Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Silverovo putování

img
[1] Vložil Dratini dne 08.11.2016 v 13:34:27, Odpovědět
IP hash: fa5a782346d5e7d

Rád bych veřejně oznámil, že píšu novou povídku, kterou zde na PJZ budu zveřejňovat. Jmenuje se "Silverovo putování" a zde je odkaz na 1. kapitolu. Budu rád za jakékoliv smysluplné komentáře. Přeji příjemnou zábavu při jejím čtení.

And tonight we can truly say...
[2] Vložil CoolGrovyle dne 10.11.2016 v 03:30:19, Odpovědět
IP hash: 7d1dbab62a6d85e

První kapitolu jsem si přečetl a hned jsem na ni napsal (jak je mým zvykem) sinning glosy :) Pokud si je budeš chtít přečíst pošli mi zprávu nebo mě kontaktuj v chatovacím programu (ne pjz chat!) ;)

[3] Vložilo Terrion dne 10.11.2016 v 08:31:12, Odpovědět
IP hash: f1a7ea6c760af06f

První kapitola mi přišla opravdu hezky napsaná, škoda jen, že se hlavní hrdina nejmenuje ???.

Nicméně se omlouvám, ale pokud se příběh bude dál vyvíjet přesně podle hry, se čtením pokračovat nebudu. Ač je to doplněné o psychologii postavy, je to pro mě už tolikrát omílaný děj, že už nemá, jak mi udržet pozornost. Neber to, prosím, jako kritiku, určitě piš dál, třeba se k tomu pak někdy dostanu ^^

img
[4] Vložil Dratini dne 10.11.2016 v 10:58:01, Odpovědět

[2] CoolGrovyle: Rád si tvůj názor přečtu, tak až budeš mít čas, buď mi napiš PM na PJZ, nebo pokud mě uvidíš na ICQ, tak mě kontaktuj tam. :-)

--

[3] Terrion: Děj bude skutečně od velké míry inspirován hrou. Nicméně do něj jsou vkládány (píšu "jsou", protože už mám napsané 4 a půl dílu) i pasáže zcela nové, které ve hře (ani v manze) vůbec nejsou. Zkus ještě vydržet jeden díl a uvidíš sám. Nový díl vždy budu přidávat jednou za týden (v pondělí).

Kromě zcela nových pasáží se samozřejmě chci zaměřit na psychologii postav. Celé se to pokouším psát tak, aby čtenář mohl děj nahlédnout i z jiného úhlu pohledu, než je ten in-game. Pokud bys rád věděl víc, neváhej mi napsat do PM, ale nerad bych tady ostatní spoiloval.

Zpráva byla změněna dne 10.11.2016 v 10:59:52

[5] Vložil ajvín dne 10.11.2016 v 20:24:10, Odpovědět
IP hash: a4a7a4322a1b9489

Mě se to líbí.

img
[6] Vložil Dratini dne 10.11.2016 v 22:12:11, Odpovědět

[5] ajvín: Děkuju.

picture
[7] Vložil Buizel dne 14.11.2016 v 16:23:22, Odpovědět
IP hash: 4bfdad1591cb27df

Povídka je srozumitelně pěkně napsaná a na začátku je pěkně poznat, o kterou postavu se jedná a líbí se mě, že Gold dostal Cyndaquil. Jinak není pravda, že se dá mazlit jen s Chikoritou, s Cyndaquilem taky, mám za to, že Cyndaquil své plameny na zádech umí bezpečně schovat a nikoho nepopálí. Má rozhodně to co Chikorita a rovněž si také rád hraje, jen s indregieci má jinak složené tělo než Chikorita. Informace samozřejmě ověřený hlavně z nových her a seriálu. Nakonec je dobře, že Silver vlastní Totodile a jsem zvědav jak ho bude používat a jak budou navzájem soužit spolu. Dobře jsi vychytal na začátku povahu u různých lidí. Jsem zvědavý jak příběh bude pokračovat.

[8] Vložil CoolGrovyle dne 14.11.2016 v 16:39:20, Odpovědět

[7] Buizel: Hm... Zřejmě to je jenom můj názor, ale povídka je hodně založená na hře, včetně velkého množství kliší a herně zavádějících situací. Jediná povaha, kterou jsem tak nějak zaznamenal jako vystiženou byla povaha Silvera. Tvorba striktně podle her se mi nelíbí a není to tvorba pro mě. Upřímně však doufám, že se to aspoň trochu přiblíží pseudo-realitě :)

img
[9] Vložil Dratini dne 14.11.2016 v 18:09:15, Odpovědět

[7] Buizel: Jsem rád, že se povídka líbí.

[8] CoolGrovyle: Ano, hra je do velké míry psaná podle hry. Ale oproti hře bude v mnoha aspektech rozšířená a prohloubená.

--

Jinak přidal jsem dnes nový díl. Enjoy. :-)

[10] Vložil CoolGrovyle dne 14.11.2016 v 20:08:47, Odpovědět

[9] Dratini: Jak říkám, zatím jsem si všiml jen jediného znaku tohoto tvrzení :) Jakmile dodělám zakázku pustím se do glosování druhé kapitoly :) A až přečtu kapitolu hodím i další koment do sekce Fan fiction :)

img
[11] Vložil Dratini dne 21.11.2016 v 18:23:47, Odpovědět

Pokud to někdo sleduje, nový díl přidán. :-)

[12] Vložil CoolGrovyle dne 21.11.2016 v 18:46:31, Odpovědět

[11] Dratini: Já to sleduju :) Glosovat ve stylu CinemaSins mě baví :D První kapitola měla 48 glos, druhá též 48 (počítaje pouze "červené" tj. ty, které považuji za chyby). Uvidíme, jaké skóre bude mít třetí kapitola :) Pro rejpaly, kteří by se mi snažili říct, že jsem jen hater, kterej Dratiniho tvorbu znevažuje: Nikoliv. Jedná se o odlehčené glosování, ve kterém říkám kromě důležitých chyb i chyby minoritní nebo vyložené nitpicky. Za druhé tyto glosy nejsou k dispozici veřejně, kdo by tak moc toužil si je přečíst může mi napsat, ale vřejně je dávat nebudu, protože by si to někdo mohl vyložit jako útok na Dratiniho osobu. A za třetí v textu je i hodně glos "zelených", které naznačují pochvaly, drobnosti menší než nitpicky, ryzí komentáře k ději nebo polemiky :)

[13] Vložilo Terrion dne 28.04.2017 v 21:35:13, Odpovědět
IP hash: edbea01e83ba01d2

Dratini to zde nezmínil, ale vydal dvě nové kapitoly. Pokusil bych se o feedback k nim

Kap. 4:

Moc se mi líbí, že je psáno z pohledů protagonisty i antagonisty. Navíc konec kapitoly přináší příslib zajímavého pokračování.

Asi bych naopak vytknul "Saffron a odcizení mnoha zdejších vynálezů. Organizaci tehdy vedl velmi schopný vůdce – Giovanni. Později se dokonce ukázalo, že pod druhou identitou vystupoval jako trenér stadionu ve městě Viridian", kde se mi úplně nelíbí formulace, resp. bych očekával jiný záměr, ale třeba se pletu. Očekával bych spíš, že se ukázalo, že šéfem organisace je známý lídr stadionu. Ale pokud je to zamýšleno dle pořadí, jak se informace objevují ve hrách, tak asi ok :D

A hlavně mi vadí, že zdánlivě náhodně jsou některé místní názvy překládány a jiné ne :D

Kapitola 5:

Máš tam pár gramatických chyb a překlepů, ale jak znám Coola, sám na ně poukáže při čtení. Moc se mi líbí vylíčení souboje a přidání nové postavy, co ve hře není :3

img
[14] Vložil Dratini dne 28.04.2017 v 21:56:17, Odpovědět
IP hash: e562afde56cb1545

[13] Terrion: A jaké názvy byste v povídce preferovali? České, nebo anglické? Mně osobně se víc líbí české, ale někoho to může mást, pokud nekoukal na seriál...

[15] Vložilo Terrion dne 28.04.2017 v 22:00:20, Odpovědět
IP hash: edbea01e83ba01d2

[14] Dratini: Já ty svoje překládám, jak se mi to líbí a zatím jsem na žádnou stížnost nenarazil. Přijde mi nejleší psát, jak se to líbí tobě, ale být pokud možno konzistentní. Psát Ilex forest do závorky mi přišlo zbytečný, když víceméně každý zná tu hru, a kdo by nevěděl, tomu bys to mohl přes pm/fórum vysvětlit :3

[16] Vložil CoolGrovyle dne 28.04.2017 v 22:03:55, Odpovědět

[14] Dratini: Rozhodně je IMHO lepší překládat názvy měst, útoků a itemů, ale nepřekládat třeba jména postav známých z her nebo anime.

[17] Vložil squirtl014 dne 29.04.2017 v 20:12:54, Odpovědět
IP hash: 25693119b562aa3

Žádné jiné povídky nečtu, ale zatím jsem si přečetl jenom začátek(konec si nechávám na cestu pryč) a musím říct, že je to zatím pecka!

Líbí se mi i jak je to napsané a jaká slova tam používáš :)

img
[18] Vložil Dratini dne 30.04.2017 v 00:48:59, Odpovědět

[17] squirtl014: Jsem rád, že se ti moje povídka líbí, je to pro mě motivace v psaní pokračovat. Na PJZ najdeš i mnohé jiné hezké - doporučuji zejména PPSÚ od CoolGrovyla a Plány smíšeného lesa od Terriona.

[19] Vložila behold3r dne 03.05.2017 v 22:34:48, Odpovědět
IP hash: 2dd3eba1fc1caec4

Přečetl jsem si první kapitolu a mám k ní pár připomínek. Když už tu máš téma, tak ti to sem hodím. Snad to nikomu nevadí.

NewBark psáno takhle je hodně derp. Schválně jsem se koukl, jestli to v gen 2 je dohromady, a i tam je to oddělené. A i kdyby nebylo, tak by to bylo stejně lepší jako Newbark.

Přijde mi divné mluvit o přirozené barvě vlasů jako o červené. Já bych si pod tím představil spíš barvené na červeno.

Když se tolik držíš kánonu her, tak vypadá divně, když najednou odběhneš tak daleko, že je z Elmovy laboratoře místo s nějakou desítkou pracovníků, když ve hrách si permanentně stěžuje na to, že je na všechno sám se svým jediným asistentem. Zvlášť když chceš uchovat GS plot point toho, že za sebe nechává pracovat hráčovu postavu právě protože nemá dost lidí.

To z Elmovy strany hrozně odbyté vysvětlení toho, co se po Goldovi chce a kudy má jít, působí, jako by snad Elm chtěl, aby se ztratil někde v lese. Ostatní věci jsou víc rozepsané, takže to takhle ještě víc vyniká.

Edit: Jo a taky mi přijde divné, že Gold nenajde dveře do Elmovy laboratoře. Jak dobře jsou schované? Jak moc Gold nezná své město? Nikdy nejvýznamnější budovu svého města neviděl? Kudy chodí že dřív najde nějaké okno v uličce vzadu, než hlavní vchod z ulice?

Zpráva byla změněna dne 04.05.2017 v 11:01:36

[20] Vložila behold3r dne 04.05.2017 v 11:32:29, Odpovědět

K druhé kapitole:

Jů, New Bark, to je asi nějaké nové město, které tam právě vystavěli :3

Takže pokémoni ti tu bez problémů rozumějí lidské řeči? To mi přijde ve světě inspirovaném hrami trochu mimo, protože tam se s nimi nezachází vždy úplně jako s lidem mentálně rovnocenými bytostmi. Navíc když má malý Totodile dost rozumu aby pobral tak složitou řeč, tak nechápu, proč má potom problém vykomunikovat svému trenérovi, že neumí útok, co po něm chce, a místo toho do sebe nechá mlátit. Lidské komunikaci rozumí, takže by mu stačilo zavrtět hlavou.

IDK proč najednou následujeme Golda. Nejsem proti tomu, aby byl příběh vyprávěný z dvou pohledů, ale pokud je to jen strohé převyprávění už existujícího příběhu bez nových prvků, tak se mi to zdá zbytečné. Jediné, co jsi tou scénou docílil je informace o tom, že o věci teď ví policie, což obstarává i závěrečná scéna.

Poslední věc, co mi přijde divná, je najednou zmínka o nějaké sestřičce. Asi si z toho mám domyslet, že jde o někoho v Poké centru, ale nijak jsi její existenci neuvedl a z her nejsem zvyklý na to, že by Poké centra měla zdravotní personál.

Jinak možná zním zbytečně negativně, když takhle vystřihuju ty výraznější prvky, ale jinak se mi to obecně líbí. Jen jsi podle mě zatím nenapsal nic natolik výrazně pozitivního, abych cítil potřebu se o tom extra zmiňovat. Jako celek je to hezký povídek.

[21] Vložila behold3r dne 09.05.2017 v 13:34:30, Odpovědět
IP hash: 8e46b68ac1203c09

Ke třetí kapitole:

Pořád nevíš, jak se píše Magikarp, Magikarpe.

Ten celý popis Flashe jako HM a jeho používání je tak moc umělý a příliš usilovně se snaží zachytit herní mechaniky, že už tam rovnou můžeš psát jak Silver dostal HM01 a vybral u něho v menu možnost use.

Je vtipné, že Silver kritizuje mnichy pro jejich Bellsprouty a jediný typ zrovna, když má pokémona na ten typ slabý. Ty sis asi nikdy nezkoušel tu věž, kde všechno používá Vine Whip, projít s Totodilem na nízkém levelu.

A pak ten celý souboj zabírající většinu kapitoly... Sice máš jinou hlavní postavu, ale opět popisuješ situaci, kterou jsme si už přesně stejně zažili ve hrách. I pokémony a útoky tu má Li stejné a neodehraje se nic mimo herní pravidla.

Jinak podle interakce Silvera s Totíkem ti funguje komunikace lidí s pokémony totožně s anime, takže díky, že jsi z tama převzal prvek, který mi tam vadí skoro nejvic :3

Edit: Taky to, co psal do komentářů Cool s tím náhlým skokem, mi též přišlo stejně, ale přešel jsem to s tím, že nevím, jak konzistentně budeš takové "střihy" dělat a pokud to bude součást stylu psaní i v dalších dílech, tak mi to nevadí.

Zpráva byla změněna dne 09.05.2017 v 14:51:19

img
[22] Vložil Dratini dne 09.05.2017 v 20:44:07, Odpovědět

[21] Behold3r: Příběh je inspirován hrou, takže některé herní koncepce - jako například koncept HM - přejímám. Částečně i z toho důvodu se snažím se držet předlohy (jako jsou pokémoni mnicha Li) a nevymýšlet si, aby to bylo v rozporu s hrou. Zase ale nemohu to psát jako walkthrough nějakou hrou, takže se snažím zasadit i nějaké prvky typické pro seriál (jako je například ta komunikace lidí a pokémonů). A některé věci si i vymýšlím sám - pro doplnění a dobrou kontinuitu příběhu.

--

Silver to nemá zatím v hlavě dobře srovnané a to co si myslí nebo říká není objektivní. Takže jeho kritika vůči mnichům je opravdu zcestná - a není to náhoda. Jeho osobnost se ale časem bude vyvíjet a měnit.

--

Střihy jsou trochu ve stylu pokémon Origins, který se mi líbil.

--

Snad to pro tebe není utrpení to číst, Behy. :-D

[23] Vložila behold3r dne 09.05.2017 v 20:50:09, Odpovědět
IP hash: c2038e5144d17259

[22] Dratini: Jasně, já beru že to je osobní komentář, ale prostě mi nesedí, že je schopný říct takovou věc, když to muselo být těžké za jeho podmínek pokořit. Leda by ve tvé verzi byli ti mniši skutečně tak moc neschopní a pak má Silver pravdu.

img
[24] Vložil Dratini dne 09.05.2017 v 21:16:54, Odpovědět

[23] Behold3r: No já když jsem to hrál, působilo to místo na mě symbolicky - těm mnichům nešlo o to dokázat, že Bellsprouti jsou nejsilnější pokémoni na světě - ale spíš o vnitřní pochopení toho, že i takový křehký, rostlině podobný pokémon, je schopen něco dokázat - i v souboji, když je to nutné. Mniši ale od přírody nejsou zase tak bojechtiví, takže ty souboje jsou pro ně spíše určitou manifestací schopností Bellsprouta, než že by šlo o účel jako takový. Když se do té úvahy trochu ponořím, tak cílem trenéra by nemělo být mnichy porazit, ale spíš se tam něco naučit. A tohle Silverovi trochu uniklo...

--

V praxi to ale ve hře bývá tak, že si tam člověk naexpí pokémony před prvním stadionem a nějak hlouběji nad tím moc nepřemýšlí. :-D

Zpráva byla změněna dne 09.05.2017 v 21:22:45

[25] Vložil CoolGrovyle dne 10.05.2017 v 00:06:26, Odpovědět

[24] Dratini: Mnichův Bellsprout však evidentně nedokázal naprosto nic, i když to nutné bylo, nezlob se na mě :)

[26] Vložila behold3r dne 10.05.2017 v 08:22:00, Odpovědět
IP hash: 174fe73058296db3

[24] Dratini: "Mnich se zatvářil ustaraně. Myslel si, že tomu nafoukanému mladíkovi ukáže, že je potřeba, aby se k pokémonům choval s láskou a úctou. Myslel si, že ho pokoří a tím ho donutí k zamyšlení. Místo toho on sám byl poražen. Jen velmi neochotně předal mladíkovi svitek s pokyny,"

Vidim, jak moc mu nejde o výsledek souboje. Možná bys mohl misto o Silverově progressu napsat o tom, jak se tenhle mnich naučí sportovnímu chování a méně kyselému přístupu :)

img
[27] Vložil Dratini dne 10.05.2017 v 09:36:57, Odpovědět
IP hash: 35f271cf6d62cd12

[25] CoolGrovyle: Porazil Totodila.

[26] Behold3r: Když už cituješ, možná bys ten odstavec mohl citovat celý:

--

Mnich se zatvářil ustaraně. Myslel si, že tomu nafoukanému mladíkovi ukáže, že je potřeba, aby se k pokémonům choval s láskou a úctou. Myslel si, že ho pokoří a tím ho donutí k zamyšlení. Místo toho on sám byl poražen. Jen velmi neochotně předal mladíkovi svitek s pokyny, jak naučit pokémona techniku záblesků. „Děkuji ti. Ukázal jsi mi, že bojovat rozhodně umíš“, nuceně sklopil stařešina svou hlavu. „Nicméně věz, že by ses měl víc starat o své pokémony. Způsob, jakým je vedeš, se mi zdá příliš tvrdý“. Přísně pohlédl do tváře Silvera. „Pamatuj, pokémoni nejsou nástroje osobního boje“.

--

Mnich tedy prohru důstojně přijal. Nevymlouval se, že výsledek souboje by byl jen náhoda, nebo tak - uznal, že Silver bojovat umí. Ale speciálně Silverův přístup se mnichovi nelíbil - proto ta neochota. Mnichovi nešlo jen o Silvera, ale taky i o jeho pokémony, ke kterým se choval přísně a kterých mnichovi bylo líto. Nicméně mu ten svitek dal i přes tu neochotu - což naopak férovost a sportovní chování dokazuje.

Zpráva byla změněna dne 10.05.2017 v 09:42:16

[28] Vložila behold3r dne 10.05.2017 v 09:41:47, Odpovědět
IP hash: 364b3aeb9a4366f3

Postřehy ke čtyřce:

To, jak skáčeš mezi časovými body, dohromady s tím, jak málo dáváš záchytných bodů, způsobilo, že jsem celou dobu Goldovy části netušil, jak daleko od minulé kapitoly jsem, a tudíž jsem neměl časový kontext pro jeho rozhodnutí. Co je "Spojená jeskyně" mi došlo až u Silvera a i tak to musí být stejně zmatené pro někoho, kdo nezná obsah her.

Vyprávění pomocí novinového článku se mi líbilo, ale ten úvod je dost divný. Nemyslím si, že hlavní článek v městských novinách bude začínat encyklopedickým popisem jejich vlastního města. Leda pokud místní nemyslíš jako johtovské, což zní divně, ale akceptovatelně vzhledem k Silverově původu. Potom ale nechápu, jak došel k tomu, že se tam dočte, co se děje zrovna tady. Plus obecnější noviny by se zaměřením článku víc zajímaly o návrat Rakeťáků, než o Slowpoke Well.

Jů, NewBark je zpátky! :3

Taky na to, jak rychle se posouváš příběhem, mi přijde chyba nezmínit ani náznakem, jak je na tom současně vztah Silvera a jeho Pokémonů.

img
[29] Vložil Dratini dne 10.05.2017 v 10:01:26, Odpovědět

[28] Behold3r: No jo, ten první odstavec asi pro noviny není typický, souhlasím.

--

Co se týká názvů, plánuju udělat rejstřík, ve kterém budou mé počeštělé verze jednoznačně přiřazeny anglickým názvům. Jak bys přeložil Union Cave lépe, Behy?

--

Vztah Silvera a jeho pokémonů jsem ve čtvrté (a ani v páté) kapitole moc neřešil, protože se tam dějí jiné důležité věci. Rozhodně to ale nemá být odsunuto na vedlejší kolej nebo tak. Jen to prostě nechci pořád dokola každou kapitolu omílat, aby to čtenáře neomrzelo, jak pořád dokola čte, že je Silver přísný ke svým pokémonům. Do budoucna předestřu, že ten vztah nebude statický, bude se vyvíjet. A jak konkrétně, to už nechci prozrazovat. :-)

[30] Vložila behold3r dne 10.05.2017 v 10:06:55, Odpovědět
IP hash: e7d0cb69a8b641ea

[29] Dratini: Můžu si tipnout, že ho bude Golbat mít tak moc rád, až se z toho vyvine?

Jinak anglické názvy podle mě nepotřebuješ vůbec. Spíš chceš popsat to místo sám za sebe namísto spoléhání se na čtenářovy představy vyvolané známým jménem. Tím to uděláš přístupnější i těm, kdo neznají předlohu.

[31] Vložila behold3r dne 10.05.2017 v 11:00:35, Odpovědět
IP hash: 414c0a7ded445665

Pětka:

Nevím co je sestra Joy. Napadá mě sesterský výrobek ke Kinder Joy, tedy obyčejné Kinder vejce, takže si odteď představuju, že v univerzu tvé povídky chodí mezi lidmi mluvící Kinder vajíčka. Pokud mi to chceš vyvrátit, tak budeš muset začít popisovat věci nebo uvádět existenci postav, než je použiješ.

Rozhodni se, jakým způsobem chceš skloňovat anglické názvy. Vidět vedle sebe "Slowpoků" a "Slowpokeům" fyzicky bolí.

Souboj mě nudil. Pro mě zatím nejméně zajímavá část povídky.

img
[32] Vložil Dratini dne 10.05.2017 v 11:49:04, Odpovědět

[31] Behold3r: Je to zdravotnická sestra pracující v pokémonském centru. To, že se jmenuje Joy, je druhotné, a necítím potřebu to nějak hlouběji vysvětlovat. Kdyby se jmenovala Popocatépetl, vyjde to nastejno.

Zpráva byla změněna dne 10.05.2017 v 11:52:03

[33] Vložilo Terrion dne 10.05.2017 v 12:00:24, Odpovědět
IP hash: 17bb0518fc63ea01

[32] Dratini: Díky za vymyšlení jména postavy do Plánů smíšeného lesa, už mi docházela jména :3

PS Kdy bude pokračování? :3

[34] Vložila behold3r dne 10.05.2017 v 12:00:58, Odpovědět
IP hash: 4fe67f4c454ac28b

[32] Dratini: To, že jde o zdravotníci, a to, že pracuje v poké středisku, jsou informace, které jsi poprvé uvedl tady. Je tohle téma povinná doprovodná četba ke tvé povídce?

img
[35] Vložil Dratini dne 10.05.2017 v 12:09:15, Odpovědět

[33] Terrion: Není zač. :-D

[34] Behold3r: Aha, nenapsal. No jo, deformace seriálem, kde když se řekne "Joy", je to všem jasné... Dopsal jsem to tam. Ještě tu kapitolu budu opravovat, mám od CoolGrovyla nějaké dingy, kde mám seznam chyb (včetně těch Slowpok(e)ů ).

[36] Vložil CoolGrovyle dne 10.05.2017 v 15:20:14, Odpovědět

[35] Dratini: Neuvěřitelné, že zrovna ty se něčím, jako dingy, řídíš :D Ale jsem rád, že je to tak :3

[37] Vložila behold3r dne 27.05.2017 v 20:50:21, Odpovědět

Těším se na další díl :3

Eureka a Dedenne
ユリーカ
[38] Vložila eureka dne 10.06.2017 v 10:16:47, Odpovědět
IP hash: 81392286ff683427

Ahoj, budeš v povídce ještě pokračovat? Nebo jsi se na to vykašlal? :)

img
[39] Vložil Dratini dne 10.06.2017 v 11:36:13, Odpovědět

Ahoj, určitě budu. Očekávej brzy nový díl. :-)

[40] Vložil CoolGrovyle dne 10.06.2017 v 11:39:41, Odpovědět

[39] Dratini: To si piš, že očekávám :D :3

Eureka a Dedenne
ユリーカ
[41] Vložila eureka dne 11.06.2017 v 18:14:08, Odpovědět
IP hash: 1b41bf8f6856910

Také napjatě očekávám :)

img
[42] Vložil Dratini dne 11.06.2017 v 23:37:02, Odpovědět

Dám deadline - ve středu bude nový díl. :-)

img
[43] Vložil Dratini dne 13.06.2017 v 23:11:43, Odpovědět

Tak vám udělám radost - nový díl je už dneska. Snad se bude líbit.

[44] Vložilo Terrion dne 17.06.2017 v 08:32:41, Odpovědět
IP hash: 4dcb465cb52b39

Jůúûūùüúûūùü, nová kapitola :3

"poštípaný od komárů" - takže ve světě pokemonů jsou komáři? :o

Znovu se mi moc líbí psychologie postav. Čeho bych uvítal méně, jsou "***" předěly, které pro mě z povídky dělají nehorázný guláš a naprosto se v ní ztrácím. Tato označení jsem zatím viděl vżdy jen při skoku dopředu v čase, u těch vzpomínek to působí vyloženě rušivě. Zkus radši příště nahradit něčím ve smyslu "Když jsme tehdy s Goldem dobojovali..."

Povídka se mi zatím každopádně moc líbí a těším se na pokračování

[45] Vložil CoolGrovyle dne 17.06.2017 v 08:40:08, Odpovědět

[44] Terrion: Tam v prvé řadě Silver vzpomíná na to, jak by člověk čekal, že ta kapitola bude pokračovat. Čili tam je přesun o dva dny dopředu a pak přesun ve vzpomínkách zpět do stejného místa... Přijde mi to naprosto nadbytečné.

img
[46] Vložil Dratini dne 17.06.2017 v 10:52:33, Odpovědět

[44] Terrion: Tak já jsem se pokusil to spravit, použil jsem jiný typ oddělovače pro flashback a jiný typ pro přesun dopředu v čase anebo k jiné postavě.

[45] CoolGrovyle: Trochu experimentuju se stylem psaní. :-)

[47] Vložil CoolGrovyle dne 17.06.2017 v 12:08:11, Odpovědět
IP hash: 19b21b17211078b6

[46] Dratini: Experimentování očividně nemusí vždy být přínosné ^^ Chci tím říct, že podle mého názoru experiment má být použit z nějakého důvodu, prostě s nějakým podtextem a důvodem proč ten experiment byl v příběhu použit. :)

img
[48] Vložil Dratini dne 17.06.2017 v 22:49:34, Odpovědět

No já si chtěl vyzkoušet i jiné druhy kompozice, než jen chronologickou. Retrospektiva mi přijde fajn, ale chápu, že se s ní musí opatrně, aby to pak nebylo nepřehledné. :-)

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky