na objektu nevaří, nejbližší restaurace bude asi až v Meziměstí. Existuje tam velmi dobře vybavená kuchyň pro skupinové vaření.

Školicí středisko Obůrka

To taky nejsou zrovna Čechy, je to u Blanska. I tohle má větší pokoje (40 lidí v 5 pokojích), i tohle je víc ve vesnici než na samotě (ale je to kraj vesnice, opět jsme to úplně nepřeháněli, ale na problémy jsme nenarazili).

Jako společenka tradičně funguje jídelna. Pro 40 lidí není úplně velká, ale s trochou snahy se vejít dá. Jestli se správně pamatuju, nejsou tam židle, ale dlouhé lavice, což trochu omezuje uspořádatelnost prostoru.

Cena se platí za celý objekt, plus se připlácí reálně spotřebované energie. (Jo, jsou tam bojlery, teplá voda je, dokud si ji lidi nevypotřebují.) Při dvaceti lidech by to bez energií mělo vycházet za týden okolo 700 stovek, s nimi odhadem tisícovka. Na webu mají odhady za energie, ale my jako informatické soustředění měli vyšší spotřebu, než je obvyklé.

Chata Radost

Tohle jsou Čechy, ale východní (okres Rychnov nad Kněžnou). Je tam velká budova (jako soustředko jsme obsadili jen tu) a samostatné chatky a bungalowy. Samota to je.

Bohužel už je to pár let, co jsme tam byli (ách, mé první organizátorské soustředko), takže web dá víc informací než já, ale při případných dotazech můžu přeci jen zapátrat v paměti či našich zápisech.

Chata Permon

Severní Čechy (Sloup v Čechách), na samotu to spíš nevypadá, ale s rušením by problém být nemusel. Spolehlivě nevím, neb tady soustředko nikdy nebylo, ale plánuji nám ten objekt navrhnout do budoucna, v mnoha směrech je zajímavý.

Pokojů je prý 14 (při kapacitě 45 lůžek), 2-5 lůžek na pokoj; společenka prý existuje, stejně tak velká zahrada.

Jídlo prý zajistit umí, rozhodně v dochodové vzdálenosti je restaurace (tedy, ta, o které vím, nevaří v pondělí a ve všední dny otvírá odpoledne, ale měly by tam být i další).

Sloup i jeho okolí jsou rozhodně velmi vděčné na výlety. Soudě dle map a webů koupání není problém, osobní zkušenost nemám.

Inzerují 250 Kč/osobonoc, slevy při 30+ lidech nebo 7+ nocích.

Kdyby na tom někomu záleželo, asi se tam v horizontu měsíce dvou umím pohodlně podívat.

Chata U Lesa

Jeden bonus, tady jsme nikdy neměli soustředko, ale dvakrát jsem tu byla kuchtičit na Programátorském táboře (z čehož vyplývá mimo jiné to, že zajímavé termíny pro Čundr už si možná zamluvil ProTab ^^).

Pro Čundr by to mohla být dostatečná samota, přestože do vesnice je to pár kroků. Albrechtice v Jizerských horách (kousek od Příchovic, kde už jeden Čundr byl).

Pokojů si pamatuju aspoň 11, nejspíš jich je víc. Část jsou tuším palandy, ložní prádlo poskytují.

Jako společenky se dají využít dvě místnosti u kuchyně, do obou se vejde 30 lidí, ale pohodlná kapacita je trochu menší. Kromě toho existuje o patro níž opravdu společenská místnost, kde je [neobsluhovaný] bar, kulečník a možná ještě něco. Tato opravdová společenka se vyznačuje tím, že tam bývá zima. Fajné je, že většina pokojů je v patře, takže relativně dobře zvukově izolovaná od jídelen a velmi dobře od společenky.

Kuchyň je skvělá, jak pro skupinové vaření, tak pro individuální (sporáky, dřezy, myčka, mikrovlnka, rychlovarka, spousta hrnců různých velikostí, hafo talířů, kvantum hrnečků, …).

Venku je bazén. Voda v něm nic moc (prostě venkovní bazén na zahradě), ale použít se to dá.

Zhruba 200 metrů do kopce jsou vesnické potraviny, na velké nákupy se spíš jezdí do Tanvaldu (možná je něco blíž, my měli auto). Restaurace existuje v dochodové vzdálenosti.

Cena by měla vycházet cca 1100 Kč/osoba/týden (plus rekreační poplatek), při méně než 20 lidech to bude více.

(Že se vám po mých nekonečně dlouhých postech stýskalo? :D)

[5] Vložil scyther-grovyle dne 08.08.2017 v 23:19:36, Odpovědět
IP hash: 143541a3ecda77e5

[4] Karryanna: Velké díky Karry ^^ Z toho už se snad něco vybere.

lisakVUK
[6] Vložil lisakVUK dne 09.08.2017 v 16:11:11, Odpovědět

[4] Karryanna: Diky, to vypadá dobře. Projdu si to a něco z toho můžeme zkusit..

lisakVUK
[7] Vložil lisakVUK dne 09.08.2017 v 16:15:42, Odpovědět

V podstatě jde i o to, abychom byli schopni celý objekt obsadit. Sdílení chaty/chalupy s cizími lidmi ("mudly") by bylo nepříjemné, IMHO pokoj v takovém objektu skýtá menší soukromí (před cizáky) než chatka v kempu.

Zatím předběžně se mi zamlouvá asi nejvíc ten Permon až tedy na těch 45 míst, ale ještě si to daleko lépe prohlédnu a podívám se i na net na další informace.

Zpráva byla změněna dne 09.08.2017 v 16:16:19

Karryanna

*Proud Cyberchild*
*Proud Ravenclaw Student*
[8] Vložila Karryanna dne 09.08.2017 v 20:52:09, Odpovědět
IP hash: ed06a8b59a667fc7

[7] lisakVUK: Jasné, však tohle je ten hlavní rozdíl, my máme stabilně 40 lidí, takže místa s kapacitou 40-50 míst jsou pro nás ideální. Navíc těžíme z mimosezóny, jarní soustředko děláme na přelomu dubna a května, podzimní obvykle třetí týden v září. Uprostřed letních prázdnin nemusí být částečné obsazení pro provozovatele tak atraktivní.

V tomhle je dobrá ta Chata U Lesa, která se pronajímá jako celek; možná to tak má i ASGARD. Má zkušenost je, že celkově provozovatelé jsou ochotní vyčlenit objekt pro skupinu, zvlášť je-li to podmínka té které skupiny, ale podmínky na minimální obsazenost (resp. platbu) jsou různé.

Trochu menší (ale stále velké) v našem dlouhodobém seznamu je Chata Smrčník (Jeseníky, 37 lůžek, s explicitní možností pronajmout objekt, ale ~ 35 kKč za týden), plus tedy Penzion a chata U Hrocha, ovšem ten pro Čundr vypadá spíš nepoužitelně.

Ještě jsem dobré ohlasy slyšela na skautskou Selešku, ale ta mívala vedle dobré pověsti i velkou obsazenost.

[9] Vložil *Impergator* dne 03.09.2017 v 11:31:10, Odpovědět
IP hash: 4845576f1bb15309

Ahoj :) vim ze sem na posledních pár čundrech nebyl nicmene co zrecyklovat zas nejakou lokalitu kde uz sme byli? :) treba presne pred 10 lety? Tzn 2008 :)

[10] Vložil *Impergator* dne 03.09.2017 v 11:32:50, Odpovědět
IP hash: 4845576f1bb15309

https://www.pjz.cz//srazy/cundr.php?gid=7

Zejmena bych chtel pozvat lidi kteří tam pred 10ti lety byli :)

img
[11] Vložil Dratini dne 03.09.2017 v 11:48:54, Odpovědět
IP hash: e562afde56cb1545

[10] *Tyracroc*: do it!

Nemo
[12] Vložil Nemo dne 06.09.2017 v 17:10:21, Odpovědět
IP hash: 5f3b999d9dc21c9d

Jé, Letadlo. Tam bylo fajn (když pominu padání ze skal a topení)

lisakVUK
[13] Vložil lisakVUK dne 06.09.2017 v 19:55:09, Odpovědět
IP hash: 40a549cdddd0b071

[10] *Tyracroc*: Problem vidim v tom, ze podle dohody o stridani to pristi rok vychazi na chalupu/chatu. Samozrejme neni to dogma a kdyby vetsina chtela opet kemp, nemam nic proti. Ale z rozhovoru behem cundru mam pocit, ze dost lidi by priste chtelo tu chatu.

[14] Vložil CoolGrovyle dne 06.09.2017 v 20:30:27, Odpovědět
IP hash: b37895c026c09b6f

[13] lisakVUK: Jednoznačně je chata lepší řešení, protože v kempu jsou Pokémoni dost decentralizovaní, pokud nenarazí na takový "kemp" jako Kajlovec, kde jsme měli v podstatě pronajatou chatu. Veškerá domluva pak vázne o dost víc, komunikace i akce všeobecně mají IMHO mnohem větší potenciál k tomu, aby vázly víc, a jednak a to je asi nejdůležitější aspekt, vyšší koncentrace mudlů v kempu je jednoduše na nic. Zaznamenal jsem, že Pokémoni nechtějí trávit svůj pobyt na čundru ve společnosti dalších desítek mudlů, jako tomu bylo letos. V Kajlovci jak říkám, jsme měli aspoň tu budovu a mudlové nás nemuseli zajímat. Ale takto, jak jsme byli letos, tak tam mudlové ovlivňují komfort pobytu Pokémonů aniž by se tomu jakkoli šlo vyhnout. Takže za mě jednoznačně chata.

lisakVUK
[15] Vložil lisakVUK dne 24.11.2017 v 22:21:01, Odpovědět
IP hash: 6e47a4e9df121153

Vzhledem k tomu, že Pokéčundr v roce 2018 by se měl konat v pronajaté chatě, bych rád (zatím alespoň nezávazně) zjistitl, kdo by měl na akci zájem jet.

V případě chaty je totiž kapacita daná a není snadné ji moc měnit. Chata se navic pronajímá a platí jako celek. Pokud tedy chatu naddimenzujeme a neobsadíme, vyjde nás to každého pak dráž (rozpočte se cena za chatu na počet ubytovaných), pokud ji naopak poddimenzujeme, další zájemci mají smůlu.

Dokud nebude alespoň přibližně zřejmé, kolik lidí by se chtělo příštího čundru zúčastnit, nebudu žádné chaty oslovovat, protože to moc nemá smysl. Soudit podle minulých akcí moc nejde, letšní rok byl pro mnohé zlomový, navíc několik z nás již dostudovalo, hledá práci či naopak začíná stdovat a potřebuje brigády, takže fakt moc nedoážu odhadnout. Pokud by to vypadalo tak, že většina lidí nebude schopna potvrdit účast na akci, zvolíme nejspíš opět kemp, kde je možné pružněji měnit rezervace.

[16] Vložil Yamato dne 27.11.2017 v 12:45:41, Odpovědět
IP hash: 68398f413faea9cf

[15] lisakVUK: Hlásím se jako první zájemce o chatový Pokéčundr. Dodnes s nostalgickou slzou v oku vzpomínám na Příchovice.

lisakVUK
[17] Vložil lisakVUK dne 06.12.2017 v 21:50:28, Odpovědět
IP hash: 2576607259ce7ff2

Očekával jsem větší zájem a debatu zde na fóru. V minulých letech už jsme v tuto dobu mívávali předběžně rezervované místo.

Pokud chcete Čundr 2018 v chatě, chci tady nejpozději do konce roku vyjádření zájemců a to ne jednoho, dvou, ale většiny z tradičních účastníků čundrů. Jinak to prostě nemá smysl.

Pokud se větší zájem o Čundr 2018 neukáže, OK, vezmu to na vědomí a naplánuju se svými přáteli menší akci v kempu. Ostatním sem mohu pak maximálně napsat místo a termín s tím, že pokud se někdo přihlásí později a bude ještě místo, může samozřejmě jet, ale jinak smůla.

img
[18] Vložil Dratini dne 06.12.2017 v 22:11:47, Odpovědět

Osobně je mi to jedno, zda chalupa, nebo chatky. Obojí má své výhody a nevýhody. Mezi největší nevýhodu chatek patří to, že je potřeba se starat o sdílený klíč. Naopak výhoda tkví v možnosti se separovat od ostatních, když po tom člověk zatouží. Další výhoda je, že si člověk může lépe ohlídat své věci. Chalupa má zase výhodu, že více integruje komunitu dohromady a intereagují lidi, co se spolu jinak až tolik nepotkají. Taky je zde obvykle nějaká společenská místnost umožnující akce, kde je přítomno více lidí. To se může hodit zejména při horším počasí, kdy vylézt ven nemusí být žádoucí.

--

Osobně bych zde stanovil být VUKem deadline a pokud se do té doby nevyjádří aspoň nějaký jasně stanovený počet lidí, že chce tu chalupu a závazně slíbí, že tam pojedou, raději bych volil ty chatky - je to bezpečnější z hlediska placení. Kdo bude chtít se přidat později, tak pokud bude místo, samozřejmě může. Ale zařizování je složité a prostě mi přijde nefér, aby na nekomunikativnost lidí dopláceli (obrazně i doslova) ti ostatní.

--

Jinak já sám bych určitě rád jel.

Zpráva byla změněna dne 06.12.2017 v 22:23:09

[19] Vložil CoolGrovyle dne 07.12.2017 v 02:14:53, Odpovědět
IP hash: 37510bca294ec5db

Já stejně jako Yamato preferuju chatu, protože chata umožňuje ohlídání věcí, separaci v případě potřeby a hlavně není všude kolem enormní počet mudlů. Pokud by se rozhodlo pro kemp, tak to pro mě není až taková tragédie, pokud v kempu bude dostatečná ubytovací kapacita. Na čundr se chystám jet za všech okolností, pokud to nebude nějak extrémně drahé (třeba 4000+ nebo tak).

lisakVUK
[20] Vložil lisakVUK dne 07.12.2017 v 10:29:38, Odpovědět
IP hash: c7a7fccd3ee6ae2f

[19] CoolGrovyle: Souhlasím. Jinak Čundr 2018 vychází na chatu v Čechách (budeme-li dodržovat pravidelné střídání chat a kempů a umístění v Čechách a na Moravě) a jsem připraven to dodržet.

Zajištění pobytu v chatě je ale organizátorsky náročnejší a je potřeba mít dopředu alespoň přibližná data. Chata má danou kapacitu, kterou později nelze měnit a je také třeba ji jako celek zaplatit. Pokud zvolíme moc velkou a pojede nás tam nakonec jen pár, nedoplatíme se, pokud malou, mají další zájemci smůlu. Navíc větší chaty jsou "nedostatkové" a dost často bývávají obsazené již i na rok dopředu, zejména pak v období prázdnin. Mimojiné proto, že pokud jsou s nimi lidé spokojení, jsou schopni si je rovnou rezervovat i na další rok. Tudíž čím později začneme chatu řešit, tím menší šance že vůbec nějakou vhodnou najdeme.

[21] Vložil scyther-grovyle dne 18.12.2017 v 12:10:24, Odpovědět
IP hash: 7edbb88a42f28d0

Počítám s účastí jako obvykle. Nevadí mi nemít postel. Myslím, že bychom měli cílit na chtau tak okolo dvaceti míst.

lisakVUK
[22] Vložil lisakVUK dne 03.01.2018 v 16:52:20, Odpovědět

Aktuálně Morx zjišťuje možnost pronajmout si jednu konkrétní chatu pro cca 20 lidí s tím že tu bychom snad mohli zaplnit.

Pokud by to nějak nepovedlo, asi zvolíme kemp.

[23] Vložil scyther-grovyle dne 15.01.2018 v 15:43:49, Odpovědět
IP hash: 7edbb88a42f28d0

Nechtělo by to udělat v prvním postu nějaký seznam předběžně příhlášených, ať se ví?

...
[24] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 15.01.2018 v 15:45:37, Odpovědět
IP hash: e1b0478d4ca801ed

[22] s morxem se tady jeste lide kamosi, j?

img
[25] Vložil Dratini dne 15.01.2018 v 18:11:53, Odpovědět

Bylo by ale fajn, aby lidi se lidi víc epxlicitně hlásili, že pojedou. Zatím vím jen asi o 8 lidech, co chtějí jet. Nelze pronajímat chatu pro 20 lidí, pokud je předběžný zájem takhle malý.

lisakVUK
[26] Vložil lisakVUK dne 15.01.2018 v 18:41:33, Odpovědět
IP hash: c7a7fccd3ee6ae2f

[25] Dratini: To by bylo dobré každopádně.

fiflik
[27] Vložil fiflik dne 18.01.2018 v 16:11:51, Odpovědět
IP hash: 593c8d9bd4bd8fd1

Já mám dojem, že už jsem to říkal Dratinimu, ale pro jistotu.. Já zájem mám.

[28] Vložil CoolGrovyle dne 18.01.2018 v 17:29:22, Odpovědět
IP hash: 37510bca294ec5db

Já tedy taky :)

[29] Vložil Laira dne 18.01.2018 v 17:37:17, Odpovědět
IP hash: e28ed8605553a234

Já mám taky teda zájem.

[30] Vložilo Sanky dne 18.01.2018 v 17:46:43, Odpovědět
IP hash: 24632e19a685288

Chci spát na zemi.

img
[31] Vložil Dratini dne 19.01.2018 v 17:05:29, Odpovědět

Zatím tedy máme zájem od těchto tvorů: VUK, Raichu, Infernape, Scyther, Dratini, Fiflík, CoolGrovyle, Yamato, Laira, Sanky , což je dohromady 10. Někdo další?

[32] Vložil Yamato dne 19.01.2018 v 18:26:40, Odpovědět
IP hash: 68398f413faea9cf

[31] Dratini: To zatím zní jako dobrá společnost. ^_^

...together we're invincible!
[33] Vložila AliceNutter dne 19.01.2018 v 18:36:52, Odpovědět
IP hash: 34b3591f6dea8b6c

[31] Dratini: Taky bych měla zájem, ale moje účast není úplně jistá.

lisakVUK
[34] Vložil lisakVUK dne 19.01.2018 v 20:38:35, Odpovědět
IP hash: 1ad1e25a2a3dc07c

[31] Dratini: Díky, žeš udělal ten souhrn zájemců. Chystal jsem se na to, ale byls rychlejší.

Téma bylo uzavřeno, nelze přispívat.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky