Úvod:
Začal jsem psát úplně novou povídku na pokračování a rozhodl jsem se jí začít uveřejňovat právě v tomto fóru. Doufám, že se vám bude líbit.
Píšu sem hlavně proto, že CoolGrovyle i JohnBeak, jejichž názoru si vážím, protože jejich spisovatelské a vypravěčské schopnosti se téměř blíží těm mým, mi oba nezávisle na sobě doporučili pro mojí povídku právě takovéhle téma založit.
Taky bych upozornil, že v tomto tématu nejspíš bude z mé strany docházet k vícenásobným multipostům za sebou, protože když odešlu jeden příspěvěk a za ním odešlu další, tak z toho budou dva příspěvky po sobě.
Teď už ale k povídce samotné.
1. díl:
Eš Catchem byl obyčejný 9 letý kluk z Obrázkového města a už od dob, kdy byl jen kojencem, těžce snášel šikanu jediného stejně starého chlapce ve městě, Garyho M. Oaka. Proto se rozhodl jednoho dne město opustit a tak odešel. Cestou pryč potkal v trávě Pikaču, což je pokémon, a stali se z nich nejlepší kamarádi. Tak Eš navždy opustil Obrázkové město a už se nikdy nevrátil.
Po dlouhé cestě společně s Pikaču Eš konečně dorazil do dalšího města po Obrázkovém městě, což bylo Chromové město. Jmenovalo se tak protože bylo z chromu. Na město ale zrovna útočili zlí Rakeťáci, kteří používali otrávené hamburgery ke zhypnotizování lidí k tomu, aby jim vydali všechny své pokémony. Eš viděl, jak Rakeťáci hážou ze svého balónu hamburgery po lidech, kterým padaly do pusy, ale nemohl nijak zakročit, protože jeho Pikaču neuměl létat.
Pak ale Eš dostal geniální nápad. Vběhl do trávy, kde našel Bulbasaura. "Pokéballe, leť!", vykřikl Eš a hodil pokéball, do kterého se Bulbasaur chytil. Teď mohl konečně Rakeťáky zastavit. Vypustil Bulbasaura zpět ven z pokéballu a přikázal mu "Použij listové břitvy jako vrtuli a doleť nahoru k Rakeťákům!". Bulbasaur udělal přesně to, co mu Eš řekl. "A teď použij útočný útok!", vykřikl Eš a Bulbasaur se vrhl na Rakeťáky. To způsobilo, že jejich balón vybouchl a odletěl do vesmíru.
A tak Eš Catchem zachránil Chromové město a stal se jeho hrdinou. Co ale udělal Gary M. Oak potom, co zjistil, že Eš utekl z Obrázkového města? To se dozvíte už v příštím díle!