Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

Soutěž o nejlepší poké-povídku
(Vyhlášení výsledků čtenářské soutěže: TADY)

img
[1] Vložila Organizatori dne 15.08.2013 v 16:16:47, Odpovědět
IP hash: f02cdcd775baeacb

Vážení poké-maniaci!

--

Cílem tohoto tématu je vzbudit v návštěvnících tohoto fóra zájem o to psát poké-povídky a zveřejňovat je. Poké-komunitu tvoříme my, každý z nás, kdo je ochoten se pokémony jakkoliv aktivně zabývat a podělit se o to s ostatními. Psaní poké-povídek zcela nepochybně mezi tento druh aktivity patří.

--

VYHLAŠUJI SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ POKÉ-POVÍDKU!

--

Narozdíl od sportu, kde výsledky bývají většinou jednoznačné, umění nelze dost dobře hodnotit objektivně. Jeden a tentýž obraz vystavený v galerii se jednomu člověku může líbit, druhý člověk ho může považovat za pár fleků barvy. Podobné je i psaní povídek (a vlastně psaní čehokoliv). Každému čtenáři se líbí jiný styl psaní a jiný žánr. Nelze tedy dost dobře sestavit objektivní porotu, která by dokázala rozhodnout, která povídka je nejlepší. Přesto se pokusíme, aby potota byla co nejvíce objektivní a spravedlivá. Protože téma vzniklo z mojí iniciativy, budu jedním z porotců já sám (Dratini). Další porotci budou Lišák VUK, Morx, Thes a Dragonair Ian.

--

Chtěl bych velice poděkovat Lišákovi VUKovi a Morxovi, kteří se nabídli, že spolu se mnou soutěž budou sponzorovat, takže budou i ceny pro vítěze. :-)

--

Nyní k pravidlům:

--

PRAVIDLA

1) Povídky odesílejte na mail soutez2013@pjz.cz . Posílat je můžete do 31.10.2013 (kdy bude uzávěrka). Doporučujeme povídku před uzávěrkou nikam jinam než na zmíněný mail neposílat a nezveřejňovat.

2) Každý může soutěžit jen s jednou soutěžní povídkou.

3) Pokud autor pošle nějakou verzi povídky a ještě před uzávěrkou se rozhodne něco v povídce změnit, je možné poslat opravenou verzi povídky na výše uvedený mail. Hodnotit se bude pouze nejnovější verze povídky (která byla zaslaná včas).

4) Povídky by měly být dlouhé aspoň na dvě stránky A4 při použití standardního písma velikosti 12. Maximální možný limit se mi dávat nechce, ale kvůli duševnímu zdraví porotců dejme 20 stran. Limit není nějak striktní, ale pokuste se ho dodržet. Jeho porušení může být jedním z hodnotících faktorů.

5) (dodatek k bodu 4): zvolte rozumné okraje a mezery mezi řádky. Pokud u někoho uvidíme, že text je záměrně roztažený, jen aby se dodržela požadovaná délka 2 strany, bude penalizován odečtením bodů.

6) Povídky odnikud nekopírujte! Spoustu povídek máme (my porotci) přečtených a pokud se děj bude nějak hodně nápadně podobat již existující povídce, budete diskvalifikováni a vaše jméno bude zde zveřejněto jako jméno podvodníka.

7) (dodatek k bodu 6): dějem z již existující povídky se samozřejmě inspirovat můžete. Nezaměňujte však inspiraci a doslovné zkopírování.

8) Děj povídky by měl být ukončený. Konec povídky může být uzavřený, nebo i otevřený, ale povídka by rozhodně měla nějak končit. Neukončenost děje bude považována za negativní faktor při hodnocení.

9) Piště pokud možno spisovně . Nikdo vám nebude trhat hlavu, pokud si někde občas spletete i/y, s/z, někde zapomenete napsat čárku, apod. Chyb by ale nemělo být nějaké větší množštví. A rozhodně používejte interpunkci (velká písmena na začátku věty, tečky na konci věty, čárky v souvětí), dále diakritiku (háčky a čárky - jsme přece Češi). Doporučuji po napsání každé stránky si text po sobě přečíst a zkontrolovat, zda v něm nejsou chyby.

10) Piště slušně. Vulgární slova nevadí, pokud jsou součástí přímé řeči některé z postav, do děje se hodí a nejsou nějak extrémně frekventovaná. Jinak se jim ale pokuste vyhnout.

11) Děj by měl čtenáře zaujmout. Pište tak, aby byl děj zajímavý, měl zápletku, byl napínavý, atd.

12) Piště přehledně - text čleňte logicky do odstavců. Text by neměl působit jako zeď tvořená z písmen a slov.

13) Pokud je povídka delší (10 a více stran), rozmyslete si, zda by stálo za to rozpracovat psychologii hlavních postav. Toto bude hodnoceno velice pozitivně!

14) Povídka by měla být ze světa pokémonů nebo se jich nějak týkat (to asi ani nemá cenu zmiňovat, ale přece jen...).

15) Konkrétní hodnocení svojí povídky dostanete mailem (obsahem hodnocení bude jak pochvala zdařilých aspektů povídky, tak i kritika těch méně zdařilých aspektů).

16) Každá povídka bude zveřejněna (samozřejmě se jménem autora) zde na PJZ v sekci Fan fiction. Po skončení soutěže tedy bude možné přečíst si i díla ostatních. Stejně tak vaše dílo si budou moci přečíst i ostatní.

17) Rozhodně se neřiďte pravidlem "kdo nic nedělá, nic nezkazí". Je to daleko lepší napsat ne třeba úplně dokonalou povídku, ke které možná dostanete nějakou tu kritiku, než nenapsat vůbec nic. Velice si ceníme snahy každého, kdo se něco pokusí vytvořit (ať už se mu to povede, nebo nepovede).

18) Přemýšleli jsme o nějakých cenách pro vítěže. Těch bude spoustu a podrobněji se o nich dočtete o kousek níže (jsou i vyfocené).

19) Přerozdělování cen bude fungovat takto: ten, kdo se umístí první, si vybere cenu, která se mu nejvíc líbí. Nějaké ceny ale zbydou a druhý soutěžící si vybere, co se mu z těch zbylých nejvíc líbí. Pak přijde na řadu třetí v pořadí, atd. Tímto způsobem se pokračuje, dokud buď každý nedostane nějakou cenu, nebo dokud nedojdou ceny (v tomto případě by zbylí soutěžící nedostali nic). Porota si vyhrazuje právo kohokoliv ze soutěže vyřadit (a nebudeme to dělat zbytečně, ale chceme vytvořit síto na trolly, kteří si cenu nezaslouží - například pokud někdo pošle 2 strany nesmyslného textu)

20) Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne na tradičním předvánočním poké-sraze v Praze v obchodním centru Flora, a to v sobotu 14.12.2013 mezi 14:00 a 15:00. Kdo se nebude moct srazu zúčastnit, případnou cenu mu zašleme poštou.

21) Každý soutěžící má povinnost učinit nejméně jednu z těchto tří věcí:

a) přijít na předvánoční pokésraz

b) poslat na sebe telefonní číslo na soutěžní mail, v době vyhlášení (14.12.2013) mít zapnutý mobil a být na místě, kde je dostatečný signál (takže ne třeba někde v tunelu :-) ).

c) napsat na soutěžní mail, jaké jsou vaše preference při vybírání cen. Konečný seznam cen včetně ilustračních fotek najdete o několik řádků níže. Jak přesně fungují preference je vysvětleno v příspěvku [63] na konkrétním příkladu.

--

K pravidlům je to asi všechno. Kdo by měl nějaké dotazy k soutěži, klidně se ptejte přímo zde v tématu. Nezbývá než popřát hodně poké-inspirace při tvorbě povídky a hodně štěstí! Nechť vyhraje ten nejlepší!

CENY:

(kliknutím zobrazíte foto)

Pokémon X nebo Y - 3DS hra(na výběr, pouze jedna na soutěž)

Bezplatný pobyt na 13. Pokéčundru (ve spacáku), nepřenosný, možno doplatit postel

Plyšový Mew velký

Plyšový MewTwo malý

Pikachu autíčko

Dvojice pokésešitů(dohromady, jedna cena)

Booster Pokémon TCG (náhodný)

+ drobné ceny útěchy pro účastníky srazu, kteří nevyhráli žádnou výše zmíněnou cenu.

(ještě přidám společné foto některých cen, ať máte lepší představu o poměru velikostí)

Zpráva byla změněna dne 09.12.2013 v 18:42:14

Příspěvky 291 – 310 z celkem 310. Zobrazit vše.

Eba-chan
[292] Vložila Eba-chan dne 15.12.2013 v 14:41:22, Odpovědět
IP hash: 727b6c8d1b70bfa5

Take gratuluji všem výhercům a čest všem zúčastněním, za svou snahu :-) Doufám, že se zase podobna soutěž bude jednou konat, protože se ji velmi ráda zase zúčastním :-)

[290] dragonair Ian: Děkuji za pochvalu povídky. U toho souboje jsem se bála, že bude jaksi krapet nudný, jelikož je dlouhý :-)

picture
[293] Vložila natka dne 15.12.2013 v 19:02:37, Odpovědět
IP hash: 13d50501efc61a3f

Ach jo!Zase poslední!:-(

[294] Vložilo Sanky dne 15.12.2013 v 19:53:39, Odpovědět
IP hash: f741b8d94396424

Děkuji porotcům a zároveň organizátorům za jejich práci na soutěži. Díky nim (no, a Beholderovi) jsem se odhodlal do něčeho, co jsem předtím nikdy nedělal: napsání povídky. Příběh Alex jsem začál psát v pátek večer a dopsal v neděli večer, a poslední úpravy jsem posílal dokonce deset minut před uzávěrkou. I přes to, že málo čtu, což se určitě muselo na povídce stylisticky projevit, a že jsem neměl dobrý námět, jsem napsal povídku, která se (soudě dle hodnocení) i poměrně líbila. Jsem rád, že jsem mohl být součástí soutěže a vytvořit něco pro komunitu, a gratuluji a zároveň děkuji i všem ostatním soutěžícím, neboť vytvořili mnoho zajímavých děl která si sám povětšinou přečíst teprve budu muset :)

[295] Vložila Toyí dne 15.12.2013 v 20:45:21, Odpovědět
IP hash: 7c9aaa3e50e4241

Přidávám se k díkům, jak organizátorům, tak porotcům i ostatním soutěžícím. Celý nápad téhle soutěže se mi líbil již od začátku a nadšení mi nechybělo. Po několika přepisování jsem odesílala povídku tuším den před uzávěrkou. Přišla mi dobrá, ale po zveřejnění ostatních povídek se mi už tolik nelíbila. Přišla mi oproti ostatním taková moc... jednoduchá, místy až nudná. Několikrát jsem na sebe nadávala, že jsem tomu nevěnovala více času. A když mi bylo v sobotu zavoláno... Už jen ta představa, že jsem v první pětici mi zalichotila... Poté, co mi bylo oznámeno, že jsem soutěž vyhrála, tak mi nadšením bušilo srdíčko. Ani ne tak kvůli výhře po nějaké odměnové stránce (i když to mě samozřejmě také nad míru potěšilo), ale spíše kvůli tomu, že se mi tím sdělovalo, že se povídka líbila více lidem. Protože i když autoři neustále žádají kritiku.. bez nějaké pochvaly by to prostě nebylo tak úplně ono. Děkuji, za spojení dvou mých oblíbených věcí, takových "srdcovek" dovoluji si říct, psaní a pokemonů. Po přečtení hodnocení porotců mi byly nejvíce více méně vyčítány pravopisné chyby, které se v případných dalších povídkách, ať už zaslaných sem, nebo z mé vlastní volnočasové tvorby, pokusím napravit. Těším se na další podobné akce. Také se nemůžu dočkat až mi to někdy časově i peněžně klapne a dostavím se na nějaký sraz, na kterém poznám lidi z téhle skvělé a otevřené komunity. :)

[296] Vložila behold3r dne 15.12.2013 v 21:18:07, Odpovědět
IP hash: f675c0ba9727d9a5

Už je tu těch poděkování hodně, ale stejně bych chtěl taky jedno přidat.

Chci dát jedno hodně veliké díky Dratinimu, který ohledně téhle soutěže odvedl nejvíc práce z nás všech, porotců i soutěžících, a namáhal se za až hranice toho, co by stačilo, jen proto, aby byla ve výsledku soutěž co nejlepší. Soutěž, kterou vymyslel jen pro nás ostatní.

Mockrát díky, Dratini!

img
[297] Vložil Dratini dne 15.12.2013 v 23:06:16, Odpovědět
IP hash: 2991b13a18fbf25c

Všem jsem poslal podrobné slovní hodnocení od všech porotců. Posílal jsem na stejný mail, ze kterého jste povídku odesílali.

--

Vyjímkou je Naťka, která má přeplněnou mailovou schránku, tudíž se mi hodnocení nepodařilo odeslat. Proto tě, Naťko, prosím, abys pročistila ve své schránce nepotřebné zprávy a dala vědět, že už jsi to udělala.

--

Jinak Thes, jak už jsem zmínil, bohužel hodnocení nestihla, takže vám ho pošle až dodatečně. Na udělování bodů se Thes nakonec nepodílela. U některých (asi třech) z vás navíc nenapsal slovní hodnocení ani Morx (povídky ale přečetl a aspoň udělil body), tak on svou chybu napraví a příslušné hodnocení od něj vy tři také dostanete.

--

Toyí, Ebě Chan a Billu Wattsonovi pošleme ceny poštou (ostatní byli přítomní na vyhlášení). Billa Wattsona poprosím, aby do soutěžního mailu ještě uvedl adresu, kam máme cenu poslat.

--

Několik poděkování:

Rád bych poděkoval jednak vám, soutěžícím, za vaši práci a nadšení při tvorbě povídek. Stejně tak bych chtěl poděkovat porotcům za jejich čas při čtení a hodnocení povídek. A taky i organizátorům (Lišákovi VUKovi a Morxovi), které jsem nesčetněkrát v jejich volném čase otravoval kvůli nejrůznějším průblémům, které v organizování soutěže průběžně nastávaly. Jednak za jejich pomoc a radu, jednak i za programátorskou a distributorskou pomoc. Explicitně chci ještě poděkovat Lišákovi VUKovi a Morxovi za finanční sponzorování cen soutěže. No a taky chci ještě poděkovat za to, že mi tu píšete, že se vám soutěž líbila. Je dobré vědět, že to nebyla zbytečná námaha to všechno dělat...

Zpráva byla změněna dne 15.12.2013 v 23:09:36

dragonair Ian
[298] Vložil dragonair Ian dne 16.12.2013 v 01:05:07, Odpovědět
IP hash: c0e7b9dd9351201c

Nevzdávej se, Natko - aby ses odlepila od posledního místa, zkus tato dvě jednoduchá pravidla:

1) Nikdy nepiš víc než jeden vykřičník. Většina vět končí tečkou, vykřičník se používá jen velmi vyjímečně. Pokud je použit víc než jednou na stránku, úplně ztrácí svůj význam.

2) Za tečkou, čárkou i vykřičníkem se dělá vždy mezera, před nimi nikdy. Ty je děláš pokaždé jinak, což znamená netrpělivost, nepořádnost.

Pokud chceš, vyber si nějakého trenéra, který se v "lize" dobře umístil: jistě ti dá pár cenných rad, které si můžeš vyzkoušet na další povídce.

And tonight we can truly say...
[299] Vložil CoolGrovyle dne 16.12.2013 v 01:09:36, Odpovědět
IP hash: f1ad37bdd13d539e

[298] dragonair Ian: [293] natka: Jsem ochotný se této role ujmout dobrovolně :)

img
[300] Vložil Dratini dne 16.12.2013 v 01:31:45, Odpovědět
IP hash: 2991b13a18fbf25c

[293] natka: Přesně tak, nevzdávej se! ;-)

picture
[301] Vložila natka dne 16.12.2013 v 14:06:56, Odpovědět

Díky!

Моrx
モルックス

[302] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 17:46:02, Odpovědět
IP hash: 927c83dac5acf9d3

Ceny porotců

Po jedné drobné ceně z krabice mohl udělit každý porotce, přítomní si mohli vybrat, nepřítomným vybrali porotci a bude jim zasláno na adresu. Porotci ohodnotili povídku, která si dle nich ohodnocení zasloužila, mohlo se jednat o povídku, kterou sami za sebe hodnotili jako nejlepší, nebo třeba povídku, která jim nepřišla jako jedna z nejlepších, ale chtěli odměnit snahu autora

Morx -> Beholder

Ian -> Eba-Chan

Vuk -> Sanky

Dratini -> Bill Watson

Zpráva byla změněna dne 17.12.2013 v 18:02:47

Моrx
モルックス

[303] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 17:48:59, Odpovědět

Jinak jsem dnes odeslal výhry Toyi a Eba-chan. U Billa čekám na zaslání adresy, nebo zvolení anonymního výdejního místa :)

[304] Vložil Bill Watson dne 17.12.2013 v 17:50:58, Odpovědět
IP hash: e5644d349950a8e4

Ja som to dnes posielal Dratinimu na mail =) treba to ešte poslať aj tebe?

picture
[305] Vložila natka dne 17.12.2013 v 17:52:38, Odpovědět

Hmmmm...............:-(

[306] Vložil Laira dne 17.12.2013 v 17:54:57, Odpovědět
IP hash: e0de97f779bdcfd8

[305] natka: Neboj Natko, jestli nějaká soutěž ještě bude, určitě se už umístíš lépe.

(Teď bych se nejraději k smrti ufackovala, že jsem tomu nevěnovala takovou snahu a čas jako ostatní :/... :D)

picture
[307] Vložila natka dne 17.12.2013 v 17:56:56, Odpovědět

Já taky:-\

Моrx
モルックス

[308] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 18:00:22, Odpovědět

[304] Bill Watson: Když mi odpovíš na soukromou zprávu tady a vybereš si způsob doručení a dodáš údaje, bude to nejrychlejší, odešlu to hned :)

[309] Vložil Bill Watson dne 17.12.2013 v 18:17:01, Odpovědět
IP hash: e5644d349950a8e4

[308] Morx: Vybavené :)

Моrx
モルックス

[310] Vložil Morx dne 17.12.2013 v 18:31:08, Odpovědět

[309] Bill Watson: Odoslané :)

And tonight we can truly say...
[311] Vložil CoolGrovyle dne 28.12.2013 v 14:15:27, Odpovědět
IP hash: 32afd6a960e707a6

Ahojte účastníci soutěže, jak jsem slíbil, pracuju na feedbacích a již mám pár z nich hotových. Ty, co jsou hotové jsou v sekci fan fiction v komentářích u příslušné povídky. Čili kdo si chce přečíst názor někoho jiného na jeho povídku - tzv. feedback :D :D klidně si je může přečíst hned nebo vyčkat dokud se jeho feed neobjeví (každopádně na tom pracuji a přečtu všechny povídky, abyste všichni měli nějakou zpětnou vazbu :) Každopádně vám zaručuju, že na to nezapomenu, takže buďte trpěliví :)

Feedy jsou hotovy u těchto lidí

Behold3r

Sanky

Eba-chan

Laira

Toegdip

Eewee

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky