Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Mistrovství České Republiky v Pokémonu 2014
5.generace (Black, White, Black 2, White 2)
Výsledky uvnitř!

img
[1] Vložila Organizatori dne 28.01.2014 v 23:46:28, Odpovědět
IP hash: 44d25ed3f59582a8

Průběžné výsledky ZDE!

Hrají všichni se všema, matematici jsou označeni M.

Na letošní rok jsou v plánu 2 Mistrovství. První - jarní, kterého se týká toto téma, se bude hrát ještě s 5.generací Pokéher (Black, White, Black2, White2) pro Nintendo DS, druhé - podzimní již s novou generací her (X, Y) pro 3DS. S 5. generací se na Mistrovství letos asi rozloučíme (i když pokud by byl zájem, nebráníme se nějaký turnaj ještě v budoucnu uspořádat), takže letos zvolíme trochu netradiční pravidla, aby byl turnaj výzvou i pro zkušené účastníky předchozích Mistrovství.

Kdy a kde: 29.3. od 13:00 (registrace, hraje se od 14:00) v Praze v obchodním centru Černý Most (vzadu u fast foodu)

Pravidla: (hrát se bude tentokráte single battle s automatickým snížením levlů na 50), 3 vs 3 při výběru z party 5 Pokémonů a vzájmném ukázaní Pokémonů před začátkem

1. Každý účastník musí mít některou z verzí Black / White nebo Black2 / White2 (originální, na jazykové verzi nesejde) a v ní alespoň 6 různých* pokémonů.

2. Žádný z použitých Pokémonů nesmí spadat do skupiny zakázaných(**) Pokémonů - zakázáni jsou tentokráte všichni legendární Pokémoni.

3. Hraje se bez předmětů (žádný z použitých Pokémonů nesmí držet žádný předmět).

4. V zápasech je zakázáno používat útoky Sky Drop a Dark Void. Porušení se rovná kontumační prohře zápasu.

5. U registrovaných Pokémonů se v průběhu mistrovství nesmí měnit útoky, statistiky, ani forma.

6. Registrovat do turnaje můžete až 5 Pokémonů

7. Žádný z použitých Pokémonů, ani hra jako celek, nesmí být nijak ovlivněna cheaty (doporučujeme hrát jen Pokémony vlastní nebo získané od důvěryhodných lidí (nikoliv tedy z GTS nebo vyměněné od neznámých lidí), mezi cheaty patří i ovlivňování generátoru pseudonáhodných čísel hry.

8. Během zápasů je přísně zakázáno se s kýmkoli a čímkoli radit.

9. Souboje mezi dvěma hráči se hrají dva až tři (tzv. best of 3), hraje se na dva vítězné (popř. 1 vítězný + 2 remízy), na každou jednotlivou bitvu si můžete zvolit jinou partu z 5 registrovaných Pokémonů

10. Hráč má kdykoli právo nechat rozhodčím ověřit, zda soupeř nezměnil nic u svých Pokémonů, nepoužívá nepovoleného Pokémona, či jinak neporušuje pravidla.

11. Hráči musí hrát čestně a férově. Podmínkou účasti je slušné a sportovní chování, hráči si vzájemně nesmějí nadávat, zesměšňovat se, ani se jinak urážet.

Porušení pravidel se řeší individuálně na základě vážnosti prohřešku a případné možnosti jej napravit. Veškerá porušení pravidel během zápasu je třeba neprodleně hlásit rozhodčímu, po skončení zápasu se některé věci už těžko ověřují.

POZORVzhledem k tomu, že hra neumožňuje výběr z 5 Pokémonů při hře 3vs3, je potřeba, aby každý hráč měl v partně libovolného 6. pokémona, kterého pojmenuje "NEHRA". Tento Pokémon bude v partně jen do počtu a nesmíte jej použít při turnaji, jinak automaticky prohráváte kolo!

* - Různý míněno nemající stejné číslo v Pokédexu. Různé formy a druhy téhož pokémona jsou stále týž Pokémon.

