Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Turnaj Red/Blue/Yellow
veřejná diskuze k pravidlům

Моrx
モルックス

[1] Vložil Morx dne 06.03.2016 v 14:54:57, Odpovědět
IP hash: 180827aa8d7007cb

Všem děkuji za diskuzi, turnaj již byl vyhlášen

Chystáme se udělat turnaj R/B/Y. Tyto hry však měli spoustu nevychytaných glitchů a dalších způsobů jak ultimátně vyhrát. Rádi bychom proto vytvořili pravidla a omezení ve spolupráci s komunitou, aby vznikl formát turnaje, který umožní férovou a pro všechny zúčastněné zajímavou hru.

Postupně zde budou vznikat pravidla. Prosím všechny o jakékoli postřehy - na co si dát pozor, co zakázat nebo omezit atd.

Pravidla pro originální cartridge:

1. Každý hráč se musí přihlásit s originální hrou Pokémon Red / Blue / Yellow

2. Hráči si pro turnaj registrují 3 až 6 různých Pokémonů na max. levelu 100. Turnaje se nemohou účastnit následující Pokémoni: Mew, Mewtwo, (v řešení) a chyby ve hře.

3. Zápasy probíhají v Pokémon Stadium ve formátu 3vs3 (tj. hráči si ukáží vzájemně všech svých 6 pokémonů a pro daný zápas z nich vyberou 3)

4. Žádný z registrovaných Pokémonů, ani jejich tréning, nesmí být nijak ovlivněn cheaty, ani chybami ve hře.

Pravidla pro VC na 3DS:

1. Každý hráč se musí přihlásit s originální hrou Pokémon Red / Blue / Yellow zakoupenou v konzoli Nindendo 3DS.

2. Hráči si registrují 4-6 různých pokémonů, každý na max. lvl 70 z toho 4 budou používat v každém zápase..

3. Žádný z registrovaných pokémonů, ani hra jako celek, nesmí být nijak ovlivněna cheaty.

4. Registrovaní pokémoni mohou mít pouze útoky, které se mohou legitimně naučit v Red/Blue/Yellow

Zpráva byla změněna dne 18.05.2016 v 22:58:17

[2] Vložilo Sanky dne 06.03.2016 v 15:02:48, Odpovědět
IP hash: f741b8d94396424

Musí se zákazat Mewtwo a Mew. Jsou nevyvážení.

Důležitý poznatek: vytrénovat celou partu pokémonů na Lv. 100 v Pokémon Red trvá nesmyslně dlouho. Na druhou stranu není záhodné aby lidé bojovali s pokémony na různých úrovních podle toho kolik času tomu byli ochotni věnovat. Pravděpodobně se někteří lidé rozhodnou použít minimálně glitch na klonování Rare Candy.

První generace Pokémonů je natolik rozbitá, že je jednoduché i v rámci hry si např. nakonfigurovat vlastní partu. Bude potřeba stanovit nějaké hranice.

Pokémon Gold/Silver/Crystal umožňuje pokémonům naučit se útoky, které se v Red/Blue/Yellow neučili, a pak je poslat zpátky. Je nutno rozhodnout, zda jsou takovíto pokémoni v pořádku.

Zpráva byla změněna dne 06.03.2016 v 15:03:05

img
[3] Vložil Dratini dne 06.03.2016 v 18:16:13, Odpovědět
IP hash: 270d56568321d1a4

A co útoky jako Slash ... zakážou se?

[4] Vložilo Sanky dne 06.03.2016 v 18:20:55, Odpovědět

Pokud bys měl zakazovat útoky na základě toho, že se nechovají přesně jak by "měly", tak bys jich zakázal půlku.

Ano, Slash u rychlejších pokémonů prakticky vždy dá critical, na druhou stranu, v první generaci je critical méně než dvojnásobek damage a mnoho pokémonů se tyto útoky neučí.

[5] Vložila behold3r dne 06.03.2016 v 20:56:20, Odpovědět
IP hash: b2bedef06f2a4f84

Morx mě instruoval sem napsat vhodné návrhy finálních pravidel. Zatím jsem přišel s jedním:

Zákaz Charizarda, protože Charizard smrdí.

Další návrhy podám později.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[6] Vložil John Beak dne 06.03.2016 v 21:03:36, Odpovědět
IP hash: 6a9b985f168657f5

To bude v původních GameBoy hrách? Ne v těch na Virtual Console?

lisakVUK
[7] Vložil lisakVUK dne 07.03.2016 v 08:36:42, Odpovědět
IP hash: 29844a8d94659156

Smyslem vyvolane diskuse je eliminace nevyvazenych Pokemonu a strategii stejne jako nebezpeci zneuzivanych dnes uz znamych chyb her k podvadeni. Pokud prijmeme to, ze na turnaj dorazi hraci s partou, kterou "trenovali" pomoci cheatu jako normalni vec, tak to ten turnaj ani nemusime delat, necht si zahrajou jen lide, kteri si veri, proti sobe treba na 3P srazech.

Aby se takove nebezpeci snizilo, zkusme zvazit souboje na jinych levelch nez 100 (50, 30 ...). A hlavne si prosim uvedomme, ze se ma jednat o turnaj "pro zabavu" a pripomenuti si starych casu (kdy se opravdu nejaka EV a geny bezne neresily a cheatovaly jen nejvetsi "lamy".

Моrx
モルックス

[8] Vložil Morx dne 07.03.2016 v 11:03:57, Odpovědět
IP hash: 8ea5c64a1cba17e4

Jak pise Vuk, melo by se jednat o turnaj pro zabavu. Uprimne nechapu, proc ma kdokoli potrebu podvadet v turnaji, kde se ani nehraje o zadnou velkou cenu, ale JEN o dobry pocit z vitezstvi. To prece pak ten dobry pocit ani nemuze mit, takze se pripravuje o svou jedinou vyhru...

K veci, turnaj by mel byt bud s pravymi GBC (samozrejme i kompatibilni GBA jsou ok), nebo na PKMN Stadium. Zjistujeme moznosti prenest save z VC do puvodni hry, pokud pri treningu nejsou rozdily v hernich mechanikach.

Pokud jde o nizsi levely, jsem proti. Pro lidi, co uz maji party z drivejska a chteli by si zahrat to znamena zacit od nuly. Dokonce i pro ty, co majiz drivejska roztrenovano, ale na vyssich levelech, nez si ted definujeme jako herni.

[9] Vložilo Terrion dne 07.03.2016 v 11:08:03, Odpovědět
IP hash: fdf75541a6c6d003

Jako minimální maximální level bych dal 60. To je level, na kterém se Dragonite učí Hyper Beam. Mám pocit, že žádný z povolených pokemon je to nejvyšší level, na němž se kdo co učí. Pokud to tak není, prosím, opravte mě.

[10] Vložila behold3r dne 07.03.2016 v 11:21:26, Odpovědět

Pokud by se hrál nějaký jiný level než 100, tak by to chtělo nějaký vyšší, tak 80 nebo i víc. Jinak by to znamenalo pro většinu trénování odznova aby ten level "trefili". Každopádně pokud chcete řešit tohle, tak je důležitější si nejprv udělat jasno, jestli chcete hrát na GB nebo na 3DS a jestli chcete nějak importovávat savy z druhého či nikoliv.

John Beak
the Nearly Ultimate One
[11] Vložil John Beak dne 07.03.2016 v 11:41:47, Odpovědět

S přenosem savů jsou tu dva technologické problém.

První je dostat save z 3DS. Prý existuje nějaký homebrew, který umí savy exportovat z 3DS. Ještě jsem to nezkoušel. Může to vyžadovat nějaké vlastnosti konzole nižší (firmware?). Nevím, jestli to bude fungovat i pro virtual console. Každopádně to není oficiální nástroj a ne každý to může chtít ve svojí konzoli. Navíc je potřeba to dát na SD kartu, ke které se v newčku dá dostat jen odšroubováním spodního plátu.

Druhý je dostat save do GB. Nevím o nikom v ČR, kdo by měl čtečku savů na GB hry. Vím, kde je sehnat. Plánuju je objednat. Ale je možné, že poštou půjdou v řádu měsíců. Objednával bych z Austrálie, ale vím i o zdrojích z Číny a z USA.

Breathe Fire Everyday
[12] Vložil Gimic dne 07.03.2016 v 13:40:08, Odpovědět
IP hash: 70f41a33d9406cea

Lidí, kteří budou mít zájem hrát na 3DS bude IMHO o hodně víc. Já osobně bych si rád zahrál, ale žel bohu nemám origo GB/GBC/GBA, ani origo cartridge. Nemluvě o tom, že sehnat je taky není zrovna snadné.

K návrhům pravidel, které by nejspíš měly platit:

- zakázat Mew, Mewtwo, jsou moc OP

- zakázat používat glitche (missingno apod.)

- hráč nesmí mít v partě 2 stejné poké

- zakázat OHKO pohyby (Guillotine, Horn Drill, Fissure)

- zakázat používat sebezničující pohyby (Selfdestruct, Explosion)

- hra nesmí být ovlivněna cheaty

Ke zvážení:

- Zakázat Dig a Fly (paralýza ve stavu pod zemí/ve vzduchu...)

- parta musí být plneě uzdravená (v původních GB hrách se šlo do cable zápasu dostat i s neuzdravenou partou, nevím, jestli VC tuhle možnost opravilo)

- zakázat "desynchronizační" pohyby(Counter, Psywave, Mirror Move - jestli na VC zůstaly všechny glitche, je tam i tohle)

- pravidlo ošetřující glitch s rozmrznutím (tohle asi nepůjde...)

- pravidlo řešící patovou situaci, například dva strugglící Gengary, dva Ditty atd.

- zakázat pohyby zvyšující evasiveness (Double Team, Minimize)

Pravidla jsem vybíral na základě běžně hraných metaher.

Moderátor upravil zprávu dne 07.03.2016 v 13:49:39

lisakVUK
[13] Vložil lisakVUK dne 07.03.2016 v 13:49:00, Odpovědět
IP hash: b1c1d6ef3ea53c66

[12] Gimic: Proč zakazovat útoky OHKO? Mají malou šanci že vyjdou, podle mě do hraní určitě patří. Stejně jako ty sebezničující => jsem proti omezování.

Odkazy na zmínenou stránku jsou zde nežádoucí (a není to nový "výmysl", platí to dlouhodobě). Důvodem je zejména fakt, že stránka popisuje i cheat postupy (zneužití RNG atd..) a navíc počítá s Pokémony na základě maximálně možných statistik atd... Také jejich herní flosofie je značně jiná, mnozí z hráčů tam "nenávidí" náhodu a nejraději by vše náhodnější ze hry vyloučili atd..

Myslím, že se tady můžeme domluvit na pavidlech bez odkazů kamkoliv jinam - proto toto téma také vzniklo...

Jinak souhlasím s tím, že pokud nyní někdo bude chtít hrát GB hry 1. generace, bude to asi spíš na 3DS (dokonce jsem si sám myslel, že Morx hovoří o 3DS turnaji a možnost přesnupu pozice řeší spíš naopak z původních her do 3DS). Ale je pravda, že s 3DS hrami by to nešlo zahrát v Pokémon Stadium - což je jisté zpestření. Asi by ale bylo možné vyhlásit ten turnaj ve 2 skupinách, v jedné by se hrálo s původní hrou a GB/GBC, v druhé na 3DS.

Zpráva byla změněna dne 07.03.2016 v 14:01:24

[14] Vložilo Terrion dne 07.03.2016 v 13:58:13, Odpovědět
IP hash: fdf75541a6c6d003

[12] Gimic: Promiň, ale nesouhlasím s tím, aby se pravidla odvíjela od pravidel oné komunity. To, že to jsou chladně kalkulující hráči, jejihž pravidla se snaží ze hry odmazat efekt náhody, mi příjde jako úmyslné kazení strategií, pokud chtějí hráči používat útoky primárně pracující s náhodou, tak ať

Breathe Fire Everyday
[15] Vložil Gimic dne 07.03.2016 v 13:59:14, Odpovědět

[13] lisakVUK: K OHKO - narozdíl od GEN 2 dále, kdy jsi měl při rovnosti levelů alespoň malou šanci na hit, v GEN 1 platí pravidlo jsi pomalejší = netrefíš nikdy.

K sebezničujícím - pravda, pravidlo asi třeba není, jen jsem chtěl zabránit vybuchujícím trollům :D

k odkazům - chápu, respektuji, nebudu zde šířit

lisakVUK
[16] Vložil lisakVUK dne 07.03.2016 v 14:04:32, Odpovědět

[15] Gimic: Zničí i sebe. Každopádně díky za názor. Uvidíme, které návrhy podpoří většina, z toho se pak odvodí pravidla.

Jinak děkuji za pochopení s těmi odkazy...

Breathe Fire Everyday
[17] Vložil Gimic dne 07.03.2016 v 14:10:11, Odpovědět

[14] Terrion: Osobně tuto komunitu taky moc nemusím, přijde mi poměrně složitá a komplikovaná...

Pravidla jsem nevybíral čistě a pouze na základě toho, jak hrají oni, ale taky na základě toho, jak by se dobře hrálo mě osobně.

Pokud rádi hrajete na náhodu, do toho :-) Pokud bude čas a turnaj bude v čase a místě dobrém pro můj dojezd, rád se zúčastním ať budou pravidla jakákoli :-)

John Beak
the Nearly Ultimate One
[18] Vložil John Beak dne 07.03.2016 v 14:18:22, Odpovědět

[12] Gimic: Souhlasím s tím, cos psal o glitchích a chybách ve hře.

Nevidím důvod omezovat haluz útoky. Rozumím filozofii je omezovat kvůli tomu, že dávají větší váhu náhodě a menší váhu skillu. Nicméně jsou součástí hry.

[19] Vložilo Sanky dne 07.03.2016 v 14:29:17, Odpovědět

VC nemění žádné herní mechaniky. Ale protože nevyšlo Gold/Silver/Crystal, nelze na VC dostat na Pokémony útoky z těhto her.

Osobně se mi nechce zakazovat žádné tahy... Desynchronizace existují, ale u útoků, které nikdo nepoužívá, a třeba se šancí 1/150.

img
[20] Vložil Dratini dne 07.03.2016 v 14:52:18, Odpovědět
IP hash: 270d56568321d1a4

Smím se zeptat, co to je efekt desynchronizace?

[21] Vložila behold3r dne 07.03.2016 v 15:07:26, Odpovědět

[12] Gimic: Mewa nemusíš zakazovat, protože nejde získat bez glitchů. OHKO jsou slabší než v ostatních generacích, tudíž je ještě méně důvodů je zakazovat než v ostatních generacích, kde jsme je vždy měli povolené. Se Selfdestruct/Explosion vidím jediný problém u Substitute, která je celkově dost zabugovaná.

Zakazovat HM vyřazuje z účasti všechny pokémony, co se je kdy naučili - dost nevhodné pravidlo pro "casual" turnaj. Zakazovat unikátní útok Mirror Move jen kvůli interakci s trapping movy, které jsou samy o sobě rozbitější, mi přijde škoda. Evasiveness je in-battle modifikátor jako každý jiný, nevidím důvod ho obecně zakazovat.

Celkově má první generace hodně nevybalancovaných kombinací jako zmíněný Slash u Persiana, obecně trapping movy u rychlejších pokémonů, Charizardův smrad, nebo třeba Spore dohromady s tím, že nejde útočit při probuzení. Hlavní je asi rozhodnout se, zda má cenu snažit se takové případy omezovat, i když to nikdy nemůže být ani poblíž dokonalosti, nebo se s tím prostě smířit a vsadit na svědomí hráčů, že nenechají turnaj aby se zvrhnul v bugfest.

Zpráva byla změněna dne 07.03.2016 v 15:08:17

Breathe Fire Everyday
[22] Vložil Gimic dne 07.03.2016 v 15:26:59, Odpovědět

[21] Behold3r: Hlavní je asi rozhodnout se, zda má cenu snažit se takové případy omezovat, i když to nikdy nemůže být ani poblíž dokonalosti, nebo se s tím prostě smířit a vsadit na svědomí hráčů, že nenechají turnaj aby se zvrhnul v bugfest.

Nelze než souhlasit -.-

John Beak
the Nearly Ultimate One
[23] Vložil John Beak dne 07.03.2016 v 15:37:58, Odpovědět

Pokud to je turnaj, bude správně nastavit pevná pravidla, která není možné misinterpretovat.

Rád si zahraju turnaj se správně formulovaným omezením na oficiálně získatelné moves a pokémony. Akorát budu mít problém na něj svoje pokémony včas vytrénovat.

Rád bych si zahrál také glitch turnaj, kde naopak budou pravidla mnohem volnější. To by byl druhý turnaj.

lisakVUK
[24] Vložil lisakVUK dne 07.03.2016 v 16:44:16, Odpovědět

[23] John Beak: S glitch turnajem, kde bude výslovně uvedeno, že se hraje s využitím chyb her bych ani já neměl problém. Zejména když se jedná o 1. generaci.

John Beak
the Nearly Ultimate One
[25] Vložil John Beak dne 07.03.2016 v 19:28:12, Odpovědět

[24] lisakVUK: Ano, tak to bylo myšleno.

Моrx
モルックス

[26] Vložil Morx dne 08.03.2016 v 17:15:18, Odpovědět
IP hash: e68efb3a3ffdcfbc

[21] Behold3r: Co omezit nějak nežádoucí efekty těchto bugů. Tzn. ne zakazovat konkrétní útoky a Pokémony, ale třeba zakázt hrát způsobem, který nepustí protihráče více neź 2 kola po sobě k tahu (příklad, netvrdím, že je to správné), nebo zakázat hrát útoky, které uspávají soupeře...?

[27] Vložila behold3r dne 08.03.2016 v 23:09:59, Odpovědět

[26] Morx: Pokud bys tomu chtěl přistupovat z takového úhlu, tak by už bylo lepší řešení prostě omezovat pokémony s velkou speed, která je v první generaci v tomhle ohledu nebezpečná. Třeba právě zákazem útoků, které z jejího nevybalancování těží, u pokémonů, co překročí nějakou hranici. Ale opět to není žádné ideální řešení všeho.

[28] Vložila behold3r dne 16.03.2016 v 13:48:04, Odpovědět

Ohledně průběhu turnaje čistě v rámci VC rereleasů jsme se s dalšími trenéry pokémonů, kteří by se chtěli zúčastnit, společně shodli, že by měli být preventivně diskvalifikovaní všichni, kdo mají v Pokédexu zapsaného Mewa.

Mew jde (kromě japonských verzí, které nejsou kompatibilní s žádnými jinými) získat pouze cíleným zneužíváním glitchů a pokud ho někdo získal výměnou, tak musí vědět, že mění s člověkem, který si "nacheatovává" pokémony. Jako nejrozšířenější glitch je ten na získání Mewa bránou do světa glitchů znevýhodňujících ostatní hráče a většina hráčů, co ho použije poprvé, ho pak využívá i k získání dalších jinak těžko dostupných pokémonů.

Pidgi
picture
[29] Vložil Toegdip dne 17.03.2016 v 19:24:24, Odpovědět
IP hash: 19b764108b938916

[28] Behold3r: to, že někdo využije glitch na získání Mew nutně neznamená, že jej použije na získání jakéhokoliv jiného Pokémona, hlavně když by byl Mew k hraní na turnaji zakázaný... ale samozřejmě mě to donutí nehrát, protože kvůli takovému pravidlu nebudu resetovat hru, takže výborný nápad... asi tak stejně dobrý jako preventivně zavírat nevinné lidi do vězení, protože mají možnost někomu ublížit a už někdy dřív někomu dali facku...

[30] Vložil scyther-grovyle dne 17.03.2016 v 21:55:24, Odpovědět
IP hash: e950d51d11bfe35b

[28] Behold3r: De facto stačí, když bude stejné pravidlo jako bylo zatím na každém turnaji, tedy žádné cheaty/glitche/abuse.

[31] Vložila behold3r dne 18.03.2016 v 14:07:36, Odpovědět

Pokud to chcete brát podle toho, co je na PJZ turnajích zvykem, tak můj návrh odpovídá. Tu se vždy dělala v rámci možností kontrola, zda nebyly v daném savu používané cheaty, a cheaty ovlivněným hrám se zakazovala účast. Získávání pokémonů pomocí glitche je jednoznačný cheat a tu se nabízí možnost ho jednoznačně prokázat.

[29] Toegdip: Chceš-li používat takováhle přirovnání, tak tu pro tebe mám pro tuhle situaci o něco přesnější: člověku, který byl odsouzen za ublížení na zdraví kvůli odporu vůči náboženskému vyznání své oběti, bude preventivně zakázán vstup na setkání vyznavačů toho samého náboženství.

A hlavně jak říkám. S tímhle nápadem jsem přišel v rámci diskuze nad pravidly a hráči, kteří mají v plánu se účastnit, ho podpořili. To mě vedlo k tomu předložit to jako návrh tady.

[32] Vložilo Sanky dne 18.03.2016 v 14:15:54, Odpovědět

Technicky je Mew Glitch speciální případ celé sady glitchů kterým se říká "trainer escape" nebo "trainer fly". Zapomocí těhto glitchů lze získat prakticky libovolného pokémona, některé z nich i hned na levelu 100. Není důvod využití tohoto glitche nezakázat.

Zpráva byla změněna dne 18.03.2016 v 14:16:23

Breathe Fire Everyday
[33] Vložil Gimic dne 18.03.2016 v 16:39:33, Odpovědět
IP hash: c76f4fd8205e15aa

Pokud by turnaj měl být v souladu s oficiálními pravidly(např. vgc) souhlasil bych s vyloučením glitchi ovlivněných her. Pokud vím, žádná oficiální pravidla pro tento formát ale nejsou, záleží tedy jen a pouze na organizátorovi turnaje, jestli k tomutu pravidlu přistoupí.

Za mě, pokud pravidlo bude platit, nebudu se účastnit, hlavně z důvodů, které už zmínil Pidgi

Pidgi
picture
[34] Vložil Toegdip dne 18.03.2016 v 18:45:12, Odpovědět

[31] Behold3r: jak jsem psal, výborně, nebudu se v případě uplatnění tohoto pravidla účastnit... a jestli je bráno získání Mew za ublížení na zdraví členu náboženské skupiny, což beru za vážné porušení nejen zákona, ale i za narušení zdravého lidského rozumu, pak mám pocit, že bych se neměl účastnit žádné akce této komunity a to zcela preventivně v rámci zachování si svojí soudnosti... dle mého názoru je stále zakázání hraní hry s Mew v PokéDexu jen trestání potencionality, co když Mew v PokéDexu mít nebudu a budu mít všechno ostatní získané glitchem? nepoznáte to, ale nebudu mít zakázáno hrát...celé je to o tom, jestli mám svědomí a jsem ochoten protihráče záměrně podvádět, osobně na to žaludek nemám, ale trest se mi nevyhne za to, že budu mít v PokéDexu Mew, kterého ani nepoužiji...zákazy a příkazy jsou cesta do pekel, důležitá je edukace a morální aspekt, každý kdo cheatuje ubližuje ostatním i sám sobě.. je ale fakt, že děti pravidla potřebují...

[35] Vložila behold3r dne 18.03.2016 v 19:31:05, Odpovědět

[34] Toegdip: Návrh na volnější pravidla už tu padl taky, ale jak vidno z protichůdných názorů, je větší zájem o přesně daný ruleset, který nedává možnost pochybám. Pokud dojde k zakazování chyb ve hře, tak mi přijde rozumné jako první zakázat takovou, co umožňuje okamžité získání jakéhokoliv pokémona včetně ovlivnění jeho statistik. V opačném případě by se udělal turnaj tak, jak jsem navrhoval předešle - sázelo by se na to, že nikdo z účastníků nebude chtít sám od sebe využívat žádné nečestné výhody.

Osobně mi nepřijde, že by komukoliv vadilo zmíněné pravidlo jako takové, ale že tu spíš jen pláčou ti, co už ve své hře cheatovali bez ohledu na případné důsledky.

Pidgi
picture
[36] Vložil Toegdip dne 18.03.2016 v 20:16:56, Odpovědět

[35] Behold3r: ano, jsem ten největší cheater :D důsledky beru naprosto na sebe, jsem totiž naprosto příčetný a nekomentuji tu tedy to, že nemohu hrát, ale to, že mi to přijde nesmyslné... a jak jsem už psal... děti pravidla potřebují

lisakVUK
[37] Vložil lisakVUK dne 19.03.2016 v 01:00:41, Odpovědět
IP hash: 4fc5f32d1c8a0804

Tohle má/měl být retro-turnaj "for fun". Pokud ho vyhlásíme jen tady na PJZ (a nikde jinde bych ho vyhlašovat nechtěl), pak se ho zúčastníme stejně v drtivé převaze (ne-li dokonce pouze) my, kteří se známe. A mohli bychom vzájemně věřit svému slovu.

Opravdu bych z toho nechtěl dělat "kovbojku" a vlastně ani trávit čas projížděním pozic na cheaty. Pokud holt někdo musí mermomocí cheatovat i turnaj tohoto typu, pak ať si to vyřídí se svým svědomím, já kvůli němu nehodlám tratit svůj čas (navíc přemýšlím, že bych si taky zahrál).

Ideálně by samozřejmě ve hře nemělo být vůbec cheatováno, na tom se asi všichni shodnem, ale pokud se má hrát se starými, původními hrami, pak bych připustil výjimku. Jelikož od doby, kdy se tyto hry hrály tak nějak seriozně uplynulo už spousta času, chápu, že někdo za ta léta nějaké ty glitche třeba zkoušel. A těžko teď bude rozehrávat novou, čistou hru. Takže bych se přimlouval spíš za formulaci "Pokémoni v partě a jejich útoky nebyli získáni pomocí cheatů a glitchů" - tedy nejen, že nebyli cheatovaní samotní Pokémoni, ale ani nebyli levelovaní cheatovanými Rare Candy, nedostali útoky pomocí cheatovaných TM, atd...

Zpráva byla změněna dne 19.03.2016 v 01:06:39

[38] Vložila behold3r dne 19.03.2016 v 01:10:28, Odpovědět

No ono by to hlavně konečně chtělo určit, co se to vůbec bude hrát. Tedy které hry, na jakých zařízeních, s jakými levely, atp. Z toho pak vychází ten zbytek.

[37] lisakVUK: Podle mě o tom turnaji nemáte s Morxem stejnou představu.

lisakVUK
[39] Vložil lisakVUK dne 19.03.2016 v 01:19:08, Odpovědět
IP hash: 4fc5f32d1c8a0804

[38] Behold3r: Nemyslím si to, ale ani to nevylučuji. Ujasníme si to na některém z dalších 3P srazů, kde budeme oba i vy.

Моrx
モルックス

[40] Vložil Morx dne 22.03.2016 v 16:39:47, Odpovědět
IP hash: 398744e3c317e85

[37] lisakVUK: Já si obrázek o pravidlech dělám proto, že cílem z mé strany je udělat větší turnaj za podpory RetroHerny a Conquestu,, tzn. určitě větší akce. Asi by bylo dobré před tím ještě udělat zkusmo fun turnaj mezi námi, abychom si ta pravidla ozkoušeli, ale můj cíl je získat použitelná pravidla pro ten veřejný turnaj.

[28] Behold3r: Myšlenka hezká, ale k ničemu. Ve chvíli, kdy to řekneš předem, tak si každý může své glitchnuté pokémony prostě vyměnit do jiné hry a hotovo. Když to předem neřekneš, spousta lidí bude na místě diskvalifikovaná a budou to vnímat jako křivdu, protože partu mají třeba OK.

Levely rozhodně 100, můžeme mluvit třeba jen o 4 pokémonech, aby se to tak těžko neexpilo, ale určitě ne nižší levely.

Hry - Red/Blue/Yellow originální hry.

Možná by zároveň s tím šel udělat turnaj i s RBY na 3DS. Ať to osloví širší spektrum účastníků. Nebráním se tomu udělat pravidla pro oboje.

Моrx
モルックス

[41] Vložil Morx dne 22.03.2016 v 19:05:00, Odpovědět
IP hash: 398744e3c317e85

Rozdělil jsem nahoře pravidla na dvě verze.

Моrx
モルックス

[42] Vložil Morx dne 23.03.2016 v 09:26:28, Odpovědět
IP hash: 487ddfdae308c172

V oficiálních turnajích z té doby se hrál lvl 50. Pro VC na 3DS bych tuto hranici zachoval. Pro originální hry bych nechal lvl 100, ať se kaźdý může účastnit se svým starým týmem. Názory?

Zpráva byla změněna dne 23.03.2016 v 09:26:44

John Beak
the Nearly Ultimate One
[43] Vložil John Beak dne 23.03.2016 v 09:53:40, Odpovědět

[42] Morx: Lv50 = žádný Dragonite ani Mewtwo, amirite?

S filozofií za oběma rozhodnutími souhlasím. Škoda, že nemám a nikdy jsem neměl v originálkách lv100.

[44] Vložila behold3r dne 23.03.2016 v 12:18:27, Odpovědět

[42] Morx: V tom případě by to chtělo rozhodnout i o datu konání. Pokud čekáš levely 100, tak hádám, že turnaj proběhne tak za 3 roky, protože dřív by to nemělo cenu.

Моrx
モルックス

[45] Vložil Morx dne 23.03.2016 v 12:36:42, Odpovědět

[43] John Beak: Mewtwo a Mew zůstávají zakázaní tak jako tak (OP a vychází to i z původních ofiko pravidel). Dragonita to vyřadí. Level jsem zvolil hlavně inspirací z oficiálních turnajů, kde se hrály lvl 50-55 se součtem levelů 3 pokémonů max 155, dále na levelu 30 a dále na levelu 50. Pokud je na vhodný level jiný názor, od toho tu je tato diskuze :)

[44] Behold3r: Datu konání pravděpodobně někdy v létě. U účastníků s originálním cartridgema předpokládám, že použijí své party z dob dávných (alespoň většina z nich). Stačí navíc vytrénovat teoreticky i jen 3 Pokémony. U VC na 3DS by neměl být problém vytrénovat.

[46] Vložila behold3r dne 23.03.2016 v 12:41:47, Odpovědět

[45] Morx: Nevím o nikom, kdo by na svých RBY cartridgích měl lv 100. Já třeba Red vlastním už 17 let a ještě za tu dobu lv 100 nemám, takže ideálně by měl být čas na přípravu delší než 17 let.

A co se VC releasu týče, tak vylevelovat pokémony z ničeho na 50 taky nějaký ten čas zabere. Tipnul bych si, že většině lidí to bude trvat déle než levely 80. Pokud by byly potřeba 50, tak už by to alespoň mělo být touhle dobou pevně dané.

Моrx
モルックス

[47] Vložil Morx dne 24.03.2016 v 11:07:03, Odpovědět
IP hash: 47305527cbb5490c

[46] Behold3r: Zas nepřeháně, měsíc až dva na přípravu musí bohatě stačit? Já teda nevím, ale měl jsem 2x v životě Yellow (prodal jsem ji a po letech znova koupil). Podruhé jsem ji měl jen 8 měsíců (jako děcko jsem musel občas nějakou hru prodat, abych měl na jinou) a jen za tu dobu jsem tam udělal partu pokémonů na lvlu 100. A při prvním vlastnění jsem měl Pokémonů na stovce nejmíň 10... U cartridgových her ti navíc nic nebrání vytrénovat si pokémony v G/S/C a pak si je vrátit zpátky.

A co pamatuju, tak jsme hrávali zápasy s lvl 100 a lidi kolem je ve své době měli.

Моrx
モルックス

[48] Vložil Morx dne 29.03.2016 v 13:37:29, Odpovědět

Dáme ve VC zápasy 3vs3 nebo 4vs4?

[49] Vložila behold3r dne 29.03.2016 v 15:33:03, Odpovědět

[47] Morx: Tu jde o rozdíl toho, co je možné, a co kolik lidí bude ochotných podstoupit. Zvlášť když to nebude tak seriózní turnaj s velkolepě cennou výhrou.

Jde mi o to, že pokud to dopadne tak, že se pravidla vyhlásí měsíc předem a budou vyžadovat konkrétní level, tak se ukážou na turnaji tak dva lidi, kterým se to zrovna hodí. Ostatní se nebudou namáhat dělat 50 levelů na novém pokémonovi kvůli tomu, že jejich už je 51, nebo dodělávat 20 levelů do stovky.

[50] Vložil *Impergator* dne 29.03.2016 v 17:43:00, Odpovědět
IP hash: 2d3a0806e28fa2c0

Udělal bych Lv.70

Lv.50 je málo. a 100 je moc.

Na Lv.100 bych videl turnaj nejdriv v září.

Моrx
モルックス

[51] Vložil Morx dne 29.03.2016 v 19:44:27, Odpovědět
IP hash: bb32f1c756f3555d

Padl návrh:

Hráči si registrují 4-6 různých pokémonů, každý na max. lvl 70 z toho 4 budou používat v každém zápase. Součet levelů všech 4 pokémonů v každém zápase je maximálné 260.

John Beak
the Nearly Ultimate One
[52] Vložil John Beak dne 04.04.2016 v 11:44:23, Odpovědět

- Jsem pro nějaký normálnější formát (tzn. všichni pokémoni na stejném levelu).

- Chcete-li, aby hráči používali svoje staré pokémony, mělo by to být Lv100.

- Svůj starý save nemám. Dokud jsem ho měl, měl jsem v něm pokémony na levelech 50-70.

- Pokud by bylo povolené použít Rare Candy, nebyl by problém hodit pokménoy na Lv100. V opačném případě bych se neúčastnil, protože si vážím svého času.

Zpráva byla změněna dne 04.04.2016 v 13:15:24

...
[53] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.04.2016 v 23:13:28, Odpovědět
IP hash: e1b0478d4ca801ed

taky moc nechapu, proc naopak nepolovit ten cheat na itemy a nenechat poke vylevelovat na 100 pres rare candy, co je na tom jako spatne? vzdyt si jen chcete zahrat...

[54] Vložila behold3r dne 08.04.2016 v 23:39:33, Odpovědět

[53] : Já bych třeba nechtěl svůj současný tým takhle ovlivnit, takže by to pro mě znamenalo buď si nějak vymyslet nějakou zálohu a její obnovení, nebo si speciálně pro turnaj vytrénovat úplně nový tým, což je zase hodně práce navíc.

...
[55] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 09.04.2016 v 17:22:34, Odpovědět
IP hash: e1b0478d4ca801ed

[54] Behold3r: jak to presne myslis? nechces mit ty poke na lvl. 100? nebo ne pres rare candy? nebo nechces na svem save cheatovat?

[56] Vložilo Terrion dne 09.04.2016 v 17:27:52, Odpovědět
IP hash: 1bb2641bc26c3fbd

[55] : Já nechci své pokemony na lv.100 pomocí rare candy. Za toto pravidlo bych nebyl šťastný, ale dokázal bych se přes něj přenést, ačkoliv by mi trénink trval výrazně déle

[57] Vložila behold3r dne 09.04.2016 v 18:27:39, Odpovědět

[55] : Nechci ty své pokémony, které jsem si celou hru trénoval pomocí konvenčních metod, najednou dotáhnout do pozice, kdy už nemůžou normálně růst, čistě jen zvýšením levelu. Přišla by mi to škoda do nich vloženého času, úsilí, atp.

Pokud by se zvyšovalo na 100, tak bych si asi vymyslel jiný tým, i když ten by pak zase byl znevýhodněný co se týče EV. Leda by se zvyšovaly i ty, což by pak ale zase bylo o něčem jiném.

lisakVUK
[58] Vložil lisakVUK dne 10.04.2016 v 00:53:40, Odpovědět
IP hash: bcbed96324381b5b

[53] : Přístup PJZ k cheatům je všeobecne známy. Neočekávej tedy, že kterýkoliv z organizátorů zde vyhlásí trunaj kde bude povoleno cheatovat.

Ano, hovoříme o starých hrách pro GBC, ale ten princip platí obecně bez vyjímek. Je nepředstavitelné, že by na turnaj přišel někdo s legitimně trénovanou partou Pokémonů a na turnaji by získal další levely pomocí cheatovaných Rare Candy. Tím by se jeho Pokémoni stali automaticky nelegitimně trénovanými a PJZ turnaj by k tomu přispěl. To vůbec nepřichází v úvahu.

Můžeme hovořit o možnosti hrát na nižších levelech, v případě většího zájmu o ve skupinách s různými levely (př. 50 jedna skupina, 100 druhá). A nebo udělat nějaký kompromis podobný jako navrhl Morx či *Tyracroc*.

Každopádně každý turnaj předpokládá nějakou přípravu a smyslem není vymyslet pravidla tak, aby byli na jednu rovinu postaveni jak ti, kteři hře věnovali náležité úsilí a čas tak i ti, kteří tréningem čas trávit nechtějí..

[59] Vložilo Terrion dne 17.04.2016 v 21:15:19, Odpovědět
IP hash: 4dcb465cb52b39

V průběhu tohoto týdne jsem porazil ligu. Moji pokemoni jsou želbohu na levelech 46-57. Tudíž, když jen na dohrání hry potřebuji takovéto levely, mi příjde padesátka opravdu hodně málo. Stále preferuji sedmdesátku, popřípadě onen zmíněný "průměr 65"

[60] Vložila behold3r dne 25.04.2016 v 12:52:56, Odpovědět

Takže RIP turnaj?

img
[61] Vložil Dratini dne 25.04.2016 v 16:56:57, Odpovědět
IP hash: ddf75080b38cee18

[59] Terrion: Souhlasím. ;-)

Моrx
モルックス

[62] Vložil Morx dne 27.04.2016 v 11:04:15, Odpovědět
IP hash: cdac6d062bcabd47

Levely nechme 70 pro VC a 100 pro originální hry. Nějak jsme ale utekli k levelům od dalších omezení. Smět by se měly teda všechny útoky a kombinace?

Raikou
[63] Vložil Raikou dne 01.05.2016 v 17:23:18, Odpovědět
IP hash: 54206f71bd538dcf

Já se účastnit nebudu, ale možná můj názor bude mít nějakou váhu

Volil bych výše zmíněný kompromis, level 70. Pokud totiž lze lv. 50 překročit normální hrou (tj. projitá E4, trénovat alespoň 4 poké) tak je přeci nesmysl ho nasazovat. Trénink v těhlech hrách je otrava, takže 100 je fakt moc, ale myslím že těch 60-70 je akorát.

Kingler
[64] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 03.05.2016 v 16:03:45, Odpovědět
IP hash: 190c80729c1ba11

Tak ja jsem osobne vytrenoval Mewto na level 100 a to v Yellow nekdy pred 14 lety. A byla to spis vyjimka. Hlavne ktery pkmn ma potencial dostat se na takovu uroven, hlavne ty levely pozdeji rostou hrozne pomalu a moc to cloveka ani nebavi. Takze realne je R/B/Y je 70 level. U G/S/C muze byt 100 level hlavne diky delsi hratelnosti.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky