Fórum
PPSU Central Thread aneb Na Nový rok Nové dílo :)
And tonight we can truly say... |
Varování: Tento thread zcela určitě obsahuje minispoilery, čili, kdo nechce být spoilován, měl by číst tento thread od začátku a podle toho se zařídit :)
Zdravím všechny fandy a fanynky Pokémonů a především také ty, kteří si potrpí na povídky i o něco delší literární útvary
Povídková soutěž, kterou pro nás Dratini zorganizoval mě konečně nakopla k tomu, abych Vám, milí (ne)čtenáři (:D), poskytl druhý díl mého rozsáhlého díla. První díl jste již měli možnost si přečíst tady na pjz a stále tu možnost máte, první díl tam stále visí a je k dispozici :). Bez znalosti prvního dílu se sice dá druhý díl číst, ale když znáte první díl, máte výhodu ;-)
No, ale teď k věci :). Tento thread se jmenuje PPSU Central Thread protože to bude prostředník mezi vámi a mnou vzhledem k uvěřejňování nových kapitol, případných dotazů, hodnocení, kritiky, no prostě všeho, co se mých Příběhů psaných semínkovým útokem (PPSU) týká ;-).
Můžete se zde ptát téměř na cokoli, a to nejen k druhému, ale i k prvnímu dílu, zodpovím rád jakoukoli otázku. Stejně tak budu rád za vaše hodnocení a kritiky a jiné podobné věci.
Uveřejňovat bude pravděpodobně každý týden jednu kapitolu, ale v závislosti na reakcích Vás, čtenářů, se to může měnit, proto prosím, nepovažujte tuto časovou periodu za naprosto závaznou :). Rozhodně na ni nezapomenu, takže se nemáte čeho bát :).
Předtím, než začnete číst však rozhodně doporučuji přečíst Předmluvu k druhému dílu, protože tam naleznete moc důležité informace týkající se obsahu, cíle mého snažení :D, spojení s threadem a tak podobně. Pokud tento základní kámen nepřečtete, tak o nic z příběhu nepřijdete, to je samozřejmé, stejně jako fakt, že na případné stížnosti ohledně něčeho, na co jsem v Předmluvě upozornil, nemohu brát zřetel ;)
Ještě bych rád podotknul, že v tomto threadu z mé strany určitě bude docházet k multipostům za sebou, neboť, pokud uveřejním a upoutám na další kapitolu, kterou jsem uploadnul a nikdo mezitím na nic nereaguje, tak je jasné, že další upload musí být hned pod tím předchozím. Chtěl bych se proto omluvit za toto zacházení s fórem :).
Myslím, že jsem vše důležité řekl, a prohlašuji tedy tento thread za otevřený (zda slavnostně, to si už rozhodněte sami :D).
Pozn: Obsah tohoto příspěvku se může změnit v závislosti na faktech, která jsem zapomněl :D
[2] Vložila Toyí dne 01.01.2014 v 21:24:39, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
Toto je pokyn pro Toyinku si to konečně přečíst :D Jinak do konce týdne bych ti měla poslat základní obrys toho tvého obrázku a domluvíme se, co je potřeba změnit, než se začne barvit :)
A začneme samozřejmě od začátku, čili od první kapitoly :)
Se vstupem do tohoto příběhu se noříme hloub do smyšleného regionu s názvem Myrithas, kde se nachází některým již známý kraj Swift. Tam najdeme i našeho hlavního hrdinu, kterak se prochází ve sněhu. Ve sněhu? No ovšem! Od konce našeho prvního vyprávění o něm totiž uplynulo bezmála tři a půl roku. Mysleli jste si, že Grovylové v zimě spí zimním spánkem? Ne, ne, tady žijí i přes zimu, avšak musí si obstarávat potravu různými alternativními způsoby.
Vraťme se ale k našemu hrdinovi. Zastihujeme ho v době, kdy se zrovna vrací od svého lidského kamaráda zpátky domů a přemýšlí o tom, co se za poslední tři roky stalo. Také nostalgicky zabředně i do dávnějších vzpomínek... Doma na něj již čeká máma a také velice netradiční zábava, však sami posuďte. Pojďme se tedy na to společně podívat. Náš druhý příběh, právě začíná!
Vstoupit!
[2] Toyí: Dobrá ;) Zpráva byla změněna dne 01.01.2014 v 21:28:41
Omlouvám se, za menší zpoždění, ale to víte zkouškové období :D Vzhledem k tomu, že reakce zatím nejsou, nedokážu odhadnout, do jaké míry jste zapáleni pro další kapitolu, proto náboj mého sdělení zůstává neutrální :D Čím více ohlasů tím zajímavější moje úvodka může být. Takže pro ty, které tento příběh zajímá: Tady máte úvodku k další kapitole :)
Nyní jsme se již seznámili s tím, jak si Billy a jeho přátelé žijí v zimě ve Swiftovském lese. Poznali jsme dokonce nevšední zábavu, kterou Umbreon Jeff a Absol Absus naučili i Billyho, jeho přítelkyni Sharphand a jejího bratra Pöpperminta. Při té hře si však právě poslední zmiňovaný povšiml, že Billyho tělesná dispozice je vhodná i k něčemu daleko užitečnějšímu v boji, než je odbíjená. Má pravdu? Je skutečně Billy dost nadaný, aby ono bojové tajemství ovládal? To se uvidí, respektive vy uvidíte :)
Vstoupit!
Jsme opět zde a opět máme příležitost nahlédnout zase o kus dál v Billyho dobrodružství, ačkoliv tato kapitola přece jen je trochu flashbacková.
Jak ono to vlastně bylo s pádem do řeky Dart zmíněném v první kapitole? Billy po vyčerpávajícím tréninku s Kurtem, usnul již v Pozápasové Zotavovně. Ve spánku se mu však zdál sen, který nám tuto záhadu osvětlí. Byl mladý Grovyle ohrožen na životě? Nebo mohl si snad pomoci sám? A pokud si nepomohl sám, tak kdo mu pomohl?
A po probuzení náš hrdina najde jemu dobře známý artefakt (z prvního dílu) a při poradě se svou mámou se parta rozhodne, že se poptají někoho kompetentnějšího ohledně toho, jak s artefaktem dál naložit.
Vstoupit! Zpráva byla změněna dne 18.01.2014 v 18:02:02
Opět přichází další část druhého příběhu psaného semínkovým útokem, ve kterém se podíváme na základ zápletky :)
Billy tedy nalezl podivný artefakt, který tam, kde byl, ležel ještě od konce prvního příběhu. Parta se rozhodne zeptat se odbornějších, tak tedy jdou za svým starým lidským přítelem. Během cesty se Billy rozhodně poprvé uplatnit to, co se naučil od Kurta a vyzve Sharphand k souboji. Jak to dopadne?
Poté se tedy Pokémoni dovědí, že je Brandon ve službě, ale jeho žena Maggie jim jakéstakés informace dá. Bude to Pokémonům stačit? Když ne, jaké podniknou další kroky? Dočtete se v nynější kapitole.
Vsotupit! Zpráva byla změněna dne 25.01.2014 v 22:45:43
Zdravím vás, všichni příznivci Pokémonů i mého příběhu jako takového, jsem tu opět s další kapitolou :) Tentokrát se trochu přiblížíme seriálu, ale jen trochu ;)
Billy a zbytek party se tedy dostanou k Brandonovi a budou se ho ptát na tajemný úlomek. On však nejenže jim dá další informace ohledně úlomku, ale ještě k tomu bude vyzván k zápasu! Jak setedy ohledně zápasu Pokémoni a Brandon dohodnou? A kde se vůbec tento zápas bude konat? To se dočtete, když na následující odkaz kliknete ;)
Vstoupit!
Další kapitola Příběhů je tady :) Ti, kdo si občas něco přečtete, "slyšte" tuto úvodku :D
Výzva tedy byla přijata a jelo se na stadion. Naši Pokémonní přátelé zhlédnou část jiného zápasu, který se v aréně koná před tím, který si domluvili s Brandonem. Poté tedy přejdou k vlastnímu zápasu. Brandon představí svou šestku, které budou divocí Pokémoni čelit a přidělí jim jednoho Pokémona do šesti. Jaké však bude Billyho i všech ostatních překvapení, když mladý Grovyle spatří někoho jemu velice známého, koho dlouho neviděl! Kdo to bude? A jak si vůbec divocí pvedou v zápasu, který se zdá být na spadnutí? Dovíte se v šesté kapitole Příběhu :)
Vstoupit
Po delší odmlce jsem zpět. Omlouvám se za výpadek, ale měl jsem shon, ve kterém nebylo možné ani napsat e-mail :D Takže tímto Vám, milí čtenáři předávám jednu krátkou kapitolu a v sobotu nebo v neděli uploadnu další kapitolu, jako omluvu, za mé vytížení, za které vy přece nemůžete, čtenáři ;-). Ukažme si, jak to bylo s Billym a jeho kamarády dál
Zápas tedy započal, hned v počátku však Glocker poznala, že to nebude tak lehké, jak si možná myslela. Brandonovi Pokémoni rozhodně divokým nic nedarují. Brandon sám také nepatří mezi ty, kdo by někoho šetřil jen v důsledku blízkého vztahu. Zápas vypadá, že se odvíjí poměrně nepříznivě pro divoké. To by však nesměl být Billy v týmu, aby zde neexistovala aspoň malá šance. Brandonova Altaria svým bojem snížila tuto šanci na minimum. Dokáže Billy zlepšit stav zápasu, nebo podlehne podstatové nevýhodě proti ladnému dračímu Pokémonovi? To se dovíte, když do příběhu vstoupíte! :-)
Vstoupit!
Tak jsem zpět a jak jsem slíbil, uploadnu vám nyní, drazí čtenáři, další část, Billyho dobrodružství. Samozřejmě, nesmí chybět ani tradiční úvodka ;) Tady je:
Takže,... Billy nakonec přemohl Altariu. Altaria však není jediná, kdo bude mladému Grovylovi a jeho přátelům vzdorovat. Například Elite. Grovylovské derby se zdá být nevyhnutelné, avšak Billy v hloubi duše ví, že je to výzva, stejně jako jeho soupeřka. Jeho tajuplné schopnosti nyní dostanou příležitost se naplno projevit. Stejně tak budeme, nebo, chcete-li, budete svědky jednoho velmi neobvyklého duelu, posuďte sami :) . Zápas zatím ještě neskončí, ale nouze o napětí rozhodně nebude. Vstupte do příběhu právě nyní, a přesvědčte se sami ;-)
Vstoupit!
Chtěl jsem vás trochu napnout, nyní byla ta prodleva úmyslná, protože dojde k náhlému zvratu. Dost možná se jedná o klíčovou kapitolu, která nám stvoří hlavní zápletku našeho příběhu ;) Takže doufám, že ti, co ještě mají ochotu číst si můj příběh pro potěšení popř. zhodnocení, si tuto kapitolu užijí :)
Takže zápas nám pomalu, ale jistě spěje do konce. Billy je téměř na omdlení, ale to mu nebrání v tom, aby si utvořil jisté dojmy o zápasu, který sice nevidí, ale i po zvuku pozná zhruba, co se děje. Jak celý zápas vyvrcholí, vyhraje jej ostřílený PMDr. Brandon Willard Ph. D.? Nebo skupina divokých ale zato hodně silných Pokémonů? Nechme se překvapit a pojďme si sdělit, co se bude dít po zápase
Po zápase se samozřejmě musí Pokémoni vyléčit, během této procedury se však stane něco, co Billymu převrátí dosavadní život naruby. Něco zlého. Však posuďte sami, vstupte do děje a poodhalte trochu roušku tajemství ;)
Vstoupit!
Je opět čas na zveřejnění další kapitoly. Dnes to bude desátá kapitola (dekáda :D ) . Na jejím tématu však nic slavnostního není ba přímo naopak. S touto kapitolou se začíná vlastní zápletka celého druhého dílu Příběhů psaných Semínkovým útokem. Upozorňuji předem, že tato kapitola oplývá vypětím ne zrovna radostných emocí našeho hlavního hrdiny, tak jen abyste na to byli připravení ;).
Stalo se něco strašného. Sharphand unesli bandité a Billy se ocitá v pocitu beznaděje a žalu. Sharphand pro něj je vším a teď když ji unesli... Neví, jak se s tím srovnat, je ztrápený, bezradný. Což se ale bohužel silně projevuje na jeho vzorci chování, který je žalem hodně ovlivňován. Naštěstí Billy v tom není sám, má své přátele, kteří se mu budou snažit pomoct za každou cenu. Lehké to však samozřejmě nebude pro nikoho z nich...
Vstoupit!
Je to opět tu, další kapitolu jsem zde uploadnul pro Vás, kteří máte zájem číst příhody a osudy Billyho a jeho přátel. Zde máte tedy úvodku :)
Jak víme, Billyho v minulé kapitole stihlo strašné neštěstí. Sharphand, jeho přítelkyni unesl vůdce banditů Spartakus se svými noshledy, nehledě na to, že ukradl úlomek Tortrinysu. Náš hrdina s tímto utrpěl velkou psychickou újmu a v této kapitole se z ní horko těžko vzpamatovává. Maggie nabídla Pokémonům společnou večeři. Během ní, Billy přijde na jednoduchou myšlenku, kudy by se mohl Spartakus ubírat, čímž dal implicitně počáteční pokyn k pronásledování. O něco volnější atmosféru narušila snad jen Vicky, kterou Billy na konci minulé kapitoly v afektu poranil svou čepelí. Chcete-li zjistit, jak se Pokémoni dohodnou, vstupte do příběhu :-)
Vstoupit! Zpráva byla změněna dne 23.03.2014 v 18:46:21
Tak jsem opět zde a předem se omlouvám za delší odmlku těm, kteří občas zavítají do tohoto threadu. Bylo období projektů a půlsemestrálek, ale nyní již je trochu volněji, proto uvádím svou další kapitolu mého příběhu. Přestože se opět zdá být hodně klidná a pomalá zdání klame :) Pokud se budete soustředit určitě objevíte to, co jsem touto kapitolou chtěl vyjádřit. Jen bych chtěl varovat, že tentokrát trošičku zabředneme do okultismu (na někoho to tak může působit) čili buďte tpěliví :)
Vicky a Billy tedy spí pro jednu noc v jedné posteli, aby Billy Vicky vynahradil svůj afekt. Vicky vnímá Billyho jako tvora na hraní a objímání a proto toto určitě ocení. Během spánku však Billy uvidí ve snu něco neuvěřitelného. Ano bude se to týkat Sharphand, ale víc se dovíte v textu ;) (viz odkaz níže). Po probuzení Billy přemýšlí, co ten sen znamenal. Jeho myšlenky mu dodávají sílu a vůli pro řešení prekérní psychické situace, do které se dostal. Pokud tedy chcete poodhalit roušku tajemství této kapitoly, vstupte do příběhu zde a nebo kdekoli jinde :)
Vstoupit!
Vítejte zpět v mém threadu, vy, kteří si někdy pročítáte osudy mladého Grovyla Billyho, které jsem vymyslel a postupně je sem uploaduji :). Vážím si těch, kteř to dokáží přečíst až do konce a klidně jim i pošlu zprávu, že děkuji :D
Ale zpět k tématu, přichází tedy další kapitola našeho příběhu. V ní se při zdánlivě banálním aktu odehraje něco tajemného, co nikdo nečekal., dokonce ani Brandon a jeho žena. Billy i ostatní, co jdou s ním při pouhé cestě do obýváku, zaslechnou podezřelé zvuky. Co je původem těchto zvuků? Další nebezpečí, či jen něco nepodstatného? A jaký to bude mít vliv na celý plán naší party a její budoucí kroky? To se dovíte právě teď, pokud právě zde vstoupíte do děje! :)
Vstoupit!
Jsem opět tady a se mnou přichází i další kapitola našeho příběhu. Podotýkám, že dnešní úvodku (jak už čas přidání tohoto příspěvku napovídá) píši z jarního brněnského pokésrazu :D
Jakmile je tedy nebezpečí od vetřelců zažehnáno, vyvolá to opět další otázky mezi členy party. Zda tento krok byl či nebyl Spartakovým dílem? To je hlavní otázka, na kterou se Billy a jeho přátelé snaží přijít. Nakonec však, v rámci odlehčení, se parta rozhodne vyjít si ven a trochu potrénovat bojové schopnosti. Mají však Vicky nechat samotnou ve vile jen tak? Samozřejmě, že ne, tento malý problém se však v podstatě vyřeší sám. Později však na tréninku opět nastanou neočekávané potíže... Chcete vědět jaké? Proto vstupte nyní do příběhu!
Vstoupit! Zpráva byla změněna dne 19.04.2014 v 02:40:47
Vítejte zpět! Tentokrát se dostáváme do poměrně kuriózní avšak přece jen trochu vážné situace. Je to taková menší odbočka, ale rozhodně byste se u ní neměli nudit :D :D
Billy a zbytek party tedy nechali Vicky samotnou doma s Rapidashem Netřeskem a šli trénovat do lesa. Jednak, aby přešli na jiné myšlenky, jednak aby počkali na Brandona a jednak kvůli tomu, co se na tréninku obvykle dělá :D - kvůli zdokonalení se v boji. Cestou však zjistí, že nejsou všichni, tak se rozběhne malá pátrací akce, při které pátrači zjistí, že se jeden z nich dostal do menšího problému, který není tak snadno řešitelný, jak se zdá. Kromě toho někteří Pokémoni včetně Billyho měli možnost si povšimnout něčeho podezřelého ohledně Elitina chování a její kondici. Chcete zjistit obsah této epizodky? Vstupte do příběhu a přečtěte si, o co šlo :)
Vstoupit!
Jsem tu zas a se mnou je tu i mé dílo, které tady stále uploaduji :). Zdravím všechny příznivce i ty, kteří tyto úvodky čtou poprvé, či jen tak příležitostně. :) Jsem vděčný komukoli, kdo čte a ještě víc tomu, kdo čte a je schopný se o tom pobavit. Dnešní kapitolou se tematicky tak trošku vracíme k prvnímu dílu - zabojujeme si ve skupině.
Billy, Firestorm a Absus tedy našli Jeffa a tedy mohou konečně přistoupit k plánovanému tréninku. A že to nebrali jen tak jako šolichání. Vzali to opravdu zodpovědně a nešetřili se navzájem. Trénink rozhodně byl přínosem, teď však je třeba se vypořádat s následky tréninku. Chcete zjistit o jakých následcích mluvím? Přečtěte si tuto odpočinkovou kapitolu tím, že vstoupíte do příběhu.
Vstoupit!
Jsem po delší době zpět, na závěr semestru mi projekty přerostly přes hlavu, proto jsem se vůbec nedostal k postování kapitol našeho příběhu - ti, kdo jste věrní (těch asi moc nebude :D ) a čtete. Těm, kdo čtou děkuji, a připomínám, že budu rád za komentáře nebo feedy sem do threadu nebo do komentářů. :) Dnes bude zcela netradiční kapitola, takových jsem moc nenapsal. Takže doufám, že si ji užijete jako ty předchozí :) V této kapitole se také nachází přetextovaná verze jedné písničky ze hry Guitar Hero World Tour. Pokud chcete, můžete zkoušet odhadnout jakáže to vlastně je :D Tak těžké to není :D A nyní pojďme na úvodku ;)
Mezitím, co Pokémoni trénovali, Brandon konečně dorazil domů a v momentě, kdy parta vešla do domu, zkoušel se svou kapelou dole ve sklepě domu. Parta tedy má příležitost konzultace jejich problému přímo se zkušeným primářem pokécentra. Ale ještě předtím se Brandon postará o menší rozptýlení černých myšlenek. Jaké? To se dočtete v kapitole :). Po tomto aktu se pak parta vydává na kýženou výpravu a vyslechne si ještě několik rad, než vyrazí. Trestná výprava za unesenou Sharphand a zlotřilým Spartakem může začít!
Vstoupit!
[21] Vložil Dratini dne 19.05.2014 v 20:34:01, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Docela se divím, že sem nikdo nic nenapíšete... Já příběhy psané semínkovým útokem (PPSU) četl (první i druhý díl) a musím říct, že je to docela povedené. CoolGrovyle to napsal opravdu hezky a muselo mu to dát spoustu práce... Protože se mi zdá, že téma zeje prázdnotou, tak chci ostatním, kteří mají chuť si něco hezkého přečíst, doporučit: vyzkoušejte PPSU.
Misty Ketchumová |
Já se omlouvám za nekomentáře k této úžasné povídce, ale uvízla jsem na mrtvém bodě. (musím se učit na zkoušky a nemám čas si ji dočíst).. Ale jinak naprosto souhlasím s Dratinim, že je to super povídka a moc mě baví..:) Jen kdyby to nekazila ta škola.. Takže si jí určitě přečtěte ^^ A CoolGrovyle: Myslím, že jsem ti to říkala i osobně, ale opravdu se ti povedla, klobouk dolů ;)
Zkouškové období je za mnou a tak můžu koněčně pokračovat v uploadování a uvádění svého románu pro ty, kteří rádi čtou a mají tento neobyčejný příběh rozečtený ;). Dnes jsem uploadnul dvě kapitoly a rozhodně v nich nebude nouze o dramatičnost, napětí a nebezpečí. Opustíme realistiku Poké světa a nahlédneme do prvního okamžiku, kdy můj román začíná být realistický podle skutečného světa, posuďte sami, doporučuji všem, i těm, co třeba nad realističností váhají :D (viz předmluva). Čili pojďme na dvě úvodky.
Že výprava nebude jednoduchá a půjde v ní do tuhého, mohli Pokémoni předpokládat předem, ani v nejmenším je však nenapadlo, že se situace zkomplikuje ještě na začátku výpravy. Při sjednocování skupiny dojde k únosu některých členů party a je na ostatních, aby únosce zpacifikovali a vysvobodili své přátele. Kromě tohoto problému je však jako na potvoru potká ještě jeden, podobný, ale již menších rozměrů. Jak se začátek výpravy zdramatizuje a kolik sil budou muset vynaložit Pokémoni z party, aby zbořili překážky, které jim stojí v cestě? Dočtete se v osmnácté kapitole :)
Vsotupit!
Po incidentech z předchozí kapitoly již výprava konečně směřuje ven z města směrem na druhou stranu od lesa. Glockeřiny instrukce zahrnovaly, že parta musí projít přes hluboké údolí nacházející se hned pod Swiftem. Po váhavém sestupu (již za tmy) po prudkém srázu, čeká Pokémony samotné údolí. Narazí v nich na temné opuštěné městečko. Při pokusu o projití se však strhne prudká rvačka s místními Pokémony a jeden z našich hrdinů bude vážně poraněn. Nakonec však Pokémoni s údivem zjistí, že komunitu temného městečka má pod palcem jim velmi dobře známý Pokémon a že došlo z jeho strany k obrovskému omylu. Kdo tedy ze rvačky vyjde s nejvíce šrámy? A kdože to velí Pokémonům temného městečka? Dovíte se v devatenácté kapitole :)
Vsotupit!
Soutěž v přetextování bylo to poslední, co mě zbrzdilo v přidávání kapitol, teď už by to mělo jít pravidelně každý týden jako normálně :) Čili dnešní kapitolou uzavírám druhou desítku kapitol druhého příběhu psaného Semínkovým útokem. V této kapitole dojde k dalšímu obratu. A pevně věřím, že Vás, kteří do mého románu občas nakouknete, pobaví a poskytne příjemné počtení :)
Po noci, kdy se parta setkala se starým známým Pokémonem a jeho prostřednictvím se dověděla podrobnosti o tom, jak se Sharphand žije mezi bandity (pochopitelně, že ne moc dobře), se situace ještě více zkomplikuje, popravdě řečeno se parta dostane do velkého problému, ze kterého na první pohled není žádná příležitost úniku. Správně se domnívají ti, že dojde k přepadení. Kým? A v co přepadení vyústí? Dovíte se v dvacáté kapitole Příběhu psaného Semínkovým útokem: Honba za únoscem.
Vstoupit!
AHoj, příznivci, pokud teda nějací jste :D (O těch nejbližších vím)
Vzhledem k tomu, že tento thread není naprosto k ničemu využíván - což mě sice mrzí, ale nemíním sestavovat úvodky pro zdi, co mlčí a neřeknou ani popel, přestože by chtěly ;) - tak jej prozatím zavírám. Zbytek PPSU II douploadnu bez úvodek a pokud možno najednou.
Rád bych ještě podotkl, že přestože se dílo jeví dlouhým, neznamená to, že se nedá číst ;) To, že dlouhá díla bývají nudná je předsudek a tím spíš pokud se jedná o mé dílo, které zas až tak nudné jak by mohlo být není.
Je na vás zda své předsudky přehodnotíte, vzepřete se jim a pročtete řádky, které jsou podle předsudku "nudné"
Pokud se tu najdou lidé, kteří budou chtít tento thread opět otevřený, tak ať mi napíše do pjz zpráv.
Čili přeji příjemné počtení a doufám, že i tak se vám mé dílko třeba zalíbí
Servus :)
Pro příznivce a čtenáře:
Byly doplněny kapitoly 21 - 48, čili od dvacáté kapitoly po konec celého příběhu. Nyní tedy máte druhý Billyho příběh kompletně odhalen a můžete jej zhodnotit jako celek.
Pro hodnocení použijte komentáře, tento thread ponechávám uzavřen neboď jsem neobdržel žádnou poptávku po jeho znovuotevření. Samozřejmě stále budu rád za jakýkoli feedback, který mi můžete dát. A i když se dílo jeví dlouhé, nezapomeňte, že to nemusí znamenat, že je špatné ;-)
Přeji příjemné počtení :-) Zpráva byla změněna dne 09.11.2014 v 01:55:27
[27] Vložilo Terrion dne 21.04.2017 v 17:24:19, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
Díky CoolGrovylovi za otevření tématu. Tohle dílo se mi velice líbí, a mrzí mě, že má na pjz tak málo ohlasu. Doufám, že se to do budoucna zlepší. Já sám jsem se rozhodl začít číst příběh od začátku a psát sem svoje názory na dění v kapitolách, takže pozor na spoilery! Kapitola 1 je moc pěkný začátek příběhu. Vlastně už druhá věta si získala mé srdce: "šustot a šepot stromů swiftovského lesa" je nádherné spojení zvukomalebných slov. Můj oblíbený citát je: ""Sám bych ho neudržel. Nemohl jsem ho odlepit ručně", odsekl Fred.". Přišlo mi velice vtipné, že tohle říká Natu Fred, který jej skutečně ručně nemohl odlepit. neb ruce nemá. Co se mi už od začátku trochu nelíbí, jsou pokemoní druhy psané velkými písmeny, což v textu relativně překáží. Taky se mi úplně nelíbí, že česká povídka má anglická jména, ať už osob nebo míst. Zajímalo by mě, co Cool Grovyla vedlo k takovémuto pojmenování? "hejno hladových Donphanů" - nemělo by být spíš stádo? Jsem zvědav na pokračování děje :3
[27] Terrion: Není zač :3 Rád se tu vyjádřím ke všemu možnému, co tebe i ostatní bude zajímat :3
Ad Zvukomalba: Drobné nádechy impresionismu se mi vždycky líbily, když to tam chybí, tak se špatně navozuje atmosféra. Zvukomalba nebyla záměrná, tak jak mě to napadlo, tak jsem to napsal ^^ Díky :3
Ad "ručně": Dobrý postřeh :) Nicméně samozřejmě je to myšleno jako svépomocí, manuálně :3
Ad kapitálky: Pro druhy psané velkými písmeny mám jednoduché vysvětlení. Vzhledem k tomu, že jsem spíš Pokémon, než člověk v rámci mé persony, tak chci vyjádřit, že Pokémoni nejsou jen nějaká lepší zvířata, proto jejich druhové názvy jsou psány velkými písmeny, aby se tomuto vzdala čest :3
Ad angličtina: Anglická jména Pokémonům mohu zdůvodnit takto: Původní záměr byl estetický. Přijde mi to dost divné, když se nějaký Pokémon jmenuje třeba Pepa, nebo něco podobného. A pak, hodně mě vytáčelo, když někteří hráči na emulátoru v mém okolí pojmenovávali své Pokémony různými českými názvy, které byly jednak přitažené za vlasy a jednak většinou byly pejorativní nebo vulgární. Z dnešního pohledu mohu říct, že by toto mohla být reakce na veškeré krinžovní překlady jmen ve všech možných realmech. Zkrátka angličtina mi vyhovuje více :)
Ad hejno: Co se týče hejno Donphanů, to je ryzí flaw ;), to je bez debat ;) Zpráva byla změněna dne 21.04.2017 v 18:32:51
[29] Vložilo Terrion dne 22.04.2017 v 12:47:20, OdpovědětIP hash: 6ea87cb6382e88aa
[28] CoolGrovyle: děkuju za objasnění. Právě jsem dočetl druhou kapitolu a tak trochu mě překvapuje, jak moc Billy té skupince pokemonů důvěřuje. Já být jím, tak odtamtud peláším co nejrychleji. Vlastně mám z toho takový pocit, že se Billyho snaží zneužít k nějaké válce nebo bůhví čemu. Hned se ho ptají, jaké umí útoky, zda dokáže přelézt křoví, což chvíli poté, co se probral z mdlob není moc ohleduplné. :D Navíc ještě Fred, který si z něj takto vystřelil. Už se nemůžu dočkat pokračování!
[29] Terrion: Ad důvěřivost: Toto souvisí se spoilerem, který ti tedy logicky nemohu prozradit :) Prvoplánově promyšlené to není (alternativa, kterou jsi zmínil mě nenapadla), nicméně v kontextu všech informací příběhu je to odůvodnitelné.
Ad útoky a "zneužití": Prvoplánový záměr spočíval trochu v seznamovací řeči a trochu ve Firestormových úmyslech, které však jsou dost nevinné a neškodné. Výraz "zneužití" je v tomto ohledu přefabulovaný.
Ad mdloby: Zapomněl jsi na Nanab :) Který má specificky na Billyho organismus velice blahodárné účinky. Tento účinek je vymyšlený, jedná se o mou konstrukci. Důvod je jednoduchý. V nefaktických věcech si někdy realm Pokémonů přizpůsobuji, aby to nebylo zcela svázané pravidly her nebo anime.
[31] Vložilo Terrion dne 23.04.2017 v 09:48:39, OdpovědětIP hash: 50c8373c94e73c8c
[30] CoolGrovyle: ok, děkuju za objasnění, je celkem rozumné si v takovémtu příběhu malinko upravovat jevy známé z anime a her, ostatně, o tom obecně pokemon je ^^ Ze třetí kapitoly mám pocit, že by se měl Billy bát té party ještě víc. Teď mu Steeler řekl, že ho vlastně léčil něčím naprosto neodzkoušeným. Kdyby mu to alespoň řekl před tím než ho začal léčit... Co velice oceňuju, je ona situace okolo Přehřátí, zvlášť v souvislosti s tím, jak je útok popsaný ve hrách. A překlady útoků obecně jsou obecně velmi dobré, moc se mi líbí :3 Těším se na další díl
[31] Terrion: Ad léčba: Je to špatně vyjádřené Steelerem, potažmo mnou samozřejmě :). Popravdě si nejsem jist, jak jsem tu větu cht ěl dokončit, ale jsem si téměř jist, že Steeler měl říct něco v tom smyslu, že on sám nikdy neověřil ty účinky. Jak víme, je blázen do lidí a vše, včetně přírodního léčitelství, je tak nějak Steelerem převzato od nich. Čili se mohl domnívat, že léčba je účinná, ale on sám ji nikdy nevyzkoušel. Billyho reakci jsem v tomto směru nepromyslel a ani to příliš nevadí ze stejné souvislosti se spoilerem jako Ad důvěřivost v předchozí reakci. :) Ale připouštím, že ta věta není zcela podchycená :)
Ad Overheat a překlady útoků: Děkuji za pochvalu ^_^ Popis Přehřátí však šel ryze z Anime ^^ Zpráva byla změněna dne 23.04.2017 v 10:13:33
[33] Vložilo Terrion dne 24.04.2017 v 16:45:06, OdpovědětIP hash: 6b927aa97f74eaf2
Přečetl jsem si další kapitoku, už čtvrtou, a začínám si dělat už menší obrázek. Předpokládám, že Firestorm je tam hierarchicky nejvýš, jako takový stařešina skupiny. Všichni ostatní mi tam pak příjdou na stejné úrovni. A působí to na mě tak, že Billy se začíná vytyčovat jako Firestormův oblíbenec. Každopádně má malou výdrž, stáe omdlévá :D. Ta scéna s Wolfym zní mi celkem absurdně. Řekl bych, že je teď ve skvělé situaci vlákat hlavní hrdiny do nějaké pasti. A jak vůbec Foxtery získal informace o banditech? Těším se na pokračování, snad se přátelům podaří zachránit Leona! Zpráva byla změněna dne 24.04.2017 v 17:12:38
[33] Terrion:Ad Firestorm: Ano Firestorm je hierarchicky nejvýše. :D O tom, zda je stařešina se dá polemizovat vzhledem k jeho věku a věku jiných :D
Ad výdrž: No je to jedna z dalších charakteristik Billyho organismu, kterou mi jeden nerd hráč odsoudil, že je absurdní. A taktéž to souvisí s již dvakrát zmiňovaným spoilerem v Ad důvěřivost :)
Ad Wolfy: Svéna nějak takto působit měla. Chtěl jsem vylíčit Pokémona jako je Mightyena v naprosto nepředpokládané povaze. Chápu, že to může působit, jako křiváctví vůči Firestormově partě a já přiznávám, že je to nepromyšlené, nicméně Wolfy zatím nijak nemanipuluje rozhodnutími party ani nijak jinak neinteraguje, takže je třeba tomu dát čas, jak se to vyvine :)
Ad Foxery: Foxery je profesionální (ve smyslu "skvělý" a ne "živící se špionstvím" :D ) špion, dokáže určitým způsobem sledovat a stopovat postup banditů. Zpráva byla změněna dne 24.04.2017 v 17:32:18
[35] Vložilo Terrion dne 25.04.2017 v 12:54:27, OdpovědětIP hash: a7d005ea13e723a1
Tak mám za sebou už pátou kapitolu. Nejdřív bych chtěl malinko zkritizovat úsek ""Neboj se. Nejsou hořké. Jsou sice trochu nahořklé," (Billy se otřásl) "ale jinak chutnají sladkokysele. Tumáš, ochutnej."", kde ty závorky působí jako pěst na oko. Také, a už jsem se o tom s Coolem bavil, mi příjde zvláštní, že si Firestorm dokázal popálit jazyk Rawstem, který sám zahřál žárem ze své pusy. Bych čekal, že bude mít jazyk spálený pořád :D Co bych pochválil, je Billyho vzpomínání na rodinu, ze kterého si můžu odnést, že má i nějaký charakter, nejen ten treecko, co všechny mlátí a pak omdlévá :D "spóry" na horním patře bych osobně nahradil slovem "klky", ale věc názoru Rád bych pochválil výklad učení se nového útoku, téměř nikde to není objasněno a tady jsi to pojal opravdu velkolepě. Skvělá práce!
[35] Terrion: Ad závorky: Přiznávám, že dosud nevím, jak se ty závorky správně píší interpunkčně a gramaticky, ale vím jistě, že podobné vsuvky se závorkami existují a dělají se.
Ad popálený jazyk: Pokud jsme to řešili, už si nepamatuju, jak jsem to objasnil :) Samozřejmě je to nepromyšlené, nechal jsem se unést reálným světem :D.
Ad charakter: Děkuji za pochvalu, nicméně co bylo myšleno "Treeckem, který všechny mlátí a pak omdlévá"? Už jsem se třikrát odkazoval na ten spoiler, nicméně podstatnější věc je, že Billyho malá výdrž je charakteristikou jeho organismu – rychle dokáže nabrat i pozbýt energii (O tom, že Pokémoni v zápasech omdlévají ani nemluvě, není to nic, co by bylo neobvyklé a v situaci, ve které jsou nyní již pár bojových situací proběhlo :) ). No a ohledně mlácení... Ovládá jen jeden útok a celkově bojovat moc neumí. To dá rozum, že jeho bojové taktiky budou tak trochu dull, než se vytrénuje :D. Čili zajímá mě, jak jsi to viděl ty, pokud ne takto, jak jsem to popsal :)
Ad klky: Jediné klky, které znám jsou ve střevech. To slovo spóry bylo první, které mě v souvislosti s ústrojím Semínkového útoku napadlo ^^.
Děkuji mockrát za projevenou pochvalu :) Moc si jí cením :3 Zejména na něčem, co dokonce prvoplánově mělo být v příběhu, jako objasněná část toho, co nám hra nebo anime zakrývá :) :3 Takže jsem rád, že se to neminulo s účinkem :3
Mně se ta část s Wolfym líbila. Je tam ta vzájemná interakce taková méně realisticky pojatá, než je většina zbytku PPSU, ale právě díky tomu je ta interakční dynamika postav dobře definovaná a upevňuje ty aspekty, kterými je to zajímavé. Kdyby to bylo víc rozebrané a uzemněné, tak se tím pohřbí skoro celé vnesení takové postavy do příběhu.
Jinak už se takhle vyjadřuju opakovaně, ale PPSU 1 i 2 se mi hodně líbily a pokud tu náhodou ještě někdo váhá, zda se do nich pustit, tak to vřele doporučuju.
[38] Vložilo Terrion dne 25.04.2017 v 15:10:51, OdpovědětIP hash: a7d005ea13e723a1
[36] CoolGrovyle: Jsem použil nevhodnou formulaci. Bylo to zamýšleno, že doteď jsem neměl na něj prakticky žádnou představu, u Billyho mi přišlo, že se spíš popisuje to, co koná. Kdežto teď jeho postava získala jakousi hloubku. Je to takto srozumitelné? :D
[38] Terrion: Rozhodně lépe než předtím :3
[40] Vložilo Terrion dne 26.04.2017 v 13:09:14, OdpovědětIP hash: a8514f5f396b91d1
Pokračuju tedy šestou kapitolou :3 Musím říct, že byla opravdu plná událostí. Tohle jsem si k ní poznamenal Zajímalo by mě, jak Billy poznal po hlase Vigorotha, který předtím nepromluvil ani slovo. A hlavně mám pocit, že postavy se chovají naprosto ilogicky. Vigoroth by mohl být třeba bandita-lupič, který by okradl pokemony a vypařil by se. Nebo bandita-únosce, jak vychází z příběhu. Pak by pokemony svázal, zavřel do klece, nebo něco podobného. Místo toho je bandita-blbec, který počká, až se pokemoni zregenerují, a pak se nechá porazit. Rovněž chování našich přátel mi příjde podivné. Pokemoni! Támhle leží bandita, co vás terorizuje a unáší vás z domovů! Běžte ho zatknout, než uteče Ne, vy se místo toho budete vybavovat. Treeckovo cucání větvičky mi příjde krapet jako klišé z anime, ale asi s tím nemám v zásadě problém. EDIT: Jo, a zapomněl jsem připsat. Proč proboha pořádají turnaj zrovna teď? To jim na Leonovi absolutně nezáleží? Každý den pro něj jistě musí být ohromné utrpení, a oni místo toho vyhlásí třídenní turnaj. To jsou mi skvělí kamarádi. Konec je dosti napínavý, nemohu se dočkat pokračování! Zpráva byla změněna dne 26.04.2017 v 17:37:39
[40] Terrion: V chatu jsem Terrionovi vysvětlil některé věci a jejich rozřešení sem tedy umístím, abyste o ně nepřišli ^^
Ad mluva: Pokémon a koneckonců ani člověk nemusí promluvit, aby jiný člověk/Pokémon poznal jeho hlas. Stále v zápalu boje nebo třeba při bolesti je možné vydat zvuk a přitom nemluvit. Navíc umisťovat každé citoslovce explicitně do vyprávění je nesmysl, takže to nedělám. :)
Ad nelogika: Tuto věc jsme s Terrionem řešili a dospěli jsme k tomu, že se jedná spíše o confusion skrz to, že nevíme, jak dlouho byl Billy vlastně v bezvědomí. Můj předpoklad byl pár minut, kolem desíti. Taktéž jsem počítal s tím, že Vigoroth je silný, ale hloupý a tupý, takže ho nenapadlo zneškodněné Pokémony zajistit, proti tomu, aby se po probuzení odporoučeli nebo postavili na odpor. Čili na regeneraci, o které je řeč nebylo až tolik času, Pokémoni stále byli svými zraněními postiženi, nicméně Vigoroth udělal velkou chybu v tom, že je třeba nesvázal. To, zda by tam čas měl být zmíněn explicitně je diskutabilní, mně osobně to připadá dostatečně vyplývající, ale Terriona absence tohoto časového údaje pravděpodobně zmátla (toto mi vyplynulo z našeho rozhovoru, kdyžtak mě oprav, Terrione :D ), takže to asi tak vyplývající není ;)
Ad podivnost chování našich přátel a Ad turnaj: Nejsem si úplně jist na co přesně Terrion narážel, ale souvisí to i s bodem EDITu. Firestormův (a nejen jeho) intelekt je široký a on je poměrně bystrý, nicméně ne ve všem a ne ve všech situacích. Ač to zní až právě takto nelogicky Firestorm se rozhodl podle svého vlastního uvážení a rozhodl se ne právě šťastně, že bude lepší odbýt turnaj a poté se vydat na záchrannou výpravu. Jinými slovy: Firestorm se zkrátka špatně rozhodl. Něco jiného je, že proti tomu nikdo nic neřekne, případně jsou všichni ukojeni tím, že tři dny nejsou až tak dlouhá doba. To přiznávám, že promyšlené není. Ale Firestormovo špatné zvážení situace (a nejen tento konkrétní příklad podivného rozhodování) je prvoplánové. Zamýšlel jsem vykreslit pokémonní mysl jako mysl, která funguje v něčem podobně jako lidská, ale v něčem zcela jinak než lidská.
Děkuji opět za nějaké ty pochvaly :3 Vážím si zpětné vazby :3
[42] Vložilo Terrion dne 27.04.2017 v 17:16:10, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
[41] CoolGrovyle: Vesměs jsi to shrnul. Já jen dodám, že jsem myslel, že tam Billy v tom bezvědomí ležel třeba tři hodiny :D K sedmé kapitole: Událo se tam moc podivných věcí. To, co bych chtěl ocenit, je způsob, jakým se Billy dostal ven z pokéballu, rovněž se mi líbí, jak Charmeleon komunikoval se svými trenéry, ačkoliv Billy to nedokázal. Co mě zarazilo, je jak je možné, že tropius projde dveřmi, když o chvíli později to sceptile nedokáže? Má mnohem užší a kratší tělo, na výšku je dle pokedexu rovněž menší. Nebo se tam nevejde proto, že tropius už zabral celou místnost? A hlavně "Někteří kamarádi mi říkají Glocker."(Jméno Glocker v ženském rodě je nesklonné!)" tohle mi přišlo fakt zbytečné. To jméno už tam v následujících případech neskloňuješ, tak není potřeba tam tohle připisovat. A proč jsi vůbec volil takové jméno, když k tomu potřebuješ psát vysvětlivky? Zvlášť když už jedno jméno má? Ale líbí se mi, že je to skoro Looker. Těším se na pokračování :3
[42] Terrion: Ad komunikace: Rozumění mluvě Pokémonů ze strany lidí, je zde mírně nadpřirozeně vyřešeno (zde jako v celém románu). To, zda člověk rozumí nebo ne závisí ne více faktorech mezi nimiž je třeba obecně stýkání se s Pokémony, také to jaké míry kdo zná kterého Pokémona apod. Lépe to vysvětlit nelze, je to prodchnuto přidanou nadpřirozenou konstrukcí :)
Ad velikost: Mám za to, že jsem někde v příběhu psal, že Fruitneck je Tropius menšího vzrůstu. Výška Glocker není specifikována, čili právě tak může být ona vyšší Sceptile, jako Fruitneck může být nižší nebo menší Tropius :) Pokud najdu konkrétní zmínku, tak ji sem dám do EDITu, pokud ji nenajdu, určitě jsem to takto zamýšlel, ale je flaw, že jsem to nenapsal :). Mimochodem při čtení mého příběhu doporučuju nespoléhat se stoprocentně na nerdgasmy z her :) To, že to říká Pokédex může něco v příběhu znamenat, ale taky nemusí. :)
EDIT:Z davu se vynořil menší Tropius a hned za ním hopkal Natu. Je to v první kapitole. Nicméně je to pravděpodobně jediný popis Fruitneckova vzrůstu ^^
Ad jméno: Ano přezdívka Glendy Glocker zní trochu weird. Nicméně jméno Glocker vzniklo prvoplánově dříve, než Glenda, a to kvůli tomu, že samička Treecka, kterou jsem pojmenoval Glocker (to bylo fakt první, co mě napadlo, protože jsme zrovna také v IVT hráli jistou velmi známou nepokémonní hru), byla můj úplně úplně první herní Pokémon. Jako první jsem hrál Ruby verzi na emulátoru a hned při prvním pokusu mi padla samička Treecka, čemuž jsem tehdy nepřikládal váhu. Přezdívku Glocker jsem tedy Glendě nechal z nostalgických důvodů a taky z toho, abych tomu dodal nádech toho, že přezdívku nevymýšlel člověk :) (To, kde mohla Sceptilka zaslechnout slovo "Glock" je neobjasněno, ale existuje nespočet příležitostí to slovo zaslechnout. Ne ve smyslu toho, že se to slovo říká často, ale ve smyslu toho, že Glenda to slovo mohla slyšet kdekoli :) ). Vysvětlivku jsem tam napsal z toho důvodu, aby to pochopili i ti, kteří nevědí, že podstatná jména mužského rodu se v některých případech mohou použít i pro samičku nebo ženu. To, že tam poučka je naprosto nesouvisí s použitím tohoto jména, jak jsem uvedl výše. Nejsi však první, který si na to stěžuje, takže si kladu otázku jestli je to skutečně nutné :). Zpráva byla změněna dne 27.04.2017 v 20:44:08
[43] CoolGrovyle: Rozměry Pokémonů v Dexu stejnak nemají pořádnou výpovědní hodnotu vzhledem k tomu, že je tam vždy jeden údaj, který zastává "velikost" a prokazatelně jde u některých druhů o celkovou délku, zatímco u jiných třeba o rozpětí křídel. Navíc i v oficiálních materiálech v souladu s herním univerzem jsou pokémoni často ukazování v rozměrech, kterým by se dle Dexu neměli ani blížit. Pokédexové informace jsou směrodatného rázu a ne univerzální fakta. Nehledě na to, že svět PPSU neodpovídá ve všem hrám a proto nemá smysl tohle řešit dokud si to drží vlastní vnitřní logiku. Což je ideální přístup ke všem adaptacím a derivacím obecně.
[45] Vložilo Terrion dne 27.04.2017 v 20:35:42, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
[44] Behold3r: Jsem vzal jen jako takový dodatek. Spíš jsem to myslel obecně, že mě udivuje, že se někam vejde tropius a nevejde sceptile :D
[46] Vložilo Terrion dne 28.04.2017 v 21:15:41, OdpovědětIP hash: edbea01e83ba01d2
Na osmé kapitole bych rád pochválil samotnou existenci banánů, a informaci, že se objevili od lidí. Je to zajímavý prvek přidávající podobnosti poké světa a toho našeho. Jiné připomínky asi nemám
[47] Vložilo Terrion dne 30.04.2017 v 07:34:52, OdpovědětIP hash: fba936c6af2b8adc
Devátá kapitola se zpožděním -chudinka Glocker, kterou všichni nutí chodit pěšky, zatímco se vozí "odnést nebo odvést ( Záleží na závažnosti zranění a na tom, jestli se ho povedlo probudit hned po zápasu.) na lehátko" tady jsou podle mě opět závorky zbytečné, vždyť šlo oddělit čárkami ^^ "Není to tak dávno (To jsi ještě nebyl na světě)," - podobně tady "Později ( A to už je opravdu hodně nedávno ) se" a tady, kde navíc mezery před závorkami vypadají divně Ta pravidla v turnaji se mi moc líbí, je pěkně promyšlené :3 Zvlášť se mi pak líbí to Psychicovo promítání zápasu "Alakazamové bývají obvykle mnohem chytřejší, než lidi a to nám dává jistou výhodu." - jakou co proč výhodu? Znamená to, že pokemoni těmi turnaji kopírují lidi? ""Slibuju, že už nikdy nebudu promítat telepatické iluze svým přátelům, Firestorme. Díky tobě jsem pochopil, že je to pitomost."" - tohle je přesně něco, co bych řekl, kdybych to myslel ironicky :D "Při pohledu na ni si Billy srovnal v hlavě, že tohoto Pokémona ještě nikdy neviděl. Byl to samec Kadabry." Ahá! Billy pochází ze světa tcg, tam taky skoro nejsou Kadabry Z vyprávění Psychica by mě zajímalo... Pokemoni předtím vůbec ta jména neměli? A z jakého důvodu se rodí teď ti chytřejší pokemoni? Bude to vysvětleno? Kapitola byla moc hezká, dobře se četla, ale na můj vkus až příliš dlouhá, proto jsem si ji v konečném součtu rozdělil na dvě půlky :D
Ad závorka: Uznávám, že se to tam nehodí, je to přece jen v přímé řeči. Samozřejmě i v druhém a třetím případě, jsou to stejné chyby :)
Ad pravidla: Děkuji za pochvalu :3 Inspirace šla hodně z pavouka MS v hokeji :)
Ad výhoda: Upřímně sám vůbec nechápu, co jsem to tam vystřihl za flaw :D.
Ad ironie: Jenže to není ironicky myšleno :).
Ad Kadabra: I tady se lze odkázat na ten úplně první spoiler na začátku, na který jsem se několikrát už odkazoval. Bohužel si nepamatuju, kde se ten spoiler prolomí a ani netuším, jak to v textu vyhledat. Možná si toho ani nevšimneš :D Pokud se tak skutečně stane (když bude jasné, že bys tu informaci už měl mít, ale bude vidět, že ji zřejmě nemáš) samozřejmě ti sdělím o co jde :D.
Ad jména: Měli, ale v o dost menší míře.
Ad vzestup inteligence: Vysvětleno to není, alespoň prvoplánově ne, jde pravděpodobně o náhodné projevení a velké rozšíření nějakého podstatného genu.
Díky za pochvaly :3 Je mi líto, že ti délka ztěžuje čtení, nicméně doufám, že tě to neodradí :3
[49] Vložilo Terrion dne 01.05.2017 v 17:42:35, OdpovědětIP hash: fba936c6af2b8adc
Už jsem u desítky :3 "(čte se Flejmozy a zní tak divně, že si je ta Vulpixka sama vymyslela.)" mě fakt pobavilo :D Červená vs zelená strana mi příjde jako trochu zbytečný odkaz na anime, jsou tu prostě dva pokemonci proti sobě, ale tak proti gustu... Billy dokáže přečíst některá písmena abecedy :o Jsem zvědav na vysvětlení. Psychic sloužící jako televize je super :3 Proč se u Veronicy speciálně uvádí, že je to samice? To je snad tak nějak jasné, ne? Zápas mi přišel krapet klišé, kdy to vypadá, že hrdina skoro prohraje a z ničeho nic zabere a jedinou ranou smete nepřítele :D. Neinspiroval ses, Coole, Narutem? :D A v ošetřovně nemají žádná chesta? Minimálně Steeler jim mohl něco připravit, ne? Jsem zvědav, zda bude Billy moct pokračovat v turnaji
[49] Terrion: Ad Závorka: Ty kráso to jsem nevěděl, že těch krinžovních závorek je tam tolik, kňů :D
Ad červená a zelená: To je Firestormovo přejímání lidských zvyků. ;)
Ad čtení: Toto je pravděpodobně pozůstatek poměrně awkwardní části příběhu, kterou jsem později vystřihl a kde Billy některá písmena a jejich názvy viděl. Toto bude jedna z mála věcí, kterou budu muset opravit v příběhu, protože to navazuje na neexistující segment příběhu.
Ad Veronica: Mám pocit, že jsem tam použil jen spojení "samice Buterfreeho" a to proto, že mě nenapadá samičí verze slova Buterfree. Rozhodně to nemá žádnou jinou úlohu než tuto.
Ad klišé: Je to jeden z prvních zápasů, inspirace šla hodně z anime, ale z Naruta nikdy. Nemám rád Naruto. Uznávám, že kolem začátku tohoto příběhu se rozhodně objevují nějaká ta klišé. Ale postupně (nezastírám, že je to tím, jak jsem nabíral zkušenosti se psaním) se to zlepšuje :) Nebo by alespoň IMHO mělo :D.
Ad Steeler zásobovač: Pokud se pamatuji dobře, toto mělo být offscreen sporem, který mezi sebou měli Steeler a Firestorm. Ale nepamatuju si přesný důvod toho, proč Steeler není zásobovač :).
[51] Vložilo Terrion dne 02.05.2017 v 09:06:04, OdpovědětIP hash: e43ebcc38df4881a
Jedenáctka :3 "ozval se Willy, který byl čirou náhodou nedaleko" zní komicky, já sám bych to "čirou náhodou vypustil" Souboj s Kirkem byl moc hezky popsaný, jen upřímně moc nechápu, že toho Billy vydržel tolik, když byl Kirkův škrábavý útok silnější než Vigorothův, který ho skoro zmrzačil :D Stejnak útoky od Veronicy, ale Kirkův plamenomet neprovedl skoro nic. "Ale nevěšte hlavu. Za rok to zkusíte znovu. Vždyť o nic nejde." zní fakt divně v kontextu s Leonem, kde rozhodně o něco jde Už se nemohu dočkat pokračování :3
[51] Terrion: Ad možný dvojsmysl: tvůj komický odkaz vůbec nechápu, kdyžtak mi ho dovysvětli tady nebo v chatu.
Ad útoky: Síla útoků nemusí být pokaždé stejně silná. Zvlášť tím, že ho provádí ten či onen Pokémon. Ale taky tím prostě, jak v tu chvíli to Pokémonovi sedne a tak. Tam podle mě nemá smysl paušalizovat, že "ten Plamenomet by ho měl naprosto zdecimovat a ono nic." to se podle mě dost nedá říct. A já to tam zavedl úmyslně, protože prostě nechci, aby se zákonitosti toho, jak moc je kdo oslaben kterým útokem řídily jakýmkoli vzorcem. Taktéž když už bych to narouboval na mechaniku hry - což obvykle nedělám, protože to je nerdgasmus - tak i v takovém případě by se dalo vysvětlit, proč Treecko ustojí od Kirka tolik útoků :) Podstatné je nejenom, že je ten útok od Kirka, ale i to, že je to Billy. A teď si vem, že mechanika hry je buď zcela nepoužívaná nebo sem tam se objeví. To hned vyraší další faktory, které mohou tento jev vysvětlit (Např. jak jsem říkal, to jak Pokémonovi útok sedne, jak má útok vytrénovaný případně jak útok bránícího se Pokémona zasáhne). ;)
Ad o nic nejde: Ani zdaleka všichni, kteří na turnaji a v publiku byli účastni, byli informováni o tom, jaká je momentálně situace ohledně Leona. Přijde mi logické, že když už se Firestorm rozhodl turnaj odmoderovat bez odkladu, rozhodně nechtěl mezi ostatní Pokémony šířit zlou atmosféru toho, že jeden z jeho party byl unesen a ihned po turnaji se parta vypraví na trestnou výpravu. Nechtěl tímto zatěžovat zejména ty Pokémony, kteří přišli zdaleka pouze podpořit své kamarády a sami nejsou příliš zdatní v boji. V reakci na domnělou potřebu shromáždit co nejvíce Pokémonů, kteří by Leona vysvobodili by takový Pokémon mohl udělat nerozvážné rozhodnutí a vrhnout se do bitevní vřavy neuváženě. Toto skutečně byl prvoplánový záměr – Firestorm zkrátka chtěl ponechat situaci kolem Leona v tajnosti, aby nedošlo k neuváženým činům ze strany slabších Pokémonů, kteří přicházejí odjinud. Ti ostatní z okolí Swiftu beztak povětšinou náleželi k Firestormově partě.
Děkuji opět za pochvaly a feedback :3 Zpráva byla změněna dne 02.05.2017 v 12:10:16
[53] Vložilo Terrion dne 02.05.2017 v 15:19:42, OdpovědětIP hash: 3598a249f4b9ef2d
[52] CoolGrovyle: o žádný dvojsmysl se nejedná. Příjde mi komická situace, že ten, koho zrovna potřebovali, byl "čirou náhodou nedaleko". Já osobně bych napsal jen, že byl nedaleko ^^
[54] Vložilo Terrion dne 03.05.2017 v 15:41:50, OdpovědětIP hash: 77e0d48bb4497ff5
Už dvanáctka! :3 "Billy bleskově zvedl hlavu a zjistil, že Firestorm spadl z postele. Usmál se a došel až k lůžku. Mezitím se Firestorm, který se při pádu probudil, vyhoupl na nohy." Když jsem četl poprvé, zamotal jsem se do toho. Jsem myslel, že ten, kdo se usmál, byl Firestorm :D A proč hajzl Billy někomu snědl jídlo? Bych ho diskvalifikoval z turnaje, tohle se nedělá! Proč začínají turnaj s jediným divákem? Jestli je tak důležitý a pokemoni přijeli z daleka jen na to, aby turnaj viděli, nebylo by rozumné počkat? Zvlášť, když není znám žádný harmonogram? Proč někdo asi podvádí jen proto, že se zle usmívá? To jsou předsudky :D Ocenil bych, kdyby sis vybral, zda budeš slovo "prosím" oddělovat čárkami. Obě varianty jsou správně. Dělat to jen někdy vypadá trochu divně :D Peter moc rozumu nepobral, že? Oni dokonce začali souboje, kde se někdo může zmrzačit, bez záchranářů? Ale to je fakt blbost... "On že by měl bojovat proti své kamarádce? Představa něčeho takového se mu hluboce příčila." a proti Willymu nemá problém? Popis soubojů byl, jako tradičně, moc pěkný. Těším se na pokračování :3
[54] Terrion: Ad kdo se usmál: No, je možné, že to je sporné :D Ale myslím, že srozumitelné to celkem je :)
Ad cizí jídlo: V prvé řadě si nepamatuji, na co přesně odkazuješ a v řadě druhé i kdyby, tak jídla bylo skutečně dost pro všechny a kdokoliv si mohl v rámci možností nabídnout. Toto zásobování zkrátka Firestorm zajistil. Nemá smysl řešit nějaký jinší balíček.
Ad začátek: Skutečně tam je i takový začátek? Pokud ano, tak mi to uniklo, ale ani tady si nejsem jist na co referuješ.
Ad podvod: To není předsudek to je zlý pocit. Prostě když někdo, třeba i člověk vycítí, že něco není v pořádku. V tomto ohledu to bylo myšleno.
Ad nekonzistence "prosím": Ano já vím, že tam ta chyba je, nedal jsem si pozor :)
Ad rozum: Ne.
Ad záchranáři: Tady nejenže vůbec nechápu o čem mluvíš, ale taktéž si vyprošuji jakékoliv explicitní invektivy typu "to je blbost". Já nepopírám, že chyby jsou, ale doteď to šlo vyjádřit normálně, tak proč v tom nepokračovat i nadále?
Ad problém: Neměl, protože ve Willym rozhodně nenalézal tolik zalíbení jako ve Flammosy, protože nemohl popřít, že se mu Flammosy líbí :). Je možné, že to mohlo být řečeno trochu jinak, ale z tohoto IMHO více vyplývá, že Billymu se souboj s Flammosy příčí kvůli tomu, že se mu Flammosy líbí.
Děkuji za pochvaly a připomínky :3 Velice cenné opět :3
[56] Vložilo Terrion dne 03.05.2017 v 17:42:40, OdpovědětIP hash: 77e0d48bb4497ff5
[55] CoolGrovyle: Myslel jsem začátek toho druhého kola, abys správně pochopil. Firestorm si stěžuje, že tam nejsou až na Glocker žádní diváci. Přitom on začal brzo. To jsem si říkal, že není moc rozumné. Ale když se pak objeví Fruitneck, který potvrdí, že nejen, že příjdou diváci po něm, ale že to samé udělá personál, nejde na Firestormovu činnost zareagovat jinak než slovem "blbost". Tady mohl někdo zemřít. To jídlo tam pravděpodobně leželo od včerejška. To však kladli pokemonkům na srdce, že pro každého je jen jeden sáček. Proto mi přijde vrcholně sobecké, že Billy to jídlo snědl, když téměř jistě něomu patřilo.
[57] Vložilo Terrion dne 03.05.2017 v 17:43:02, OdpovědětIP hash: 77e0d48bb4497ff5
[55] CoolGrovyle: Myslel jsem začátek toho druhého kola, abys správně pochopil. Firestorm si stěžuje, že tam nejsou až na Glocker žádní diváci. Přitom on začal brzo. To jsem si říkal, že není moc rozumné. Ale když se pak objeví Fruitneck, který potvrdí, že nejen, že příjdou diváci po něm, ale že to samé udělá personál, nejde na Firestormovu činnost zareagovat jinak než slovem "blbost". Tady mohl někdo zemřít. To jídlo tam pravděpodobně leželo od včerejška. To však kladli pokemonkům na srdce, že pro každého je jen jeden sáček. Proto mi přijde vrcholně sobecké, že Billy to jídlo snědl, když téměř jistě něomu patřilo.
[57] Terrion: Personálem byla myšlena obsluha horní části zápasiště. Ta spodní (kritická ošetřovna) byla neustále obsazena zdravotníky. Alespoň tak to bylo zamýšleno (EDIT: Navíc nešlo o žádné zápasy, ve kterých by byl ohrožen život Pokémona, vážná zranění pak byla svěřena zdravotníkům dole v kritické ošetřovně. Taktéž Firestorm AFAIK říkal, že k vážným zraněním, která by zdravotníci z kritické museli řešit, dochází zřídka).
A poprosím, abys v případě, že se ti něco nelíbí, skutečně reagoval jinak, než soudy o tom, že to nebo to je blbost, a taky abys mi netvrdil, že nejde reagovat jinak než slovem "blbost". Takový přístup se mi nelíbí a nepřijde mi ani logický, ani slušný. Tím nechci říct, aby nekritizoval to, co ti připadá špatně, ale chci ti naznačit abys to dělal tak, aby to přinejmenším znělo objektivně. Třeba "podle mého názoru je to blbost", když už tedy musíme používat hrubá slova, případně "myslím si, že toto je dost špatně" pokud bys tedy skutečně nevěděl, jak nepoužít slovo "blbost". Prohlášení že "To je blbost" však v prvé řadě vyvolává dojem závazné pravdy a že to nemůže nebýt blbost. Proto tedy slušně tě žádám zdrž se těchto výrazů.
Příklad s jídlem mi pravděpodobně ušel, nebo byl zamýšlen jako Billyho snídaně. Jedno nebo druhé. Samozřejmě mohl jsem pozapomenout na to, že to tak či onak je. Zpráva byla změněna dne 03.05.2017 v 18:13:41
[59] Vložilo Terrion dne 03.05.2017 v 18:18:46, OdpovědětIP hash: 77e0d48bb4497ff5
[58] CoolGrovyle: Když vezmu v potaz, jakým jazykem ty komentuješ moji povídku, příjde mi tvůj post trochu mimo mísu Zpráva byla změněna dne 03.05.2017 v 18:19:52
[59] Terrion: Ale já tvou povídku nekomentuji veřejně a ke zveřejnění mých komentářů ses rozhodl sám. Dokonce ses mě na to i ptal. Navíc na chatu na sociální síti jsem ti psal, že když už máš tu potřebu, tak mi to řekni tam.
[61] Vložilo Terrion dne 03.05.2017 v 18:24:19, OdpovědětIP hash: 77e0d48bb4497ff5
[60] CoolGrovyle: Rozdíl je taky v tom, že já nehaním tvou povídku, ale Firestormovo chování. To, co píšeš, mi prostě vyznělo tak, jak jsem to popsal já. Tady mi příjde objektivně jako blbost začít turnaj, kde může dojít k vážným následkům, bez lekáře. Za tvé dingy jsem samozřejmě rád, dingo je můj oblíbený pesík :3
[61] Terrion: Dobře tedy. Situaci kolem zdravotníků jsem vysvětlil výše, čili, rozuměl jsi tomuto vysvětlení? :) Prvoplánově bylo zamýšleno, že zdravotníci se z kritické ošetřovny vůbec nehnou. Připouští-li kontext jinou variantu, pak je to asi flaw, ale zdravotníci by minimálně tam dole měli být :)
EDIT: ...a na to Firestorm taky spoléhal. EDIT2: Přesto i když jsi komentoval něco jiné, než kvalitu, byl bych rád, kdyby se podobné výrazy řešily mimo tento topic ;) Zpráva byla změněna dne 03.05.2017 v 18:29:57
[63] Vložilo Terrion dne 04.05.2017 v 08:37:18, OdpovědětIP hash: dd141ff963d925de
13! "Vybojovat třetí místo v našem mladém turnaji by pro něj znamenalo definitivní zapadnutí mezi nás" ???? Takže Billy zapadne, jen když/protože získá třetí místo v nějakém turnaji? To, že se Billy zachránil před plamenometem tak, že se odrazil od ocasu, je slušné anime klišé ""To jsi nečekal, co?"" jak si mohl Billy něco takového dovolit? Taková hnusná, sprostá poznámka! Bych ho rovnou diskvalifikoval! Překvapuje mě, jak histerická byla Glocker, když při ostatních soubojích se projevovala přesně opačně Opět musím pochválit výborné popisy soubojů :3
[63] Terrion: Ad zapadení: Ta věta nic podobného neimplikuje, připouští i jiné cesty jak tohoto dosáhnout. Znamená to jen když vyhraje, tak definitivně prokáže, že dokáže slušně bojovat a navíc prostě to bylo myšleno tak nějak in general, že zapadne tím, jak se s partou stýká a tak.
Ad klišé: To je možné, na druhou stranu tento krok jsem fakt z anime nebral, čili jde o náhodu :).
Ad drzost: Ty bys to možná rovnou diskvalifikoval, na druhou stranu moc hrotíš tuhle legrácku. :) Billyho věk, který byl oním "spoilerem" na který jsem se odkazoval několikrát dříve, již řečen byl, doufám (pokud ne, tak tu je spoiler :D ). To on byl příčinou podobných podivností, kterých se Billy dopouští. Zařadil bych do nich i tuto, prostě mladická nerozvážnost a drzost. Hned potom dostal napomenutí, čímž se poučí. :) V klidu :)
Ad hysterie: Hmm... Tohle je zajímavý postřeh. Popravdě moje představa je mlžná, ale myslím, že prvoplánově Glocker ovlivnilo to, že Billyho soupeř je právě Typhlosionem, pokud je to z Billyho zápasu o třetí místo. Pokud není v tom případě si sám nedokážu moc vysvětlit toto :).
Je fakt, že ty souboje bylo to, co mně osobně tehdy připadalo tak, že je třeba to nějak předělat jednak z hlediska anime a jednak z hlediska některých fan fikcí, které se mi dostaly do ruky a jejichž popis soubojů byl velice simplistický až přímo nerdgasmicky herní :D Proto tedy u soubojů jsem si dal co nejvíce záležet, aby to nebylo tak moc monotónní. :) Samozřejmě děkuji za pochvaly a feedback :3. Zpráva byla změněna dne 04.05.2017 v 11:31:40
[65] Vložilo Terrion dne 05.05.2017 v 10:38:13, OdpovědětIP hash: c5f83995f7ebc830
14 Kapitola je moc hezky napsaná Vytkl bych asi "Jmenuju se Flammosy, ale máma mi často říká Flymosy", protože pokemoni neumí psát, a výslovnost je skoro stejná, proč to vůbec uvádí? A proč až teď? Jak starý je vůbec Firestorm? Mi asi někde ta informace unikla. A kdy už budou zachraňovat Leona? :D
[65] Terrion: Ad Flammosy: To je též fragment vystřižené části, pravděpodobně bude odebráno :)
Ad Firestormův věk: Mám pocit, že to říká jen tak mezi řečí. Ale pokud ne, měly by mu být 4 EDIT: „Mě můžeš věřit, Firetaile. Já se nijak nezvýhodňuju. Má speciální schopnost funguje už od narození naplno. I když jsou mi teprv čtyři roky. :)
Ad záchrana: Ihned potom :) EDIT: No úplně ihned ne. Popravdě tenhle sled taky moc nechápu, určitě se to stane předmětem dalších výtek, ale nechám tě ať si na to přijdeš sám :D
Pochvaly opět potěšily :3 A jsem rád i za průběžné výtky, pakliže jsou formulovány rozumně :) Zpráva byla změněna dne 05.05.2017 v 14:15:12
[67] Vložilo Terrion dne 06.05.2017 v 18:57:40, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
Tak patnáctá kapitola se mi moc nelíbila, promiň Coole, ale prostě proč? Už jsme se skoro vydali zachraňovat Leona, když tu se prokáže, že pokemonům to opět nemyslí a bez jakéhokoliv smyslu zodpovědnosti se vrhnou někam do pole. Kde se navíc Glocker ztratí, když by bylo tak snadné vyběhnout někam ven a zamávat. Ale místo toho, aby tam někdo zůstal a hlídal, tak všichni odletí pryč A korunu tomu nasadí Firestorm, pro kterého má prioritu zachránit nějakou neznámou Glocker, které se pravděpodobně nic nestane, než dlouholetého přítele Leona, který je v opravdovém nebezpečí. Ale hlavně, že se stihne smát tomu, že je Flammosy modrá. Nechápu, jak je možné, že pokemoni ve Swiftovském lese ještě nevymřeli :D Líbí se mi existence kukuřice v pokemoním světě, což to opět přibližuje našemu světu :3 A zajímala by mě ta pravidla, že může pokemon bojovat proti člověkovi. Jak přesně to funguje? Mohl bys to rozvést? :3
[67] Terrion: Ad nesrovnalosti: To byla ta chyba, kterou jsem sám nepochopil, ta kapitola měla být až po záchraně, netuším, jak se dostala před ni :(. Odmítám se k tomu jakkoliv jinak vyjadřovat, kapitola mi pravděpodobně ani tak nesedla, nicméně pochybuju, že si to zaslouží tolik hany a smíchu. :(
Ad pravidla: Jsi si jistý, že chceš slyšet jakékoliv vysvětlení od autora světa, kde podle tebe měli Pokémoni vymřít, protože jsou hloupí, čemuž se s úspěchem vesele směješ a veřejně poukazuješ na to jak je to celé hloupé? Zpráva byla změněna dne 06.05.2017 v 19:34:32
[69] Vložilo Terrion dne 06.05.2017 v 19:39:24, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
[68] CoolGrovyle: To ti to tak moc vadí? Jsem na rovinu popsal, co si myslím, jelikož jsem zatím u tvých postav nezřel známku inteligence (ne, že ty mé na tom byly o dost líp :D) A rozhodně se ničemu nevysmívám, jak píšeš. To, co jsem napsal byla trochu nadsázka, samozřejmě. A to vysvětlení mne stále zajímá.
[69] Terrion: Kdyby mi to nevadilo, tak se tím nezabývám. A přitom toho až tolik nechci. Pouze toliko, aby výtky byly prezentovány s nějakým ohledem na mě. Nic více. Pak se můžeme bavit o tom, proč a jak dané chyby vznikají případně mohu vysvětlit svůj prvoplánový záměr. Ale pokud mi jsou výtky veřejně řečeny tak jedovatě, že mám pocit, že má recenzent strašnou bžundu z toho, kolik superhloupých nedostatků našel, tak prostě nemohu odpovídat na ty výtky.
[71] Vložilo Terrion dne 06.05.2017 v 21:16:40, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
[70] CoolGrovyle: Nechci se s tebou hádat. Nečiní mi to sebemenší potěšení, jak si možná myslíš. To, co jsem napsal, mi nepůsobí nijako jedovatě, ale pokud to tobě tak přišlo, tak mě to samozřejmě mrzí, rozhodně to nebyl účel. Chtěl jsem jen poukázat na fakta, nad kterými jsem se pozastavil. Rovněž znovu opakuji, že se ti nikterak nechci vysmívat. Ten smajlík na konci byl myšlen, abys pochopil, že se jedná o nadsázku. Moje komentáře na rozdíl od tvého dingování nemá čistě sloužit ke zesměšnění díla. Zároveň se vždy snažím vyzdvihnout i to pozitivní, co se mi na kapitole líbilo. Jak se ti vlastně povedlo dostat tuto kapitolu sem, když dle tebe patří jinam? A vysvětlil bys mi tedy, prosím, co znamenají ta pravidla pro boj s člověkem, o nichž mluvil Firestorm? Protože člověk pokemonovi pravděpodobně nerozumí, a kdyby ano, tak by stěží na tuto "dohodu" přistoupil
[71] Terrion: Sinning je jiná forma recenze. I tam se pod zesměšňujícím zevnějškem skrývají reálné věci, nad kterými se pozastavuji, zesměšňování není primární účel sinningu. Navíc neprobíhá veřejně, nelze to až tak úplně srovnávat s recenzí, jaká je zde a veřejná je.
Co se týče toho proč ta kapitola je tam, kde je, jsem již jednou řekl, že vůbec nevím, proč tam je. Pamatuji si pouze, že jsem ji určitě někdy v minulosti zamýšlel dát až po záchranné akci.
Pokud jde o ta slavná pravidla, jedná se spíš o slovíčkaření, protože fráze „V takové situaci, Billy, se můžeš s člověkem dohodnout, že se utkáš proti němu v zápasu, a že když vyhraješ tak si od něj můžeš nabrat té jeho plodiny, co hrdlo ráčí.“ radil Firestorm. je samozřejmě myšlena tak, že člověk proti němu nasadí své Pokémony, což se hned v další kapitole potvrdí. Vůbec by mě nenapadlo, že by si to kdokoli vyložil jakkoli jinak.
Mrzí mě, že ti to připadá tolik hloupé a nelogické. :( Jak říkám základní problém bych viděl skutečně v umístění té kapitoly. Zbytek nelogičností nelze vysvětlit jinak, než tím, že Pokémoni nejsou lidé a uvažují jinak, jak jsem již říkal. Ale už jsem se na to odkazoval několikrát (podivná rozhodnutí Firestormova a nejen jeho), načež stále tento fakt nějak není brán v potaz při pozastavení se nad něčím podezřelým. Některá podivná rozhodnutí prvoplánová skutečně byla. Jiná byla později tak nějak přidružena k tomuto vysvětlení (ne teď, ještě dříve). A další byla přehlédnuta a definice podivného uvažování Pokémonů na ně pasuje také.
Jak jsem uvedl ještě dříve, nemám s výtkami problém, když jsou vyjádřeny nějak rozumně, že se dá potom o tom diskutovat. Recenze na poslední kapitolu byla pro mě příliš expresivní a jedovatá (věru mnoho implicitních odkazů na nelogiku typu "Hlavně, že..." "Místo toho aby, tak vesele...", "Prioritu má někde jinde...", "Korunu tomu nasazuje..." – neříkám, že všechny tyto byly řečeny), proto jsem potřeboval menší rozmluvu a "katarzi", abych mohl věcně zareagovat. Děkuji za trpělivost a pochopení :) Zpráva byla změněna dne 06.05.2017 v 22:02:50
[73] Vložilo Terrion dne 07.05.2017 v 18:37:51, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
Už se blížím ke konci. Zajímalo by mě, co ten člověk měl z toho, že s pokemony bojoval. Když prohraje, přijde o úrodu, když vyhraje, nic nezíská. "„Cože? Už zítra?“ vykulil oči Billy. „Ano. Čím dřív, tím líp.“ odvětil Firestorm." tahle část zní tak nehorázně hloupě po tom všem, co stihli udělat předtím než konečně za Leonem vyrazí. (znovu neurážím tebe, Coole, ale snažím se poukázat na Firestormovo pokrytectví a Billyho sobectví, které cítím z tohohle rozhovoru) Znovu bych se opakoval, kdybych psal o brilantním popisu zápasů, tak místo toho pochválím tu interakci přes venonata, a také chování člověka, ze kterého se nakonec po prvním objevení, kdy vypadal jako zlý statkář, stal dobrák, co má rád pokemonky. Byť ne příliš dobrý podnikatel :D
[73] Terrion: Ad (teatral mode on)"neuvěřitelně hloupé"(teatral mode off): K tomu mohu říct jen toliko, že z nedostatků v povídce čteš špatné vlastnosti Pokémonů, což též není úplně šťastná charakteristika, oba své činy myslí dobře, žádný zlý úmysl v tom není, stejně jako ve tvém úmyslu není mě urazit. Ale děkuji za úpravu prezentace výtek :3 EDIT: No... vlastnosti Pokémonů ne, nazvěme to spíš momentálním činem. O vlastnostech se mluvit nedá. :)
Ad výhodnost: On to spíš pak bral jako zadostiučinění, že když vyhraje, dá Pokémonům najevo, že tu je on pán. O tu kukuřici mu nešlo, úrody měl více než dost. Zpráva byla změněna dne 07.05.2017 v 20:29:26
[75] Vložilo Terrion dne 10.05.2017 v 16:00:02, OdpovědětIP hash: 17bb0518fc63ea01
Jsem měl spoustu důležitých věcí a nestíhal jsem číst, ale už to snad do neděle dočtu "„Firestorme, musíme se vrátit. Máma říkala, že by klidně pomohla se záchranou.“ „Je mi líto, Billy, ale máme příliš málo času"působí opravdu komicky. Asi bych u těch soubojů na začátku uvedl, kolik vůbec banditů je. Příjde mi, že tato informace by byla velice vhodná, aby se lépe rozumělo událostem během bojů. Ještě mi přišlo divné, proč se Billy, sotva co se probral, zajímá o nějakou náhodnou grovylku, když se dějí daleko důležitější a přednostnější jevy právě teď. Kapitola měla skvělý spád, hezky se četla a jsem teď zvědavý na pokračování :3
[75] Terrion: Ad Grovylka: Pokud narážíš na situaci na samém konci kapitoly, mám takový pocit, že Billyho trkla představa toho, že Sharphand viděl v Tribestu a Peppermint by ji mohl teoreticky znát, když evidentně někde poblíž bydlí také a je také Grovyle, načež je pravděpodobné, že se s jinými Grovyly vídá. V tu chvíli problém vřavy odsunul skrz to, že by v boji stejně nebyl moc platný, když v jeho těle byla právě zažehnána otrava. Je možné, že teorie má nějaké leaky, nicméně jsem si skoro jist, že je prvoplánová :D Maximálně prošla revizí při přepisu z ručního textu do počítače. :D
Ad počet banditů: Ano mohlo by no. Popravdě jsem neměl ani přesný počet členů Firestormovy party a původní koncepce počítala s tím, že banditů je o něco málo více než Pokémonů Firestormovy party. Jejich sílu však ještě zvyšoval fakt, že byl na jejich straně Spartakus. Zpráva byla změněna dne 10.05.2017 v 17:01:34
[77] Vložilo Terrion dne 13.05.2017 v 14:46:21, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
"Sharon!“ vyjekl. Došel k Sharphand a pomohl jí na nohy „Co se ti stalo?"" co myslíš? Před chvílí jsi slyšel Fruitnecka, jak zaútočil na pokemona. Zajímavé, jak se léčí rozmrznutí vysokou teplotou. U lidí se omrzliny léčí vlažnou vodou. Byl nějaký konkrétní důvod pro tohle řešení? Jen by mě to zajímalo :3 Kolik jmen má proboha Flammosy? Vždycky, když se jí někdo zeptá na jméno, tak odpoví "Flammosy, nebo taky xy", vož je pokaždé jiné jméno :D Proč jsou všechny nové, důležité postavy nějak "šokujícně" příbuzní s jinýma? Mi příjde, že to chytá takový syndrom Ordinace v Růžové zahradě. Poslední 3 kapitoly přede mnou, jsem zvědav, co se ještě přihodí :3
[77] Terrion: Ad cosetistalo: :D Ding :D
Ad omrzliny: Konkrétní důvod pro to nebyl :D Spíš to bylo první, co mě napadlo :)
Ad Flammosyna mnohojmennost: To je menší meme :D Který tam byl zaveden úmyslně, ale je tam jen tak for fun :D Jméno a příjmení jsou nejčastěji používané :) Její přezdívku jsem později používal zřídka :D Asi proto, že jsem nechtěl ten meme udržovat dál :)
Ad příbuznost: Nejsem si jist na co narážíš každopádě jakoukoli souvislost s Ordinací rezolutně popírám. Pokud se to jakkoliv podobá, tak to je spíš náhoda, ale IMHO to tedy mnoho společného nemá. Pokud narážíš na to, že jsou fakta o příbuznosti řečena příliš afektovaně,... ano to je možné. :)
[79] Vložilo Terrion dne 27.05.2017 v 07:56:21, OdpovědětIP hash: 2d65a0453983301e
Po dlouhé odmlce jsem zpět "„Neuvěřitelné, jak daleko dokážou lidé zajít, jen aby z toho měli užitek.“ kroutil Psychic nevěřícně hlavou." - vždyť lidé běžně chytají divoké pokemony za pomocí jiných pokemonů. Tady mě spíš zaráží morálka jolteonova "„Neboj, Billy. Ten už určitě spí.“ protáhla Flammosy." - nechytil je minule rovněž v noci? "„Zkus sem třeba vyskočit.“ navrhl Billy po krátkém zamyšlení. „Vidíš, to bych mohl. Že mě to nenapadlo.....“ zamumlal Firestorm. Udělal pár kroků vzad, pak se rozběhl a mohutným skokem se dostal na parapet" :) strašně hezké "Ale vzhledem k tomu, že vy jste první Pokémoni, kteří mě o něco takového docela slušně požádali, vám dovolím se dosyta najíst z mého pole.“" je úplně jako z nějaké bajky, moc se mi ta myšlenka líbí Líbí se mi taky příběh o posilování pokemonů v poslední době. Vypadá to, že to bude hlavní zápletka. Může za to Jilm? Těším se na pokračování :3
[79] Terrion: Super, že jsi zpět :3 :3
Ad chytání: Ono je to trochu nešikovně řečeno a tady to skutečně není způsobeno tím, že se IQ Pokémonů v PPSU pohybuje mezi 90 a 120 (hrubý odhad, není to závazná statistika, proto prosím nevyvozujte z tohoto žádné další statistiky a soudy), protože Psychicova inteligence se pohybuje téměř nad úrovní inteligence lidské. V tomto případě mu šlo tak nějak o kombinaci toho, že lidé jsou schopní využívat Pokémony ve spolupráci k násilnému kradení divokých Pokémonů, načež tam mezi nimi nepanuje vztah trenéra a Pokémona, ale lovce a překupníka. Zdá se to být rozdíl marginální (možná), ale rozhodně marginálním není. PPSU II Tento podloudný vztah Pokémonů spíše rozděluje a vytváří dvě samostatné frakce schopné lovit i kupčit (Možný teaser :D).
Ad nechytil je v noci: Chytil, ale v tuto chvíli by to měla být jinší denní (respektive noční) doba než předtím. Pokud to nesedí, tak mi to uniklo. :)
Ad skok: Děkuji ^^. To bylo prvoplánové odlehčení :3
Ad bajky: Daleko víc než záměr "bajky" v tom hrál záměr toho, že farmář byl příjemně překvapen z toho, že se Pokémoni přišli dovolit, aby se mohli najíst. :) Jeho předpoklad byl, že Pokémoni přijdou, najedí se, odejdou, a pasáž, kde žádají o dovolení tam chybí :D.
Ad posilování: Ne Elm za to nemůže neboť region, ve kterém se Swift nachází je zeměpisně dost daleko od Japonska :D Původně měl být zcela smyšlený, nakonec je smyšlený jen z větší části, protože jsem se rozhodl jej situovat do oblasti mírného pásma v okolí naší krásné vlasti, vlasti rakouské a vlasti německé. :) Kromě tohoto fiktivního zeměpisného určení se však region nijak zmíněným zemím nepodobá, takže je to spíš fiktivní oblast :) Pokud jde o posilování Pokémonů, již brzy (ke konci PPSU I) se odhalí určitá vlastnost Pokémonů, kterou jsem si vymyslel a která způsobem mírného (někdo by mohl říct násilného, já si myslím, že to tak není :) ) retconu, vyzdvihuje některé Pokémony nad jinými :3
Děkuji opět za hodnocení, kritiky a tak :3 Je to cenné a pomůže mi to odhalit věci, na které jsem zapomněl případně vyzdvihnout ty, které se povedly :3
[81] Vložilo Terrion dne 01.06.2017 v 17:22:33, OdpovědětIP hash: fe32eda190364c6d
Dvacátá kapitola byla moc hezká, budu se jen opakovat, když budu chválit popisování soubojů a rovněž nauky nových útoků. A samá evoluce na konci, k níž celý děj krásně eskaloval, i oním rozhovorem se Sharphand o stáří. Mám tu k tomu takovou drobnou otázku: odpočívají někdy pokemoni? Mně příjdou neskutečně akční :D
[81] Terrion: Ad akčnost: Já Pokémony beru jako specifické organismy, které se mimo typické schopnosti Pokémona vyznačují také vyšší fyzickou odolností tělesné schránky, než mají kterékoliv jiné organismy, a - toto je odpověď na tuto otázku - možností rychlého nabírání sil při vyčerpání, únavě, omdlení atp. A to buď přirozenou cestou, jako je spánek nebo pouhá zdrženlivost ve fyzické aktivitě, či cestou umělou, jako jsou různé léky (potions, heals a herbs) případně nejnovější nanotechnologie fungující na bázi bezdrátového a bezkontaktního přenosu energie z bodu A do těla Pokémona tak, aby tato energie efektivně regenerovala síly Pokémona. Jak ti mohlo dojít neříkám toto nadarmo, toto se objeví v průběhu druhého dílu, ale víc ti o tom samozřejmě říci nemohu. Pokud bych to měl přirovnat k přirozenému procesu regenerace sil Pokémona, dá se říct, že je to syntetická léčivá aura. Rozdíl je v tom, že aura funguje na velice omezenou vzdálenost, kdežto věc, kterou jsem vymyslel funguje na vzdálenost podstatně větší :)
Pokémoni jsou si tak nějak vědomi, jak jejich organismy fungují, to jest, že energii jsou schopni poměrně rychle nabrat za normálních okolností a za podmínky dodržení nějakého toho odpočinku (nebo za použití lidské technologie, ale tuto nemohou znát Pokémoni, kteří s lidmi nejsou v kontaktu). Proto se nebojí vrhat se do dalších a dalších akcí i když následují rychle za sebou. A jak už jsem jednou psal, oni vnímají pokémonní zápas jako hobby a je to neodmyslitelná součást jejich životů. Proto také rádi bojují jen tak prostě a vymýšlejí alternativy toho, jak a v čem spolu soupeřit :) Netvrdím, že bojovat musejí, nebo že boj je jejich nejhlavnější priorita. Pouze poukazuji na to, že boj do jejich života patří :) Zpráva byla změněna dne 01.06.2017 v 19:32:11
[83] Vložilo Terrion dne 06.06.2017 v 19:18:21, OdpovědětIP hash: 4dcb465cb52b39
Hezky popsaná evoluce Billyho a se zápasem sis opravdu vyhrál, moc hezká práce :3. Nakreslil jsem ti k tomu ilustraci Už zbývá jen půlka pitoly do konce, jsem zvědav, co se ještě stane
[83] Terrion: Ilustrace ujde, až na to, že ta hvězda není Davidova hvězda, prokrista :D Je to vyplněná hvězda a naprosto nemá symbolizovat nic kromě toho, co je explicitně řečeno v PPSU. Zpráva byla změněna dne 07.06.2017 v 03:15:33
[85] Vložilo Terrion dne 16.06.2017 v 18:56:57, OdpovědětIP hash: 6d6a62b89e4d9b63
Tak dočteno! Na poslední kapitole mě hlavně zaujalo: "jeden, co vypadá jako bílá kočka" - znamená to, že v onom světě jsou i kočky? Zatím tomu nic nenasvědčovalo, neb tam nebyla ani jiná zvířata, která by tam lpgicky měla být. Kde se Brandon naučil rozumět všem pokemonůn? Vždyť to určitě není jen tak! A co přesně znamená ona "menšina"? Chápu, že se jedná o jakýsi morfotyp. Ale proč tam není víc informací? Možná někdy, až budu mít více času, udělám celkový souhrn povídky :3
Přidat příspěvek
|
|