[1] Vložil Morx dne 27.05.2013 v 10:34:24, Odpovědět IP hash: b2266829f478f63d
Zdravím všechny,
musím říct, že mě až trošku mrzí, co se za ta léta změnilo. Z období téměř nulového scházení jsme prošli dobou, kdy byly srazy málem každý víkend a pomalu se vrátili do útlumu, kdy jsme se omezili na PokéČundr, Předvánočák a Mistrovství ČR v Pokémonu (které je cílené jen na určitou skupinu, v podstatě). Občas proběhne něco dalšího jako Vlak na Dobříš, ale to je tak vše.
Upadla tradice PokéMatějské a PokéZoo, které se svého času opakovaly každoročně, pryč jsou každotýdenní srazy v pražské čajovně navíc i na srazech, které jsou (vyjma Čundru a Předvánočáku) chybí to poké zaměření zábavy.
Z tohoto důvodu bych si chtěl udělat malý průzkum, dotazník pro Vás všechny, kteří máte zájem se vídat, užít si zábavu, poznat nové fajn tvory a tak vůbec, zkrátka to, co jsme dělali dlouhá léta. A také si třeba oťukat, zda Vám ti lidé sednou a chtěli byste s nimi strávit celý týden na čundru.
Odpovídejte prosím do tématu, u každé otázky můžete vybrat jednu či více odpovědí (pokud to dává smysl) a můžete na konci napsat i poznámky (např. pokud v Praze tak jednodenní, pokud v Ostravě, tak víkendový)
1| Kde bys rád(a), aby se sraz konal, případně i kam bys dojel(a):
a) Praha a okolí
b) Brno a okolí
c) Ostrava a okolí
d) jiné město: (doplň)
2| Jak dlouhý sraz by ti vyhovoval:
a) jednodenní
b) celovíkendový (dorazit a odejít možno i kdykoli v průběhu)
c) jiný: (doplň)
3| Jaký by měl být ideální program srazu:
a) volný - nechť se lidé slezou a každý dělá co chce s kým chce, zábavy bude dost
b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu
c) s kompletním programem - na většinu srazu by měl být připraven program - hry, aktivity, promítání, ..., kterého se kdo chce může zúčastnit
4| Jaký typ připravené zábavné aktivity na srazu oceníš:
a) Konzolové hraní, souboje atd.
b) PTCG
c) netradiční soutěže a hry podobné tomu, co se hrává v kroužcích a na táborech, předělané na Poké-tématiku
e) Jakékoli stolní či konzolové hry, bez ohledu na tematiku
f) cokoli dalšího: doplňte
5| Jaké prostory pro sraz jsou podle tebe příjemnější:
a) Vnitřní - někam si sednout, sedět a věnovat se společné zábavě - občerstvení, čajovna, ...
b) Vnitřní s dostatkem prostoru na aktivní a hlasité projevy - například klubovna, zkrátka vlastní velká místnost
c) vnější k posezení a zablbnutí - park, les, zahrada, ...
d) vnější turistické - s procházkou
e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat (tento bod případně rozveď konkrétněji)
Všem zájemců o další, či první setkání s ostatními členy PokéKomunity děkuji za čas, který tomuto dotazníku věnují :-). Slibuji, že na jeho základě připravíme akce, které se snad budou všem líbit.
[2] Vložil lisakVUK dne 27.05.2013 v 14:11:16, Odpovědět IP hash: b1c1d6ef3ea53c66
1. a)
2. a), c) kratší než denní, prostě třeba na pár hodin odpoledne
3. a), b)
4. a), b), c), d)
5. d), c), a)
Obecně.. podle mě je velký problém s nedostatkem volného času. Vidím to i u sebe, málokdy si mohu dovolit věnovat celý den (natož celý víkend) nějaké akci. Bohužel většina dřívějších účastníků zestárla a pracují (někteří z nich mají i partnery) takže už nemají tolik volného času.
Co se týká otázky 5, podle mě je nesmyl uvažovat o vlastních prostorách jako je klubovna. Takové místo by nebylo zadarmo a v situaci, kdy jsou naše srazy nepravidelné a počet účastníků proměnlivý by se to nevyplatilo. Mimo to by mi vadila ta fixace na jedno místo, za chvíli se omrzí jezdit pořád tam.. a nebylo by to ani spravedlivé vůči všem, neboť vždy to bude mít někdo blízko a jiný naopak daleko a znemožňuje to kompromisní střídání.
Co se týká bodu 3, podle mě by program neměl být moc striktně daný, ale zase ani ne zcela nedefinovaný. Pokud by na sraze například nebyla žádná Pokézábava, pak by to už vlatně ani nebyl Pokésraz a naopak striktně daný program (hraní na konzolích či PTCG) zase odradí ty, kteří tomuto druhu zábavy neholdují.
Vzhledem k problému s volným časem nevidím reálné obnovení nějakých častějších pravidelných Pokésrazů na nějakém daném místě. Navíc každý má jinou představu jak by ten sraz měl vypadat. Pro někoho to je sraz starých kamarádů (a Pokémoni jsou už v pozadí), pro nováčky (a některé z nás) akce kde by chtěli poznat lidi se stejným nadšením pro Pokémony a trávit s nima volný čas. Proto mi spíš přijde rozumné obnovit tradici veřejných "pozvánek".. příklad: Dělám výlet z X do Y toho a toho dne, odchod v tolik a tolik hodin, kdo by měl zájem, ať se přidá. Nebo mám sraz s kamarádem a chceme si zahrát TCG, kdo se chce přidat může přijít (informace kde a kdy).
[3] Vložil Dratini dne 27.05.2013 v 14:53:27, Odpovědět IP hash: c1767b1e1945f037
Ahoj.
--
1 - Zcela jistě a). Možná bych se přizpůsobil i možnosti b), pokud by akce stála za to.
--
2 - Asi spíš a), protože někde přespávat znamená platit si ubytování a to se může prodražit. Ne všichni na to mají peníze. Vyjímku samozřejmě tvoří poké-čundr, kde se s delším pobytem počítá předem.
--
3 - Bral bych c), ovšem za předpokladu, že účast na každé konkrétní aktivitě bude dobrovolná (je hloupé někoho do něčeho nutit, když se mu nechce).
--
4 - Nebráním se ničemu. K bodu e) mám poznámku, že se sice nebráním jiným hrám/seriálům, než jsou ty pokémonní, ale pokémoni by rozhodně měli tvořit nejméně 50 % programu. Jinak by to nebyl správný poké-sraz. Někdo samozřejmě pokémony bere už trochu povrchněji, tak dá přednost třeba koukání na jiné anime / hraní jiných her. To je samozřejmě v pořádku. Ale rozhodně by se nemělo stát, že lidé mající zájem o pokémony se budou nudit, protože bude málo pokémonnního programu. Tomuhle jevu bych se rád vyhnul.
--
5 - No, v zimě bych preferoval a), zatímco v létě (je-li hezky), bych zase preferoval c) a d) (přičemž samozřejmě turistika může být spojena se zastávkou v hospodě a občerstvením).
--
Poznámka obecně: problém je nejvíc zřejmě s časem. Bylo by dobré o akcích (zejména o těch časově náročnějších, jako jsou celodenní výlety) dávat vědět dlouho dopředu, ať si případní zájemci mohou na akci vyhradit čas. Pokud se totiž o akci řekne týden dopředu, není se čemu divit, když 1/2 potenciálních zájemců nemůže, protože má už svůj vlastní program.
[4] Vložil Frostis dne 27.05.2013 v 14:54:58, Odpovědět IP hash: a54fc45b167c9b66
Mno..
1. d) Uh. hradiště
2. a)
3. b)
4. a, c)
5. c)
Já o tom nemám co říct :D podle mě by byli ty Pokésrazy dobré..
Ale muselo by to být blízko Zlínského kraje.
Urinus
[5] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 27.05.2013 v 15:37:36, Odpovědět IP hash: ea21c3d2d094b756
1| d) Hradec Králové
2| b) celovíkendový (dorazit a odejít možno i kdykoli v průběhu)
3| b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu
4| c) netradiční soutěže a hry podobné tomu, co se hrává v kroužcích a na táborech, předělané na Poké-tématiku
5| e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat
[6] Vložil Gengárek dne 27.05.2013 v 18:23:49, Odpovědět IP hash: 866510b6a31ce551
1.a)
2.c)Pětihodinový
3.a)
4.f)VŠE CO SE STIHNE
5.c)
[7] Vložil Sir dne 27.05.2013 v 18:28:56, Odpovědět IP hash: c0e533ec27d4699e
ideálně Praha, ale v případě víkendového srazu nemám problém dojet kamkoliv, ovšem ne každý víkend.
spíše jednodenní
b)
nejvíc c) e)
e)
Jinak mne taky mrzí úpadek různých srazů, už to není, co bývalo, ani srazky každé úterý nejsou vůbec ani zdaleka o Pokémonech nebo o výletech. Na výletě jsem nebyl, ani nepamatuju (nepočítaje Vlak na Dobříš, ani čundr, což jsou akce jednou do roka..)
jinak souhlasím s tím, co píše Vuk
Zpráva byla změněna dne 27.05.2013 v 18:30:42
[8] Vložil kolosus dne 27.05.2013 v 19:59:07, Odpovědět IP hash: ecd4c26b6d96eb8
1-a)
2-a)
3-b)
4-a),d)
5-a)
Karryanna
*Proud Cyberchild* *Proud Ravenclaw Student*
[9] Vložila Karryanna dne 27.05.2013 v 20:53:40, Odpovědět IP hash: 4a347fef5f94646
Ták... já tu zase napíšu příšerně dlouhý nestrukturovaný sloh, který si třeba i někdo přečte O:)
Přijde mi, že jeden z problémů srazů je, že komunita se posunula. Nejen že jsme zestárli a máme méně času, ale je tady spousta lidí, kterým už pokémoni jako takoví příliš neříkají, ale snaží se zůstat v kontaktu s komunitou kvůli kamarádům. Ve chvíli, kdy budou srazy příliš pokémoní, to tyhle lidi otráví, protože už to nebude zábava pro ně, ve chvíli, kdy pokémoní nebudou, těžko nalákají nové členy. A nejsem si jistá ani tím, nakolik je tu vůbec možné něco jako zlatá střední cesta, ani tím, nakolik je to žádoucí.
Přes školní rok se pohybuju v Praze, takže tam jsem určitě schopná se na sraze vyskytnout. Zbytek roku je mou základnou Česká Lípa, ale dost často se vyskytuju na různých akcích někde úplně mimo. Obecně jsem ale ochotná dojet víceméně kamkoli, kam se mi to aspoň trochu vyplatí časově.
Délka srazu by podle mě měla být dost přizpůsobená příležitosti, místu a očekávanému počtu účastníků. Pokud má přijet víc lidí, má rozhodně smysl dělat sraz víkendový, nebo alespoň nabízet přespání. Pokud se jde společně do ZOO, nemá příliš smysl dělat sraz delší než několikahodinový.
Program srazu se zase odvíjí od toho, jestli jde přednostně o potkání starých známých, potkání dalších pokéfandů nebo ještě něco úplně jiného. Kompletní program mi obecně přijde dobrý spíš na táborové akce než na srazy, úplně volný program mi ale taky přijde poněkud nešikovný. Řekla bych tedy s nabídkou činností -- jen je otázka, nakolik připravené činnosti musí být pokémonní.
Z připravených aktivit já bych asi ocenila nějaké ty kroužkové či táborové hry, předělání na poké-tématiku bych asi ze všeho nejvíc zvědavě zkoumala z pohledu někoho, kdo občas věci organizuje a upravuje. Třeba pokémoní Monopoly bych asi ocenila, u PokéAktivit bych měla problém, že bych se nebyla rozumně schopná zapojit.
Pro krátký sraz bych řekla, že prostředí by mělo hlavně reflektovat připravený program, pro delší srazy jednoznačně nějaké vlastní vnitřní prostory s možností vyrazit někam ven.
Má idealistická vize by se asi nejvíc ze všeho opírala o velké množství místních odpoledních srazů s nepříliš pokémoními cíly -- třeba ta Matějská nebo ZOO, nebo kino, výlet do okolí (umím si představit i útok na nějakou kešku), výprava do čajovny, ... (trochu mi v tom výčtu chybí něco, co neimplikuje výdej peněz, ani za vstup, ani za útratu, ani za nic).
Jednou za čas pak větší sraz s přespáváním a s organizovanějším programem.
Stejně ale nemám pocit, že by to i objektivně vzato byla optimální cesta.
Моrx モルックス
[10] Vložil Morx dne 27.05.2013 v 21:11:03, Odpovědět IP hash: b2266829f478f63d
Abych uvedl na pravou mírou, nesnažím se zde tvořit nějaké brutálně časté tradice a snahu lidi nalákat každý den na akci, jako spíš udělat si představu jak velký zájem vůbec o srazy je a jaké by se nejvíce líbili.
Upřímně mě až překvapuje, kolik nových lidí, pokéfandů se stále objevuje, třeba jen přijede na čundr. A kolik dalších třeba nepřijede jen proto, že nás nezná a nechce v prostředí, kde nikoho nezná být týden, protože by se mu tam taky nemuselo líbit? Vůbec se tomu nedivím, také bych se zdráhal jet.
Chtěl bych v příštím školním roce několik srazů zorganizovat. Ne snad desítky, ale pár.
[9] Karryanna:
Ad posunutí komunity - to víme, ale pokud budeme držet srazy ve stylu "sešla se stará garda", nováčci se jen těžko začlení, protože ty společné zážitky a pocity s námi nemají. Znám mnoho lidí, jsou na tom jak jsi popsala, ale přesto si rádi zablbnout ve stylu Pokémonů, či zahrajou Hádej Pokémona.
Ad délka srazu a program - viz. co jsem psal výše, mě nejde o to udělat univerzální návod "jak dělat srazy", ale zjistit o co by byl zájem. Zda se mám spíš snažit naplánovat tu zoo bez spaní, jak jsi říkala, nebo víkenďák v klubovně s hrami.
Ad připravené aktivity - nebylas to ty s ECK, kdo na 10. čundru jedny pokéaktivity tvořil? ^^. Pokud jde o předělané táborové, či stolní hry, má to jednu obrovskou výhodu, skalního fanouška to velmi potěší a člověka vychladlého neurazí, naopak nostalgicky zavzpomíná.
Ad idealistická vize - např. PokéMatějskou jsem vzdal, když nás na posledy (před pár lety) šli jen dva páry. Upřímně uvažuji příští rok obnovit tradici PokéČajek, nejspíše na tom principu, že budu prostě jednou týdně chodit do čajky pracovat/relaxovat a budu rád, když se někdo z komunity připojí, pokecáme, něco zahrajeme a tak. Uvidíme jak velký bude zájem.
Podle mě má komunita velkou šanci zase se rozrůst, problém je, že se nic neděje. Nikdo nepořádá srazy, na webu je minimum aktualit, noví fanoušci tudy profičí a jsou zas pryč. A když už se ukáží na srazu, není žádný program a jen kupa divných lidí, co se očividně dobře zná a nováček neví o čem se s nimi bavit.
chespin boy
[11] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 27.05.2013 v 21:42:02, Odpovědět IP hash: c99e747a43d493bd
Zdravim,
pročetl jsem si tuto diskusi a chvílemi jsem byl mírně řečeno zaražen. Překvapil mě přístup mnohých, kteří stavěví v hierarchii priorit poké až za mnohé 'asi přednější' záležitosti. Nechápu, jak se může spoustu z vás dobrovolně zříkat maximálního začlenění pokémonové tématiky, jakožto fenoménu, do aktivit srazů. Stejně tak mi připadá chybná i snaha snižovat jejich četnost, či dobu trvání. podle mojí představy je ideální tzv. pokémonový kemp - max. integrování poké tématiky, rozvoj poké myšlení a trénink všech herních činností v souvislosti s pokémonem. Možná že někomu může situace připadat jaksi vyčpělá a zatuchlá, nicméně brzy bude objevena nová generace poké a nedovedu si představit lepší impuls než právě tohle.
[12] Vložil lisakVUK dne 27.05.2013 v 23:15:06, Odpovědět IP hash: f12cffa93722f606
Jako z mého subjektivního pohledu je velký problém, že někteří lidé se moc změnili. A nejde teď jen o to jak moc často řeší Pokémoní témata. Jde i o jejich schopnost zablbnout, hrát si, prostě sdílet a užívat si i takovou tu normální (někdo by asi řekl "dětskou") zábavu. Další problém je, že hodně lidí myslí jen sami na sebe. Tedy chtějí se pobavit, užít si, ale trávit čas odpovídáním dotazů nováčků (nebo dokonce vzít si nějakého nováčka na starost a starat se o něj), to snad děláme pravidelněji jen já a Morx. Upřímně mě nebaví nějaké usedlé akce v čajce (kde to mimochodem nebude bavit 90% všech mladších už proto že se tam moc blbnout nedá). Klidně tam jednou za čas zajdu abych si pokecal s lidma, se kterými se jinak nevidím, ale není to Pokéakce podle mých představ. Také sraz, během něhož někde v hospodě zablbneme ve stylu "chu-chu pika-pika" (zasvěcení vědí o co jde) a půlka účastníků na nás bude koukat jako na cvoky, nebo dělat že nás nezná (přestože dřív se takových akcí účastnili všichni) mě nebaví. Nu a pak jsou tu lidé, kteří jsou schopni nováčkovi na Pokésraze na dotaz jakou konzoli si má dneska na hraní Pokéher nejlépe koupit odpovědět, ať si raději koupí PSP Vita. To je pak fakt trochu demotivující.. a upřímně dávám přednost menším srazům s lidmi, se kterými mě to skutečně baví a vím, že spolu sdílíme společné zájmy. Jinak Pokéfandů je opravdu stále dost, ale většina členů staré party o nováčky ani moc nestojí, když ž tak o ty starší, ale mladší je na srazech spíš oběžují .. a tak jsou holt akce rozdělené na ty které děláme my, kteří považujeme Pokémony za určité poslání a ty, kteří se chtějí vlastně jen pobavit. Ale však proč ne.. i takto to funguje a rozhodně je to podle mě lepší než násilně slepovat neslučitelné a pak se hádat.
スイクン おおかみ
[13] Vložilo Suicune Wolf dne 27.05.2013 v 23:22:41, Odpovědět IP hash: dd5eeeea321a3e78
Já chci PokéMatějskou! ...ale vy jste tam vždycky chodili aniž byste mi to řekli D: Až příště bude tak řekněte a já půjdu :) Do PokéZoo taky, nejlépe do Plzně :)
[14] Vložil Quilawa dne 28.05.2013 v 06:45:16, Odpovědět IP hash: 1ea9c2b656709ac4
Ahoj,no ja bych chtel taky ten pokesraz v okoli uherskeho hradiste,protoze od prahy i od plzne bydlim hodne daleko,ale v tom uh bych to uvital
[15] Vložil Sir dne 28.05.2013 v 15:17:26, Odpovědět IP hash: 4c292333a8e0e07a
[12] lisakVUK: Ono možná, kdyby ti nováčci nebyli na úrovni kluků z Anděla nebo malýho Petra, tak by si je někdo třeba na starost vzal.. takhle se ovšem moc nediv, že se do toho nikdo moc nežene. Já ti klidně pomůžu, ale nebudu na Pokésrazech nikoho učit slušně se chovat.
Zpráva byla změněna dne 28.05.2013 v 15:21:28
[16] Vložil lisakVUK dne 28.05.2013 v 17:26:43, Odpovědět IP hash: 24ede23519b4d7a1
[15] Sir: Samozřejmě chápu, že ne každý má chuť a nervy stát se během srazů "krotitelem divé zveře" a starat se o neposedné děti. To rozhodně není standardní náplní Pokésrazů a povinností jejich účastníků. Ale něco jiného je, když se někdo jen slušně vyptává a tázaný mu dáva najevo, že ho obtěžuje. Což se bohužel stává dost často také. Nebo když někdo z účastníků srazu místo aby podpořil zájem nováčka o Pokémony je začne před ním kritizovat, případně mu radit, ať si místo Nintendo konzole koupí PSP Vita a nějakou nePoké-hru. A mimochodem se slušným chováním mají bohužel problém často i ti starší.
chespin
[17] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 28.05.2013 v 19:14:31, Odpovědět IP hash: c99e747a43d493bd
Co třeba udělat pro nováčky něco jako nováčkovské kempy, klidně třeba jenom taková jednodenní soustředění, kde by byli jenom mladí plus někdo, kdo by je vedl a zaškolil, vše jim vysvětlil,atd....... mladí by potom na samotný sraz jezdili již více-méně připravení
[18] Vložilo Sanky dne 28.05.2013 v 22:16:22, Odpovědět IP hash: e27c509d5571df4
S uvážením toho, že jsem se donedávna zjevoval jen vzácně:
Praha a okolí. Jinam bych musel mít vážně veliký zájem.
Zpravidla jeden den. Na víkendový bych jel fakt jen kdyby tam byli specifičtí lidé.
Nějaký cíl by to mít mělo. Tím chci říct, že by mělo existovat nějaké lákadlo jiné, než "pokémoni". Pokud se programu budou příhchozí účastnit je potom už na nich, ale podle mě svolat lidi "jen tak" s tím, že se zabaví, může omezit účast.
Všechno z toho. Ne, vážně.
Asi vnitřní, ale rozhodně mi nevadí když se někam zajde. Možná by to naopak bylo dobré zpestření.
Nemám moc co říct kromě toho, že pokud mi dá čas, rád se zúčastním skoro jakékoli plánované akce.
Nemo
[19] Vložil Nemo dne 29.05.2013 v 10:16:05, Odpovědět IP hash: 243e25af30ed34f2
a) Praha a okolí
b) Brno a okolí
To je třeba důvod, proč nejezdím na pražské srazy. Nemám rád styl ráno přijet, večer odjet (z finančního hlediska not worth it, ano jsem Skrblík a zatím nepracuju).
Zlatá střední cesta, nebraním se nějakým hrám či programu (pokud zaujme)
a) Konzolové hraní, souboje atd. (ne nutně poké)
c) netradiční soutěže a hry podobné tomu, co se hrává v kroužcích a na táborech, předělané na Poké-tématiku
a) Vnitřní - někam si sednout, sedět a věnovat se společné zábavě - občerstvení, čajovna, ...
b) Vnitřní s dostatkem prostoru na aktivní a hlasité projevy - například klubovna, zkrátka vlastní velká místnost
.
[20] Vložil vtipoman . dne 29.05.2013 v 15:39:01, Odpovědět IP hash: ebb4d5167401b460
Tak si to zodpovím, jelikož už mám 3DSko a zájem někam jezdit. ( i nějaký ten věk)
d) jiné město: Jsem z Hranic, tak kde by to bylo možné
a) jednodenní - jednoduché
b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu - zlatá střední cesta
a) Konzolové hraní, souboje atd.
b) PTCG
e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat (tento bod případně rozveď konkrétněji) - jakožto geocacher bych ocenil nějakou pěknou procházku lesem a i nějaké posezení. ( klidně i pařezy, když jich bude dost, ale nějaká kavárna by byla lepší)
Díky za dotazník. -Mirek
chespin
[21] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 29.05.2013 v 21:13:27, Odpovědět IP hash: c99e747a43d493bd
udělat kemp a alespon na týden se skrýt před světem a studovat intenzivně 6. řadu až bude release, to byl měl být momentálně bod číslo jedna!!!
[22] Vložil Buizel dne 29.05.2013 v 23:41:17, Odpovědět IP hash: 9606708d7b6f966
1. c), d) Orlová a cokoli poblíž
2. c) kratší na několik hodin, možná i b) volím jako občas použitou výjimku
3. a), b)
4. d), f), a), c)
U toho cokoli libovolnýho, například výuka japonštiny, nebo nebo s Pokémonní tématikou třeba zpěv, DDR, nebo nějaké vystoupení si vytvořit, kde není vůbec na škodu více se zabavit, kde toto chybí okrajově, často není povinné. S konzolí mám docela dlouhodobější problém, jelikož nemám stále nějaké funkční DSko, takže nemohu tuto možnost ani využít, do doby, kdy budu mít DS konzoli.
5. c), d), b), a) u b) je třeba s výjimkou si vytvořit nějakou zábavu, která má svůj hlasitý projev k pobavení, otázkou je, jak to bude s prostory, které tvoří větší problém v současné době, viz. VUK co o tom píše, kde opravdu jsou ty nevýhody a souhlasím v dnešní době s tím, jak finančně, tak ohledně stejného místa, což není zrovna nejlepší řešení.
Poslední dobou mám docela problém jezdit na srazy do vzdálených míst, kde u mě je problém cena a únava dohromady, rovněž i problém ze špatných spojů do Orlové, kde se těžko už po 22 hodině dostanu domů, kdy mě nic nejede. Jednak jsem i hůř na tom s penězma v nynější mé situaci, ale rozhodně není problém, abych nevyrazil někde na uspořádanou akci - správněji definovaný sraz, který bude stát za to v Ostravě a poblíž někde okolo, ale radši bych volil levnější řešení, asi jako ostatní, kteří také nemají na zbytečnou útratu. Co se týká Pokézpůsobu zábavy a her, jsem zcela pro tuto myšlenku.
And tonight we can truly say...
[23] Vložil CoolGrovyle dne 31.05.2013 v 08:02:05, Odpovědět IP hash: c7f437f7ab9253a
C) Ostrava a okolí
b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu
b) PTCG
e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat (tento bod případně rozveď konkrétněji)
Toť vše :D Děkuji za pozornost :)
[24] Vložil Quilawa dne 01.06.2013 v 10:41:47, Odpovědět IP hash: 3b5f194773864135
No,jak už jsem psal tak by mi to vyhovovalo takto
a) uherské hradiste a okolí nebo zlíb a okolí
b)jednodenní
c) at se lidi sejdou,pokecají,seznamí se stejne se skoro ani moc nezname
d)konzole,hry filmy a nejake organizatroske hry
e)nekde v mistnosti treba v nejakem obchdnim centru ve zline treba zlate jablko nebo neco podobneho
chespin
[25] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 01.06.2013 v 15:59:49, Odpovědět IP hash: c99e747a43d493bd
četnost by měla být co nejvyšší, poké je přece priorita. nebo se snad mýlím? no doufám že ne
[29] Vložil Gengárek dne 10.06.2013 v 18:18:50, Odpovědět IP hash: 990e6775fbe373d2
[9] Karryanna: Mě Pokémoni neomrzí nikdy :)
[30] Vložil *Impergator* dne 18.06.2013 v 00:52:10, Odpovědět IP hash: 60a6178218d9d2c
a) Praha a okolí
a) jednodenní
c) s kompletním programem - na většinu srazu by měl být připraven program - hry, aktivity, promítání, ..., kterého se kdo chce může zúčastnit
f) cokoli dalšího: venkovni a poznavaci hry, micove hry apod, pikniky, grilovani,venkovni koupani
c) vnější k posezení a zablbnutí - park, les, zahrada, ...
[31] Vložil *Impergator* dne 18.06.2013 v 01:03:36, Odpovědět IP hash: 60a6178218d9d2c
Jeste sem zapomel ze drive sme chodily i do kina spolecne apod.
Co bych rekl vzhledem k otaku srazum tak tam je vyhoda ze sou casto spojeny primo s nejakou akci conem/festem,
Nejlepsi srazy sou ty venkovni ale ne celodeni vylety do prdele bez moznosti obcerstveni a s nejistou cestou domu.
Naopak pekny park nedaleko centra/nadrazi apod spojeny s piknikem a spolecenskymi hrami
Pokud mozno se zacatkem uz rano s tim ze lidi maji moznost odchazet a prichazet podle vlastnich moznosti v pripade spatneho pocasi navsteva cajovny s promitanim popr znalostnim kvizem atd.
Jinak urcite Kino/Zoo/Matejska//Piknik s zabavou\ Koupani treba jako ve Lhote u Ml.Boleslavi/Slavnosti mest jako ty Dobříšské/ a vsechno klidne zakonecno temi cajovnami
Zadny obchodni centra apod, A volny zacatek a konec pro kazdeho.
Zpráva byla změněna dne 18.06.2013 v 01:05:26
Nemo
[32] Vložil Nemo dne 18.06.2013 v 15:43:17, Odpovědět IP hash: 243e25af30ed34f2
Kino mi vždycky u srazů přišlo jako odrazovač
[33] Vložil Sir dne 19.06.2013 v 10:44:18, Odpovědět IP hash: e1b24c7fc635b02b
[31] *Tyracroc*: Lhotu bys u Mladý Boleslavi nenašel...
jinak souhlas s Lennym, mě přijde, že se akorát vždycky jde na nějakou animovanou blbost, jenom proto, že je to animovaný
Nemo
[34] Vložil Nemo dne 19.06.2013 v 10:45:36, Odpovědět IP hash: 243e25af30ed34f2
Mně jde spíš o to, že pokud bych někam jel za lidma, přijde mi zbytečné zabít 2 hodiny kinem
[35] Vložil Sir dne 19.06.2013 v 10:47:28, Odpovědět IP hash: e1b24c7fc635b02b
No mě osobně by na srazy vyhovovala asi nejvíce Praha..I když to mám dost daleko, je to asi nejvhodnější..Co se týče aktivit, konzole hrát neumím, takže by mi spíše vyhovovalo něco, kde se můžou zapojit i takoví nevzdělanci v této oblasti Pokémonu jako jsem já. Třeba nějaké stolní nebo jiné hry. Nebo prostě jen pokec mezi kámošema a tak. Časově by to bylo lepší asi jen na ten den..A pokud jde o prostory pro poké zábavu,je mi celkem jedno jestli budem na louce nebo v klubovně..Hlavně když bude zábava..Ale asi by to chtělo někde, abysme nerušili ostatní návštěvníky. :-) Každopádně se moc těším ať už to dopadne jakkoli :-D
[37] Vložil dragonair Ian dne 27.08.2013 v 13:19:25, Odpovědět IP hash: 1221c758836cde8e
Morx rules!
1: abc
2: ab
3: b
4: cde
5: abcd (s Vučaty jen bcd)
Моrx モルックス
[38] Vložil Morx dne 27.08.2013 v 20:51:22, Odpovědět IP hash: b2266829f478f63d
[13] Suicune Wolf: Rozhodně příští rok chci tradici PokéMatějské zkusit obnovit :). Ale nutno říct, že vždy byla vyhlášená ve fóru ;)
Jinak jsem se konečně dostal k tomu, že zpracovávám to, co jste sem napsali, ještě jednou díky za spolupráci a klidně pište dál, já si to budu zaznamenávat :). A můžete se těšit na PokéSraz, pravděpodobně v říjnu :)
Zpráva byla změněna dne 27.08.2013 v 20:51:51
Моrx モルックス
[39] Vložil Morx dne 27.08.2013 v 22:02:26, Odpovědět IP hash: b2266829f478f63d
Tož výsledky ankety prozatím:
1. Lokalita
Valná většina z Vás preferuje Prahu. Dále shodný počet hlasů má Brno (kde se koná cca 2x do roka tradiční Brněnský sraz) a Ova. 2 hlasy pak získalu Uherské hradiště.
2. Délka srazu
Očekávanou většinou získaly srazy na celý či necelý jeden den.
Srazy víkendové si však získali dostatečnou podporu (polovina hlasů jako pro jednodenní), aby mělo smysl o nich uvažovat, takže se určitě můžete také na nějaký těšit. Samozřejmě s možností přijet i jen na jeden den.
3. Program
Největši podporu získala bohatá nabídka programu, s dostatkem prostoru pro volnou zábavu a samozřejmě možností se kteréhokoli programu neúčastnit a jít dělat sám, či s pár dalšími cokoli jiného.
4. Aktivity
Velký zájem byl o konzolové hry. Což mě vede k nápadu udělat pravidelné konzolové srazy v Praze (všední den, na pár hodin odpoledne), dále byl obrovský zájem o upravené klasické táborové/kroužkové hry. Za to jsem velmi rád, je to motivace pokračovat v práci na takových hrách (typu Chyť pokémona, co hrajeme ve vodě), budeme se snažit.
Na případném delším srazu by ale evidentně nejlepší byl mix těchto věcí a každý by si vybral co mu sedí.
5. Místo
Rovným dílem si získalo množství hlasů vnitřní a vnější prostory, nejlépe bude, když to bude vždy odvislé od délky a zaměření srazu.
Děkuji za vaši pomoc a klidně se dále vyjadřujte k tématu!