Fórum
TCG jako nikdy předtím (nebo minimálně hodně dávno)
Oldschool TCG liga Vyzvěte stadiony! O co jde? Karetní liga ve které se hrají většinou naproxované staré pokemonní karty. Více se dočteš níže/v rozcestníku. Kdy, kde? Koná se na 3P srazech, tedy právě teď! Přijďte si zahrít s námi.
Jak bude samotná liga probíhat, co potřebuji? Většina lidí nemá dost starých karet a tak se hraje s tzv. proxy, vytisknutými obrázky původních karet zasunutými před normální kartu do obalu. Každý bude potřebovat následující: - min. 60 nejlépe neprůhledných obalů na karty (kdo chce šetřit, tak asi značky ultra pro, jinak dragon shield nebo KMC, obaly se dají pořídit ve specilazovaných prodejnách, jak je Černý Rytíř) - základní energie a nějaké libovolné karty jako podklad pod proxy (teoreticky se dají proxovat i energie) - samotné proxy/požádat někoho s tiskárnou - volný čas, možnost být na 3P sraze, chuť se pobavit - důrazně doporučuji se podívat do doplňků k pravidlům alespoň na všechny karty, které hrajete ve svém balíku (odkaz je dole u pravidel) Povolené sady -Base set -Jungle -Fossil -Team Rocket -Gym Heroes *NEW* -Black Star Promo (karty #1-18) *NEW* Koncepce: Hraje se s kartami z 1. generace, tedy základ BS-JU-FO, Rocket a začínáme s Gym Leadery. Rád bych, aby se hrálo i se sadami, které vyšly pouze v Japonsku. Jinak by pak mohli přibýt i nějaké větší akce, např. tunraje.
Rozcestník: -Pravidla -Návod na výrobu proxů -Jak mě to vúbec napadlo (původní první příspěvek)
Co přidám později: - tipy a triky pro začátečníky i zkušenější, kteří ale neznají staré sady
Takže pište, diskutujte, ptejte se. Rád se vším pomůžu poradím, vysvětlím a doufám, že si užijeme pořádnou zábavu u podle mě nejlepších pokémonních karet. Zpráva byla změněna dne 20.06.2016 v 18:51:24
John Beakthe Nearly Ultimate One |
Cool, karty sice nehraju, ale retro bych si osvěžil. Akorát budu potřebovat balíček plný proxyn, protože mé karty zfosilizovaly pod máminými věcmi a nelze se k nim dostat. Kde koupím obaly na karty? Stejně jsem je kvůli Pokámenu už sháněl.
[4] Vložila Steel dne 15.08.2014 v 00:07:18, OdpovědětIP hash: 15120c6264265916
Až budu chtít hrát retro karty, tak polezu raději na TCGONE, mám to zadarmo, okamžitě, pohodlněji a se stovky aktivními hráči s možností výběru libovolného formátu a rozšíření balíčku. Vytvářet si proxiny starých karet "pro pár her" je prostě totální kravina.
[5] Vložil Sir dne 15.08.2014 v 00:26:30, OdpovědětIP hash: b0ddd9ea58d3b2a
Super nápad :) když karty začínaly, resp. měly u nás největší popularitu, žel nebyly finance... takže teď bych to bral :)
[6] Vložilo Sanky dne 15.08.2014 v 00:41:45, OdpovědětIP hash: 817c86b6b777216d
[4] Steel: Jsi hator, užij si svoje nudné online TCG, já se budu dobře bavit při kreslení proxyn a IRL hraní s lidma na srazech.
[8] Vložil Xero dne 15.08.2014 v 08:44:10, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
Zajímavý nápad, ale já souhlasím se Steelem. Tisknout si (nebo nedej bože malovat) 45 prox na několik her se mi nechce.
[8] MMF98: [4] Steel: Příprava na tisk zabere pro těch 45 karet tak 30 minut. Tisk stojí pár desítek korun, a pokud mi pošlete decklisty a pak mi těch cca 40 korun na sraze dáte, tak to půjdu někam vytisknout hromadně. Co se týče argumentu pár her, tak to záleží čistě na vás. Čím více lidí bude hrát, tím větší to bude zábava a tím víc se bude hrát her. Já mám rozhodně v úmyslu podporovat tenhle projekt dál a udělat z toho něco dlouhodobějšího a né jen "pár her". TCGOne je velmi zajímavý projekt, který mám dost rád, bohužel se mi stává, že tam často nenajdu nikoho na hru. A to nemluvím o bugách, které musí projekt takového rozsahu provázet, nebo o desginových rozhodnutích, se kterými nesouhlasím. Takže ano, TCGOne je dobré, ale na něco trochu jiného, navíc nic nenahradí opravdouvou hru naživo, a ještě k tomu s kamarády. Ale nebudu vás samozřejmě nutit, třeba až uvidíte, jak to probíhá, tak vás to naláká.
[10] Vložila Steel dne 15.08.2014 v 09:20:47, OdpovědětIP hash: 92dcd08a95964203
[9] scyther-grovyle: A kam to chceš dotáhnout s tímto "projektem" ? Zatím to vypadá/lo že si chceš jen mastit ego jak moc umíš retro karty v pár domluvených hrách. TCGone stojí za hovno ale je to asi jediný "použitelný" online program který je taky dost známí. Pokud celosvětově takto nenajdeš dostatek fanoušků aby sis takto mohl zahrát, proč věříš že velmi úzká česká komunita pro to bude více nadšená ? Ad. TCGone se za posledních pár měsíců výrazně zlepšilo co tam začali přidávat novější sady karet. A čekávám že za pár dob ledových tam budou mít kompletní sadu a bude to snadno konkurovat oficiálnímu klientu pro online hraní karet. Aby si neřekl že jsem úplná svině, nabídnu ti klidně použité avšak skoro jako nové obaly na karty které nechci od značky ultra-pro. A možná bych se i do toho tvého projektu pro tvoje loupání salámu přidal jen protože tě nesnáším. Karty mě budeš ale tisknout a vystřihávat ty. Rozveď ale víc pravidla, formát a omezení ať víme na co se připravit a pokoušet se o druhé místo. První místo bude samozřejmě tvoje, všichni víme že si po nocích loupeš salám na tom jak moc umíš retro karty.
každopádně bych radši rozšířil set na jungle, fossil, base set 2 a gym leaders. Karty jsou hratelně na stejne urovni a hrat se zakladem jednoho setu je opravdu malo.
[12] Vložil Xero dne 15.08.2014 v 12:12:07, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
[9] scyther-grovyle: Tisknout pětačtyřicet karet je možná levný, ale vem si, že já bych si třeba postavil deck. Pak bych ale na sraze zjistil, že mě všichni porážejí, tak bych si musel vytisknout další várku karet na jiný deck. A to bez záruky, že to tentokrát bude fungovat. Takhle by se celková částka mohla u jedné sady přehoupnout i přes dvě kila a to za srazové hraní dávat nechci. Nemluvě o tom, že chceš postupně projít všech 61 sad, které do dneška vyšly.
[10] Steel: Ne nutně věřím, ale zkouším. A zájem nějaký je, takže já jsem zatím spokojený. Shodli jsme se, že TCGOne je o něčem jiném? Asi jo. Jinak já možná staré karty znám, ale to rozhodně nezaručuje nějakou ultimátní schopnost váhry, zvlášťe, když jsem nikdy neměl možnost je hrát v praxi (nebylo s kým). Pokud si dvakrát pročteš karty sad, se kterými budeme hrát, tak přicházím o jakoukoliv výhodu. A navíc se nehraje na nějaké vyhrávání, ale pro zábavu. Karty rád připravím a vytisknu. Co se týče "projektu": [11] Tala ^Sp^ The: [12] MMF98: Možná jsem se trochu špatně vyjádřil o koncepci celé "ligy". Začne se s Base Setem, ale postupně (nápad je každé dva týdny) se budou přidávat další prvogenerační sady (Jungle, Fossil, Rocket, Black Star Promo, případně pak Gym, Base Set 2 a Legendary Collection jsou jen reprinty, takže jsou zbytečné). Jak to pak půjde dál, to se uvidí, a i současný plán záleží hlavně na vás, lidech co budete chtít hrát, vše se dá změnit. Každopádně me nijak neláká nic po třetí generaci. Cíl pro teď je ale vytvořit stabilní classic 1st gen (Base-Rocket), ale tak, aby to simulovalo púvodní postupné přidávání sad, a tím lehkou změnu strategií apod. [12] MMF98: Vzhledem k výše psanému si stačí udělat základ balíku a potom ho upravovat po pár kartách, navíc jsou rozhodně karty které použiješ všude (bill, oak, removaly...). Myslím si, že to rozhodně půjde udělat tak, aby si po prvotní investici do obalů a prvního decku dal třeba 20 korun měsíčně, a to mi neříkej že nemáš Navíc je to opravdu dobrovolné, a pro zábavu, kdo na to nemá peníze, čas, nebo ho to nebaví, tak holt hrát nebude. Ale vidím, že jsem rozpoutal diskuzi, tak to snad lidi zaujalo :)
[14] Vložil Dratini dne 16.08.2014 v 11:06:41, OdpovědětIP hash: e75b8eac70777c76
Myslím, že je to super nápad a že náklady nejsou nijak přehnaně vysoké (jak tady mnozí naznačují). Za tu srandu to rozhodně stojí!
[15] Vložila Steel dne 17.08.2014 v 22:29:11, OdpovědětIP hash: 15120c6264265916
Kde jsou ty slibované template obrázky o kterých si mluvil na IRC ? Jak se máme připravovat když ty sám nám neposkytneš materiál co si sliboval pro přípravu ?
[16] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 18.08.2014 v 00:41:55, OdpovědětIP hash: b0ddd9ea58d3b2a
[15] Steel: on ti snad dal nějakej termín, kdy to bude? Navíc jsi mu to celý zkritizoval, tak nevim, že zrovna ty se ozýváš
[11] Tala ^Sp^ The: vim ze sem starej ale ja si pamatuju jaky to bylo :D tudiz bych si rad zahral jen s prvni serii atd :) [1] scyther-grovyle: kazdopadne skvelej napad :) asi si koupim nejakej hezkej papir a pokusim se si je nechat vytisknout lip nez se tisknou karty ted :D protoze je to vazne humus :D
[18] Vložila Steel dne 18.08.2014 v 07:11:33, OdpovědětIP hash: 92dcd08a95964203
Aceptile a co že ty tady bliješ nějaké nesmysli když beztak ani nevíš co se probíralo na IRC ? A co máš za problém s mojí kritikou ? Třeba mě na tom projektu záleží víc než tobě poukazováním na její nedokonalosti než nošeným růžových brýlí a tvrzením jak super projekt to je.
[17] *Tyracroc*: Tak se těším! [15] Steel: [16] : [18] Steel: Bouhžel nemám jenom pokémony, ale i spoustu jiných starostí, takže jsem nestihl poslat template na proxy, i když jsem to na IRC sliboval, ale jak si psal, ostatní ani neví co se probíralo jinde, tak jim pak nemůžeš vyčítat, že "blijou nesmysly". Termín jsem přímo nedal, ale chtěl jsem to mít už v pátek, žel to nevyšlo. Tímto se Steelovi omlouvám a děkuji Sceptilovi za pochopení. A zase bych prosil, aby lidé skoušeli psát jneom k věci, ať to tu není zaspamované nadáváním. Za kritiku jsem rád, i když bych pochopil, že kdo Steela nezná, tak by mohl tu jeho považovat za přílišné šťourání. Samozřejmě se ale pokusím, aby bylo vše připravené pro trochu oldschool zábavy.
[19] scyther-grovyle: Máš i verzi v méněkrát přeloženém jazyce?
Ahojky všichni trenéři, pokémoni a jiní tvorové až z nejtemnějších koutů internetu. Protože jsme se sešli na této stránce, počítám, že všichni víte, že pokémon má i svojí karetní hru (TCG). Mnoho z vás ji jistě už i vyskoušelo, pár je třeba i aktivními hráči. A i mě TCG baví, bohužel, karty mají několik nevýhod, například: - karty stojí peníze, jsou poměrně drahým koníčkem - stále vycházejí nové karty a ty staré vypadávají z "rotace" - karet je moc a nedá se v nich vyznat - nemám s kým hrát - karty už nejsou to co bývaly Mě napadlo něco, co minimálně částečně řeší tyto problémy. V souvislosti z 3P srazy bych chtěl vyhlásit TCG ligu, ale ne jen tak ledajakou, ale rovnou ligu která začne úplně od začátku. Nejprve budou povoleny pouze karty z edice Base Set , která vyšla v roce 1996 v Japonsku, ve zbytku světa pak v roce 1999. Jedná se tedy o první TCG sadu vůbec. To má spoustu výhod. Zaprvé mohou do hry snadnou vklouznout nováčci, protože sada ma pouhých 102 karet, a tak se budou schopní zorientovat i úplní zelenáči, zadruhé si mohou staří veteráni zopkaovat "zlatou" éru TCG, kdy mnoho známých pokémoňáků teprve začínalo. To řeší všechny výše uvedené problémy až na jeden - cenu. A proto bych vás chtěl uvést do termínu prox, nebo proxy karta. Je to libovolná pokémoní karta v obalu, která má přes sebe nejčastěji vytisknutý obrázek karty z internetu. Hrajete jí pak jako kartu, která je na papírku. To je samozřejmě věc, kterou vám na oficiálních turnajích nepovolí, ale my si jen tak pro srandu můžeme s proxy klidně hrát. Kvalitně vytvořené proxy navíc vypadají jako opravdové karty a neruší tak požitek ze hry.
[23] Vložil Xero dne 18.08.2014 v 15:28:38, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
[19] scyther-grovyle: Tyhle pravidla jsou dost odlišné od toho podle čeho se hraje dnes. Vážně se to takhle hrálo? Btw vadí že mé proxy budou pouze černobílé?
[23] MMF98: Černobílé, co jsi už natiskl, musíš vyhodit a nahradit barevnými. Nesouvisí to s tím, že sponzorem ligy je výrobce inkoustu do tiskáren. Pozor vtip.
[23] MMF98: Ano, vážně, nenahackoval jsem ani pjz, ani pojo ;) Je tam pár rozdílů, ty se pokusím vypsat, ale v zásadě nic drastického, až na to, že máš větší volnost v prvním kole. Že budou karty černobílé smaozřejmě nevadí, a chápu, že je to o moc levnější, ale je hezčí/lepší, když jsou barevné. Volba je ale na tobě, každopádně budu nabízet tisk u mně a předběžne mohu říct, že cena za kartu nepřesáhne 1,50 a obsahuje i rozřezání, takže to není tak hrozné.
jen tak mimochodem kdyz to budeš tisknout v copycenrech po Praze tak cena za barevnou A4 se pohybu od 15Kč výš :)
No vzhledem k tomu ze se jich na A4ku vejde 9 :) no kazdopadne retro me bavi :) a tesim se :) Btw Kde to teda Svythere hodlas tisknout a rezat!
kytii |
[28] Vložil kytii dne 19.08.2014 v 08:04:17, OdpovědětIP hash: 2cc46932819c2ccf
[29] Vložila Steel dne 19.08.2014 v 10:00:50, OdpovědětIP hash: 92dcd08a95964203
Jak to je s blackstar promo ? Eventové karty ?
[27] *Tyracroc*: S tím tiskem Scytherovi pomohu v práci, nicméně mám omezené možnosti (stovky barevných stránek bohužel tisknout nemohu). Ale i tak je něco lepší než nic.
Výroba PROXY balíku 1. podíváte se na seznam všech povolených karet (viz. první post) a vymyslíte si koncepci balíku. 2. stáhnete si na této stránce obrázky karet, které hrajete; pokud je nenaleznete, napište mi 3. stáhnete si program jménem scribus (CZ verze tady) 4. nainstalujete, vše odklikáte, stáhnete si předlohu a otevřete jí v programu 5. kliknete pravým na obdélník a dáte Vložit obrázek, vyberete svůj stažený soubor s obrázkem karty 6. když máte vše připravené, dáte Soubor -> Exportovat -> Uložit jako PDF 7. PDF soubor otevřete a zmáčknete CTRL + P a mělo by se vám objevit okno s nastavením tisku 8. proxy vytisknete, vystříháte a vložíte do obalů podložené pokémonními kartami 9. přijdete na sraz a užijete si hru Zpráva byla změněna dne 09.09.2014 v 20:51:23
[32] Vložilo Sanky dne 09.09.2014 v 20:51:28, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
Alternativně: Karty si namalujte.
Nastříhejte
A hrajte!
(Poslední obrázek má Behold3rovo karty a ne moje.)
Chválím dobrou myšlenku - návrat ke starému PTCG, nepokaženému Modifiedem (byť jsem ho také dlouho rád hrával). Nicméně se v téhle chvíli, kdy se hraje jen první edice, nepřipojím, protože jsem v takhle prehistorickou dobu ještě PTCG nehrál a tudíž nemám k tomuhle "formátu" žádný vztah. Tím nechci říct, že bych nerad hrál karty z úplně první edice. Kupříkladu když jsem v roce 2008 byl na velkém turnaji PTCG nováčků na formátu Standard, více než polovinu mého decku tvořily karty z Base Set (hrál jsem deck Blissey + Lugia a z BS jsem měl většinu trenérů (trénéři tvorili většinu mého decku), staré Chansey se 120HP a DCE (dvoubezbarvé energie)). Jinak až se Oldschool liga dostane k povolení nějakých dalších edic (kde si budu moct postavit balíček, který se mi bude líbit), tak se rád připojím. Proxy jsem při testingu tisknul velice často. Připomínám, že rozměr karet je 8,8 cm x 6,3 cm (v palcích asi 3.46 x 2.48).
[32] Sanky: Copak mezi těmi kartami provádí ten Denjuu? :D
[35] Vložilo Agatio dne 13.09.2014 v 08:09:30, OdpovědětIP hash: 9fe35e41a8612c9b
[32] Sanky: Ten obrázek Dugtria mě dostal :D. Obecně; hmmm... zrovna něco podobného mne napadlo nedávno při hraní PTCG GBC na VC N3DS, ale škoda, že Praha by se mi časově ani finančně těžce nevyplatila -.-. Nicméně i tak bych měl jeden návrh - myslím si, že by možná stálo za zvážení převzít jedno pravidlo z nové PTCG a to je, že první tah se neútočí (a tedy hráč, kterému padne hlava si volí, zda chce být první). Je to proto, že někteří pokémoni mají útok za 20 už s jednou energií, což se slabostí dokáže vyřadit spousty pokémonů (především bojoví VS bezbarví) a s PlusPower ještě více (rána za 50 první kolo, no neber to). A tím je hráč vlastně trestán jen za to, že mu nepadla správná mince na začátku hry. Je mi naprosto jasné, že tento návrh snadno vyvolá dohady na téma "když převezmeme toto pravidlo, proč nepřidat ještě jiné", ale ze všech pravidel mám u tohoto nejvíc pocit, že originál je prostě hrozně nefér. V té GBC verzi vyloženě cítím, že když začínám, mám velkou výhodu (sice můj začátek bývá Kangaskhan a jeho fetch, čímž se rozdíl poněkud stírá, ale když ne, je to vidět).
[35] Laethnes: Tak prostě neumí hodit minci, no. Ať se naučí. Když jsem hrával, uměl jsem. Měl jsem rekord 69krát po sobě stejnou stranu.
[37] Vložilo Agatio dne 13.09.2014 v 14:18:33, OdpovědětIP hash: 9fe35e41a8612c9b
[36] John Beak: Asi mi někdy někde něco uniklo, ale měl jsem za to, že hod mincí by měl být náhodný..? :3
[38] Vložilo Agatio dne 13.09.2014 v 14:19:06, OdpovědětIP hash: 9fe35e41a8612c9b
[37] Laethnes: oprava: "náhodný" -> "maximálně náhodný"
[37] Laethnes: Think outside the box. Náhoda je kvantový nesmysl.
[41] Vložil Gaff dne 23.09.2014 v 23:21:39, OdpovědětIP hash: f94cd6ce4a5541a
Zdravím Scythere. Bude velký problém, když si proxky udělám na normální karty? Rub je všude stejný, tak bych až takový problém neviděl. Udělám to asi na papíry a ty pak hodím do těch slíd. A za to bych dal jako krycí kartu normální hrací karty.
[42] Vložil Xero dne 24.09.2014 v 09:37:08, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
[41] Gaff: Viděl bych v tom hodně velký problém, asi jako když jsou moje karty černobílé... (Post [23])
[43] Vložil Gaff dne 24.09.2014 v 15:54:54, OdpovědětIP hash: f94cd6ce4a5541a
Ty máš černobílé karty??????????????????????????? Zabít!!!!!!!!!!
[36] John Beak: Hod mincí má být náhodný. Pokud někdo úmyslně a vědomě ovlivňuje co padne, pak podvádi.
[45] Vložil Dratini dne 30.09.2014 v 00:00:20, OdpovědětIP hash: bf652013df87ee4
[44] lisakVUK: Dáme si náhodnou sázku na hod mincí. Panna: vyhrávám. Orel: prohráváš. Kdo to zkusí? :-)
[46] Vložilo Terrion dne 30.09.2014 v 05:59:30, OdpovědětIP hash: b77e93872a4689f
[45] Dratini: tak jo, hodím hranu :-)
Já vždycky hodím ale mince nikdy nedopadne...alespoň nikde kam dohlédnu
[47] Tala ^Sp^ The: Máš používat kostky, ty nepadají ze stolu.
jj, nejlepší je tomu druhému vzít minci a zahodit ji. Teda možná ještě lepší je prostě jen mu vzít tu minci. To dělají zlí Rakeťáci, protože jsou zlí a protože jsou Rakeťáci.
Hele, kartičky.
Pidgi |
[52] Vložil Toegdip dne 12.12.2014 v 18:52:44, OdpovědětIP hash: 33195ae6c7a7b6c8
[51] Behold3r: tohle skoro všechno mám pořád originální doma :) ale jinak hezké Bude se s tímto něco dit?
[52] Toegdip: Ano, i když liga postupně trochu ztratila páru, úspěch byl obrovský a byly srazy, kde bylo TCG v podstatě hlavní náplň. Na předvánočáku se začnes novou sadou Jungle a snad se bude zase víc hrát.
Pidgi |
[54] Vložil Toegdip dne 12.12.2014 v 19:47:38, OdpovědětIP hash: e239dc77988d4c4b
[53] scyther-grovyle: takže base set + jungle?
[54] Toegdip: Prozatím. Začni stavět balík :P
První post updatován, těším se na hry! A přineste si balíky už na silvestr, pokud tam budete :D
Tak to zase poposunu na hlavní stranu, protože projekt nějak umírá. Připomínám, že už se mohou hrát karty ze sady Jungle a doufám, že na příštím čtvrtečínm sraze už najdu protihráče ;) Jinak budu rád za jakékoli připomínky jak ligu zlepšit.
[58] Vložil Gaff dne 02.02.2015 v 17:51:32, OdpovědětIP hash: e456ee4ca8f05324
Myslím, že problém není ve fóru ale v lidech. Mám stůl!!! Takže si večer něco nakreslím. (= Sestavím si asi balík až dva. Doufám že se někdo přidá a bude taky hrát.
[60] Vložil Gaff dne 02.02.2015 v 18:21:41, OdpovědětIP hash: e456ee4ca8f05324
Takových uz bylo... Zzzzzz Zzzzzzz
[61] Vložil Gaff dne 10.02.2015 v 21:43:26, OdpovědětIP hash: 6e50bcbd1ce76e3
BS&JU sety! decky fighty!!!
[62] Vložil Dratini dne 23.03.2015 v 00:00:06, OdpovědětIP hash: bf652013df87ee4
Chci se zeptat, zda by osazenstvu 3P srazů (těch co chodí) vadilo, kdyby příští čtvrtek (26. března) byl věnován poslední sraz edicím Base Set a Jungle Set a od příště (středa 1. dubna) by se repertoár rozšířil o novou edici Fossil? Samozřejmě hlavní slovo má v tomhle Scyther (jakožto autor projektu), ale přesto bych rád znal názor místních...
[62] Dratini: Ano, vadilo, protože Pokémon TCG je nezáživná pitomost a zabývat se jím na 3P srazech by jen snížilo jejich celkovou kvalitu. Můj názor je, že bychom místo toho měli trávit více času s pokémoními hrami jako je Kirby nebo Pop Island. Nicméně mě těší, že tě můj názor zajímá.
[63] Behold3r: OK, ve čtvrtek přinesu Kirbyho.
[64] John Beak: A já Pop Island. Bude to dobrý sraz.
Chci se zeptat jak je to teda stou fossil edicí. Už se může hrát?
[67] Vložilo Sanky dne 12.09.2015 v 22:22:40, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
Nezkusíme to znovu? Chtěl bych si zase namalovat nějaké karty.
TCG je špatná hra. Raději dáme zas Pokámen.
Ano, plánoval jsem obnovit hraní TCG, protže se zdálo, že je poměrně zájem, takže tímto vyhlašuji že na příští sraz si vezmětě svoje balíčky pro formát 151 (Base Set + Jungle + Fossil + WOTC Black Star Promo 1-6). Budu se na vás těšit ;)
Co je myšleno pod WOTH Black Star Promo 1-6? ?:/ A jaký je rozdíl mezi Base set a Base set 2???
Rád bych hrál tenhle balík: odkaz, ale některé karty z něj nejsou ještě povolené. Kdy asi tak budou?
[72] Vložil Dratini dne 29.09.2015 v 00:24:22, OdpovědětIP hash: 845cc0c52327717
[71] Behold3r: A proč hraješ hry, které jsou podle tebe špatné? :-O
[72] Dratini: Chtěl jsem si ozkoušet tenhle balíček, který má zajímavé komentáře od zajímavých lidí. Ale pokud ti vadí, že chci PTCG hrát, tak se omlouvám a už to dělat nebudu.
[74] Vložil Dratini dne 29.09.2015 v 14:59:10, OdpovědětIP hash: 845cc0c52327717
[73] Behold3r: Nevadí, naopak. Jen se podivuji nad tvou nekonzistencí. ;-)
Po nějaké době neaktivity bych rád znovu rozproudil hraní kartiček na srazech. Už se dají používat všechny karty z první generace a k tomu temní pokémoni se sady Team rocket, tak oprašte balíky anebo využijte nové možnosti a strategie :) [70] MisaRaichu: Base Set 2 byly pouze znovu vytisknuté karty ze sad Base Set a Jungle, žíádná karta tam není nová. To samé s Legendary Collection. Důvod proč tyto sady vyšly je, aby se mohly staré karty hrát na turnajích, protože tam se mohou hrát vždy jen karty z aktuálních sad. Byly z nich ale vynechány příliš silné karty, které už se nehodily do umírněnějšího prostředí edic s Gym Leadery a později ve 2. generaci, ale prozatím se jimi nemá cenu zyabývat. WOTC Black Star Promo jsou tzv. promo karty, tedy karty, které se daly získat na různých speciálních akcích, byly přiložené k některým pokémoním produktům, apod. Nejsou obsažené v běžných sadách a budou povolovány vždy tak, aby to odpovídalo kartám existujícím v době hraní poslední povolené velké sady. [73] Behold3r: Karty v tom balíčku jsou z 2. generace, z bloku tzv. Neo-sad. Současným tempem cca sada/měsíc by měl být balíček hratelný někdy na přelomu jaro/léto, ale záleží na tom, jak moc a zda se budou kartičky vůbec hrát.
[76] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 10.01.2016 v 18:14:51, OdpovědětIP hash: 5f641d549bb650f
Neni náhodou narozeninoví pikachu black star promo:D
[78] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 10.01.2016 v 19:18:25, OdpovědětIP hash: 5f641d549bb650f
[77] scyther-grovyle: aha *staví balíček z narozeninovích pikachu*:D já věděla že mi to něco říká:D no nic ebay se sám nevyřeší:D
[79] Vložilo Terrion dne 10.01.2016 v 19:49:36, OdpovědětIP hash: 9b879ca8ffb2ecf4
[75] scyther-grovyle: první generace jsou i gym leadeři? (jen pro jistotu)
[79] Terrion: Viz první post, který jsem aktulaizoval. Gym Leadeři ještě nejsou, rád bych aby se vyzkoušely všechny éry a zrovna příchod dark pokémonů hru dost mění a tak bych nechtěl, aby hned přišly i edice, které hru posunuly úplně jiným směrem. Formát Base-Rocket je standartní formát dodnes a je to takový ucelený blok, takže bych třeba udělal i turnaj, kdyby byl zájem. ALe pokud nikdo hrát nebude a všichni budou chtít Gym Leadery, tak přijdou dřív.
[81] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 11.01.2016 v 00:17:19, OdpovědětIP hash: 590b168627ed9865
ja jsem rozhodne za base-rocket, protoze na to jedine mame karty .) bohuzel ne dost dobre karty .( ale trenuji na gbc...
Díky malé aktivitě a requestům od lidí se pokusím alespoň trochu rozproudit staré téma novinkou, že se všichni přesouváme ke konci 1. generace s příchodem sady Gym Heroes! Postavte si rychle balíčky, ať si stihnete zahrát ještě před prázdninami ;)
[82] scyther-grovyle: Nemůžu mít balíček když "vydáváš" nové sety rychleji, než stíhám balíčky stavět.
[83] Behold3r: "Výdávám" je pomaleji než byly vydávány Nintendem, teď nebyl nový už půl roku. Kromě toho není zatím žádná sada zakázaná, takže bys mohl hrát i balíček, který jsi si udělal před dvěma roky, když se začínalo.
[84] scyther-grovyle: Ale bude slabší, protože nebude využívat dostupné možnosti. Navíc od minulého setu se stihly odehrát na pokésrazech asi 2 souboje, takže pořád je to relativně moc rychlé. A to, že to Nintendo dělalo hůř neznamená, že to neděláš špatně (a nevydávalo to Nintendo, ne?). Edit: Navíc nevím jaké karty budou povolené na tvém PTCG stadionu, na který čeká nejvíc hráčů. Zpráva byla změněna dne 20.06.2016 v 19:05:45
[85] Behold3r: Tak hrajte víc! :P Máš pravdu, spletl jsem se, vydával to Wizards of the Coast, Nintendo až od gen 3. Nevím jestli budu dělat vyloženě stadión, ale plánuju nějaké turnaje. Pokud ale vše půjde dobře, tak na ně nebudou potřeba vlastní karty.
aktualne vychazi nove sady kazdych ctvrt roku. Navic sehnat karty je mnohem narocnejsi, nez si jen vytisknout karty. Lidi maji vymyslene decky jeste predtim nez karetni serie vyjde. Takze si spis myslim ze by se mela udelat serie Kanto. kde by byli vsechny karetni serie do Neo Genesis. A pak udelat Johto atd.
[88] Vložil Dratini dne 09.10.2016 v 12:21:16, OdpovědětIP hash: fa5a782346d5e7d
Vy, co chodíte na 3P: udělejte si balíček. Já bych chtěl hrát. :-)
tedka je vic cool hrat updatovany reprinty :) http://www.pokebeach.com/2016/09/20th-anniversary-set-evolutions vychazi na konci mesice :)
[89] *Tyracroc*: Zajímavý vhled do toho, co je aktuální. Karty nesleduju, ale z toho, co jsem zahlídl na srazech, ty přidané karty víc odpovídají vlastnostem novějších edic. Každopádně myslím, že pointa celého tohoto projektu byla, aby si mohl zahrát každý bez toho, aby musel kupovat drahé nové karty (toliko k karty si nakreslete nebo vytiskněte). Samozřejmě proxiny by šly udělat i s těmi novými sety.
[90] John Beak: Ano, ale bohužel tím, že si každý může vytisknout a použít co chce se odbourává v reálu bežná situace, kdy máš jen určitou množinu karet, ze které můžeš vybírat a musíš tedy dělat v sestavování balíku kompromisy. Toto (odlschool) PTCG moc nehraju, ale i z těch pár zápasů, které jsem odehrál, jsem si všimnul, že většina lidí si teď prostě staví "ultimátní" balíky, které se v té době v reálu nehrály, alespoň na půdě běžných českých "lig", které jsem tehdy navštěvoval. Čímž pro mě ten efekt připomenutí si starých časů bere za své a hra se posouvá k něčemu podobnému simulátorům bitev VGC (kdy si můžete naeditovat cokoliv vás napadne a je teoreticky možné). A vymýšlet a hrát ultimátní strategie mě nikdy moc nebavilo, bavilo mě spíš to poskládat si něco z toho co zrovna mám po ruce a protože takto fungovali i protivníci, se kterými jsem tehdy hrál, byly to pro mě daleko zábavnější zápasy než ty nyní s proxy. Zpráva byla změněna dne 10.10.2016 v 13:35:31
[92] Vložil Dratini dne 12.10.2016 v 11:59:13, OdpovědětIP hash: 35f271cf6d62cd12
Tak zatím mám s novým balíčkem 2 prohry a 0 výher (i když jedna ta hra byla celkem těsná...). Zkusím provést drobná vylepšení a snad se to nešťastné skóre změní. Díky Raichuovi a Scytherovi za hry. Fiflíku: koukal jsem, že máš pouze novější karty. Rád si s tebou zahraju i ty novější, ale bylo by skvělé, kdyby sis i ty udělal nějaký old-school balíček - je to zábavné, zkoušet různé obskurní strategie. :-)
Přidat příspěvek
|
|