**Zak - Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo, Mew, Raikou, Entei, Suicune, Lugia, Ho-Oh, Celebi, Regirock, Regice, Registeel, Latias, Latios, Kyogre, Groudon, Rayquaza, Jirachi, Deoxys, Uxie, Mesprit, Azelf, Dialga, Palkia. Heatran, Regigigas, Giratina, Cresselia, Phione, Manaphy, Darkrai, Shaymin, Arceus, Victini, Cobalion, Terrakion, Virizion, Tornadus, Thundurus, Reshiram, Zekrom, Landorus, Kyurem, Keldeo, Meloetta, Genesect

Registrace Pokémonů proběhne na místě. Připravte si prosím Pokémony, které chcete hrát do party, abyste pak nezdržovali hledáním a výměnami. během registrace dojde u uložení pozice hry a jejímu prověření na cheaty. Data přihlášených Pokémonů budou analyzována pro zařazení do příslušné skupiny (standard či advanced). Pokud bude menší účast, bude hrát každý s každým a skupiny se zohlední až ve vyhlašování výsledků (hráč ze skupiny Standard, který bude na nejvyšším místě celkového žebříčku je výhercem v této skupině), pokud bude účast větší, budou skupiny hrát odděleně.

Upozorňujeme, že k dosažení maximálních možností Pokémona, je třeba jej po chycení nějakou dobu trénovat - aneb chycený Pokémon na levlu 70 se sice dá hned použít v zápasu snížený na level 50, ale nebude tak silný, jako kdyby byl předtím trénován třeba alespoň na lvl 80; oproti tomu Pokémona, kterého trénujete od vajíčka můžete klidně nasadit hned jak dosáhne levlu 50. Nezapomeňte také, že některé zajímavé útoky se Pokémoni učí až na vyšších levlech).

Moderátor upravil zprávu dne 29.03.2014 v 22:26:30

Příspěvky 229 – 248 z celkem 248. Zobrazit vše.

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling je umnění | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[230] Vložil John Beak dne 30.03.2014 v 19:34:47, Odpovědět
IP hash: 5e9547743a81956b

Ještě jsem si vzpomněl na jednu anekdotu: Minul jsem Rock Slidem (90%) a byl jsem zasažen Sheer Coldem (30%).

[228] Terrion: Máš pravdu, že dvoufázový turnaj by znamenal, že vyřazení hráči by skončili dřív. Ale neslouhlasím s tím, že když nehraješ zápasy do turnaje, není co dělat. Je možné sledovat, jak hrají ti, kteří jsou ještě ve hře (a něco se přiučit), fandit, nebo prostě jen být s ostatními, povídat si nebo hrát něco jiného jako na srazech. Doprovodný program mi přijde jako zbytečně nucené řešení.

V tom případě se vždycky dají výsledky švýcarského systému po X kolech počítat už jako konečné a žádná druhá fáze.

[231] Vložilo Terrion dne 30.03.2014 v 19:41:44, Odpovědět
IP hash: 4dcb465cb52b39

[230] John Beak: Ano, to se ti hezce řekne, ale jak jsem sledoval zápas tebe a madvoraka, kteří jste tuším zbyli jako poslední, tak jsem se nudil k uzoufání, už jen z toho, jak jste si půl hodiny vybírali Pokemona. Ještě, že B3hold3r přinesl Kemony

John Beak
the Nearly Ultimate One
[232] Vložil John Beak dne 30.03.2014 v 20:46:04, Odpovědět

[231] Terrion: Tak na oficiálních turnajích je časový limit na tahy. Kdyby to šlo zařídit, chtěl bych ho taky.

Ale oceňuju, že píšeš Behlod3ra pokaždé jinak.

[233] Vložilo Terrion dne 30.03.2014 v 21:15:07, Odpovědět
IP hash: 8b250ccefbfcbc24

[232] John Beak: časový limit by byl fajn. Já jsem teda vždycky potřeboval tak 10 sekund.:-D B3holder se píše všude jinak, já za to nemůžu

lisakVUK
[234] Vložil lisakVUK dne 30.03.2014 v 22:34:39, Odpovědět

Děkuji za názor na pravidla.

Ano, zákazy legend a předmětů byly omezující, ale to byl účel. Netradiční pravidla nutila i zkušenější hráče k zamyšlení se nad vhodnou strategií. A protože se takto obvykle nehraje, nebylo možné si vyhledat doporučení na internetu nebo vyjít ze zkušeností předchozích zápasů, každý musel popřemýšlet sám. Uznávám, že může být trochu odrazující trénovat speciální partu jen na takový ojedinělý formát turnaje, ale jelikož se dorovnává na level 50, není třeba trénovat zase extrémně dlouho.

Co se týká hraní každého s každým, dokud je to časově zvládnutelné, jsem pro takto hrát, neboť je to nejférovější. Jakýkoliv vyřazovací systém je nespravedlivý, pokud někdo narazí na silného soupeře může vypadnout hned na začátku bez možnosti hrát dál, a to je špatné. Není důležité vyhrát, ale zahrát si a myslím, že i řada proher je lepší (a může i poučit) než jedna, dvě prohry a konec.

Jinak v XY se dělit nebude, zaprvé je posilování statistik zahrnuto přímo do hry a lze provádět hravou formou na boxovacích pytlích a i výběr geneticky lepších Pokémonů a breeding je zjednodušený. A první Mistrovství budou probíhat podle oficiálních pravidel (systém ale bude zachován "náš" - tedy hraní každého s každým a nerozdělování podle věku). V budoucnu by možná mohlo dojít k nějakému rozdělení na nějaké skupiny (př. "nováčci" vs. "veteráni") podle účasti na předchozích Mistrovstvích XY, případně výsledků. Ale zatím je předčasné to řešit..

[232] John Beak: Pokud vím, v XY už jsou nějaké časové limity v multiplayeru zabudovány.

[235] Vložila behold3r dne 30.03.2014 v 23:14:53, Odpovědět
IP hash: f675c0ba9727d9a5

[234] lisakVUK: "Jinak v XY se dělit nebude, zaprvé je posilování statistik zahrnuto přímo do hry a lze provádět hravou formou na boxovacích pytlích a i výběr geneticky lepších Pokémonů a breeding je zjednodušený."

Vidíš a já si pořád říkám, jak je to v XY daleko méně přístupné než v B2W2. Ale snad ty EV půjdou snadno přes hordy, až se mi jima bude chtít zabývat.

"Pokud vím, v XY už jsou nějaké časové limity v multiplayeru zabudovány."

Časové limity byly stejné i předtím, ale ne pokud hraješ normálně lokálně s kamarádem, což je volba, která se nejspíš bude nadále používat při našich mistrovstvích.

Edit: [233] Terrion: [232] John Beak: Behold3r se sám píše Behold3r, ale alternativní varianty jsou plně přípustné a občas i nutné, takže mi nevadí, pokud mi někdo říká jinak. Například PJZ web mi na titulce píše "Ahoj Batmane!".

Zpráva byla změněna dne 30.03.2014 v 23:18:12

John Beak
the Nearly Ultimate One
[236] Vložil John Beak dne 30.03.2014 v 23:27:23, Odpovědět

V tom případě se mi jeví švýcarský systém jako ideální. Není vyřazovací, takže si každý zahraje stejné množství zápasů. Navíc jsou soupeři vybíráni tak, aby každé pokaždé hrál s soupeřem, který je mu v dosavadních výsledcích co nejblíž.

Myslím si, že kvalita zápasů je důležitější, než kvantita. Když jsem soupeřům vyřadil všechny pokémony brutální silou mého nabušeného leadu, myslím, že je ty zápasy moc nebavily. Alespoň teda mě nebavily tolik, jako ty zápasy, kde jsem musel pořád přemýšlet, co zahrát.

-

Vytrénovat pokémona na padesátku je fakt to poslední, co při výrobě nového pokémona trvá příliš dlouho. Nejvíc času zabere křížení. Z toho, co jsem četl, se pokémon dá komplet stihnout do pěti hodin. Tohle si vynásob šesti. A přidej k tomu, že budou použitelní pouze pro ten zvláštní turnaj. Plus cesta na turnaj něco stojí pro mimopražské hráče, a všem to zabere půl dne. Ne pro každého má účast na takovém turnaji hodnotu 35 člověkohodin (a to nepočítám analýzu, vymýšlení strategie a testování).

lisakVUK
[237] Vložil lisakVUK dne 31.03.2014 v 22:03:17, Odpovědět

[236] John Beak: Přidal jsem ti možnost editace vlastních příspěvků.

Jinak co se týká švýcarského systému, samozřejmě uznávánm, že má své výhody. A pokud by se zvětšila účast, je to jedna z možností jak se s tím vypořádat. Ale dokud se stíhá hrát každý s každým, zachoval bych tuto tradici. Švýcarský systém totiž klade větší nároky na rozdělování hráčů a ač nikdo nevypadne na začátku, přesto prostě nehraje každý s každým (takže se odehraje méně soubojů). Vycházím z informací TADY.

[238] Vložil Sir dne 02.04.2014 v 15:34:17, Odpovědět
IP hash: b0ddd9ea58d3b2a

No nevím, jestli se síly vyrovnaly, ale pořadí je stejné, jako bývalo i předtím (na předních pozicích madvorak, John Beak.. na chvostu tabulky Charmy, Dratini, Raichu), takže se nabízí otázka, zda omezení předmětů něco přineslo.. mě osobně by teda moc netěšilo, že jsem zápasil déle, ale stejně prohrál :D

Zpráva byla změněna dne 02.04.2014 v 15:38:47

Моrx
モルックス

[239] Vložil Morx dne 02.04.2014 v 17:58:10, Odpovědět
IP hash: 4dfce784555826ef

Ucelem zajimavy obmen rozhodne neni udelat ze spatnych hracu dobre a naopak.A nevi jak muze byt "jako byvalo predtim, ze je Dratini na chvostu tabulky, kdyz to byl jeho prvni turnaj ^^;.

[240] Vložil Sir dne 03.04.2014 v 15:34:14, Odpovědět

dobře, Dratiniho beru zpět..

ostatního se ale držím :) pro mě, jako pro hráče by to asi bylo stejné.. nevím, jak ostatní

lisakVUK
[241] Vložil lisakVUK dne 03.04.2014 v 16:32:37, Odpovědět
IP hash: 24ede23519b4d7a1

[240] Sir: Souhlasím s Morxem. Smyslem nebylo ani tolik snížit advanced hráčům šanci na výhru, ale vytvořit pro všechny netradiční výzvu. Ono to svým způsobem advanced hráče znevýhodňuje, protože se musí připravit na speciální pravidla a přitom mají ve zvyku mít co nejlepší Pokémony, takže musí věnovat delší dobu přípravě nebo holt snížit své nároky na ideální Pokémony.

Navíc třeba ty jsi vždycky vystupoval proti používání legend, takže přestože se ti neláíbí zase omezení těch předmětů, myslím, že i pro tebe by to mohlo být zajímavé.

[242] Vložila behold3r dne 04.04.2014 v 00:11:57, Odpovědět

[240] Sir: Takže se držíš i toho, že třetí místo je podle tebe "na chvostu"?

[243] Vložil Sir dne 04.04.2014 v 19:42:31, Odpovědět

[242] Behold3r: Co to placas? Jaky treti misto? :-D ja tu mluvil o nejakym Adamovi?

Zpráva byla změněna dne 04.04.2014 v 19:46:55

[244] Vložila behold3r dne 04.04.2014 v 21:14:25, Odpovědět

[243] Sir: Matematici jsou samostatná kategorie; Raichu skončil na třetím místě své kategorie a podle tebe je u konce.

[245] Vložil Sir dne 05.04.2014 v 13:05:40, Odpovědět

[244] Behold3r: tak mi podle tebe řekni, kterou tou tabulkou se mám řídit... obě dvě mají jiné pořadí.. jak tabulka Johna Beaka, tak tabulka, na níž je odkaz uveden v úvodním příspěvku :) obě dvě uvádějí něco jiného, takže já, jelikož jsem nebyl na turnaji, těžko můžu vědět, co je pravdivé a co ne

Zpráva byla změněna dne 05.04.2014 v 13:10:26

[246] Vložila behold3r dne 05.04.2014 v 13:41:59, Odpovědět

[245] Sir: Oficiální výsledné pořadí je jen jedno a Raichu za své třetí místo dostal dokonce i diplom. Pokud máš potřebu se místo toho orientovat dle alternativních tabulek dodatečně vytvořených účastníky turnaje, tak osobně doporučuji tuhle:

Zpráva byla změněna dne 05.04.2014 v 13:42:24

John Beak
the Nearly Ultimate One
[247] Vložil John Beak dne 05.04.2014 v 15:03:22, Odpovědět

[245] Sir: V tom případě doporučuju číst i text mezi obrázky. Moje tabulka je simulace, jak by vypadaly výsledky, kdyby bylo alternativní bodování. Směrodatné jsou výsledky, které uvedl v příspěvku [246] Behold3r*.

[248] Vložil Sir dne 05.04.2014 v 17:24:17, Odpovědět

[247] John Beak: nemám se řídit tvojí alternativní tabulkou, ale tabulkou, kterou napsal Behold3r a která má na tvojí alternativní tabulku odkazovat?

Zpráva byla změněna dne 05.04.2014 v 17:30:39

John Beak
the Nearly Ultimate One
[249] Vložil John Beak dne 05.04.2014 v 21:17:29, Odpovědět

[248] Sir: Pochopitelně jsem myslel tabulku, na kterou odkazuje první příspěvek. Minulý příspěvek je žert (viz hvězdička).

Hráči kategorie advanced jsou označeni písmenem M, tudíž po jejich škrtnutí získáš pořadí hráčů kategorie standard.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky