Fórum
Soutěž o nejlepší poké-povídku
(Vyhlášení výsledků čtenářské soutěže: TADY)
Vážení poké-maniaci! -- Cílem tohoto tématu je vzbudit v návštěvnících tohoto fóra zájem o to psát poké-povídky a zveřejňovat je. Poké-komunitu tvoříme my, každý z nás, kdo je ochoten se pokémony jakkoliv aktivně zabývat a podělit se o to s ostatními. Psaní poké-povídek zcela nepochybně mezi tento druh aktivity patří. -- VYHLAŠUJI SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ POKÉ-POVÍDKU! -- Narozdíl od sportu, kde výsledky bývají většinou jednoznačné, umění nelze dost dobře hodnotit objektivně. Jeden a tentýž obraz vystavený v galerii se jednomu člověku může líbit, druhý člověk ho může považovat za pár fleků barvy. Podobné je i psaní povídek (a vlastně psaní čehokoliv). Každému čtenáři se líbí jiný styl psaní a jiný žánr. Nelze tedy dost dobře sestavit objektivní porotu, která by dokázala rozhodnout, která povídka je nejlepší. Přesto se pokusíme, aby potota byla co nejvíce objektivní a spravedlivá. Protože téma vzniklo z mojí iniciativy, budu jedním z porotců já sám (Dratini). Další porotci budou Lišák VUK, Morx, Thes a Dragonair Ian. -- Chtěl bych velice poděkovat Lišákovi VUKovi a Morxovi, kteří se nabídli, že spolu se mnou soutěž budou sponzorovat, takže budou i ceny pro vítěze. :-) -- Nyní k pravidlům: -- PRAVIDLA 1) Povídky odesílejte na mail soutez2013@pjz.cz . Posílat je můžete do 31.10.2013 (kdy bude uzávěrka). Doporučujeme povídku před uzávěrkou nikam jinam než na zmíněný mail neposílat a nezveřejňovat. 2) Každý může soutěžit jen s jednou soutěžní povídkou. 3) Pokud autor pošle nějakou verzi povídky a ještě před uzávěrkou se rozhodne něco v povídce změnit, je možné poslat opravenou verzi povídky na výše uvedený mail. Hodnotit se bude pouze nejnovější verze povídky (která byla zaslaná včas). 4) Povídky by měly být dlouhé aspoň na dvě stránky A4 při použití standardního písma velikosti 12. Maximální možný limit se mi dávat nechce, ale kvůli duševnímu zdraví porotců dejme 20 stran. Limit není nějak striktní, ale pokuste se ho dodržet. Jeho porušení může být jedním z hodnotících faktorů. 5) (dodatek k bodu 4): zvolte rozumné okraje a mezery mezi řádky. Pokud u někoho uvidíme, že text je záměrně roztažený, jen aby se dodržela požadovaná délka 2 strany, bude penalizován odečtením bodů. 6) Povídky odnikud nekopírujte! Spoustu povídek máme (my porotci) přečtených a pokud se děj bude nějak hodně nápadně podobat již existující povídce, budete diskvalifikováni a vaše jméno bude zde zveřejněto jako jméno podvodníka. 7) (dodatek k bodu 6): dějem z již existující povídky se samozřejmě inspirovat můžete. Nezaměňujte však inspiraci a doslovné zkopírování. 8) Děj povídky by měl být ukončený. Konec povídky může být uzavřený, nebo i otevřený, ale povídka by rozhodně měla nějak končit. Neukončenost děje bude považována za negativní faktor při hodnocení. 9) Piště pokud možno spisovně . Nikdo vám nebude trhat hlavu, pokud si někde občas spletete i/y, s/z, někde zapomenete napsat čárku, apod. Chyb by ale nemělo být nějaké větší množštví. A rozhodně používejte interpunkci (velká písmena na začátku věty, tečky na konci věty, čárky v souvětí), dále diakritiku (háčky a čárky - jsme přece Češi). Doporučuji po napsání každé stránky si text po sobě přečíst a zkontrolovat, zda v něm nejsou chyby. 10) Piště slušně. Vulgární slova nevadí, pokud jsou součástí přímé řeči některé z postav, do děje se hodí a nejsou nějak extrémně frekventovaná. Jinak se jim ale pokuste vyhnout. 11) Děj by měl čtenáře zaujmout. Pište tak, aby byl děj zajímavý, měl zápletku, byl napínavý, atd. 12) Piště přehledně - text čleňte logicky do odstavců. Text by neměl působit jako zeď tvořená z písmen a slov. 13) Pokud je povídka delší (10 a více stran), rozmyslete si, zda by stálo za to rozpracovat psychologii hlavních postav. Toto bude hodnoceno velice pozitivně! 14) Povídka by měla být ze světa pokémonů nebo se jich nějak týkat (to asi ani nemá cenu zmiňovat, ale přece jen...). 15) Konkrétní hodnocení svojí povídky dostanete mailem (obsahem hodnocení bude jak pochvala zdařilých aspektů povídky, tak i kritika těch méně zdařilých aspektů). 16) Každá povídka bude zveřejněna (samozřejmě se jménem autora) zde na PJZ v sekci Fan fiction. Po skončení soutěže tedy bude možné přečíst si i díla ostatních. Stejně tak vaše dílo si budou moci přečíst i ostatní. 17) Rozhodně se neřiďte pravidlem "kdo nic nedělá, nic nezkazí". Je to daleko lepší napsat ne třeba úplně dokonalou povídku, ke které možná dostanete nějakou tu kritiku, než nenapsat vůbec nic. Velice si ceníme snahy každého, kdo se něco pokusí vytvořit (ať už se mu to povede, nebo nepovede). 18) Přemýšleli jsme o nějakých cenách pro vítěže. Těch bude spoustu a podrobněji se o nich dočtete o kousek níže (jsou i vyfocené). 19) Přerozdělování cen bude fungovat takto: ten, kdo se umístí první, si vybere cenu, která se mu nejvíc líbí. Nějaké ceny ale zbydou a druhý soutěžící si vybere, co se mu z těch zbylých nejvíc líbí. Pak přijde na řadu třetí v pořadí, atd. Tímto způsobem se pokračuje, dokud buď každý nedostane nějakou cenu, nebo dokud nedojdou ceny (v tomto případě by zbylí soutěžící nedostali nic). Porota si vyhrazuje právo kohokoliv ze soutěže vyřadit (a nebudeme to dělat zbytečně, ale chceme vytvořit síto na trolly, kteří si cenu nezaslouží - například pokud někdo pošle 2 strany nesmyslného textu) 20) Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne na tradičním předvánočním poké-sraze v Praze v obchodním centru Flora, a to v sobotu 14.12.2013 mezi 14:00 a 15:00. Kdo se nebude moct srazu zúčastnit, případnou cenu mu zašleme poštou. 21) Každý soutěžící má povinnost učinit nejméně jednu z těchto tří věcí: a) přijít na předvánoční pokésraz b) poslat na sebe telefonní číslo na soutěžní mail, v době vyhlášení (14.12.2013) mít zapnutý mobil a být na místě, kde je dostatečný signál (takže ne třeba někde v tunelu :-) ). c) napsat na soutěžní mail, jaké jsou vaše preference při vybírání cen. Konečný seznam cen včetně ilustračních fotek najdete o několik řádků níže. Jak přesně fungují preference je vysvětleno v příspěvku [63] na konkrétním příkladu. -- K pravidlům je to asi všechno. Kdo by měl nějaké dotazy k soutěži, klidně se ptejte přímo zde v tématu. Nezbývá než popřát hodně poké-inspirace při tvorbě povídky a hodně štěstí! Nechť vyhraje ten nejlepší!
CENY: (kliknutím zobrazíte foto)
Pokémon X nebo Y - 3DS hra(na výběr, pouze jedna na soutěž) Bezplatný pobyt na 13. Pokéčundru (ve spacáku), nepřenosný, možno doplatit postel Plyšový Mew velký Plyšový MewTwo malý Pikachu autíčko Dvojice pokésešitů(dohromady, jedna cena) Booster Pokémon TCG (náhodný) + drobné ceny útěchy pro účastníky srazu, kteří nevyhráli žádnou výše zmíněnou cenu. (ještě přidám společné foto některých cen, ať máte lepší představu o poměru velikostí) Zpráva byla změněna dne 09.12.2013 v 18:42:14
[2] Vložil Quilawa dne 15.08.2013 v 18:46:43, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
No bezva,zrovna jsem začal psát a teď tohle,tak to je bezva..určitě se zůčastním...už se na to moc těším.Nebude vadit když bude povídka psaná v programu LibreOffice Writer?
[3] Vložil Quilawa dne 15.08.2013 v 18:48:53, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
[2]: a ještě jsem zapomněl že je to ve formátu ,,odt,,
[4] Vložil Raikou dne 15.08.2013 v 23:58:43, OdpovědětIP hash: 653c638d3afb6928
Myslím že to problém nebude protože to běžně zvládaj. Jinak pokud se chceš vyhnout problémům (ale i barevným písmům a stylům B,I,U) tak to napiš v Notepadu (zmáčkni Win+R a napiš ''notepad'')
|
[5] Vložil Ash493 dne 16.08.2013 v 08:21:22, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[3] Quilawa: To ulož jako doc... [4] Raikou: Notepad? U mad? Notepad by byla příšerná prasárna, protože notepad je absolutně na dělení textu na nic.
Tabashi the Blackberry Pie |
[6] Vložilo Tabashi dne 16.08.2013 v 10:16:03, OdpovědětIP hash: 6a3a10d19f5bbabb
Yay :) zkusím něco napsat, jestli bude nápad.
[7] Vložil Quilawa dne 16.08.2013 v 11:39:01, OdpovědětIP hash: 1014b724f2f164e5
No,ale to je trochu komplikované..ale nebude to vadit organizátorům? No,jinak je to bezva a ještě když se hraje o takové bezva ceny :D
[8] Vložil Laira dne 16.08.2013 v 11:40:52, OdpovědětIP hash: 98d7c1316f3985b9
No páni, to se účástním. Vypadá to opravdu dobře, a už mi začíná něco v hlavě šramotat. Doufám, že budu mít z kým soupeřit. Ceny skvělé, pravidel je hodně, ale jsou přijatelné, skvělé téma... Eeyup, těším se :D
|
[9] Vložil Ash493 dne 16.08.2013 v 11:48:30, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[7] Quilawa: Open Office umí defaultně ukládat jako doc, to není nic komplikovaného.
Mohla bych se zeptat, můžou být ty povídky i ve stylu "Creepypasta"?
[11] Vložil Laira dne 16.08.2013 v 12:02:15, OdpovědětIP hash: 98d7c1316f3985b9
(Asi vím která Saguaro jsi xD) Popravdě "já" si myslím, že i jo. Nikde se nepíše, že by téma mělo být o skitty která má za zadkem duhu a skáče vesmírem (prostě ty veselé povídky a tak). Ani já neplánuji zrovna extra veselou věc. Ale ani ne zrovna Creepy.
Co se týká stylu psaní, v čem atd.. Uvědomme si, že povídka má být pak zveřejněna tady na stránce. A tady používáme nějaký formát (HTML) a nějaký styl. Ostatně se podívejte sami do sekce Fanousci - Fan Fiction. To znamená že by tam neměly být žádná ozdobné fonty, žádné speciality .. prostě klasický jeden typ písma, odstavce, případně tučné a šikmé písmo. Co se formátu týče, klidně by to mohl být i obyčejné TXT (to je ale pravda zase moc strohé), RTF nebo DOC (ale bez nějakých specialit!). Pokud by tam měly být i nějaké obrázky, pak je prosím zároveň zaslat i v příloze aby se snadno daly použít i pro zveřejnění tady na stránce. HTML si z toho uděláme sami, určitě neukládejte v HTML třeba z Wordu, neboť to co to vytvoří je pro naši stránku nepoužitelné.
[10] Saguaro56: Definuj co je "Creepypasta".
[14] Vložil Raikou dne 16.08.2013 v 14:04:18, OdpovědětIP hash: 653c638d3afb6928
Může být i *.docx ? Mám totiž Office 2013 a ty mi to ukládají takto. Můžu to poslat v *.doc ale pohodlnější by bylo docx. Aktuálně i nějakou povídku píšu.
[15] Vložil Quilawa dne 16.08.2013 v 14:06:26, OdpovědětIP hash: 1014b724f2f164e5
No já jen doufám že to nebude vadit ale jinak ceny jsou velkolepé :D
[16] Vložil Quilawa dne 16.08.2013 v 14:10:01, OdpovědětIP hash: 1014b724f2f164e5
[12] lisakVUK: Takže to mám předělat na formát DOC ? Nebo to tam můžu nechat?
[14] Raikou: Office mají možnost "uložit jako" ve formátu DOC. Pokud s tím máš problém nějak se s tím popereme, ale třeba já mám Office 2003, který nativně docx neumí. [16] Quilawa: Nevěřím, že ten program neumí "uložit jako" nějaký kompatibilní formát tedy, DOC nebo RTF. A ve tvém případě bych byl opravdu rád, abys to uložil do něčeho normálního, neboť ODT není moc rozšířený formát a aktuálně bych neměl v čem ho otevřít. Obecně je třeba nastavit nějaké standardy i v této věci, neboť není možné, aby to každý posílal v jiném formátu a porota pak musela instalovat různé textové editory či hledat filtry na exotické formáty, aby si to vůbec otevřela. Standardem by měly být formáty TXT, RTF nebo DOC. Zpráva byla změněna dne 16.08.2013 v 15:02:57
And tonight we can truly say... |
No na něco takového jsem čekal celou dobu :) Miluju psaní a samozřejmě se zúčastním. Akorát to napíšu v docs, protože nesnáším notepad a OpenOffice :D Akorát s tou délkou bude problém, protože já když se rozepíšu, tak se neumím zastavit :D Snad to zvládnu
Pidgi |
[19] Vložil Toegdip dne 16.08.2013 v 17:44:45, OdpovědětIP hash: c4463d7493e6bc96
Jdu do toho taky xD Vždycky jsem chtěl něco napsat
|
[20] Vložil Ash493 dne 17.08.2013 v 09:07:54, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[13] lisakVUK: http://www.gameway.eu/co-je-to-creepypasta.a1399.html http://knowyourmeme.com/memes/creepypasta tl:dr - horror story na téma nějaké celkem oblíbené hry. Obvyklá poke C-P je Creepy Black.
[21] Vložil Morx dne 17.08.2013 v 09:11:09, OdpovědětIP hash: be960b9a7731b622
Pokud by mel kdokoli problem kvuli formatu, ozvete se mi, poradim, nebo sam format upravim. Mam office 2003 s moznosti otvirat i novejsi dokumenty a OO formaty povazuji za zcela standardni. LisakVUK: Open/Libre office bys mel podporovat, ne kazdy si muze dovolit placeny MS office.
[21] Morx: Kdo tady mluvil o placení? :D Mimo to Wordpad je ve Win zadarmo a podle mě je na účel té povídky, která bude ve finále stejně zveřejněna v prostém HTML víc než dostačující. Zpráva byla změněna dne 17.08.2013 v 10:44:50
|
[23] Vložil Ash493 dne 17.08.2013 v 12:34:10, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[21] Morx: Přidávám se. Mám MSO10, takže jsem schopný upravit cokoliv včetně docx, ale věřím, že lidé ten "Uložit jako" button najdou ;)
Pidgi |
[24] Vložil Toegdip dne 17.08.2013 v 12:37:55, OdpovědětIP hash: 112356ccd9e5e817
Doporučuji napsat do pravidel jasně a zřetelně v jakém formátů MUSÍ povídka být. Dál by bylo vhodné použít nějaký normativ pro počet stran - ideální je normostrana, respektive počet slov, které dnes spočítá každý word processor ať už OpenOffice nebo MSOffice. Předejde se pak diskuzím výše...
[24] Toegdip: Jenomže to má jeden zásadní nedostatek :D Ne každý má MSOffice ať už černý nebo legální, což znamená, že se nikdy nemůžeme shodnout na jednom formátu, to není to pravé. Navíc počet slov je velice svazující, protože, když si vezmeš dvacetistranovou povídku, tak už to je pro někoho jak jsem já málo, nehledě na to, že tam je opravdu HODNĚ slov :D (Pravda, všichni takoví nejsou :D ) Tudíž dáš-li limit co já vím 10 000 slov, tak je to mnohem víc svazující než 20 stran :) Já bych to nechal tak, jak to je. Limit je pro většinu únosný a připadá mi, že je přiměřený komukoli, kdo chce psát :)
[25] CoolGrovyle: plus ještě ne každý to chce psát v notepadu, který může být pro někoho příliš nepohodlný :) (Srry za doublepost :) )
Pidgi |
[27] Vložil Toegdip dne 17.08.2013 v 14:41:02, OdpovědětIP hash: fb265b0a1fef9843
[25] CoolGrovyle: Nikde jsem nenapsal, že MUSÍ jít o MSOffice, ani jsem nikde nenpsal, že se MUSÍ rozsah počítat na slova. Tak si nejdříve prosím přečti, co píšu než mi začneš vkládat slova do úst... Nicméně tvrdím, že kdyby byly definovány formáty předem a dán přesný rozsah, který se v běžných soutěžích podobného ražení udává v normostranách (např. 2-10), pak by bylo o dost problémů méně...
[28] Vložil Morx dne 17.08.2013 v 17:23:59, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Nehroťte to, nepíšeme zákony republiky. Počet stran je jen orientační, především jde o jiné kvality díla. Pokud bude jakýkoli problém s formátem, vyřešíme ho, resp. ho případně vyřeším sám.
[27] Toegdip: Nebylo to myšleno zle :) Ani nuceně :) ... I tak ale srry :) Nebudeme to hrotit, jak říká Morx :)
|
[30] Vložil Ash493 dne 18.08.2013 v 08:28:07, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[27] Toegdip: Je jasné, že pravděpoodobně delší a lépe rozebrané povídky budou mít větší šanci na úspěch, ale vážně bych to nehrotil... pokud si někdo dá práci a napíše skutečně kvalitní povídku na 30 stránek, bude vidět, že si na tom dal záležet.
Pidgi |
[31] Vložil Toegdip dne 18.08.2013 v 09:25:09, OdpovědětIP hash: 45313f402e33fd25
[30] Ash493: Až na to, že 30 stránek taky může znamenat, že soutěž nedokážou porotci uzavřít včas jednak kvůli délce čtení a druhak proto, že se pak porovnávají různé rozsahy. Rozsah je totiž taky o tom jak si s ním autor poradí a jak dobře ho využije. On totiž autor, který napíše skutečně dobrou povídku na 30 stran MUSÍ být schopen skutečně dobrou povídku zkrátit, jinak není skutečně dobrá. A pokud není skutečně dobrá, tak lituju porotu... Ale budiž, už se do toho nebudu plést, pravidla si stanoví organizátoři a mě jen napadlo, že by bylo fajn aby byla přesnější.
[32] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 18.08.2013 v 11:58:37, OdpovědětIP hash: c99e747a43d493bd
to ash493: dej si na hlavu tu cibuličku jak jsem ti už jednou psal, no a myslím si že to ti bude fakt stačit, ta cibulička na tý hlavě. jo to bude dobrý ti bude stačit si myslim. no fakt že jo, to bude akorát pro tebe ashi 493. dej si prostě na hlavu nějakou cibulku nebo něco a bu te akorát pro tebe prostě
|
[33] Vložil Ash493 dne 18.08.2013 v 13:51:56, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[31] Toegdip: Když se autoři chtějí projevit? :D Každopádně jak jistě víš, čím delší je povídka, tím je těžší udržet kvalitu po celou dobu, takže pokud by byl limit a někdo, kdo se rozepsal by byl nucen povídku osekat, mohlo by dojít k odstranění použitelných částí jen kvůli délce. A porota vždycky může posoudit, že tl:dr je na škodu =D S limitem by tahle možnost propadla =D Zpráva byla změněna dne 18.08.2013 v 13:52:47
Pidgi |
[34] Vložil Toegdip dne 18.08.2013 v 17:25:23, OdpovědětIP hash: 45313f402e33fd25
[33] Ash493: je to tak, ne každý umí zkrátit text a ponechat v něm jeho esenci - ale i to by mohla porota hodnotit. Jsem ale realista, takže to dál neřeším a nechávám plně na organizátorech :)
[35] Vložil Morx dne 18.08.2013 v 22:45:30, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Podstatné myslím je, že nebude hodnocena kvantita, ale kvalita. Zkrátka délkou povídky si můžete pomoct, i to pokazit, je na každém autorovi jak si s tím poradí a pokud dokáže udržet vysokou kvalitu po 20 stránek, nebo raději napíśe jen 3.
[36] Vložil Morx dne 18.08.2013 v 22:47:05, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Jinak do cen přibyl bezplatný pobyt na příštím PokéČundru, snad to bude pro někoho zajímavé :-)
Môže byť poviedka napísaná aj po slovensky?
[38] Vložil Morx dne 21.08.2013 v 00:40:25, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[37] Bill Watson: Samozřejmě, jsme od vzniku československá komunita a oba jazyky jsou rovnocenné.
[39] Vložil Raikou dne 22.08.2013 v 22:53:36, OdpovědětIP hash: 653c638d3afb6928
Mimochodem už mám něco rozepsané, ale raději to kvůli bodu šest neuveřejním. Nemám nic přečtené a číst ani nemám zájem a nechci mít problémy... Takže se mnou nepočítejte, i když bych to rád pro tuto komunitu udělal. Důvod máte nahoře :)
A pokiaľ to správne chápem, má sa jednať o one-shot poviedku, však?
[41] Vložil Morx dne 22.08.2013 v 23:24:02, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[39] Raikou: Nechápu. Bod 6 zakazuje kopírování cizích povídek, pokud nekopíruješ, nemusíš mít nic přečtené O.O [40] Bill Watson: Měla by být rámcově ukončená, tzn. hlavní zápletka buď dořešena, nebo jít do evidentně záměrně otevřeného konce. Ani jedna varianta ti ale nebrání napsat to tak, abys později mohl pokračovat dalšími kapitolami. Uvedu příklad: 1. Tvá hlavní postava potká potká hlavního záporáka a zjistí, že ho musí znovu najít a porazit, sežene po cestě pár přátel, cvičí se a najednou konec - to je špatně, příběh má evidentně pokračovat a není dopsaný. 2. Tvá hlavní postava nechce trénovat pokémony, pak se ale s nějakým spřátelí, prožijí nějaké dobrodružství, a nakonec se rozhodne dát se na dráhu trenéra, v pořádku, dobrodružství v příběhu je ukončeno tím, že zvítězí a jako přátele se spolu rozhodnout jít dál světem a zároveň je to otevřený prostor, abys třeba za půl roku poté napsal pokračování o tom, jak spolu tedy putovali. Zpráva byla změněna dne 22.08.2013 v 23:29:24
[42] Vložil Buizel dne 25.08.2013 v 22:30:56, OdpovědětIP hash: ac91f3f36db0be97
Morx: Chápu to tedy správně, že povídka může navazovat otevřeným prostorem pro její budoucí pokračování, s tím, že to má smysl pro její částečný konec? Jasně, něco se pokusím vymyslet.
[42] Buizel: Promiň, Bui, ale to, co si řekl trochu nedává smysl :) Morx tím chtěl zřejmě říct, že ať už povídku ukončíš nějakým vhodným koncem nebo tam necháš ten zmiňovaný otevřený prostor pro dopsání později, tak i tak může v obou případech existovat možnost rozepsat děj dál, i když má povídka zcela evidentní konec. Třeba nějaká jiná zápletka se rozhoří nebo tak :) Pro účely soutěže bych řekl, že ti postačí napsat jednu povídku s libovolným (ale vhodným) koncem. Jestli ji potom rozepíšeš nebo ne je už jen a jen na tobě :) Rozuměno? :) Morxi jestli jsem něco řekl špatně, tak mě klidně oprav :D
|
[44] Vložil Ash493 dne 26.08.2013 v 08:33:23, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[42] Buizel: [43] CoolGrovyle: Prostě je lepší napsat one-shotku, nebo low chaptered povídku, aby byl prostor hlavně pro konec.
[45] Vložil Morx dne 26.08.2013 v 15:49:53, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[42] Buizel: Tak jest. Otevřený konec není špatně, ale musí být jasné zakončení příběhu. Nemá smysl napsat půl povídky, po jejímž dočtení si řekneš "tak teď jsem napnutý jak to skončí" a konec nikde. [43] CoolGrovyle: Vesměs máš také pravdu, jak jsem řekl, konec musí být. Alespoň v tom smyslu, že po dočtení čtenář nesmí mít pocit, že by mělo následovat tlačítko "další kapitola". Povídka nesmí skončit uprostřed hlavní své hlavní zápletky. Zpráva byla změněna dne 26.08.2013 v 15:50:08
[46] Vložil Buizel dne 26.08.2013 v 22:36:01, OdpovědětIP hash: 8ec8ed5f31a9f5e3
Morx: Ano, takže musí být jasné zakončení příběhu u otevřeného konce, ne půl povídky, Chápu, díky za vysvětlení.
[47] Vložil Dratini dne 31.08.2013 v 12:51:01, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
Zdravím. -- Potěšil mě váš zájem o soutěž. Těším se na veškeré vaše literární výtvory! Stejně tak doufám, že se najdou ještě další lidi, kteří zkusí soutěžit. -- Jakožto organizátor této soutěže bych se rád vyjádřil k dotazům, které tu vznikly. -- OTÁZKA: V jakém programu povídku psát? ODPOVĚĎ: Ideálně v obyčejném WordPadu. Je možné použít i MS Office. Protože povídka bude zveřejněna v sekci Fan fiction, bude se jednat jen o strohý text. Proto pokusy o nějaké grafické ozvláštnění (např. ilustrační obrázky) prosím vynechte. -- OTÁZKA: Je lepší psát kratší nebo delší povídku? ODPOVĚĎ: Povídka by především měla něčím zaujmout. Kvůli tomu nemusí být nutně dlouhá. Rozhodně neplatí, že delší = lepší. Spousta světově známých povídek byla dlouhá jen několik málo stran. Pokud budete mít pocit, že na několika málo stranách už jste vyjádřili vše, co jste chtěli, je zbytečné příběh uměle natahovat, jen aby byl delší. Stačí skutečně povídka na aspoň 2 poctivé strany textu (viz pravidlo číslo 4). Na druhou stranu spousta lidí ráda píše obšírněji a nedokáže na několika málo stránkách příběh rozvinout. Pro takové lidi bude zase asi výhodnější tu povídku napsat trochu delší (třeba 15 nebo 20 stran). Opravdu to záleží na každém jednotlivém člověku a na jeho stylu psaní. Já například píšu spíše delší než kratší text, takže bych asi neměl problém těch 20 stran napsat. Každopádně: hodnotí se zejména kvalita, nikoliv kvantita. -- OTÁZKA: Podle pravidel nemá být povídka delší než 20 stran. Co když ten limit poruším? ODPOVĚĎ: Ten limit není nějak striktní. Pokud porotci usoudí, že zestručnění by povídce uškodilo, body neodečteme. Naopak pokud porotci budou z povídky mít pocit, že je zbytečně vleklá a rozvláčná, výrazné přesáhnutí tohoto limitu bude penalizováno odečtením nějakých bodů. -- OTÁZKA: Jak přesně je myšlen "otevřený konec" povídky? ODPOVĚĎ: Je to těžké definovat. Hezky to vyjádřil Morx v příspěvcích [41] a [45]. Já osobně bych řekl, že otevřený konec je konec, kdy jsou vyřešeny všechny aktuální problémy a zápletky, které během příběhu vyvstaly. Pokud si třeba vzpomínáte v seriálu na díl, kde se Ash, Místy, Brock a Rakeťáci plavili na luxusní lodi S.S.Anne. Ta se ale kvůli obří bouřce začala potápět do hlubin oceánu. A spolu s ní šli ke dnu i Ash a spol. - byl to sice konec dílu, ale rozhodně ne konec příběhu. V dalším díle se potom pokoušeli z potopené lodi uniknout. To se jim sice podařilo, ale pak je přepadli divocí Gyaradosové - a byl zase konec dílu. To taky není konec příběhu. A v dalším díle se dostali na ostrov obřích pokémonů (roboti, jak se nakonec ukázalo). Tam prožili nějaké dobrodružství a na konci dílu se dostali zase zpátky do civilizace. Toto už je konec příběhu - sice otevřený konec, ale přeci jen konec. Neznamená to, že by Ashovo dobrodružství dále nepokračovalo. Ale v jistém smyslu se vyřešily všechny aktuální zápletky a divák nebyl napjatý "jak to v příštím dílu dopadne". Případně lze díly shlédnout zde, jedná se o epizody 15, 16 a 17. Zpráva byla změněna dne 31.08.2013 v 13:09:24
[48] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 01.09.2013 v 14:18:10, OdpovědětIP hash: c99e747a43d493bd
napíšu příběh o tom, jak vznikl pokémon BRVÍŘ
Pidgi |
[49] Vložil Toegdip dne 01.09.2013 v 17:50:22, OdpovědětIP hash: f3b4dfe214858590
[47] Dratini: můžeš to hodit do prvního příspěvku aby se to neztratilo? neboli FAQ - Frequently Asked Questions
Byl aktualizován seznam porotců. Seznam je už konečný a s největší pravděpodobností už se nebude měnit.
[51] Vložil Dratini dne 14.09.2013 v 11:25:12, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
Ahojte. Omlouvám se za svoji zvědavost, ale smím se zeptat, kdo už začal něco psát? A kdo se na to v nejbližší době chystá?
[52] Vložil Quilawa dne 14.09.2013 v 11:44:07, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Já už mám 13 dílů.Ale teď když začala škola je na to míň času.
Pidgi |
[53] Vložil Toegdip dne 14.09.2013 v 12:05:17, OdpovědětIP hash: c8e7b9bf5534d25a
[51] Dratini: začal jsem si črtat minulý týden základní kostru, ale momentálně mi na zápisníku spí kočka :)
[54] Vložil Laira dne 18.09.2013 v 20:49:47, OdpovědětIP hash: 7a4d3a0443632c4a
Je možné poslat případně cenu poštou? (to neříkám, že bych zrovná JÁ měla vyhrát, ale chápete) že kdyby vyhrál někdo kdo na ten čundr možná nepojede. Třeba já si zas nejsem úplně jistá, zda ještě pojedu nebo ne, ale tak přeci jen...
[55] Vložil Laira dne 18.09.2013 v 21:31:55, OdpovědětIP hash: 7a4d3a0443632c4a
[54] Laira: Znova přečteno, dobré všimla jsem si. Četla jsem si to, ale nemůžu si to číst při každém načtení téhle stránky. Omlouvám se, nechtěla jsem.
[56] Vložil Dratini dne 18.09.2013 v 21:50:52, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[55] Laira: Předání cen neproběhne na čundru, ale na předvánočním srazu v Praze. Pokud se na předvánoční sraz nebudeš moct nebo nebudeš chtít dostavit, pošleme cenu poštou. Jedna z cen je i hrazení pobytu na poké-čundru (což je něco jako pokémonní tábor - viz téma někde ve fóru). Doufám, že je to teď už jasné. :-) Zpráva byla změněna dne 18.09.2013 v 21:53:59
[57] Vložil Laira dne 19.09.2013 v 20:50:59, OdpovědětIP hash: 87895c0fbf5c5d57
Pokéčundr. Už z toho názvu se mi tam chce :D Dík. No, jet do Prahy moc vlastně nemůžu (jak si pamatuji, byla jsem tam jen jednou v životě a to jen v tom aquaparku). Mimochodem je možné napsat i Creepy pastu (ta otázka tu už od někoho byla, proto se ptám znova já).
[58] Vložil Dratini dne 19.09.2013 v 22:41:26, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[57] Laira: Budeš muset omluvit moji nevzdělanost, ale já nevím, co je "creepy pasta". Vysvětlila bys mi, co ten pojem znamená, prosím? :-)
|
[59] Vložil Ash493 dne 20.09.2013 v 08:13:40, OdpovědětIP hash: 845cf8826e3b74ac
[58] Dratini: Vždyť psala, že se na to už někdo ptal => musela být i odpověď, protože jsem nebyl v jiném vesmíru =D [20]
[60] Vložil Laira dne 20.09.2013 v 18:55:07, OdpovědětIP hash: 6926cf965008d9d8
Creepypasta už od samotného slova creepy něco velmi strašidelného, že. Já osobně se o ni moc nezajímám, ale myslím, ale určitě tu mohou být lidi kteří by tuhle tématiku napsali. Takže dá se říct, že se tam může vyskytnout krev, brutalita, ale záleží jak podaná. Podívej se spší sem: http://triumvirat.cz/tag/creepypasta/
[61] Vložila Toyí dne 21.09.2013 v 16:54:39, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
[51] Dratini: Já už jsem v půlce, ale neustále se vracím a něco přepisuju, takže...:D
[62] Vložil Dratini dne 25.09.2013 v 22:27:29, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[60] Laira: Ahoj. Záležitost jsem diskutoval s ostatními organizátory a dospěli jsme k rozhodnutí, že creepypasta je povolena. Je ale třeba dodat, že každý to píše na vlastní riziko. Staršidelnost příběhu určitě nevadí, ale třeba smrt je v pokémonech trochu tabu. A když pak příběh bude obsahovat třeba smrt nějakého pokémona, tak je dost možné, že někomu z porotců se příběh líbit nebude a udělí pak za něj míň bodů. Hodnocení je v tomto subjektivní a nedokážu říct, jak se to komu bude líbit.
Zdravím. -- Chci se veřejně omluvit za malou modifikaci pravidel. Je mi jasné, že když se vyhlásí soutěž, mají být pravidla jasně stanovená a nemají se v průběhu měnit. Bohužel jsme přišli na to, že předchozí pravidla 19 a 20 navzájem trochu kolidují. Proto jsme udělali dodatečné pravidlo 21: -- 21) Každý soutěžící má povinnost učinit nejméně jednu z těchto tří věcí: a) přijít na předvánoční pokésraz b) napsat do soutěžního mailu na sebe telefonní číslo, v době vyhlášení (bude ještě upřesněno) mít zapnutý mobil a být na místě, kde je dostatečný signál (takže ne třeba někde v tunelu :-) ). c) napsat do soutěžního mailu, jaké jsou vaše preference při vybírání cen. Jak přesně preference fungují, je vysvětleno dole na konkrétním příkladu. Seznam cen najdete v příspěvku [1] včetně fotek. -- -- -- Jak fungují preference: Vysvěvtlím to na příkladě: Máme tři soutěžící: A, B, C. -- Soutěžící A má následující prioritu cen: 1) hra pokémon X nebo Y 2) hrazení účasti na poké-čundru 3) poké-plyšák 4) TCG booster balíček -- Soutěžící B má následující prioritu cen: 1) hra pokémon X nebo Y 2) TCG booster balíček 3) poké-plyšák 4) hrazení účasti na poké-čundru -- Soutěžící C má následující prioritu cen: 1) TCG booster balíček 2) hrazení účasti na poké-čundru 3) hra pokémon X nebo Y 4) poké-plyšák -- Uvažme, že soutěžící A byl v soutěži první, soutěžící B druhý, soutěžící C třetí. Tak potom přerozedělení cen bude vypadat takto: Soutěžící A dostane to, čeho si nejvíc váží - takže hru pokémon X nebo Y. Soutěžící B si sice taky nejvíc váží hry pokémon X nebo Y, ale ta už je obsazená vítězem. Proto dostane další položku, která je v jeho seznamu nejvíc nahoře: TCG booster balíček. Soutěžící C si nejvíc váží TCG booster balíčku, který už je obsazený. Další položka v jeho seznamu je hrazení účasti na poké-čundru. Tato položka je stále neobsazená, proto soutěžící C dostane jako cenu právě toto. Zpráva byla změněna dne 05.11.2013 v 23:11:02
[62] Dratini: myslím, že za každým tabu stojí nedospělost, neschopnost se s něčím vypořádat. To, že někdo něco dobře zná, se pozná podle toho, že to dokáže přístupnou formou přiblížit komukoliv, nepotřebuje tabu. [60] Laira: myslím, že pokud se ti podaří skloubit pokémony a strašidelnost, třeba i pomocí klišé, bude to originální, zajímavé a inspirativní. Pokud se to ale nepodaří, bude to nejspíš nevkusné a slabé. Pro někoho, kdo dobře zná pokémony i strašidelnost, je to důstojná výzva, pro ostatní je to sebevražda.
[65] Vložil Dratini dne 25.09.2013 v 23:16:46, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[64] dragonair Ian: Ať už si to chceme přiznat nebo ne, tak pokémonní seriál i hry se tématu smrti docela vyhýbají. To je důvod, proč jsem psal, že se jedná o "tabu". Samozřejmě to pro naši českou poké-komunitu není žádná svazující norma a nemusíme se tím řídit. -- Jinak ale i v seriálu a ve hře existují letmé zmínky o tomto tématu. Mám-li být konkrétní tak: a) V 11. epizodě říkají, že pokud Charmanderovi zhasne plamínek, zahyne. b) V 1. poké-filmu Ash zkamení a po určitou chvíli je vlastně "mrtvý". Pak ho slzy ostatních pokémonů oživí. c) Ve hrách pokémon Red/Blue/Yellow se dostaneme do pokémonní věže, kde je plno hrobů a najdeme tam Marowaka, který se mstí lidem za to, že Rakeťáci zabili její dítě Cubonea. -- Jistě existují i další příklady - nicméně je třeba dodat, že jich je jako šafránu. Prostě pokémoni jakožto fenomén se tomuto tématu spíše vyhýbají. To však neznamená, že se mu musíme vyhýbat i my. Ale je třeba podotknout (a v tomto souhlasím s tebou), že napsání dobré creepypasty je v pokémonním kontextu dosti náročné na zpracování a je možné, že pokud se to téma zpracovat nepovede, tak porotci z toho pak budou mít rozporuplné pocity.
[66] Vložil Yanp dne 26.09.2013 v 11:32:34, OdpovědětIP hash: 8c00a7c07e0d3e7a
[65] Dratini: Pomalu v každém filmu někdo zemře, ať už to dojde všem nebo je to tak trochu skryté. A taky Ash zamře pomalu v každém regionu (v Kantu na něj například spadne lustr v Lavender Tower a pomalu na celý díl se z něj stane duch)... A co teprve Manga (přesněji Pokemon Special/Adventures). Tam se stává pomalu každou chvíli, že se někdo někoho pokusí zabít... Upřímně myslím, že zrovna creepypasta se k nějakým tématům z Pokémoního světa docela hodí, přeci jen, když si člověk přečte, co o nějakých Pokémonech říká Pokedex, tak si o to přímo prosí :)
Inak dajte aj sem niečo prečítať.. nie len na mail posielať...
[68] Vložil Dratini dne 26.09.2013 v 22:34:12, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[67] Dexter_Two: Zde nebo kdekoliv jinde na internetu výrazně nedoporučuji cokoliv soutěžního zveřejňovat, viz bod číslo 1 v pravidlech. Všechny soutěžní povídky samozřejmě budou zveřejněné zde v sekci "Fan fiction", ale stane se tak nejdříve po uzávěrce. Samozřejmě nemůžeme nikomu zakázat zveřejnit své vlastní soutěžní dílo dřív. Ale je to nežádoucí hned z několika důvodů (např. to, že soupeři pak mohou kopírovat nápady). Pokud si chceš přečíst nějaké povídky, zkus se podívat do sekce "Fan Fiction" zde na PJZ, nebo zde a zde. Zpráva byla změněna dne 26.09.2013 v 22:36:22
Zaráží mě, s jakou samozřejmostí se v detektivkách a beletrii operuje s vraždou. Dokonce se mu začíná říkat "pasta" podle "copy&paste", neboli stereotyp. Není to úchylné? Vždyť to vůbec neodpovídá reálnému životu. Proč se místo rozsekávání hlavy s rozstřikem mozku ve hrách neznásilňují malé děti s detailem pohlavních orgánů? Vždyť to často odpovídá reálnému životu. Je zvláštní, že ve fikci dávají lidé přednost vraždě a v realitě znásilnění. Možná se bere vražda jen jako pohodlný způsob odstranění dějově vyčerpané postavy. Na stránkách od Lairy je zajímavá úvaha. Velké oči jsou děsivé. Neznámá postava, která odejde, je děsivá. Rohatý obličej s plamínky v očích je natolik přeplácaný, až je zjevně nerealistický, proto není děsivý, ale směšný. Afektovanost postaviček v tuctovém anime, kde přechází z buddhistického klidu do amoku během zlomku vteřiny - do toho se nejde vžít. Možná se tam dá hodnotit něco technického, už je to ale nepřirozené - podobně jako obrazy Picassa. Slovo "creepy" se používá ve stejném dvojsmyslu jako "děsný" v češtině. Krom strašidelného může znamenat také něco nepovedeného, neatraktivního. Doufám v creepypastu v tom prvním významu.
|
[70] Vložil Ash493 dne 27.09.2013 v 08:28:53, OdpovědětIP hash: 845cf8826e3b74ac
[69] dragonair Ian: "neznásilňují malé děti s detailem pohlavních orgánů?" Protože Japonsko zavedlo anti-loli zákon a jiný stát nemá koule pomyslet vůbec na to, že by se to mohlo vydat v nějaké podobě.
[71] Vložil Morx dne 27.09.2013 v 22:40:32, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[70] Ash493: ROFL, dobrá odpověď :D [69] dragonair Ian: Vesměs ke hře, knize, či televize se jde člověk odreagovat a relaxovat od reálného života, proto zde obvykle najdeš něco jiného, než v něm. Případně chce poznat něco, co je mu pro jeho styl života, či lokalitu vzdálené, to si pustí dokument, nebo porno.
[72] Vložil Morx dne 28.09.2013 v 10:55:24, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Budiž přidána další cena do soutěže - Pokémon sešity. Ještě musím promyslet, zda je dáme jako cenu po jednom, nebo v sadě, nicméně se na ně už můžete těšit! :).¨¨ Nevím, kolik se bude účastnit žáků a studentů, byl by obecně zájem do soutěží (i budoucích) o další věci, které se dají použít jako školní pomůcky?
[73] Vložila Toyí dne 28.09.2013 v 11:04:21, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
[72] Morx: Posuvka nebo rýsovací jehla se do školních pomůcek asi nepočítá co? :D
[74] Vložil Morx dne 28.09.2013 v 12:56:49, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[73] Toyí: Asi počítá, ale s Pokémony by se to shánělo dost těžko :D. Já mám mimochodem třeba PokéPenál, který jsem si bral k maturitě, přinesl mi štěstí :)
[75] Vložil Laira dne 02.10.2013 v 21:03:35, OdpovědětIP hash: afc3758196ed63cf
Takže čtu správně, že když prostě bude mít někdo možnost mít to Pokémon X/Y tak že si prostě vybere jakou chce verzi, ona se tedy koupí a jemu zašle a pak už jen ostatní ceny?
[76] Vložil Dratini dne 10.10.2013 v 00:40:09, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Zdravím. Chtěl bych připomenout, že se pomalu blíží uzávěrka. Do 31.10.2013 zbývají už jen 3 týdny. Do té doby je potřeba hotovou povídku poslat na mail uvedený v hlavičce tématu. Jinými slovy: kdo ještě nezačal psát, měl by už raději začít. :-) Současně chci silně povzbudit každého, kdo třeba pořád účast ještě zvažuje, aby to rozhodně zkusil. Důvodů je několik: 1) psaní je vysoce kreativní, zajímavá a často i zábavná činnost 2) pokud vyhrajete, můžete získat velmi zajímavé ceny (poděkujme sponzorům) 3) můžete si prostě jen zasoutěžit a změřit síly s ostatními spisovateli 4) zpětná vazba porotců - porotci k vašemu dílu napíšou spoustu cenných postřehů, které se vám mohou hodit, pokud byste se chtěli psaní věnovat i někdy v budoucnu 5) vytvořit něco pro naši poké-komunitu (vznikne tím jistě spousta zajímavých povídek, které si spousta lidí jistě ráda přečte)
[77] Vložil Laira dne 10.10.2013 v 15:43:24, OdpovědětIP hash: c6b2b04fff9ca601
Já mám něco rozpracované, ale tak mě napadlo něco lepšího... Oproti tomu novému to první prakticky postrádá příběh.
Pidgi |
[78] Vložil Toegdip dne 10.10.2013 v 16:50:58, OdpovědětIP hash: 9c542114b99dc9ca
[76] Dratini: In progress...
ja už som myslel že už je 10 dní po.. :D
[81] Vložil Quilawa dne 12.10.2013 v 08:12:58, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
No,já už pomalu finisuji.Mám už 18 dílů/20 dílů.
Eba-chan |
Hi, také se chci zúčastnit soutěže. Jen by mě zajímalo, jestli je někde česká databáze útoků/schopností/skrytých schopností. Již nějakou dobu je nesleduji a v češtině ani nechci (nový dabing je jaksi... no, změnili toho moc). Nechci je v příběhu psát anglicky, tak je překládám dle svého (či využiji to málo, co si pamatuji :-)). Za každou odpověď děkuji :-)
[83] Vložil Morx dne 12.10.2013 v 18:18:47, OdpovědětIP hash: 5650f3f244a5caae
S ceskymi nazvy je problem, nezna je nildo, i v setialu v tom meli hrozny bordel a prekladali nekonzistentne a spatne.
S překladem útoků jsem ochoten vypomoct :) ;) Ale nenesu zodpovědnost za případné důsledky :)
Eba-chan |
[84] CoolGrovyle: Děkuji :-) Já jsem všechny nutné do příběhu přeložila, jen jsem nechtěla "mást" znalejší pokefanoušky odlišnějším názvem. Pokud u něčeho v budoucnosti narazím, určitě se zeptám ;-)
[86] Vložil Quilawa dne 12.10.2013 v 21:29:31, OdpovědětIP hash: a54fc45b167c9b66
Takový problém jsem měl také,ale nakonec jsem po důkladném přemýšlení jsem usoudil že ty útoky budu psát anglicky,tak jak jsou,nebudu je překládat protože si tak lidi líp uvědomí co je to za útok.
[87] Vložil Morx dne 13.10.2013 v 09:39:51, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[85] Eba-chan: Už jsem na PC, tak trochu rozvedu. Vem si typické seriálové "bleskový útok" - to je jako thundershock, thunderbolt, nebo thunder? Některé útoky poznat byly a některým v průběhu změnili názvy. Pokud do chceš mít úplně dokonalé, můžeš na konec povídky doplnit seznam překladů - vypsat jako ve slovníku který název je překladem přesně jakého útoku. Když si někdo nebude jistý, dohledá si to :) [86] Quilawa: Na druhou stranu v česky psané povídce působí dost rušivě nahodilé cizí názvy, jako "pikachu, použij thunderbolt" - je to jak pěst na oko.
[88] Vložil Dratini dne 13.10.2013 v 14:28:23, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[87] Morx: No, mě třeba cizojazyčné názvy útoků nevadí a rozhodně bych za to body nestrhával. Je to dobré v tom smyslu, že je pak naprosto jasné, o který útok se jedná. Navíc některé názvy útoků ani není snadné přeložit do češtiny (X-scissors bys přeložil jako "X-nůžky"?). Na druhou stranu chápu, že to trochu jako pěst na oko působí. Každopádně jako organizátor soutěže trvám na tom, aby se ani za české ani za anglické názvy body nestrhávaly a nedošlo k jakékoliv formě penalizace (a jsem ochoten to obhájit před protesty ostatních porotců).
[89] Vložil Morx dne 13.10.2013 v 14:46:06, OdpovědětIP hash: bbcd9b6b373d122c
[88] Dratini: Já jsem zastánce názoru, že je třeba striktně odlišovat anime (kam spadá i většina ff příběhů) a hry. Ne vše, co jde ve hrách by mělo jít i v anime a naopak. Podobně jako v anime třeba těžko pustíš z pokéballu goldeen uprostřed trávy, charmandera pod vodou atp., by to mělo být i s útoky a bojovými mechanismy. Tzn. povídka by neměla být na úrovni přesných herních mechanismů, kde pokémoni postupují na levelech a máš např útoky, které ti prohodí obranné a útočné staty. Z toho důvodu si myslím, že všechny útoky v povídkách ani není třeba přeložit, ba že není jejich překlad pro povídku až tak důležitý.
Nicméně jsem nezmínil ani slovo o jakékoli bodové penalizaci, jen jsem komentoval jak to působí.
[90] Vložil Dratini dne 13.10.2013 v 14:59:37, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[89] Morx: Já s tebou vesměs souhlasím, dokonce mi to připadá jako dobrý nápad (i když k němu mám malé výhrady, viz příspěvek [88]). Moje nelibost tkví spíš v tom, že tohle se mělo prodiskutovat už při tvorbě pravidel soutěže. Pravidla jsme společně sice diskutovali, ale asi ne dost pořádně, takže nás tento problém nenapadl. Kdyby nás napadl, mohlo se to prodiskutovat a případně by se tvůj návrh do pravidel zahrnul už prvoplánově. Jenže je problém, že mnoho lidí už má povídku de-facto napsanou a nebylo by fér, kdyby teď kvůli naší náhlé změně pravidel museli celou povídku předělávat. Jinak s tebou ve všem souhlasím. :-) Zpráva byla změněna dne 13.10.2013 v 15:04:04
Pidgi |
[91] Vložil Toegdip dne 13.10.2013 v 15:01:40, OdpovědětIP hash: e9b30567de4bc4fe
[88] Dratini: nejsem proti anglickým názvům, ale prosím aby byly penalizovány "anglikanismy", které nemají nic společnéo s češtinou ani angličtinou. Protože jedna věc, kterou by měly dle mého asi všechny tyto povídky mít je, vedle tématu "Pokémon", i určitá kvalita textu a jazyka v něm obsaženého.
[92] Vložil Morx dne 13.10.2013 v 15:42:35, OdpovědětIP hash: c5f2f95a5c277fd0
[90] Dratini: Ja ale od pocatku nic o zmene pravidel, ani bodove penalizaci, vubec nenaznacoval :D
[93] Vložil Morx dne 13.10.2013 v 15:47:07, OdpovědětIP hash: c5f2f95a5c277fd0
A omezovat to pravidly bych nepovazoval za spravne, je to o citu. A pokud nekdo bude psat povidku o tom, jak ho vcucne do sebe konzolova hra, pak do ni anglicke nazvy utoku, ba i itemy a vsechno dalsi patri. Na druhou stranu, ze by Ash pri zapasu hazel po pokemonech lahvicky s leky neni moc predstavitelne. Ale pokud to nekdo hezky zapracuje, verim, ze to rusive byt nemusi
Eba-chan |
Eh, zdá se, že jsem začala velikou diskuzi ^_^; Já osobně nic proti anglickým názvům nemám, ale vadilo by mi, kdyby je lidé "neskloňovali" i když to jde občas jen velmi obtížně, pak záleží na jejich šikovnosti. Používejte je, to ano (za to body dolů nepůjdou, není důvod), ale nemůžete všude psát první osobu (aka základní tvar), když tam má být dejme tomu druhý/třetí pád. Za něco takového bych už body strhla, protože tím jste vlastně nezvládli implementaci daného prvku. Stejné/podobné pravidlo by mělo platit i na jejich jména. [87] Morx: Děkuji za inspirativní nápad. Velmi mi pomohl. [89] Morx: S tímto názorem plně souhlasím. I ve smyšleném světě musejí platit nějaké fyzikální zákony :D [91] Toegdip: Nemohu než souhlasit. Ty "anglikanismy" bych jen osobně povolila v případě přímé řeči, kdy jsou charakteristickým znakem postavy. Jinak v popisu ne. Myslím si, že toto je jeden ze způsobů, jak se zlepšovat. V příští povídkové soutěži může tento bod být zahrnut a předejde se tak ke zbytečnému trápení nad textem a nejasnostem. Děkuji, Eba-chan
[95] Vložil Dratini dne 15.10.2013 v 21:25:53, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[94] Eba-chan: njn, pokémoni docela často spolu rádi diskutují. Bohužel tohle se mělo prodiskutovat už dřív při tvorbě pravidel, ne až teď v průběhu soutěže. Já osobně bych to shrnul asi takto: -- Výhody českých názvů: lépe zapadnou do českého textu, nepůsobí to tak šroubovaně a technicky. Rozhodně povídka nemusí kopírovat přesně herní mechanismy (často by to dokonce nebylo žádoucí). -- Výhody anglických názvů: nedochází k mystifikaci - "bleskový útok" odpovídá hned třem útokům Thundershock, Thunderbolt a Thunder. Chceme-li tyto jemné nuance rozlišit, je lepší se držet anglické verze. -- Jako ideální kompromis se mi jeví užití českých názvů s přiložením slovníku anglických ekvivalentů - dobrý nápad, Morxi. :-) -- Co se týká anglikanismů, je to na zvážení. V tomto mají porotci volnou ruku. Pokud použití anglikanismu bude přirozené, vše je v pořádku (např. jak napsala Eba-Chan: v přímé řeči). Ale pamatujte: nic se nemá přehánět!
[96] Vložil Quilawa dne 16.10.2013 v 17:22:57, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Ähoj, nejprve vás prosím kdo si tohle přečte tak ať není nijak uražený nebo tak něco,ale chci se jen tak zeptat,kolik soutěžících má Nintendo 3DS...? Ještě jednou se omlouvám pokud bych někoho urazil nebo já nevím co..ale prosím aby jste odpověděli.. Děkuju. Quilawa
Eba-chan |
Hi, [96] Quilawa: Já ho nemám :-)
[98] Vložil Quilawa dne 16.10.2013 v 17:43:01, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Ja ho mám :) a tiež plánujem v poviedke zobraziť nového pokémona :)
[100] Vložil Quilawa dne 16.10.2013 v 17:49:33, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
[101] Vložil Laira dne 16.10.2013 v 19:59:19, OdpovědětIP hash: 483d121e70e81346
No já Nintendo 3DS nemám, ale mám ho dostat k vánocům. A proč vlastně?
[102] Vložil Quilawa dne 17.10.2013 v 06:57:27, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
No jen jestli ho nekdo nema..jestli by sme nemohli udelat nejaky turnaj..ale ja tam stejne nebudu...ale jen tak...
[103] Vložil Laira dne 17.10.2013 v 14:19:03, OdpovědětIP hash: 80a2d28eb98cc4c0
Jo aha, já měla obavy že zamýšlíš aby ti co nintendo 3DS nemají, že si nesmí brát cenu X nebo Y (jsem to ale demen... T)
[104] Vložil Quilawa dne 17.10.2013 v 15:59:36, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Nenemyslel jsem že bysme si mohli dát na srazu nějakou tu partičku těch pokémonů ale já tam nebudu takže asi nic co se týče té ceny tak bych jí sice rád vyhrál ale je to práce proti koho vybere takže to nechávám na nich nebudu se jim do toho motat.
Zdravím. Jak již bylo několikrát řečeno, vyhlášení naší poké-povídkové soutěže a předání cen se bude konat na předvánočním poké-srazu, jehož přesné datum dosud nebylo známo. Nyní upřesňuji oficiálně datum předvánočního srazu: 14.12.2013 (v sobotu). Příslušná informace byla doplněna do oficiálních pravidel (příspěvek [1]). Datum se sice ještě může změnit, ale je to málo pravděpodobné. Zpráva byla změněna dne 17.10.2013 v 23:48:00
[106] Vložil Dratini dne 19.10.2013 v 18:35:44, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
Ahojte. -- Soutěž se nám pomalu chýlí ke konci: zbývá už jen 12 dnů do uzávěrky. Většina z vás už se asi s psaním chýlí ke konci, popřípadě už mají dokonce povídku zcela hotovou. -- Chtěl bych všem zúčastněným doporučit, aby zbylý čas věnovali jazykové korektuře: bylo by dobré z povídky odstranit pravopisné a stylistické chyby. Vřele tudíž všem účastníkům doporučuji najít si ještě před uzávěrkou nějaký čas, povídku si po sobě v klidu přečíst a snažit se opravit co nejvíc chyb. Vím, že se nejedná o bůhvíjak zábavnou činnost, ale kdokoliv tak učiní, rozhodně tím kvalitě své povídky hodně prospěje. Jak je napsáno v pravidlech (bod číslo 9), gramatika rozhodně nebude klíčové kritérium pro hodnocení povídky - rozhodně to s pravopisem porotci nebudou nějak hrotit. Ale fakt se snažte psát tak, abyste počet chyb minimalizovali. -- Kdokoliv by měl problém s tím, že by měl problém s pravopisem: nevěděl by, jaké i/y, s/z, velké/malé písmeno, atd. , může sem veřejně do fóra napsat dotaz ohledně pravopisu a rád mu dotaz zodpovím. -- Těším se na vaše výtvory. Dratini. Zpráva byla změněna dne 20.10.2013 v 00:15:47
[107] Vložila Toyí dne 19.10.2013 v 22:02:55, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
Zdravím, mohl by mi někdo pomoct s překladem? Tak úplně nevím jak přeložit útok Facade... Děkuji za jakoukoliv pomoc nebo nápad na překlad ^^
[108] Vložil Morx dne 19.10.2013 v 23:04:36, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
[106] Dratini: Kterou teorii pro povídky zastáváš - "poslal jsem do boje Charizarda", nebo "poslal jsem do boje charizarda"? :D
[109] Vložil Dratini dne 20.10.2013 v 00:04:55, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[107] Toyí: Ahoj. Tak slovník na Seznamu vyhodil tohle: průčelí, fasáda, maska, zevnějšek. Vzhledem k efektu útoku (při spálení, otravě nebo paralýze dává větší zranění), navrhuji název "maskovací útok" (neboť pokémon zamaskuje, že jeho zdravotní stav není příliš dobrý). Alternativně mě napadá "vnější útok" nebo "čelní útok". -- [108] Morx: Já osobně bych rozhodně "Charizard" napsal s velkým "C", protože jsem to takto viděl na Serebii, Bulbapedii i Wikipedii (i české i anglické) a na oficiální české pokémonní stránce www.pokemon.cz. V Pokémonních hrách (třeba ve verzi Platinum) by se to napsalo "CHARIZARD", takže tam se podobnému problému elegantně vyhýbají (ale prosím, nepište to takhle, nevypadá to vůbec hezky). Na druhou stranu by se dalo obhájit i malé "c", když se na "charizarda" podíváme jako na druh pokémona, podobně jako "slon" je druh zvířete a taky se píše malé "s". Takže podle mě: "Charizard" ... je optimální volba "charizard" ... není ideální, ale přijatelná a obhajitelná volba "CHARIZARD" ... je špatná volba, výsledek bude vypadat asi hodně neesteticky Zpráva byla změněna dne 20.10.2013 v 00:09:09
|
[110] Vložil Ash493 dne 20.10.2013 v 08:20:29, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[109] Dratini: Capsování bylo do 3 generace. Od 4 už je defaultně decaps, takže první písmeno velké i CAPS jsou správné volby =D
[111] Vložil Morx dne 20.10.2013 v 14:06:34, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Já jsem v povídkách zastáncem malého písmena, ale velké nevadí, caps je příliš rušivý.
[112] Vložil Dratini dne 20.10.2013 v 14:24:37, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
Jak vidíte, i sami porotci (já a Morx) se v názorech lišíme. Takže pište "charizard" nebo "Charizard", jak se vám to víc líbí. :-) Akorát je důležité, abyste to celou dobu psali jednotně - tj. rozhodnete-li se například používat velká písmena, je potřeba to dodržovat po celou dobu povídky (a ne, že si to v půlce rozmyslíte a zbytek povídky budete psát s malým písmenem).
[113] Vložila Toyí dne 20.10.2013 v 20:55:34, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
[109] Dratini: Děkuji, opravdu jsem si s tím nevěděla rady a psát "Rattato použij fasádu" znělo divně i mě
[114] Vložilo Sanky dne 21.10.2013 v 00:45:51, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
Pokud byste chtěli používat české názvy útoků a nemohli na nic přijít, nezoufejte a podívejte se do tohoto seznamu. Zlaté (a hnědé) názvy jsou takové, na kterých jsme se s Beholderem shodli, nicméně si můžete vybírat co chcete nebo se vám hodí, je to jen pro inspiraci. Například pro zmíněný útok Facade jsou navrženy docela dobré překlady Falešná tvář, Falešná odvaha, či Hraná odvaha.
[115] Vložil Quilawa dne 21.10.2013 v 06:59:31, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Sanky: To je super že tohle někdo vymyslel protože to bylo dost blbé se s tím překládát...ale já jsem ty útoky psal normálně anglicky...tak aby lidi věděli co to je za útok.
Já si je překládám sám, protože z té tabulky, kterou uvedl Sanky, je tuna útoků, které ani hranatější překlad mít nemohou, dle mého názoru :D :D
[117] Vložil Dratini dne 24.10.2013 v 00:03:39, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Veřejné upozornění: do uzávěrky zbývá pouhý týden času.
čo už máš všetko prečítané? :)
[119] Vložil Quilawa dne 24.10.2013 v 06:05:02, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
No,já uz jen kontroluji,takze pak to mám poslat já té e-mail co je tam uveden? Jen dotaz...Můžu poslat jen jeden e-mail kde to barvu vše..nebo mám poslat 2 po 10 jak to mám udělat..ty soubory nejsou nijak velké...
Eba-chan |
[119] Quilawa: Chápu dobře, že máš povídku na kapitoly a nová kapitola = nový soubor/část příběhu = nový soubor? Pokud ano, rada je jednoduchá - zkopíruj všechny kapitoly/části do jednoho souboru a je to :-) Ušetříš tím tak čas porotě, která by to jinak musela udělat sama. Není to nic vážného, ale i tak ;-) Co se týče mé povídky, tak je už asi přes týden hotová a čekám na názor od kamarádky. I když ji ještě všemožně upravuji, ale už jen maličkosti typu - název útoku, zbytečná věta, hledání synonym a tak :-) [114] Sanky: Díky za databázi. Sice jsou některé názvy krkolomné, ale i tak mi moc pomohli :-)
[121] Vložil Dratini dne 24.10.2013 v 13:46:47, OdpovědětIP hash: 374e4278a1d4d29b
[118] Dexter_Two: No jako já zatím nic nečetl. Číst budu až po uzávěrce, tj. někdy v průběhu listopadu.
[122] Vložila Toyí dne 24.10.2013 v 16:22:11, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
Já to minulý týden dokončila, ale když jsem to četla kvůli opravě chyb.. Prostě jsem v tom neviděla ten původní nápad, který se mi tak líbil, takže spisuju na novo. O víkendu se na to vrhnu a věřím, že v pondělí budu odesílat ^_^
Přes víkend rovněž budu psát :D :D :D deadline se nám blíží :D
Ja som ešte nezačal, ale tento víkend sa k tomu už určite dokopem :D snad zajtra nebudem po dnešku príliš spoločensky unavený (:P) a napíšem niečo ;)
[125] Vložil Quilawa dne 25.10.2013 v 17:25:51, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Ahoj,tak já už teda budu posílat..asi dnes večer...no mám to ve 20 souborech a je to zvlášť v příloze..každý má asi takových..nevim ... Kilobitů...no,tak já to teda dnes asi pošlu ale..nevim jak se vám to zobrazí...ale posílál jsem jeden ukázkový soubor ve stejném formátu Drarinimu a tomu to šlo takze doufám že se vám to bude líbit.. :)
Eba-chan |
Hi, dotaz, je už ucelenější soupis výher? Jen jsem zvědavá a byly zmíněny hry Pokémon X nebo Y, tak jestli bude verze náhodná, nebo by se třeba "hlasovalo" soutěžícími, kteří ani jednu/nebo jen jednu mají? Já bych byla osobně pro Y-verzi (ale X-ku se nebráním), ale jestli tahle výhra "vypadne", je mi to jedno :-) Zúčastním se stejně ;-) A ten pražský sraz - Kdy časově a kde bude? Jsem tu poprvé a nevím, jestli to nebude třeba stejné místo, jako je zmíněno v jiném tématu. Šlo by to sem pro ucelenost doplnit? I když se asi nebudu moci zúčastnit. A ještě pro zajímavost, kolik prací jste už dostali? Budou umístěny normálně v sekci Fanfikce jako "Soubor soutěžních povídek" a jejich seznam jako seznam kapitol? Budou autoři povídek vyloučeni z hlasování? Předpokládám, ze ano a bude to nějak "ošéfováno" :-) Třeba skrz přihlášení, IP adresu... Omlouvám se za hromadu dotazu, ale jsem opravdu jen zvědavá. A není to tak, že bych ve Vás neměla žádnou důvěru. Jen ten pocit... to dělá víc "Fair play" ;-) Omlouvám se, pokud jsem se tím někoho dotkla.
[126] Eba-chan: pokiaľ viem, tak žiadne verejné hlasovanie nebude. bude hodnotiť len porota, čo sa mi zdá oveľa lepšie, keďže verejné hlasovanie by bolo ľahko zmanipulovateľné :)
Eba-chan |
[127] Bill Watson: Ježíš, já jsem blbá XD Hlavně, že jsem si ty pravidla četla vícekrát, abych žádné neporušila. Ale pro zajímavost by třeba mohla být "Čtenářova volba" :-) A teď koukám, že jsem si blbě vyložila pravidlo číslo 16. No nic, poučení pro příště :-)
[129] Vložil Quilawa dne 28.10.2013 v 19:00:18, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Ahoj,tak jsem to teda už poslal,doufám že se vyznáte,dál jsem to totiž do jednoho souboru a je to tam trochu nepřehledné..ale dá se to... No,tak teď už jen počkat na vyhodnocení :-)
Stačí, keď to poˇšlem vo štvrtok do polnoci, že? (do polnoci medzi štvrtkom a piatkom)
[131] Vložil Dratini dne 28.10.2013 v 19:32:59, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[126] Eba-chan: Kompletní seznam cen už brzo bude. Tohle má na starosti Morx a slíbil mi, že to v nejbližší době prodiskutujeme a vyřešíme. [129] Quilawa: Povídka přišla. [130] Bill Watson: Ano, stačí.
[132] Vložil Dratini dne 29.10.2013 v 18:06:51, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Ahojte. -- Poprosím všechny mladší soutěžící (do věku 14 let), aby mi do mé PJZ schránky, nebo na mail soutez2013@pjz.cz dali vědět, že jsou mladší. Informace není povinná (není možné si vynucovat osobní údaje), ale může nám to pomoci při hodnocení (u mladších účastníků například bude trochu větší tolerance pravopisných chyb). Neudá-li soutěžící svůj věk, bude se automaticky předpokládat, že je starší než 14 let. -- Jinak do oficiální úzávěrky zbývají už jen 3 dny!
[133] Vložila natka dne 30.10.2013 v 13:35:14, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[132] Dratini:A dozvíme se to kdy???KDO VYHRAL.
Eba-chan |
[133] natka: Vyhlášení vítězů proběhne dle bodu 20 následovně => "Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne na tradičním předvánočním poké-sraze v Praze, a to 14.12.2013 (v sobotu). Kdo se nebude moct srazu zúčastnit, případnou cenu mu zašleme poštou." Vítězové budou určitě předem informování, aby se s nimi mohlo dohodnout předání cen. Přeci jen ne každý to může stíhat :-) Jinak, Natko, trojitá (a vícečetné) interpunkce (nepočítaje trojitou čárku...) nepůsobí dobře, stejně jako kapitálky celých vět. Nic ve zlém. Cítím z toho tvé nadšení a nedočkavost, ale vzhledově to... prostě nepůsobí hezky. Já osobně mám otázku k bodu 16 "Každá povídka bude zveřejněna (samozřejmě se jménem autora) zde na PJZ v sekci Fan fiction. Po skončení soutěže tedy bude možné přečíst si i díla ostatních. Stejně tak vaše dílo si budou moci přečíst i ostatní." Přesněji řečeno, mi není úplně jasná část "po skončení soutěže". Je tím myšleno po vyhlášení vítězů (toho 14.12.) nebo půlnocí 31.10. (tedy uzávěrkou)? Samozřejmě, ne hned další den, ale někdy v horizontu (konce) týdne. Možná jsem jen natvrdlá :-D
[136] Vložil Dratini dne 30.10.2013 v 18:57:37, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[133] natka: Přečti si bod 20 v pravidlech (příspěvek [1]) [135] Eba-chan: To je dobrá otázka a zrovna nedávno jsme ji s Lišákem VUKem a Morxem řešil. Soudíme, že bude lepší zveřejnit povídky na PJZ až po vyhlášení, abychom nepřipravili soutěžící o prvek překvapení při vyhlašování. Stejně tak hodnocení povídek nedostanete dřív než na vyhlášení (i kdybychom už měli povídku ohodnocenou dřív), z naprosto stejných důvodů.
[137] Vložil Morx dne 30.10.2013 v 21:34:56, OdpovědětIP hash: b2266829f478f63d
Hodil jsem aktuální výčet cen, ještě možná jednu-dvě menší přihodím. O víkendu doplním fotky, omlouvám se za zdržení.
Ahoj, tak jsem také odeslala svou povídku (měla jsem to jen tak tak). Jenom jsem se chtěla ujistit jestli došel, protože mi to pořád psalo že se vyskytli nějaké chyby a já bych se chtěl ujistit, jestli to skutečně došlo. Předem děkuji za odpověď :)
[139] Vložil Dratini dne 31.10.2013 v 21:56:01, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[138] Rinko123: Ahoj. Tvoje povídka přišla. :-)
[140] Vložila Toyí dne 31.10.2013 v 22:52:53, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
Bylo by možné dostat obratem nějaký mail, že to došlo nebo sem vypsat povídky, které došly prosím? ^^
Dúfam, že aj moja dorazila :D Hoci 10 minút pred uzávierkou, ale skôr to nešlo ^_^'
[142] Vložila Eewee dne 31.10.2013 v 23:57:27, OdpovědětIP hash: 280c0e42430ecc27
Taky jsem nakonec poslala... akorát už nejsem při smyslech :)
Milí soutěžící, jak jistě víte, právě uběhl termín oficiální uzávěrky. Nicméně přeci jen: pro ty, kteří by ještě chtěli povídku poslat a dosud to nestihli, vyhlašuji ABSOLUTNÍ DEADLINE dne 3.11.2013 . Do této doby ještě můžete povídky posílat (včetně tohoto dne). Jakékoliv další spoždění nebude tolerováno a povídka už NEBUDE přijata do soutěže. Jinak dosud zaslali povídku tito soutěžcí:
Ash493 Lich Bill Wattson Naťka Rinko123 Quilawa Eba Chan Behold3r Toyí Toegdip Eewee
Kdokoliv jste povídku sice poslal, ale nejste uvedení v tomto seznamu soutěžících, urychleně se ozvěte sem do fóra a vyřešíme to nějak spolu. Zpráva byla změněna dne 01.11.2013 v 17:23:23
[144] Vložil Xero dne 01.11.2013 v 18:14:03, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
Zasílal jsem včera, v seznamu nejsem, tak jsem teď poslal zas :D
[145] Vložil Dratini dne 01.11.2013 v 19:49:29, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[144] MMF98: Ahoj. No hele pořád nám nic nepřišlo. Zkus mi to poslat na můj mail honzik(tecka)kucharik(zavinac)centrum.cz, já to odtud zkusím přeposlat na oficiální mail. Zdraví Dratini.
[146] Vložil Xero dne 02.11.2013 v 07:14:26, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
jestli jste zkontrolovali SPAM je asi zbytečná otázka, že? Posílám z mailu MMF1998(zavináč)seznam.cz
[147] Vložila natka dne 03.11.2013 v 12:46:33, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[146] MMF98: Nejsi zaragistrovaný taky jinde????
[148] Vložil Laira dne 03.11.2013 v 21:51:24, OdpovědětIP hash: ee1f21ecd6ca20b4
Ahjo, ta elektrika... Kvůli ní jsem teď hodně pozadu a možná to nedopíšu... Tak snad to ještě stihnu...
And this is it, dalo by se říct :) Teď budeme s napětím čekat, jak naše výtvory porota posoudí :D
Byl aktualizován seznam cen (viz příspěvek [1]) a přidány fotky. Upozorňuji, že každý, kdo nepřijde na předvánoční sraz, kde bude vyhlášení a předání cen, by měl každopádně zaslat adresu, kam mu případnou cenu zaslat. Dále by měl takový člověk (podle pravidla 21) buď: a) dát na sebe telefonní číslo (zasílejte na soutěžní mail), nebo b) napsat své preference při vybírání cen (též na soutěžní mail). Jak přesně systém preferencí funguje, je vysvěteno v příspěvku [63]. Není to z naší strany jenom otravná byrokracie, jedná se o důležité informace pro nás, organizátory, abychom potom na vyhlášení mohli spravedlivě rozdělit ceny. Kdo nepřijde na sraz a vykašle se na zaslání nějakých informací, bohužel přijde o cenu... Tak doufám, že nikdo podobně hloupou chybu neudělá. Zpráva byla změněna dne 05.11.2013 v 23:00:10
[151] Vložil Laira dne 05.11.2013 v 21:57:42, OdpovědětIP hash: 18cc0db821e21bf6
Abych se vyjádřila k tomu vánočnímu srazu, povím jen že nevím jestli příjdu. Ale moc ráda bych tam jela... Jedině z bratrem, který jako malý byl do Poké blázen. Jo a ty sešity vypadá velmi dobře, stejně tak plyšáci :D Já sebe sama typuji nějak doprostřed více méně (člověk nemůže ze sebe dělat chudinku) A mimochodem, kdy tu přibližně budou povídky ve fan fiction?
[152] Vložil Dratini dne 05.11.2013 v 22:17:34, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[151] Laira: "Kdy budou povídky zveřejněny do Fan Fiction?" To je prozatím tajné, ale přeci jen něco naznačím: už moc dlouho to trvat nebude... :-)
[153] Vložil Quilawa dne 06.11.2013 v 15:22:17, OdpovědětIP hash: 1014b724f2f164e5
No,já myslím že ceny jsou víc než velkolepé,jen jsem nepochopil jak bylo uvedeno v příspěvku [1] (tam až dole..) Tak jestli jsem to správně pochopil,tak bych měl jako napsat organizátorům seznam věcí (cen) které chci? Jako od 1. až po poslední..? Uvedu příklad já chci: 1.čundr 2.hru .... atd.. takto? Kontakt na mě máte,buď je to telefoní číslo které jsem snad napsal do mailu,nebo je to ten mail ze kterého jsem povídku posílal... Děkuju za odpověď. Quilawa
[153] Quilawa: Ano. Celé se to dělá pro případ, že by někdo z výherců nemohl přijet na předvánoční sraz a vyzvednout si cenu osobně. Pořadí cen je totiž doporučené a každý výherce si může vybrat (první vybírá z komplet skupiny, každý další z toho co zbyde po výběru těch, kteří se umístili před ním). Fixní rozdělení cen má totiž nevýhodu, že někdo může dostat něco co nevyužije (např. hru pro konzoli kterou nemá a nemůže si v dohledné době pořídit).
[155] Vložil Dratini dne 06.11.2013 v 19:52:54, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[153] Quilawa: Pokud na tebe budeme mít tel. číslo a v době vyhlašování se ti dovoláme (tj. nabitý mobil s dostatečným signálem), je to v pohodě. Pokud se ti nedovolámene, přidělíme ti cenu podle seznamu, který nám pošleš. Pokud se ti nedovoláme a nebudeme mít ani tvůj seznam, dojde bohužel k nehoršímu scénaři - přijdeš nenávratně o případnou cenu. -- Jinak ano, funkci toho seznamu jsi pochopil správně. EDIT: Lišák VUK to koukám vysvětlil už v předchozím příspěvku za mě. :-) -- Osobně všem pro jistotu doporučuji ten seznam preferencí poslat, protože náhoda je blbec... (například se vám může nenadále vybít baterka na mobilu). Dále je výhoda v tom, že nikoho díky tomu nenutíme nám prozrazovat své telefonní číslo - což by mohlo někomu vadit - telefonní číslo je pro spoustu lidí osobní věc. -- To, co jsem napsal, se týká pouze těch, kteří nepřijedou na vyhlášení soutěže na předvánoční sraz. Zpráva byla změněna dne 06.11.2013 v 19:57:43
[156] Vložil Quilawa dne 06.11.2013 v 20:10:22, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Jen,mám to napsat sem nebo kam? No jinak kdyby jste se na mě nemohli dovolat tak napište na e-mail se kterým jsem posílal povídku.. A jinak ješte se ptám kam to teda mám napsat... děkuju
[157] Vložil Dratini dne 06.11.2013 v 20:28:43, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[156] Quilawa: Soutěžní mail je soutez2013@pjz.cz, ale upozorňuji, že během vyhlašování s tebou nikdo přes mail komunikovat nebude - komunikujeme pouze přes telefon. Pokud ti komunikace přes telefon nevyhovuje, pošli seznam a pak máš tu výhodu, že se o průběh vyhlašování nemusíš starat a cenu dostaneš automaticky (budeš-li mít dobré umístění). Zpráva byla změněna dne 06.11.2013 v 20:31:41
[158] Vložil Quilawa dne 07.11.2013 v 06:52:37, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
O.K. Takže já odpoledne pošlu seznam ale mám to poslat třeba Vukovi do zpráv nebo komu tobe Dratini?
[159] Vložil Dratini dne 07.11.2013 v 07:11:52, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[158] Quilawa: Seznamy se posílají na soutěžní mail soutez2013@pjz.cz
[160] Vložil Quilawa dne 07.11.2013 v 14:28:47, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Dobře,chápu tak já ti teda k večeru pošlu,uvidím jak to dnes budu stíhat...
fajn myslím že je po súťaži.. kedy a kde si môžem prečítať tie vaše dielka?
[162] Vložil Xero dne 07.11.2013 v 20:05:39, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
Účastí na srazu si nejsem jistý, tak jsem radši ony preference poslal. Mohl by mi někdo z Organizátorů potvrdit že mail přišel? Byl s tím problém už při zasílání povídky...
Eba-chan |
[161] Dexter_Two: Stačí si přečíst starší příspěvky. Už se na to pár lidí (včetně mě) ptalo. Ale bude to po vyhlášení výsledků :-) tedy po 14.12.2013 ;-) a budou normálně v sekci Fanfikce :-)
[164] Vložil Quilawa dne 07.11.2013 v 20:17:04, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Tak jsem taky poslal mail tak prosím o potvrzení jestli došel... možná to doslo do spamu ale nevím...
[165] Vložil Dratini dne 07.11.2013 v 22:05:00, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[162] MMF98: Žádný seznam nám od tebe nepřišel. Pošli mi to prosím přímo na můj mail (ten, co posledně) a já už zbytek zařídím. [163] Eba-chan: Povídky nakonec budou zveřejněné dřív (problém jsem konzultoval s ostatními organizátory a nakonec jsme se dohodli, že je opravdu dřív zveřejníme). Přesný termín ale zatím neřeknu (zatím je z jistých důvodů tajný). Určitě to však bude před předvánočákem. :-) Zpráva byla změněna dne 07.11.2013 v 22:21:05
[166] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.11.2013 v 17:03:17, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
A můj seznam preferencí přišel? ^^
[167] Vložil Dratini dne 08.11.2013 v 21:45:48, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[168] Vložil Dratini dne 18.11.2013 v 02:08:26, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Zdravím. Takže v průběhu tohoto týdne budou postupně v sekci Fan Fiction přidány všechny vaše povídky. Jedná se však o spoustu práce, takže to asi nebude všechno hned a naráz. Důvodem je, že při přidání nějaké povídky na PJZ je nutné členit odstavce pomocí HTML tagů, což vyžaduje podrobné procházení každé povídky a hledání, kde odstavce začínají a kde končí. Proto všechny povídky nebudou zveřejněné okamžitě, ale bude to chvíli trvat. Rozhodně však plánujeme všechny povídky zveřejnit do konce tohoto týdne.
Pro začátek jsem přidal aspoň 2 povídky: od Behold3ra a Sankyho (aneb důkaz místo slibů ;-) ).
Jinak povídek je celkem nakonec 17 a jsou od těchto autorů: Ash493, Lich, Naťka, Rinko123, Quilawa, Eba-chan, Behold3r, Toyí, Toegdip, Bill Wattson, Eewee, MMF1998, Sanky, CoolGrovyle, Laira, Raichátko, Scyther-Grovyle Zpráva byla změněna dne 18.11.2013 v 02:14:21
[169] Vložilo Sanky dne 18.11.2013 v 20:26:24, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
Nečtěte jí, je fakt špatná :P
[170] Vložil Dratini dne 18.11.2013 v 20:29:29, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[169] Sanky: Nechej ostatní, ať to posoudí sami. ;-)
[169] Sanky: Nezhadzuj sa dopredu ;) ja už mám obidve prečítané :D páči sa mi, že sú z pohľadu pokémona
[172] Vložil Quilawa dne 18.11.2013 v 20:50:53, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Sanky: je fajn,líbí se mi :) vážně se ti povedla...
[173] Vložil Dratini dne 19.11.2013 v 01:18:53, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Ahojte. Přidal jsem povídky od Quilawy, CoolGrovylea, Eewee a Toegdipa. Tak doufám, že máte stále co číst. :-)
[174] Vložil Quilawa dne 19.11.2013 v 06:42:16, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
[175] Vložil Quilawa dne 19.11.2013 v 06:46:26, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Ale taky to není nic světoborného,je to jen obyčejná cesta...
[176] Vložila Toyí dne 19.11.2013 v 16:50:27, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
Když čtu jiné soutěžní povídky (fajn, zatím jsem měla čas přečíst jen tři, ale to se časem dočte :D) a porovnávám je s tou mou... Mohla jsem si dát víc záležet. Jsem se svou prací spokojená, ale už takhle vidím, že většina pisatelů je tu na trochu jiné úrovni a mají pro tento typ povídek větší cit :)
[176] Toyí: Ale ty jsi to řekla sama, na JINÉ úrovni. :) To znamená, že píšou JINAK. Jestli lépe/hůře, to už je trochu jiná věc :)
[178] Vložil Laira dne 19.11.2013 v 18:19:28, OdpovědětIP hash: 623829bb95d66d33
Uz ted vim, ze to moje jen blbost oproti tem ostatnim. Pisu divne jsem na tabletu.
Potenciálně si to může myslet každý. Víš proč? Protože svou povídku viděl hoedněkrát, kdežto cizí povídka je nová :) Taky mi připadá, že některé nápady jsou naprosto brilantní oproti tomu, co jsem vymyslel já :D
[180] Vložil Laira dne 19.11.2013 v 19:14:49, OdpovědětIP hash: 623829bb95d66d33
Jo, to mas pravdu. Snad budu mit aspon neco .
[181] Vložila Toyí dne 19.11.2013 v 19:51:22, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
[177] CoolGrovyle: Mě nejvíc mrzí, že mám v povídce zápasy, s jejižch opisem jsem si mohla dát větší práci. Lenost je největší nepřítel spisovatele
[182] Vložil Laira dne 19.11.2013 v 20:06:08, OdpovědětIP hash: 623829bb95d66d33
Ja mam nekdy hroznou chut do psani, zrovna kdyz nemam pristup k pc. A kdyz na nem jsem, nejak se mi do toho nechce.
[182] Laira: Nevím odkud jsi, ale klidně se vsadím, že vynález papíru dorazil už i k tobě. A pokud ne, můžeš dělat otisky do hliněných destiček. Jinak jak já to vidím, tak jsem jediný, kdo si vůbec zaslouží nějakou tu výhru. Už se těším až si nerozbalenou Pokémon X vystavím do poličky a nikdy se jí ani nedotknu.
[183] Behold3r: Pýcha předchází pád :P
[185] Vložil Laira dne 19.11.2013 v 20:34:40, OdpovědětIP hash: 623829bb95d66d33
[183] Behold3r: tak to nemyslim. Jasne ze pisu i na papir, ale jekdy se mi chce treba nekde kde nemam ani papir psat. Napr. Promsslim si uplne uzasny pribeh nez jdu psat. Na druhy den se na to vrhnu, ale puvodni zapal zmizi.
[186] Vložil Dratini dne 20.11.2013 v 01:15:28, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Ahojte. Takže pro dnešek jsem přidal další 4 povídky od těchto autorů: Scyther-Grovyle, Ash493, Laira a MMF1998. Takže pokud máte zájem si je přečíst, tak s chutí do toho. ;-) -- Jo a jinak: poprosil bych autorku Eewee, zda by bylo možné, aby nějak svoji povídku pojmenovala. Díky moc. :-)
Eba-chan |
[183] Behold3r: Hej, hej... tenhle namyšlený postoj si, prosím, nech. Už jsem si přečetla všechny současné povídky a nemohu říct, že bys zrovna ty byl ten nejlepší (a už vůbec ne aspirant na první místo). Kdybych je měla roztřídit do tří skupiny, je tvoje ve střední. A tu jízlivou poznámku na Lairu sis mohl také odpustit. Být za ní smailík, beru ji spíš jako "humorně" míněnou, takto akorát vyzněla arogantně. Osobně se nepovažuji za prvotřídní spisovatelku. Svoji soutěžní povídku bych taky spíš zařadila do druhé skupiny. A jestli vyhraji? Budu ráda, a když ne... tak ne. Pokud mi někdo napíše, že se mu líbila, je to pro mě stejně tak cenné :-)
Hoci to priamo nesúvisí so súťažou, bolo by úplne skvelé, ak by sa k poviedkam pridala sekcia komentárov. Myslím, že každý autor potrebuje feedback, keď sa má zlepšovať a komenty pri poviedkach sú bežný štandard na každej stránke s fikciou :) ale je to len návrh, neviem, čo to obnáša
[188] Bill Watson: Já plně souhlasím.... Po pořádném feedbacku na svou povídku prahnu už hezky dlouho (Pokud nepočítám pár jedinců, kteří mi pořádný feedback už dali, avšak nestalo by se tak, kdybych nebyl s danými lidmi v přímém kontaktu :D ) [187] Eba-chan: Ano, přesně :)
[190] Vložil Dratini dne 20.11.2013 v 22:54:37, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Ahojte. Přibyly další 4 povídky, tentokrát od autorek Rinko123, Eba-Chan, Raichátko a Naťka. Pokouším se povídky jakž takž i formátovat, aby se to dobře četlo. Samozřejmě se mi to nikdy nepodaří udělat tak, jak jste mi to poslali ve Wordu (resp. čemkoliv jiném), ale snažím, jak nejlíp umím... Jo a žádám Naťku, aby mi poslala název své povídky. Díky moc. :-)
|
[191] Vložil Ash493 dne 21.11.2013 v 09:32:03, OdpovědětIP hash: 845cf8826e3b74ac
[188] Bill Watson: Těžko říct, jestli je to vůbec možné na hostingu, kde PJZ jede... spíš než tady by to chtělo napsat přímo Vukovi... A pokud by to nešlo, tak se může udělat feedbackový thread na fóru.
[192] Vložil Dratini dne 21.11.2013 v 14:04:19, OdpovědětIP hash: 374e4278a1d4d29b
Klidně pište názory na různé povídky přímo sem. Od toho tady částečně to téma je. :-)
[193] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 21.11.2013 v 15:06:03, OdpovědětIP hash: c99e747a43d493bd
proč je tam povídka rusky (autor raichatko)?? kdo tomu má rozumět.....
[194] Vložil Laira dne 21.11.2013 v 15:28:25, OdpovědětIP hash: a43a2b8153d46f09
[193] : Jaká zas ruština?! Nemáš opačně počítač, nebo co?
Pidgi |
[195] Vložil Toegdip dne 21.11.2013 v 15:35:40, OdpovědětIP hash: 8ac8d057b4329499
[193] : Ta povídka je slovensky a je ji naprosto dokonale rozumět
[193] : Привет, єто по-русски Nazdar, toto je rusky :P :D Slovenština je přece skoro stejná jak čeština, to fakt nechápu, jak tomu nemůžeš rozumět :D. Ruština používá úplně jiné písmo, jak jsem ti výše ukázal :D a také zní o dost jinak než slovenština a úplně jinak než čeština :D
[197] Vložil Dratini dne 21.11.2013 v 20:13:30, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Takže vážení Poké-maniaci, dneska jsemu uploadoval poslední 3 povídky (jmenovitě od Bill Wattsona, Toyí a Licha), čímž jsem dokončil uploadování všech povídek. Nyní je tedy v sekci Fan Fiction kompletní seznam soutěžních povídek. Zpráva byla změněna dne 21.11.2013 v 22:42:16
[198] Vložil Quilawa dne 22.11.2013 v 06:50:38, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
No,tak teď už jen počkat na vítěze.. :D
|
[199] Vložil Ash493 dne 22.11.2013 v 08:23:06, OdpovědětIP hash: 845cf8826e3b74ac
[193] : Já věděl, že mám psát anglicky nebo japonsky, aby se tomu nedalo rozumět...
[200] Vložila natka dne 22.11.2013 v 09:31:20, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[201] Vložila natka dne 22.11.2013 v 09:53:30, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
právě jsem si četla poké povídky a zjistila jsem že nemám proti vám žádnou šanci!!!HA HA HA!!!!Mám tam spoustu chyb v pravopise a také jsem ji udělala moc krátkou.psala jsem ji totiž na tabletu a to mi moc nejde.......Ale moc se mi líbila povídka Lairi,protože mélo to hlavu a patu(ne že by ji psaly ostatní hloupě/a krásný děj..... Prosím přála bych si ab jste si přečetli i tu mou aby jste moohli posoudit......prosím pište...... Kdy už bude 12.12 2013?! říkám si......
[202] Vložila natka dne 22.11.2013 v 09:56:27, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[1] Organizatori: Prosím nevolejte mi!!!
[202] natka: Pokud organizátoři vyhodnotí povídku jako dobrou, tak ti budou muset zavolat, aby sis mohla vyzvednout odměnu :) Já tu tvou ještě nečetl, ale rozhodně to udělám :) Chci si je přečíst všechny. Stejně tak jako bych nejradši věděl, co si ostatní myslí o té mojí :D ale to je spíš sci-fi :D
[204] Vložila natka dne 22.11.2013 v 12:33:22, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[203] CoolGrovyle: z tebe bude spisovatel protože ta povídka byla prostě SUPER!!!!!!Možná se mi líbila ještě víc než ta Lairi.Miluju eevee a jeho vývoje takže palec nahoru!!!S tím poučením jsi to vymyslel skvěle!!!
[204] natka: *blush* Jen jestli ;-) :) :D
Když o to všichni tak moc stojíte, tak tu máte ve zkratce moje názory na povídky všech soutěžících autorů. Quilawa: Tvoje povídka je špatná. Ale kupodivu se mi dobře četla a bavila mě (i když občas asi jiným způsobem než jsi zamýšlel). Je vidět že jsi tomu nevěnoval tolik času, kolik to chtělo. A taky by se hodilo použít spellcheck. Eba-chan: Řadíš svojí povídku špatně, patří k těm horším. Je nudná. A s 90 % textu přímé řeči je to spíš hra než povídka. Lich: Líbí se mi, kolik toho dokážeš sdělit tak krátkým textem. CoolGrovyle: Tvoje povídka je neúměrně dlouhá tomu, co se v ní odehrává. Řekl bych příliš mnoho textu na příliš málo děje, ale tím nevyjadřuju to, co přesně chci. Spíš bych tě odkázal na povídku druhého Grovyla, v které jsem si nenechal ujít jediné písmenko a pořád ještě mi přišla moc krátká. MMF1998: Používej prosím víc odstavce. A ty kapitoly jsou dělené přes randomizér? Jinak pěkné čtení. Behold3r: I když máš dobré nápady, nedotáhnuls je do konce. A hlavně moc rychle ukončuješ pasáže a přeskakuješ do dalších, takže tím trpí nejen samotné pasáže, ale i jejich přechody. Toegdip: Asi se pokoušíš o něco, co neumíš udělat fungující. Nebo je to prostě tím, že odesíláš samotnou předmluvu jako celou povídku. Každopádně u mě to selhalo jakkoliv zaujmout. Eewee: Asi se pokoušíš o něco, co neumíš udělat fungující. Nebo je to prostě tím, že místo povídky píšeš jen popis událostí. Každopádně u mě to selhalo jakkoliv zaujmout. Rinko123: Tvoje povídka mě nudila. Ani jsem jí pořádně něčetl celou. Raichátko: To divné rozdělení odstavců je od tebe, nebo za to může Dratini? Asi je ta povídka jinak dobrá. Nejspíš. Bill Wattson: Líbí se mi námět. Povídka taky. Laira: Když píšeš z pohledu pokémonů, tak působí docela divně, kolik toho vědí. Třeba co je to DNA a co s ním dokážou lidi udělat. A to aniž by věděli, co jsou vlastně zač ti lidi, což musí být už z principu dostupnější informace. Působí to rušivě v jinak dobrém příběhu. Ash493: wtf is dis shit - pls už nikdy na internety nic nepiš ktnx Naťka: Je dobře že jsi si vědomá svojeho pravopisu. To psaní na tabletu je fakt chyba, pokud k němu nemáš HW klávesnici. Ale určitě tvojí povídku nepovažuju za nejhorší, kazí jí jen ten unáhlený a nerozvedený konec. Toyi: Píšeš dobře, jen mě asi příliš nezaujalo o čem. Buď to, a nebo to neumíš dostatečně zajímavě podat. Sanky: Pořád mám radši povídku s id o 3 vyšší než to u té tvé. Kolik medu myslíš že poteče z tohodle postu? Scyther-Grovyle: Tvoje povídka to u mě vyhrála. Nápad není tak originální, jak si asi myslíš, a to utnutí na konci je až skoro proti pravidlům, ale píšeš moc hezky. Krásně se to čte a jestli budeš v psaní pokračovat, tak budu já rád pokračovat ve čtení.
[207] Vložila Toyí dne 22.11.2013 v 15:54:36, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
[206] Behold3r: Popravdě vím, že píšu dobře a popravdě vím, že jsem mohla vybrat originálnější námět, ale popravdě se věnuju spíš psaní fantasy a tady jsem byla často docela bezradná ^^
[206] Behold3r: Hlavně je třeba se na to dívat s rezervou, protože tvůj argument je natolik subjektivní, že je relativní vůči hodnocení ostatních. :) To, že ti můj styl nesedí, není má vina ^^ . Pravda můj styl je poměrně specifický a nemusí sedět každému. Přiznávám, také, že neumím příliš psát krátké věci, já píši spíše delší romány :) Objektivně vzato se však nemám za co stydět :). Ještě v tom, že tě velice zaujala povídka Scythera... Ne, že bych chtěl znevážit Scythera nebo povýšit sebe, ale myslím, že tě hodně zaujala díky známosti tématu :) Nečetl jsem Scytherovu povídku, a proto nechť mě opraví, jestli to tak není, ale on píše o Redovi, což je poměrně známá figurka :) Já píši o něčem, co známé není, protože jsem si to celé vymyslel podle svého uvážení, což mě nijak nedegraduje. Mám-li být kvůli tomu haněn, je to tvůj názor, který ti neberu :) (Toto je svobodný názor, nepřeji si žádné flame reakce ;) )
[209] Vložil Laira dne 22.11.2013 v 17:06:08, OdpovědětIP hash: e8bd35be1f537136
[206] Behold3r: No, napřed ti díky za poměrně pozitivní kritiku. Jasně, chápu to s tím DNA. Když o tom tak přemýšlím, Mew by o tom vedět mohl, obecně co to je a Green se na to radši ani neptal, ale to je fuk. Pokusím se to do příště vylepšit. [201] natka: Díky, že se ti aspoň trochu líbila. Tak mě napadá... Líbila by se ti víc, kdyby místo treecka byla eevee? Já se ptám jen obecně jinak. K tvojí povídce: Trochu mě mrzí ten pravopis, ale aspoň je to ještě trochu na úrovni "čitelnosti". Dále se ti opakují slova, jako je např. "řekla/řekne atd." ale naopak mě zas překvapila některá jiná slova, co se mi opravdu líbila. Brala bych povídku trochu delší a možná aby se tam semlelo trochu víc, ale myslím, že bys měla ze psaním pokračovat. Jinak úplně všechny povídky odevšech ještě přečtené nemám, ale chystám se je přečíst a ohodnotit... Nebo aspoň v duchu ohodnotit.
[210] Vložil Dratini dne 22.11.2013 v 18:21:30, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[204] natka: Ahoj. Děkuju ti za název povídky (byl přidán). Pokud nechceš, abychom ti byly nuceni volat (až bude vyhlášení), musíš nám poslat seznam prererencí soutěžních cen. [206] Behold3r: Ahoj. Je fajn, že si svoji kritiku jednotlivých povídek pojal konstruktivně. Jinak co se týká povídky od Raichátka, tak členění odstavců jsem skutečně udělal přesně tak, jak je to v originále, tj. je-li členění textu podle tebe nelogické, nejsem na vině já. :-) Jinak mě těší, že zde probíhá živá diskuse. Je to fakt super, že o svých povídkách společně diskutujete, protože asi každý autor povídky touží po tom, aby si jeho dílo někdo přečetl a vyjádřil se k němu. Vlastně je to pro autora asi ta největší odměna za všechnu tu námahu, kterou při psaní povídky absolvoval. Zde samozřejmě je asi pro spoustu lidí velká motivace i "být nejlepší", anebo "vyhrát cenu"... Zpráva byla změněna dne 22.11.2013 v 18:22:44
Již pracuji na feedbackové tabulce pro naše soutěžící (kromě mě samozřejmě :D ). Takže soutěžící těšte se, ode mě dostanete feedback také :) Obávám se však, že nebude objektivní, ale, jak zhodnotil behold3r, tak jak já vaši povídku vidím :) Samozřejmě feedback berte jako názor, nikoliv jako snahu o výchovu nebo poučení, to bych si nedovolil :)
[212] Vložil Xero dne 22.11.2013 v 19:09:57, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
[206] Behold3r: Děkuju za hodnocení! Jsem rád, že jsi mou povídku přijal kladně. Odstavce jsou podle mého přiměřené, protože oddělují jednotlivé důležité události a kdyby jich bylo více, připadalo by mi to divné. Kapitoly jsem rozděloval podle svého.
[191] Ash493: Komentáře by samozřejmě udělat technicky šly (hosting to nijak neomezuje), ale systém PJZ s tím nepočítá a doprogramovat to není až to tak snadné. Vzhedem k mému dlouhodobému nedostatku volného času pv nejbližší době nebudou (časem bych se na to mohl podívat, pokud o to zaznamenám větší zájem).
[214] Vložil Dratini dne 22.11.2013 v 19:57:31, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[213] lisakVUK: Jinými slovy: feedbacky piště přímo sem a bude to. :-)
[211] CoolGrovyle: Omlouvám se za neúplnou informaci: Feedback nemohu zaručit do nějakého konkrétního data :) Ale slibuji, že se to pokusím udělat, co nejdříve :) Díky za pochopení :)
Zdravím.
Připravili jsme pro vás další překvapení: čtenářskou soutěž.
- každý uživatel na PJZ má 3 hlasy, které může přerozdělit povídkám, které se mu nejvíc líbí - nelze více hlasů udělit téže povídce - své hlasy nelze brát zpět, dávejte je tedy prosím s rozvahou (ideálně poté, co budete mít přečtené už všechny povídky) - povídka, která obdrží nejvíce hlasů od vás, čtenářů, dostane speciální čtenářskou cenu (prozatím překvapení, co přesně to bude) - hlasovat mohou i autoři povídek (a to i pro svou vlastní povídku) - samotní porotci hlasovat nemohou - chcete-li hlasovat, musíte se přihlásit na svůj PJZ účet a kliknout sem - hlasování z účtů založených až po vyhlášení čtenářské soutěže je zakázáno (a ani nebude fungovat)
Doufám, že to vzbudí zájem všech místních uživatelů, aby si povídky přečetli. Zpráva byla změněna dne 23.11.2013 v 01:34:51
Všimnul jsem si, že některé povídky jsou moc dlouhé a ve FireFoxu se zobrazí od nějaké části špatně (IE či Chrome to zobrazuje dobře). Problém nastává v případě, že máte nastaven vzhled stránky "Vodní skin" nebo "Žlutý skin", vzhledu "Originál PJZ", který nenastavuje fixní ohraničenou aktivní plochu stránky se netýká. Nějak se to v nejbližší době pokusím pořešít... Zpráva byla změněna dne 23.11.2013 v 10:27:40
Zjistil jsem, že se jedná už o letitý bug ve Firefoxu (více TADY). Provedl jsem změny v kódu stránky tak, aby hlavní plocha stránky měla správnou barvu i v případě, že "zhavaruje" plnění opakujícím se obrázkem, takže se vlatně přeruší jen postraní "linky" (pro ilustraci stav PŘED a PO úpravě). Není to ideální, ale nic lepšího s tím asi jednoduše nenadělám. V jiných prohlížečích (IE, IE6(!), Opera, Chrome, Safari - vše testováno pod Win XP) problém nenastává. Zpráva byla změněna dne 23.11.2013 v 10:21:37
[219] Vložilo Sanky dne 23.11.2013 v 12:02:10, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
[218] lisakVUK: Používám Firefox (verzi 24.0) a mám modrý skin, a žádnou takovouto chybu nevidím. [216] Organizatori: Prosím, připomeňte mi do kdy lze hlasovat. Zpráva byla změněna dne 23.11.2013 v 12:05:13
[219] Sanky: Asi to tedy souvisí i s prostředím, neboť mě se to projevuje na více počítačích. Všechny používají OS Windows XP SP3 (EN) a FireFox (EN-US), tady ho mám ve verzi 25.0.1, na jimém PC mám verzi 24.
Ahoj spoluspisovatelé! Již jsem také přečetla pár povídek a rozhodla jsem se, že sem taky napíšu svoje názory na vaše povídky (samozřejmě je pokusím udělat kladně). Zatím jsem přečetla 4 povídky (od Sankyho, Behold3ra, Toegdipa a Natky). Rozvrhla jsem si to, že každý den si přečtu 3 povídky a budu sem průběžne dávat svoje názory, každý den na 3 povídky. Přemýšlela jsem, že bych je sem později vložila všechny najednou, ale z vlastní zkušenosti znám, že spoustu lidí zajímá názor ostatních a nechce se jim (ne všem, jenom některým) čekat. Zatím sem dám názor na ty 4, co jsem přečetla: Behold3r-Moc pěkná povídka. Vcelku mě bavila a vůbec tam rychle nepřeskakuješ z pasáže. To se ti možná jenom zdá, protože u mé povídky mi to taky připadá, ale nejspíš to tak vůbec není. Sanky-Hezká povídka. Zezačátku se mi to nečetlo úplně dobře, ale pak se mi to začalo líbit a bavilo mě to. Navíc, ještě si k tomu přidal Pokérus, což je vcelku originální. Moc pěkná práce Toegdip-Povídka není úplně nejhorší, ale zdá se mi složitá třeba pro mladší čtenáře. Tím nemyslím zrovna sebe, ale prostě nějaké mladé pokémaniaky, co by zase tu povídku nemuseli moc pochopit. Mě se také nečetla zrovna nejlépe a místy jsem se ztrácela (no, i když já taky nejsem úplně dokonalá čtenářka). Ale máš u mě velké plus za ten vysvětlený název slova POKÉMON :D. Natka-Až na ten pravopis (který jak si již psala že to je kvůli tabletu) je to pěkná povídka. Mohla by být trochu delší, ale tak to zase tak moc nevadí. Je to jenom můj názor a ten je pokaždé ve většině případech špatný. Proto to neberte zase moc vážně, můžu se mýlit.
|
[222] Vložil Ash493 dne 24.11.2013 v 08:18:29, OdpovědětIP hash: 27b57759436684dc
[218] lisakVUK: Heh? Pokud to funguje s IEčkem, tak je něco hoooodně blbě o.O
[223] Vložil Quilawa dne 24.11.2013 v 11:31:19, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Smím se zeptat? Nešlo by k těm povídkám přidat nějaký počítačitatel který být počítal hlasy od ostatních který by vlastně jakoby je nezobrazoval která povídka máš kolik hlasů..
[224] Vložil Nemo dne 24.11.2013 v 11:37:33, OdpovědětIP hash: 243e25af30ed34f2
[223] Quilawa: To se dá na soutěž poměrně snadno zneužít...
[225] Vložila natka dne 24.11.2013 v 12:47:54, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[209] Laira: no.....napsala jsem že se mi MOZNA libila víc ale tvoje byla taky moc pěkná a přála bych jsi aby jsi TY vyhrála takže držím palce!!!
[226] Vložila natka dne 24.11.2013 v 12:52:01, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[221] Rinko123: moc dík za názor!!!!
[227] Vložil Laira dne 24.11.2013 v 15:36:54, OdpovědětIP hash: b6d1e8b2413fac3a
[225] natka: Tak já se jen ptala. Doufám, že to vyhraje povídka, která opravdu má vyhrát.
Tak teda pripajam aj svoje nazory na sutazne poviedky :) Dopredu upozornujem, ze nimi umyselne nechcem nikoho urazit ani nic podobne :D Behold3r: Po docitani tvojej poviedky nasledovalo zivnutie. V mojich ociach jej chyba akykolvek naznak napatia, zapletka je tiez pomerne jednoducha. Sanky: Celkom prijemne citanie, myslim, ze poviedka nema nijake vyrazne nedostatky :) Proste taka mila "pohadka" s dobrym koncom. Navyse, este som necitala ziadny pribeh do ktoreho by bol zakomponovany pokerus, takze mas bod za originalitu. Toegdip: Celu dobu som cakala, az na mna vyskoci nieco, co bude mat akukolvek suvislost s pokemonmi. Tu pointu som si sice domyslela, ale aj tak podla mna takato poviedka celkom nesplna zadanie. A mozno to bude tym, ze si Predslov poslal ako kompletnu sutaznu poviedku? Takze napad je vyborny, ale pre mna ked-tak iba ako zaciatok "niecoho vacsieho". Eewee: A kde je ta poviedka? :D CoolGrovyle: Tvoju poviedku som zatial nedocitala, dostala som sa asi do polovice, potom som to vzdala ^^;; Podla mna az prilis detailne rozpisujes situacie, ktore nie su pre postupnost deja az tak dolezite a tym padom to jednoducho zacne nudit. Toto je pre mna jedina, ale dost podstatna pripomienka, inac pises celkom pekne. Staci sa uz len zamerat na to, aby bol samotny text putavejsi. Inac teda, zivot z pohladu pokemona je fajn namet, na ktory sa da vzdy vymysliet nieco zaujimave, a volbu hlavnych hrdinov ti tiez nebudem zazlievat, kedze obaja su moji oblubenci :) Quilawa: Toto uz je skoro walkthrough :D Scyther-Grovyle: Celkom pekne spracovany namet, pacilo sa mi to. Ash493: o.O Asi sa zdrzim hodnotenia, hoci som to docitala. Mozno este po technickej stranke ti chybaju nejake odstavce. To je na dnes vsetko, zvysnych 8 hodnoteni dopisem az docitam druhu polovicu poviedok :)
[229] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 24.11.2013 v 20:41:30, OdpovědětIP hash: c99e747a43d493bd
[229] : byt tebou ucim sa svetove jazyky, rusi sa sem znova chystaju ;)
[231] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 24.11.2013 v 20:52:09, OdpovědětIP hash: c99e747a43d493bd
budu se učit slovensky a pak taky něco slovensky napíšu
[228] Raichatko: Ďakujem za feedback ^^ Máš-li problém s nedynamikou mého děje, zkus si někdy přečíst příběh, který styl podobný mému postrádá :) Ryze dynamický děj, je mnohem horší, než když rozepisuji epizodky detaily a podobně :) Je mi líto, žes to vzdala, protože jsem to psal proto, aby to mělo nějakou pointu, aby to bylo dokončené. A zrazuješ-li se od konce příběhu, pak se zrazuješ od čehokoli, co z mého příběhu máš ;). Já vím, že se rozepisuji velmi v těch detailních částech, ale jaksi nechápu, proč v tom každý vidí zlo ^^, když to tak velké zlo zas není :) Nechci nikoho nijak ovlivňovat ani nic podobného, ale dle mého názoru stání děje nebo odbočení od hlavní zápletky není nic, co by bylo trestuhodné či kazící dojem. Samozřejmě není to pro každého. Ale neznám příběh ve kterém nejsou odbočky nebo zastavení, neznám ^^
[232] CoolGrovyle: Podľa mňa to začalo pekne a dynamika deja bola celkom v pohode, no časom sa to veľmi spomalilo a mal som pocit, že stále čítam len "útek, zápas, útek, zápas...", čo aj mňa začalo dosť nudiť. Z celej poviedky najlepšie hodnotím prvú tretinu, kde dochádzalo k prekvapeniam a obratom v deji, zvyšok poviedky bol dosť lineárny a predvídajúci. Ako celok to je fajn poviedka, no niekedy je menej viac =)
[232] CoolGrovyle: aj Victor Hugo je klasik, ale asi malokoho zaujima ako boli v Parizi v roku 1482 zdobene odkvapove rury ;) Nie, vazne, asi si ma nepochopil. Nemam problem s citanim (uz som precitala naozaj mnoho roznych knih, poviedok, cohokolvek). Nemam ani problem s tvojou poviedkou, ved som ti ju sama pochvalila (teda aspon tu cast, ktoru som docitala). Dokonca som ani nepovedala, ze je vseobecne zle rozpisovat sa a "natahovat" dej - to je predsa vecou kazdeho autora, akym sposobom svoje dielo napise, a rozhodne to nie je nic, co by text nejak kazilo. Lenze v momente, ked som sa pristihla, ze sa to "nutim" citat dalej a uz ma to tolko nebavi som proste prestala a ked budem mat naladu asi to skusim docitat
[235] Vložil Dratini dne 24.11.2013 v 22:48:57, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
Já bych rád řekl, že ono to, jak se někomu povídka líbí či nelíbí, do velké míry může záviset na chutích daného čtenáře - je to dost subjektivní. Někomu nějaká povídka může připadat krátká, někomu akorát, a jinému zase moc dlouhá. Zpráva byla změněna dne 24.11.2013 v 22:52:06
Este doplnim, ze dlzka poviedky pre mna nehra (takmer) ziadnu ulohu, dolezity je pre mna jej obsah, ktory bol v pripade grovylovej poviedky pre mna proste (ako spomenul Bill) prilis nudny a lahko predvidatelny.
|
[237] Vložil Ash493 dne 25.11.2013 v 11:33:28, OdpovědětIP hash: 845cf8826e3b74ac
[234] Raichatko: S první větou tvého postu absolutně nesouhlasím. Pokud tě nezajímá u Hugových románů popis prostředí, tak promiň, ale neměla bys takového velikána číst. Kouzlo jeho děl je právě ve fantastickém podání prostředí. To je podstatné na jeho dílech.
[238] Vložil Nemo dne 25.11.2013 v 13:11:17, OdpovědětIP hash: 243e25af30ed34f2
Nevím jestli přečtu všechno (některé povídky mi prostě přijdou TLTR), ale tak hodnocení toho, co jsem zatím četl (známky jako ve škole).
Malíkova slova - Zápletka je sice jednoduchá, ale nevnímám to jako negativum. Četlo se to dobře a líbilo se. Výhrada: Chybí mi tu budování vztahů mezi postavami. Při setkání s Bětou je Malíkovi jedno, že se jí chce farmář zbavit a trvá si na svém "staří by měli uvolnit místo novým" a otočení a soucit přijde strašně rychle, nepůsobilo to přirozeně. Hodnocení 2
Příběh Alex - Nezaujalo, nutil jsem se to dočíst. Nesedí mi, že Pokémoni umí číst v lidských knihách + jak Gengar věděl, že Alex chce zrovna ten a ten lék? (a jaká to náhoda, že v opuštěném pokécentru zrovna byl). Hodnocení 3
Kolonizace - Tady mám pocit, jako by autor vytáhl ze šuplíku svůj sci-fi román a upravil poslední odstavec. S dalšími kapitolami by to možná mohlo být zajímavé, samotný prolog nudí. Hodnocení 4
Výprava za Mega Krystalem - Prvotní nadšení ze zápletky a děje pomalu opadalo. Autor bohužel neumí psát a nezná rozdíl mezi kapitolou a odstavcem (a neví, co to je prolog).
Líbí se mi akční děj, líbí se mi tajná organizace agentů? (za celou dobu se nedozvíme, co je ta čtveřice zač), líbí se mi klasické schéma "Musíme se probojovat řadou minionů k bossovi". Hlavní postavy jsou strašně ploché, bez charakteru a splývají do sebe (Lucario je možná hláškař a tím to hasne) a do povídky by se k těm bojovým scénám hodila nějaká ta omáčka. Hlavní problém vidím v soubojích - kterých je tam fakt hodně a nejdou ti. Všechny jsou totiž psány naprosto stejně - "Pokémon X použil ten a ten útok, pokémon Y padnul (případně použil jiný útok)". Tohle funguje u Bisharpů/Pawniardů, ale u Hydrageona nebo Drifláka bych už čekal promyšlenější fighty. Jako film by to fungovalo, v psané formě to drhne. SPOILER: Další špatně napsaná scéna - Manetricova oběť. Něco takového jsem od začátku čekal (k takovýmu příběhu to patří) a na to, že někdo zemře je to popsaný strašně stručně a hloupě. Tohle má kurňa vyvolat nějaké emoce! Buchne a Ghastlyové letí ke zdi (k čemu to teda bylo, když s nimi další kapitolu bojují?), navíc Explosion jakožto normální útok by jim nic udělat neměla. Opět tu chybí jakékoli reakce u jeho tří kamarádů - prostě "obětoval se, whatever". A pokud to byla tak strašně důležitá mise, proč tam nešli už rovnou jako megaevoluce?
Suma sumárum - zapracuj na stylu psaní, nápady máš =). Dobrá povídka není jen o tom narvat tam co nejvíc akce, čtenář by měl postavám fandit a ty mu nedáváš prostor se s nimi ztotožnit. Hodnocení: Někde mezi 3 a 3,5.
[223] Quilawa: "přidat nějaký počítačitatel který být počítal hlasy od ostatních který by vlastně jakoby je nezobrazoval která povídka máš kolik hlasů.." - příliš nechápu cos vlastně navrhoval. Hlasování tak jak je samozřejmě přičítá hlasy jednotlivým povídkám a nezobrazuje je. Nezobrazuje je proto, že hlasujících zde není tolik a kdyby bylo vidět jaké povídka kolik hlasů aktuálně má, pak by to mohlo někoho zbytečně ponoukat k taktizování aby jím upřednostňovaná povídka vyhrála. Ale tys psal že bys to stejně nechtěl zobrazovat, takže vážně nevím o co ti šlo ;).
[240] Vložil Quilawa dne 25.11.2013 v 15:37:07, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Aha,no to jsem přesně chtěl :)
[238] Lenny: To byl vlastně můj záměr, "pohádka o pokémonech", takže jsem rád, že to fungovalo. Jenom pro zajímavost: ten odstavec, co začíná změnu Malíkova názoru, jsem napsal jako první z celé povídky, když nepočítám poznámky vepsané do základní kostry příběhu.
[242] Vložil Quilawa dne 25.11.2013 v 17:55:21, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
Smím se někoho zeptat jak s mu líbila moje povídka? Docela mě to zajímá,protože nikdo se tu o ní zatím nebavil a zajímá mě jak se vám líbí.. Napište někdo.. Quilawa
[243] Vložil Xero dne 25.11.2013 v 18:11:52, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
[238] Lenny: I když nerad, musím s tebou souhlasit... 1) Dnes bych už většinu napsal jinak. Nechci se vymlouvat, ale soutěže jsem si všiml pozdě a než se dostavila aspoň nějaká inspirace, byl už prakticky konec. Dokonce jsem měl v hlavě i pokračování, že by to smrtí Gengara nekončilo, ale příběh by šel dál. Do toho bych se už snažil nějaké specifické charaktery postav zapojit. Bohužel mi na to nezbyl čas. 2) Souboje - pravda, celý příběh na nich stojí a uznávám, že se mi je nepovedlo zapsat úplně slavně. Na druhou stranu, ve všech hrách je soubojový systém přesně takovýhle - Pokémon X použil útok a ten nějak skončil. Pokémon Y použil útok a ten nějak skočil. Atd... 3) S filmem máš pravdu, celá povídka je víceméně dělaná, aby si čtenář musel živě představit souboje, protože jinak z toho nemá v podstatě nic. 4) 1. Explosion - uznávám Normální typ, ale najdi mi jiný sebezničující útok, který není Normální. A sám říkáš, že ta oběť do podobných příběhů patří. 2. Gastlye to sice odhodilo, ale ono jich nebylo málo a nějaká exploze (pokud připustíme, že by je mohla zasáhnout) jejich počtu velkou ránu neuštědří. 5) Emoce - jsou to profesionálové... (Pokud by se jednalo o lidský svět řekl bych profesionální zabijáci) Nemůžou se uprostřed boje, kde jim jde o život, starat o něco, co už nezmění. 6) Mohli tam jít jako megaevoluce, ale co by se tím změnilo? Navíc oni nepotřebovali plýtvat energií (Předpokládám, že když megaevoluce není napořád, že aspoň lehce pokémona unavuje. Přdevším když tam není Megaring, který by je propojoval s nějakou jinou bytostí.) na miniony, které zvládli i v základní formě. 7) Jsem rád, že ses o mé povídce tolik rozepsal. Do budoucna mi to dá rozhodně víc, než kdyby jsi hodil dvě věty, že to dohromady stálo za prd.
[244] Vložilo Sanky dne 25.11.2013 v 19:07:31, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
[238] Lenny: >Nezaujalo, nutil jsem se to dočíst. Nedivím se, neumím psát zajímavě a námět nebyl příliš dobrý. >Nesedí mi, že Pokémoni umí číst v lidských knihách Škoda. Mě se líbí princip inteligentních pokémonů, tj. civilizovaní povětšinou umí číst a psát. Samotný jazyk jsem neřešil, podobně jako se neřeší v hodně fikce—prostě existuje jeden univerzální. >jak Gengar věděl, že Alex chce zrovna ten a ten lék? Slyšel je, neboť v pokécentru žije, lol. >(a jaká to náhoda, že v opuštěném pokécentru zrovna byl) Standardní výbava. Protijed na Pokérus je v každém Pokécentru. Jinak díky všem za hodnocení, nebudu odpovídat individuálně, ale chtělo se mi ujasnit tyto jednotlivosti. Slibuji, že napíši ke každé povídce, kterou přečtu, alespoň větu, ale mám toho teď dost a ještě jsem jich moc přečíst nestihl. Zpráva byla změněna dne 25.11.2013 v 19:08:00
[245] Vložil Nemo dne 25.11.2013 v 19:46:18, OdpovědětIP hash: 243e25af30ed34f2
[244] Sanky: Vidíš to, s bodem tři máš pravdu - omlouvám se.
Eba-chan |
Také se přidám k recenzím a upozorním, že povídky hodnotím jako sobě rovné. Takže pokud tu někdo psal, že má chyby například kvůli psaní na tabletu, tak mi to je jedno. Hodnocení je jako vždy o vkusu a osobním pohledu. ------------------------------- Malíkova slova (autor: Behold3r) Plusy: Jednoduchý příběh, pohádka, žádný větší počet pravopisných chyb, členění textu. Mínusy: Na relativně krátký text chybí dost čárek na jednoznačných místech, minimální charakter postav, žádný popis neznámých postav (trenérka), menší nelogičnosti (Chatot by měl umět slova opakovat, ne mluvit jako člověk (Mňau má původ řeči vysvětlený) a on nějak ne, normál typ je sice imunní vůči duchům, ale platí to i naopak). Suma sumárum: Čte se to dobře, ale nijak nepřekvapí. ------------------------------- Příběh Alex: Ztracené sny (autor: Sanky) Plusy: Jednoduchý příběh, členění textu, žádné veliké pravopisné/stylistické chyby, příběh má hlavu a patu. Mínusy: Sem tam drobná chyba, možná někde přílišné opakování jmen pokémonů a sloves na kratším úseku. Suma sumárum: Není to špatné čtení, ale hodilo by se doplnit pár vět o tom, jak se naučila číst v lidských knihách, neboť i člověk se to musí někde naučit ;-) i když u něj je to samozřejmé. ------------------------------- Kolonizace - Předmluva (autor: Toegdip) Plusy: Zajímavější námět, pravopis, stylistika, členění textu. Mínusy: Suché konstatování faktů, nedá se označit za povídku ale jako spíš výňatek z deníku, pouze předmluva. Suma sumárum: Být to pojato víc jako příběh, je to lepší, ale chválím pravopis a stylistiku. ------------------------------- Nová Země (autorka: Eewee) Plusy: Vývoj pokéballů. Mínusy: Suchá fakta, přílišné opakování slov. Suma sumárum: Podobné téma je v "Kolonizaci" lépe zpracováno. ------------------------------- Lovec Pokémonních myšlenek (autor: CoolGrovyle) Plusy: Příběh má hlavu a patu, Flareon, charaktery hlavních aktérů, členění textu. Mínusy: "Protiřečení" si v Umbreonově schopnosti, klidnější části jsou jaksi nudné/nezáživné, zmíněny postavy, které nejsou využity/dořešeny, mluvení s člověkem, bez "zjevného" podkladu (kdo nezná tvé povídky, nepochopí). Suma sumárum: Číst se to dá. ------------------------------- Benova cesta (autor: Quilawa) Plusy: Pokus o kompletní cestu až k šampionátu. Mínusy: Mnoho chyb (mezera za interpunkcí, .. => .../trojtečka, pravopis, stylistika), chybí popis postav (nehrát chvíli BW netuším, kdo Bianca je) + nastínění rolí (např. asistent), chtělo to víc rozdělit text do odstavců a nemít to podle kapitol. Suma sumárum: Nečetla jsem dál, než k druhé kapitole. ------------------------------- Redova pouť (autor: Scyther-Grovyle) Plusy: Pokémon trochu jinak, realističtější svět, přehledné souboje, členění textu. Mínusy: Příliš brzo useknuté, nedá se nazvat povídkou (žádný posun v ději/hrdinovi), žádná přímá řeč (v povídce by se vyskytovat měla), postavy nemají žádný unikátnější znak charakteru, žádný originální prvek. Suma sumárum: Číst se to dá a může i zaujmout. ------------------------------- Zapovězená láska (autor: Ash493) Plusy: Dospělí hrdinové, jiná zápletka. Mínusy: Zbytečný spoiler v úvodu (kurzíva), která šla dát zajímavěji do děje, bloky textu, nepřehledné, chyby, Ushio není moc holčičí jméno (znám ho jen jako klučičí, takže to pro mně byl "šok" a hledala jsem na netu, kdo se to jmenuje Ushio a je holka). Suma sumárum: Přečetla jsem pětinu prvního bloku - text by měl mít i vzhledovou úpravu. ------------------------------- Zdání klame (autorka: Laira) Plusy: Zajímavá pointa. Mínusy: Pokémoni mají znalosti, které nemohou mít (Treecko - ví o profesorovi, Mew o DNA,...), Treecko si podává ruce podáním ocásku ;-), v laboratoři ztrácím trochu přehled o tom, co se děje. Suma sumárum: Povídka dost skřípe, chybí v ní určitá plynulost. ------------------------------- Výprava za Mega Krystalem (autor: MMF1998) Plusy: Lucario Mínusy: Viz [238] Lenny: + přidám své - Mám pocit, že pokémoni (snad Lucario) používal mnohem víc útoků, než by měl, Manetric se nemůže žádným způsobem naučit sebedestrukci (není žádné logické vysvětlení), Gardevoir představena nejdříve jako ON, žádný popis útoků (každý pokémon ho používá jinak, viz Darkraiů a Hypnův Dream Eater), v reálném světe nemůže herní mechanismus souboje dost dobře fungovat (tak jako Goldeen nemůže bojovat na suchu) a já osobně jsem si souboje nemohla představit, protože neznám podobu všech útoků (což nikdo nemůže). Suma sumárum: Nedá se to pořádně číst. ------------------------------- Legenda o pokérytíři (autorka: Rinko123) Plusy: Spojení minulosti s přítomností, kapitoly vypadají jako kapitoly (není to pár odstavců). Mínusy: Chyby v gramatice a stylistice, na povídku až přespříliš dlouhé. Suma sumárum: Četla jsem jen do druhé (necelé) kapitoly, přes množství chyb a špatnou stylistiku to dál nešlo, neboť mě to velmi odrazuje. ------------------------------- Priestor medzi spomienkami (autorka: Raichátko) Plusy: Pěkný začátek, kdy se hrdina vrací ve vzpomínkách zpátky. Mínusy: Děj je příliš rychlý, než jsem se stačila zorientovat, ztratila jsem se, dvě rozběsněné legendy by neměl jen tak "ukecat" malý pokémon. Suma sumárum: Nápad je to pěkný, ale příliš rychle proběhl a nenechal čas na seznámení. ------------------------------- Poké-trh (autorka: Naťka) Plusy: Mínusy: Příliš mnoho - Gramatika, stylistika,... Suma sumárum: Klikla jsem, uviděla jsem a rychle jsem zdrhla. ------------------------------- Na zlých chodníčkoch (autor: Bill Wattson) Plusy: Zajímavá evoluce, dobře se čte (a to nejsem na slovenštinu zvyklá), vzhled textu, plynulost děje, Mínusy: Při evoluci jsem byla mírně zmatená, co se děje, Zero jako pokémon je představen až kolem půlky, chybí zmíněný Sylveon, Sereniny další pokémoni se objevili až na konci, působí to divně (jako by chtěli jen vyprázdnit mezeru, aby scéna vypadala dojemněji). Suma sumárum: Pěkné počteníčko se zajímavým nápadem. ------------------------------- Rozhodnutí (autorka: Toyí) Plusy: Zajímavější téma, děj je plynulý, hlavní souboj je propracovanější, využití speciální schopnosti (bohužel jen jedné, ale neva), popis útoků. Mínusy: Menší chyby. Suma sumárum: Četlo se mi to dobře. ------------------------------- Memories (autor: Lich) Plusy: Kouzelný přechod do vzpomínek. Mínusy: Prakticky žádná zápletka s pokémony, není to povídka (konec nepřináší žádný posun). Suma sumárum: Příjemné čtení, které má větší potenciál. Uuuuuuuf *unavený smajlík* ... Byla to makačka, ale snad jsem někomu tímto krátkým textem pomohla. Pokud se chcete o něčem pobavit podrobněji, klidně. PS. Omlouvám se za chyby v recenzích, jsem příliš utahaná na podrobnější kontrolu :-)
[247] Vložil Laira dne 25.11.2013 v 21:38:29, OdpovědětIP hash: 4f5eacbf31bae43
[246] Eba-chan: Mew o DNA může klidně vědět, chci říct, že je mohl o tom částmi zaslechnout, ale příště si na tohle dám pozor. Na to Treecko a ocásek jsem fakt úplně zapomněla. Jo a o profesorech ví, protože u jednoho byl, vzal si ho trenér a dával mu šatičky. V příběhu jsem to nijak nepotvrdila, ale dala jsem o tom náznakem. Za tu laboratoř se omlouvám, příště se to pokusím napsat... Jak to říci... pořádněji? Jasně u konce laboratoře se přehled tak trocu ztrácet má, nebo aspoň v té poslední přímé řeči, Treecko to jen "slyšel", ale tak si dám na to pozor. Díky za kritiku, jsem ráda že to má aspoň jen tu zájímavou poitu, protože je to aspoň něco. Hm... Tak snad nebudu alespoň poslední ._.
Eba-chan: veľmi pekne ďakujem za feedback. Dalo mi to zopár podnetov na zamyslenie pre budúce písanie. Pokúsim sa k tomu trochu vyjadriť. V mínusoch sa objavili veci, ktoré som robil zámerne, no asi to mätie čitateľa a to som si neuvedomil. Je pravda, že Zera som mohol predstaviť skôr. Asi trpím "syndrómom", že sa snažím čo najdlhšie viacero vecí neodhaliť a nechať čitateľa akoby hádať a premýšlať, nie mu všetko naservírovať a vysvetliť. Sylveon opísaný nebol, lebo Cho, ako relatívne mladý pokémon, toho pokémona nepoznal (vedel o ňom vypovedať len to, čo videl). Sereniní ďalší pokémoni boli pre dej úplne irelevantní, takže naozaj tam boli spomenutí len na vykreslenie poslednej scény, ale pre dej sú nepodstatní, preto sa neobjavovali. V podstate teraz, keď nad tým premýšlam, ani samotný aktér príbehu nebol priamo predstavený ako Pancham/Pangoro, aj keď u neho bol asi opis viac, než jednoznačný. ešte raz ďakujem :3
[249] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 26.11.2013 v 00:39:15, OdpovědětIP hash: c99e747a43d493bd
Eba-chan |
[248] Bill Watson: Dobře, Sylveon tam je :-). Jen jsem si ho všimla na konci výčtu a vrtalo mi hlavou, kde vlastně byl a CTRL+F mi nenašlo ani jeho útok, ani jeho (myslela jsem, že tam budou podobně jako ostatní), tak mě napadlo, že možná měl být a pak nějak vypadl ;-) Hlavního hrdinu jsem poznala asi v 2-3 odstavci ještě před zmínkou pandy, ale když tato představa na začátku nějak chybí... zamrzí to. Hlavně u Zera, kde jsme nic neviděla. Stačilo klidně "žabí ninja, který nosil svůj dlouhý jazyk jako šálu" to bych hned věděla :-) [247] Laira: Mew je spíš povahově jako dítě, i když v japonském originálu věděl, co znamená "kopie" jiného pokémona a nezdálo se mi, že by k tomu měl nějaký důvod. Pokud ovšem jako nositel DNA všech pokémonů o tom podvědomě neví. Treecko a jeho starý trenér, hmmm... to koukám, že jsem nějak blbě přehlédla XD. Promiň, tenhle nedostatek obratem ruším (to mám z toho, že si všechno přečtu jen jednou ;-)). [249] : Co tím chtěl básník říci?
[251] Vložila natka dne 26.11.2013 v 13:50:54, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[246] Eba-chan: nepřeháníš to trochu?!
[252] Vložil Xero dne 26.11.2013 v 15:12:57, OdpovědětIP hash: b8f6adce64144fea
[251] natka: Bojím se, že nepřehání. Mám z tvé povídky stejný pocit.
[253] Vložil Nemo dne 26.11.2013 v 17:23:36, OdpovědětIP hash: 243e25af30ed34f2
[251] natka: Ne, tvoje povídka je bohužel díky enormnímu počtu chyb nečitelná a ani sem nepochopil, co se jí snažíš sdělit. Pokud si po sobě nejsi schopna text přečíst, nedávej ho mezi lidi (je to ošklivý zlozvyk, taky to žel někdy dělám), natož do soutěže.
Eba-chan |
[251] natka: Vysvětlím ti to na příkladu. Viz níže ------------------------------------------- Za krásného letního dne se v oblasti Kanto v městu P(all)et chystalo něco neobv(Y)klého.(mezera)Na náměstí se pořádal trh!!!!!!!!!(jen jeden ! max dva)Prodával(y) se například(bez mezery) :(mezera/zbytečná)nové moderní pokébal(l)y, pokeče,(mezera)pokedexy(bez mezery) ,(,ezera)krmení pro pokémony atd.(mezera)Všichni se náram(n)ě těšil(i).(mezera)Včetně mladé(malé/pryč) holčičky jménem Zoey s pokémonem eeveem.(mezera)Hned(čárka) jak uslyšela o trhu(čárka) byla do něj celá (žh)avá/(na něj celá natěšená).(mezera)Zoey byla hodně chytrá a energická dívka,(mezera)která milovala dobrodružstv(í) se svým eeveem.(mezera)Bo(h)užel měla mladšího bratra(čárka) který ji pořád otravoval a zlobil. Třeba jednou ji nakreslil tak(čárka) že (ee)vee se jí směje do očí.(mezera)Zoey si to (nene)chala líbit a řekla:(mezera)(uvozovky dole)On tě přejde humor(čárka) až to řeknu(interpunkce + uvozovky nahoře + mezera + nový řádek)(M)ěl začít trh,(mezera)Zoey mámě řekla:(mezera + uvozovky dole)(M)ami(čárka) už můžu jít?(uvozovky nahoře + nový řádek)(uvozovky dole)Ne,(mezera)ne!!!(uvozovky nahoře + mezera)(vyk)řikla máma.(mezera)(uozovky dole)Nejdřív jdi vytřít podlahu,(mezera)vyluxovat celý dům,(mezera)umýt nádobí,(mezera)vyprat prádlo a uklidit svůj pokoj.(uvozovky nahoře + mezera + nový řádek)Zoey doširoka otevřela pusu. ------------------------------ A tak by šlo pokračovat velmi dlouho. I když je povídka kratší literární dílo, vůbec není jednoduché, právě kvůli své délce je těžší ji napsat. V románu se dají některé chyby skrýt, ale v povídce ne. Navíc je většinou delší než odstavec. Tvůj text zásadně nesplňuje pravidla ve dvou bodech - 4 (délka minimálně 2 stránky A4) a 9 (spisovně - i/y, shoda,...). Do šuplíku si piš, co chceš, ale na net (mezi lidi) nos jen to, cos pilovala do dokonalosti. Ano, má povídka má k dokonalosti ještě daleko, ale říct, že jsem ji "nehýčkala" je lež. Dokonce i po desátém přečtení jsem nacházela hloupé chyby a tzv. logické překlepy (jako "vySPal" Vs "vyPSal") či mé obligátní jsem/jsme. Tak se nerozčiluj a nediv, že jsem se u tebe nesnažila najít dobrý prvek, opravdu to nešlo. Dobrý byl nápad poké-trhu, jenže jsi ho nijak nezrealizovala. Je mi líto. Co je vlastně "pokeče"?
Pokračování: Za ty dva dny jsem stihla přečíst jenom 2 povídky, neměla jsem moc času. Snad to později dohoním: Eewee- Trochu se podobala Toegdipové povídce, ale to nezazlívám, měli jste jen stejný nápad. Na rozdíl od Toegdipovi povídky se mi četla trochu lépe a byla taková jednoduší. Příběh není špatný, akorát mě zase moc nezaujala. Neber to za zlé, příběh o „spojení“ našeho světa s pokémoním je fajn, to akorát já jsem moc vybíravá :D. Quilawa-Tvoje povídka není špatná, akorát je to zase normální pokémoní cesta, které je už na internetu jako povídek až až. I když zase je to zmutované s hrou BW2 (myslím), takže to přece jen trochu originálnější je. Místy mi dokonce připadalo, že jsi u toho hrál na svém DSKu a skoro vše co se stalo, tak jsi napsal :D.
[254] Eba-chan: Pokeč je očividně alternativní zápis pro Pokétch, chce to jen mít trochu rozhled. Zrovna tvoje dílo bylo o dost nudnější než Naťčino, pokud to beru čistě z pohledu čtenáře, který si chce "jen" přečíst pěknou povídku. Vážně nechápu jak může někdo tuhle povídku vůbec považovat za špatnou v konkurenci něčeho, jako je literární obludnost od Ashe493...
Eba-chan |
[256] Behold3r: Nejsem vědma a že mám ráda pokémony neznamená, že o nich vím všechno. A když už, tak budu zvyklá na anglické názvy a ne počeštěnou variantu. Obávám se, že pěkná povídka by měla mít i gramatickou úroveň. Ono se dost blbě čte, když i/y nehraje roli, přímá řeč není nijak označena, věty jsou kostrbaté, mezery za/před interpunkcí a je tam fůra překlepů, které dokáže vychytat i základní kontrola ve MW/LO. Čtenář není hloupý tvor a i kdyby bylo dílo sebegeniálnější, jestli je pohřbené pod takovým množstvím knih, nebude ho číst. Pokud ti mé dílko připadá nudné, neberu ti to. Máš pro to své důvody, které chci respektovat.
Eba-chan |
[257] Eba-chan: *množství knih... omlouvám se, patří tam "chyb".
Pidgi |
[259] Vložil Toegdip dne 26.11.2013 v 23:22:27, OdpovědětIP hash: b75be79d26eb6e76
Předně chci poděkovat všem, kteří napsali na můj text kritiku. Hned potom se chci omluvit, že jsem ještě neměl čas přečíst žádnou z povídek natož reagovat na Vaše podněty. Pokusím se to tento víkend celé napravit. Všímám si, že většině z Vás vadí, že můj text je moc krátký a absentuje příběh(ano, vím, že se nejedná o povídku v pravém slova smyslu, ale technicky vzato žádné omezení stylu tu nebylo stanoveno). Proto se chci zeptat, zda-li by chtěl někdo pokračování v podobě příběhu založeném na tomto prologu.
[259] Toegdip: Abych řekl pravdu tak já nikdy prology moc nečtu, nečetl jsem ani ten tvůj. Ale pokud existuje prolog, mělo by existovat i to, na co odkazuje. To je jako v programování, nemůžeš použít ukazatel, který nikam neukazuje, jinak riskuješ segmentation fault nebo nesprávnou činnost programu :D (na okraj). Proto si myslím, že bys měl svůj ukazatel string *Kolonizace inicializovat tj. napsat k němu příběh :) (Omlouvám se za přílišné užívání termínů, ale ta asociace mi přijde docela trefná :D )
|
[261] Vložil Ash493 dne 27.11.2013 v 08:26:49, OdpovědětIP hash: 845cf8826e3b74ac
[256] Behold3r: Wow, až tak? :D Tak aspoň v něčem zaujala =D
[262] Vložila natka dne 27.11.2013 v 13:17:11, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[256] Behold3r: Hrubě nesouhlasím s tvým názorem na Ebino dílo :) Natčino jsem sice nečetl, ale mám takový dojem, jako kdybys tam žádný příběh ani neviděl, u Eby. Já jsem Ebino dílo četl a ten příběh tam je, jen ho musíš najít :) Což, jak říkáš, nedělá čtenář, který si chce "jen" přečíst povídku :) Jenže ten, co si chce jen přečíst povídku, by ani podle mě neměl zasvěceně hodnotit, protože právě nepopřemýšlel nad vším, co daná povídka skrývá :) Takže asi tak :)
Jinak tedy mám hotové 3 feedbacky s jedním na cestě. Hotovi jsou Behold3r, Sanky a Eba-chan. Chtěl jsem své feedy zveřejnit najednou, ale je možné po domluvě předání feedbacku dané osobě, ke které feedback existuje :) Přečtení feedbacku, který patří někomu jinému než vám bude možné až s finální verzí :)
[265] Vložil Quilawa dne 28.11.2013 v 06:47:47, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
[255] Rinko123: No,především děkuji,ale no na 3DS jsem to při tom chvili hrál,ale taky jsem to trochu vymýšlel.. :D jinak dekuju..
[266] Vložila natka dne 02.12.2013 v 18:06:23, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[257] Eba-chan:Myslím že o povídkách,románech atd. vím ještě víc než ty! čtu knihy dost dobré,na to aby jsem věděla jak se píše povídka,kterou lidi chtějí číst.Navíc jsem nechtěla ani povídku psát,ale Draniti mě přemluvil!Co čteš vlastně ty?!
[267] Vložil Laira dne 02.12.2013 v 18:13:48, OdpovědětIP hash: 79d7c64de0b49e62
[266] natka: Natko, ani já nevím tolik o románech, povídkách atd. A nezáleží jaké knihy čteš (ať má třeba titul nejlepší na světě), záleží jak se z toho dokážeš polepšit. Tvoje povídka určitě nebyla nejhorší na světě, ale (stejně jako nás ostatních) není nejlepší. Jak jsem řekla, líbila se mi některá slova a vlastně i nápad, ale samotné spracování by se mělo vylepšit. Protože si teď připadám jak Fluttershy, radši už dál nic psát nebudu. Spíš nechci ať tu vznikne hádka... S tím já mám skušenostní dost.
[268] Vložila natka dne 02.12.2013 v 18:25:36, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[267] Laira: dík za názor
[269] Vložil Dratini dne 02.12.2013 v 18:31:58, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[266] natka: Milá Naťko. Já bych tě trochu poopravil: já jsem tě k psaní povídky nepřemlouval, já tě spíš chtěl povzbudit, abys to zkusila. Vím, že to zní jako skoro to samé, ale pro mě to není to samé. Ty jsi mi totiž psala, že v psaní povídek nejsi šikovná, a tak já jsem chtěl, aby ses nepodceňovala a nevzdávala to hned. To ale neznamená, že jsem se nějak doprošoval, abys tu povídku psala. Bylo to tvé svobodné rozhodnutí se naší soutěže zúčastnit. -- Ebě-Chan se tvoje povídka prostě nelíbila a na rovinu to napsala. Nevidím na tom nic špatného, každý má právo slušně (!) vyjádřit svůj názor - a to i negativní. -- A jinak: já si samozřejmě vážím tvojí snahy, že jsi to zkusila, ale budu to hodnotit spravedlivě a pokud se mi na tvé povídce něco nebude líbit, na rovinu ti to do hodnocení napíšu (stejně jako bych to napsal komukoliv jinému). Nikomu nebudu nijak nadržovat a doufám, že případnou kritiku porotců dokážeš snést (pokud nějaká bude).
[270] Vložila natka dne 02.12.2013 v 18:35:59, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[269] Dratini: mám ráda kritiku a těším se.
Eba-chan |
[266] natka: Tvůj argument, že o povídkách/románech nejspíš víš víc než já, nemá žádnou hodnotu, natož pevný podklad. Kdyby ano, tvá povídka by vypadala úplně jinak. Minimálně by v ní bylo méně gramatických chyb. Nezáleží na tom, co čteš, ale řekni mi upřímně, viděla jsi někdy oficiálně knížku, která by měla v sobě tolik chyb? A nemluvím jen o románech nebo X-dílných sérií, stačí i jen sbírka povídek. Snažím se chybám vyvarovat a nemít tam blbosti (jakéhokoliv rázu), ale vždy mi něco unikne i když si ji 10x kontroluji. Četla jsi můj soutěžní příspěvek nebo kohokoliv jiného? Pokud řekneš, že se ti nelibí to a to a že ti to přijde nudné a předvídatelné, ano, přijmu to. Jsi čtenářka a máš svůj vkus, který respektuji. Máš pro to své důvody, ale gramatické chyby jsou fakta a na to žádný "vkus" prostě neexistuje. Navíc píšeš, že máš ráda kritiku a že se na ni těšíš (viz. [270] natka:). Já ti ji napsala a čertila ses (viz. [251] natka:). Byla naprosto upřímná (možná příliš přímočará), ale taková byla má reakce po přečtení 2-3 řádků. Jo, ptala ses mě, co čtu... Bohužel, momentálně nic. Žádná kniha mě v poslední době neoslovila (tedy až na Volání netvora od Patrick Nesse na motiv příběhu od Siobhan Down). Pokud se ti něco velmi líbilo, klidně mi pošli PM. Docela rády bych se zase do něčeho začetla :-) Snažím se věnovat trochu psaní, ale hlavně překladům mang/anime, které mám na triku. Povídky na motiv čehokoliv nečtu, protože jsem ještě nenašla žádnou, která by zachovávala originální charaktery postav. A jak Dratini psal ([269] Dratini), je jedno kolik lidí ti řeklo, ať to zkusíš. Konečné rozhodnutí je tvoje a tím pádem i neseš následky/důsledky/zodpovědnost za své dílo. Laira ([267] Laira:) má pravdu, nápad to nebyl špatný, ale tvé zpracování bylo opravdu... nedostačující. Nechci se s tebou o tom hádat, ale svůj názor nezměním. Už píšu nějaký pátek, tak si troufám říct, že o tom snad něco vím, ale ne všechno. Prošla jsem si chvílemi, kdy vidím, že mám v ději pořádnou díru a nevím, jak ji elegantně zacelit. Časové návaznosti byly vždy moje slabina, přeskakování z času do času (minulý do/z přítomný), špatný přechod mezi scénami (příliš jako anime a málo jako kniha), obligátní překlepy (jseM/jsMe) a tak dál. Pokud chceš opravdu psát, piš a zlepšuj se, rozváděj děj a ukaž, že i úplná maličkost, může mít na dějovou linii doslova zdrcující dopad.
[272] Vložil Quilawa dne 02.12.2013 v 20:46:21, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
[271] Eba-chan: Mohl bys prosím ohodnotit moji povídku? Co se ti na ní líbilo a co ne? Ohodnoť prosím :)
[273] Vložila natka dne 02.12.2013 v 20:48:21, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[271] Eba-chan: myslím že by sis měla taky pře číst Deník ctihodné prostitutky,útěk z Osvětimi nebo Naděje umírá poslední.
Eba-chan |
[272] Quilawa: Tvojí jsem již hodnotila, ve svém extrémně dlouhém příspěvku, ale ať ji nemusíš hledat, shrnu ti ji znovu tady: Plusy: Snaha o celou cestu až k lize/elitní čtyřce, celkem přehledný text. Mínusy: Čárky (chybí/špatné místo), chybí ti hodně mezera za interpunkcí, pauzy ve větách se tvoří trojtečkou (...) ne dvojtečkou, malá písmena na začátku přímé řeči (vždy velké), časté/častější opakování slov na krátkém úseku, chybí popis postav, pokud používáš anglické názvy útoků, dodržuj jejich anglický pravopis (send attack => sAnd attack), přímá řeč nového řečníka patří na nový řádek, nadbytečná slova (př. oba dva), některé věty jsou "křečovité"... a takto by šlo pokračovat dál. Suma sumárum: Chválím snahu o sepsání kompletní cesty, ale to není útvar na povídku, ale minimálně na "novelu". Klidně stačilo první vítězství nad gymem, prvních pár pokémonů a posun v charakteru hlavní postavy. Nebo podobné zpracování jako je Pokémon: The origin, kde jsou rozebrány jen důležitější úseky. Takhle jsi ve snaze dokončit celou cestu ubral tam, kde to ublížilo. Veškeré dění je sepsáno do několika vět. Některou akci je prostě dobré rozepsat. Co se týče Eevee na první cestě, tak je obecně považována za vzácnějšího pokémona, takže by ji nemělo jít tak snadno potkat, ale žádná velká chyba to není. V textu máš i citoslovce (vžum vžum vžum ... em, ty se oddělují čárkou), což za chybu nepovažuji, pro mně osobně je to krapet rušivý element, ale nic proti. Osobně bych to napsala jinak (třeba: Pokéball sebou mrskal snad celou věčnost, než červené světýlko zhaslo.), protože to je více v mém stylu. Někdo může říct, že na všem hledám jen to špatné, ale opak je pravdou. Mnohdy jsem se i na dílku, které se mi příliš nezamlouvalo, snažila najít něco dobrého. Jenže říct "Máš to dobrý, jen se to trochu hůř čte, ale co." nikomu nepomůže. Pokud mám někde chybu, jen to řekněte, protože jen takhle se jí budu moci příště vyvarovat, nebo ji mít aspoň v hledáčku. Snad jsem ti pomohla ;-)
[275] Vložila natka dne 02.12.2013 v 21:38:44, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[276] Vložil Quilawa dne 03.12.2013 v 06:36:59, OdpovědětIP hash: c291c1188a48996a
[274] Eba-chan: Děkuji za názor :)
Eba-chan |
[275] natka: V pohodě ;-)
[278] Vložil Dratini dne 08.12.2013 v 10:59:02, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
Ahojte. Rád bych připomněl, že se blíží předvánoční sraz (14.12.2013), a tedy i vyhlášení naší poké-povídkové soutěže. To s sebou pro účastníky podle pravidla číslo 21 přináší určité povinnosti: chcete-li mít možnost vyhrát cenu, měli byste buď:
a) přijet na předvánočák nebo b) dát nám své telefonní číslo a v době vyhlášení být na něm zastihnutelný nebo c) poslat seznam preferencí cen (podrobněji vysvětleno viz příspěvek [63]) -- Dosud poslali telefonní číslo tito účastníci: Toegdip, Toyí, Quilawa, Naťka -- Dosud poslali seznam preferencí cen tito účastníci: Toegdip, Eba-Chan, Toyí, Quilawa, Naťka, MMF98, Bill Wattson, Laira, Behold3r -- Všichni ostatní soutěžící byste tedy buď měli určitě přijít na předvánočák, nebo urychleně svou chybu napravit a příslušné informace nám poslat na soutěžní mail soutez2013@pjz.cz ! -- Přesnou hodinu vyhlášení ještě nevíme, ale pokusíme se ji udělat někdy zhruba v půlce srazu, aby pro nikoho nebyl problém včas na sraz dorazit a taky z něj případně dřív odjet. Bude to ještě blíže upřesněno. -- Jinak připomínám, že stále všichni (kromě porotců) můžete hlasovat pro poké-povídky, které se vám nejvíc líbí. Nejlepší z nich dostane speciální čtenářskou cenu! Více viz příspěvek [216]. Zpráva byla změněna dne 09.12.2013 v 19:44:20
[279] Vložil Laira dne 08.12.2013 v 12:48:33, OdpovědětIP hash: cba61cf73c48587f
Já vám moji preferenci posílala už dvakrát...
[280] Vložil Dratini dne 08.12.2013 v 13:25:39, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[279] Laira: Zkus to prosím poslat ještě jednou. Pak napiš sem do fóra, že už jsi to poslala a já ti napíšu, jestli to fakt přišlo.
[281] Vložil Laira dne 08.12.2013 v 13:36:07, OdpovědětIP hash: cba61cf73c48587f
[282] Vložil Dratini dne 08.12.2013 v 14:44:52, OdpovědětIP hash: f02cdcd775baeacb
[281] Laira: Ahoj. Nepřišlo to pořád. Zkus mi to poslat na mail honzik.kucharik@centrum.cz a já už vyřídím zbytek.
[283] Vložil Dratini dne 09.12.2013 v 18:38:42, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Soutěž bude vyhlášena mezi 14:00 a 15:00 dne 14.12.2013 v Praze v obchodním centru Flora. Hodina vyhlášení už se s největší pravděpodobností nebude měnit.
[284] Vložil Dratini dne 12.12.2013 v 23:51:31, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Zdravím. Zítra (v pátek) bude těsně před půlnocí ukončeno čtenářské hlasování o nejlepší poké-povídku. Jinými slovy máte poslední příležitost ještě hlasovat.
[285] Vložil Dratini dne 14.12.2013 v 23:06:53, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Zdravím, vyhlášení je za námi, takže by asi stálo za to zveřejnit nějakým způsobem celkové výsledky soutěže i přímo sem:
Výsledky poké-povídkové soutěže
Umístění | Jméno autora | Povídka | Počet bodů | Vybraná cena | 1. | Toyí | Rozhodnutí | 352 | hra Pokémon Y | 2. | CoolGrovyle | Lovec pokémonních myšlenek | 340 | bezplatný pobyt na čundru | 3. | MMF98 | Výprava za Mega-krystalem | 324 | plyšový Mew | 4. | Sanky | Příběh Alex - ztracené sny | 323 | poké-sešity | 5. | Behold3r | Malíkova slova | 320 | TCG Booster balíček | 6. - 7. | Eba-Chan | Lidský pokémon | 308 | pika-autíčko | 6. - 7. | Raichátko | Priestor medzi spomienkami | 308 | cena útěchy (malá figurka Raichu) | 8. | Bill-Wattson | Na zlých chodníčkoch | 300 | plyšový Mewtwo | 9. | Scyther-Grovyle | Redova pouť | 286 | cena útěchy | 10. - 11. | Laira | Zdání klame | 266 | nic - kvůli nepřítomnosti na sraze | 10. - 11. | Ash493 | Zapovězená láska | 266 | nic - kvůli nepřítomnosti na sraze | 12. | Rinko123 | Legenda o poké-rytíři | 263 | cena útěchy | 13. | Eewee | Nová Země | 260 | nic - kvůli nepřítomnosti na sraze | 14. | Lich | Memories | 257 | nic - kvůli nepřítomnosti na sraze | 15. | Quilawa | Benova cesta | 209 | cena útěchy | 16. | Toegdip | Kolonizace | 207 | nic - kvůli nepřítomnosti na sraze | 17. | Naťka | Poké-trh | 85 | nic - kvůli nepřítomnosti na sraze |
Povídky hodnotilo 5 porotců: Lišák VUK, Morx, Dragonair Ian, Thes a já (Dratini). Bohužel Thes z osobních důvodů hodnocení všech povídek nestihla, ale slíbila, že dodá aspoň dodatečně hodnocení slovní. Tudíž přilělování bodů připadlo pouze na nás 4 chlapy. :-) Každý z nás mohl udělit maximálně 100 bodů, tudíž dohromady bylo možno za jednu povídku získat maximálně 400 bodů. -- Soutěž trvala 11 týdnů a dalších 6 týdnů trvalo vyhodnocování povídek. Ze všech porotců byl nejmírnější Lišák VUK, naopak já jsem byl nejpřísnější. :-) Každý porotce vlastně mohl udělit celkem za všechny povídky dohromady od 0 do 1700 bodů (17 povídek, každá od 0 do 100 bodů). Mírnost/přísnost jednotlivých porotců lze posoudit z následující statistiky: Lišák VUK ... 1280 bodů Morx ... 1239 bodů Dragonair Ian ... 1155 bodů Dratini ... 1000 bodů (fakt to takhle náhodou kulatě vyšlo) -- Slovní hodnocení dostanete v nejbližší době soukromě mailem, které můžete (a nemusíte) zveřejnit přímo i zde na PJZ. Jedná se o podrobnou analýzu vaší povídky, s bodovým hodnocením jednotlivých aspektů, navíc od každého porotce zvlášť (což vám přinese více různých úhlů pohledu). -- Cenu útěchy dostali všichni ti soutěžící, kteří přišli na předvánoční sraz. Ostatní bohužel cenu útěchy nedostanou (kvůli poštovnému se to nevyplatí to posílat...). Aspoň příště máte motivaci přijít na poké-sraz. ;-) -- Jinak pokud vás udivuje, že Raichátko dostala cenu útěchy, i když měla nárok na větší cenu, tak ona se tak rozhodla samovolně, neb se jí cena útěchy líbila víc než nějaká dražší cena. Morx totiž donesl krabici s hromadou poké-figurek (a to jsem dopředu nevěděl ani já sám, že se tak stane). -- Chtěl bych moc a moc poděkovat všem za váš veliký zájem, ochotu a čas se soutěže účastnit. Dohromady jste napsali zhruba 175 stran čistého textu! Většina z vás napsala opravdu pěknou povídku, celkově mě mile překvapila kvalita i množství zaslaných děl. Jsem rád, pokud vás psaní povídek bavilo (koneckonců se jedná o kreativní a zábavnou činnost) a chtěl bych říct, že jakákoliv další fan aktivita (nejen psaní povídek) je na PJZ vítána, stačí napsat Lišáku VUKovi nebo Morxovi a vaše dílo bude po krátké době zveřejněno. A chci dodat, že i ti, kteří se třeba neumístili nejlépe, si zasluhují moji úctu, protože ve svém volném čase dělali něco navíc, čehož si moc vážím. Navíc konkurence byla veliká a všichni vyhrát prostě nemohou... Takže vy, co jste v tabulce spíše dole, tak se tím nenechte rozhodně odradit a pište s chutí dál, pokud vás to baví. Důležité je jenom to, aby vás to bavilo a aby se to někomu líbilo (ne nutně všem, neb stejně se nikdy všem nezavděčíte). Každopádně, soutěž měla povzbudit fan aktivitu na PJZ, spojenou s pokémony , což se doufám snad aspoň trochu povedlo... Zpráva byla změněna dne 15.12.2013 v 00:35:01
[286] Vložil Nemo dne 14.12.2013 v 23:11:04, OdpovědětIP hash: 243e25af30ed34f2
To co sem dáváš je hlasování čtenářů nebo porota?
[287] Vložil Laira dne 14.12.2013 v 23:13:44, OdpovědětIP hash: e5a03574124e71fc
Především gratuluji těm, co něco vyhrály, ale i těm, co něco napsali. Nu, cenu žádnou asi nemám, ale aspoň jsem tak v polovině (jsou tu dvě místa dělící se, takže veprostřed jsem (společně s Ashem). Ještě jednou gratuluji, doufám že ještě nějaká taková soutěž bude.
[288] Vložil Laira dne 14.12.2013 v 23:14:33, OdpovědětIP hash: e5a03574124e71fc
[286] Lenny: Myslím si že porota. Kdyby to byli čtenáři, byli by u toho napsané hlasy si myslím. (pardon, že píšu do dvou příspěvků)
Výsledky čtenářské soutěže TADY.
Díky, Dratini - tohle muselo stát mnoho úsilí a asi bych nedovedl ukočírovat soutěž takového rozsahu, je to pro mě velmi inspirující. Chtěl jsi také vědět, proč jsem tak vysoko hodnotil Lidského pokémona: myslím, že tam byla nejlépe popsána psychologie postav a i když neměla takovou váhu jako děj, ten souboj jsem četl s otevřenou pusou a po každém odstavci jsem jen v duchu říkal "wow"; úplně mě to pohltilo a ty dialogy... a prozradit jména hlavních hrdinů až v úplně dvou posledních větách třicetistránkové povídky... "wow"...
Také děkuji Dratinimu za zorganizování této soutěže a všem, kteří poslali své povídky za účast. A ta mě opravdu mile překvapila. Nízká účast v loňské soutěži, kdy bylo zadání podle mého názoru jednodušší (nakreslit obrázek vystihující Pokésvět a pro výhru v doplňkové soutěži dokonce stačilo jen kontrolovat poštu na stránce) ze mě udělala trochu pesimistu, nevěřil jsem, že se letos sejde víc než 5 povídek. O to víc mě šokovalo, že jich nakonec dorazilo 17 a navíc v dobré kvalitě. Je vidět, že Pokémon komunita stále žije a dokáže být aktivní! Díky vám všem.. ;)
Eba-chan |
Take gratuluji všem výhercům a čest všem zúčastněním, za svou snahu :-) Doufám, že se zase podobna soutěž bude jednou konat, protože se ji velmi ráda zase zúčastním :-) [290] dragonair Ian: Děkuji za pochvalu povídky. U toho souboje jsem se bála, že bude jaksi krapet nudný, jelikož je dlouhý :-)
[293] Vložila natka dne 15.12.2013 v 19:02:37, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[294] Vložilo Sanky dne 15.12.2013 v 19:53:39, OdpovědětIP hash: f741b8d94396424
Děkuji porotcům a zároveň organizátorům za jejich práci na soutěži. Díky nim (no, a Beholderovi) jsem se odhodlal do něčeho, co jsem předtím nikdy nedělal: napsání povídky. Příběh Alex jsem začál psát v pátek večer a dopsal v neděli večer, a poslední úpravy jsem posílal dokonce deset minut před uzávěrkou. I přes to, že málo čtu, což se určitě muselo na povídce stylisticky projevit, a že jsem neměl dobrý námět, jsem napsal povídku, která se (soudě dle hodnocení) i poměrně líbila. Jsem rád, že jsem mohl být součástí soutěže a vytvořit něco pro komunitu, a gratuluji a zároveň děkuji i všem ostatním soutěžícím, neboť vytvořili mnoho zajímavých děl která si sám povětšinou přečíst teprve budu muset :)
[295] Vložila Toyí dne 15.12.2013 v 20:45:21, OdpovědětIP hash: 7c9aaa3e50e4241
Přidávám se k díkům, jak organizátorům, tak porotcům i ostatním soutěžícím. Celý nápad téhle soutěže se mi líbil již od začátku a nadšení mi nechybělo. Po několika přepisování jsem odesílala povídku tuším den před uzávěrkou. Přišla mi dobrá, ale po zveřejnění ostatních povídek se mi už tolik nelíbila. Přišla mi oproti ostatním taková moc... jednoduchá, místy až nudná. Několikrát jsem na sebe nadávala, že jsem tomu nevěnovala více času. A když mi bylo v sobotu zavoláno... Už jen ta představa, že jsem v první pětici mi zalichotila... Poté, co mi bylo oznámeno, že jsem soutěž vyhrála, tak mi nadšením bušilo srdíčko. Ani ne tak kvůli výhře po nějaké odměnové stránce (i když to mě samozřejmě také nad míru potěšilo), ale spíše kvůli tomu, že se mi tím sdělovalo, že se povídka líbila více lidem. Protože i když autoři neustále žádají kritiku.. bez nějaké pochvaly by to prostě nebylo tak úplně ono. Děkuji, za spojení dvou mých oblíbených věcí, takových "srdcovek" dovoluji si říct, psaní a pokemonů. Po přečtení hodnocení porotců mi byly nejvíce více méně vyčítány pravopisné chyby, které se v případných dalších povídkách, ať už zaslaných sem, nebo z mé vlastní volnočasové tvorby, pokusím napravit. Těším se na další podobné akce. Také se nemůžu dočkat až mi to někdy časově i peněžně klapne a dostavím se na nějaký sraz, na kterém poznám lidi z téhle skvělé a otevřené komunity. :)
Už je tu těch poděkování hodně, ale stejně bych chtěl taky jedno přidat. Chci dát jedno hodně veliké díky Dratinimu, který ohledně téhle soutěže odvedl nejvíc práce z nás všech, porotců i soutěžících, a namáhal se za až hranice toho, co by stačilo, jen proto, aby byla ve výsledku soutěž co nejlepší. Soutěž, kterou vymyslel jen pro nás ostatní. Mockrát díky, Dratini!
[297] Vložil Dratini dne 15.12.2013 v 23:06:16, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
Všem jsem poslal podrobné slovní hodnocení od všech porotců. Posílal jsem na stejný mail, ze kterého jste povídku odesílali. -- Vyjímkou je Naťka, která má přeplněnou mailovou schránku, tudíž se mi hodnocení nepodařilo odeslat. Proto tě, Naťko, prosím, abys pročistila ve své schránce nepotřebné zprávy a dala vědět, že už jsi to udělala. -- Jinak Thes, jak už jsem zmínil, bohužel hodnocení nestihla, takže vám ho pošle až dodatečně. Na udělování bodů se Thes nakonec nepodílela. U některých (asi třech) z vás navíc nenapsal slovní hodnocení ani Morx (povídky ale přečetl a aspoň udělil body), tak on svou chybu napraví a příslušné hodnocení od něj vy tři také dostanete. -- Toyí, Ebě Chan a Billu Wattsonovi pošleme ceny poštou (ostatní byli přítomní na vyhlášení). Billa Wattsona poprosím, aby do soutěžního mailu ještě uvedl adresu, kam máme cenu poslat. -- Několik poděkování: Rád bych poděkoval jednak vám, soutěžícím, za vaši práci a nadšení při tvorbě povídek. Stejně tak bych chtěl poděkovat porotcům za jejich čas při čtení a hodnocení povídek. A taky i organizátorům (Lišákovi VUKovi a Morxovi), které jsem nesčetněkrát v jejich volném čase otravoval kvůli nejrůznějším průblémům, které v organizování soutěže průběžně nastávaly. Jednak za jejich pomoc a radu, jednak i za programátorskou a distributorskou pomoc. Explicitně chci ještě poděkovat Lišákovi VUKovi a Morxovi za finanční sponzorování cen soutěže. No a taky chci ještě poděkovat za to, že mi tu píšete, že se vám soutěž líbila. Je dobré vědět, že to nebyla zbytečná námaha to všechno dělat... Zpráva byla změněna dne 15.12.2013 v 23:09:36
Nevzdávej se, Natko - aby ses odlepila od posledního místa, zkus tato dvě jednoduchá pravidla: 1) Nikdy nepiš víc než jeden vykřičník. Většina vět končí tečkou, vykřičník se používá jen velmi vyjímečně. Pokud je použit víc než jednou na stránku, úplně ztrácí svůj význam. 2) Za tečkou, čárkou i vykřičníkem se dělá vždy mezera, před nimi nikdy. Ty je děláš pokaždé jinak, což znamená netrpělivost, nepořádnost. Pokud chceš, vyber si nějakého trenéra, který se v "lize" dobře umístil: jistě ti dá pár cenných rad, které si můžeš vyzkoušet na další povídce.
[298] dragonair Ian: [293] natka: Jsem ochotný se této role ujmout dobrovolně :)
[300] Vložil Dratini dne 16.12.2013 v 01:31:45, OdpovědětIP hash: 2991b13a18fbf25c
[293] natka: Přesně tak, nevzdávej se! ;-)
[301] Vložila natka dne 16.12.2013 v 14:06:56, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[302] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 17:46:02, OdpovědětIP hash: 927c83dac5acf9d3
Ceny porotců
Po jedné drobné ceně z krabice mohl udělit každý porotce, přítomní si mohli vybrat, nepřítomným vybrali porotci a bude jim zasláno na adresu. Porotci ohodnotili povídku, která si dle nich ohodnocení zasloužila, mohlo se jednat o povídku, kterou sami za sebe hodnotili jako nejlepší, nebo třeba povídku, která jim nepřišla jako jedna z nejlepších, ale chtěli odměnit snahu autora
Morx -> Beholder Ian -> Eba-Chan Vuk -> Sanky Dratini -> Bill Watson Zpráva byla změněna dne 17.12.2013 v 18:02:47
[303] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 17:48:59, OdpovědětIP hash: 927c83dac5acf9d3
Jinak jsem dnes odeslal výhry Toyi a Eba-chan. U Billa čekám na zaslání adresy, nebo zvolení anonymního výdejního místa :)
Ja som to dnes posielal Dratinimu na mail =) treba to ešte poslať aj tebe?
[305] Vložila natka dne 17.12.2013 v 17:52:38, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[306] Vložil Laira dne 17.12.2013 v 17:54:57, OdpovědětIP hash: e0de97f779bdcfd8
[305] natka: Neboj Natko, jestli nějaká soutěž ještě bude, určitě se už umístíš lépe. (Teď bych se nejraději k smrti ufackovala, že jsem tomu nevěnovala takovou snahu a čas jako ostatní :/... :D)
[307] Vložila natka dne 17.12.2013 v 17:56:56, OdpovědětIP hash: 13d50501efc61a3f
[308] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 18:00:22, OdpovědětIP hash: 927c83dac5acf9d3
[304] Bill Watson: Když mi odpovíš na soukromou zprávu tady a vybereš si způsob doručení a dodáš údaje, bude to nejrychlejší, odešlu to hned :)
[310] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 18:31:08, OdpovědětIP hash: 927c83dac5acf9d3
[309] Bill Watson: Odoslané :)
Ahojte účastníci soutěže, jak jsem slíbil, pracuju na feedbacích a již mám pár z nich hotových. Ty, co jsou hotové jsou v sekci fan fiction v komentářích u příslušné povídky. Čili kdo si chce přečíst názor někoho jiného na jeho povídku - tzv. feedback :D :D klidně si je může přečíst hned nebo vyčkat dokud se jeho feed neobjeví (každopádně na tom pracuji a přečtu všechny povídky, abyste všichni měli nějakou zpětnou vazbu :) Každopádně vám zaručuju, že na to nezapomenu, takže buďte trpěliví :)
Feedy jsou hotovy u těchto lidí
Behold3r
Sanky
Eba-chan
Laira
Toegdip
Eewee
Přidat příspěvek
|
|