Poke #1 Poke #2 Poke #3 Poke #4
Forum Chat

Fórum

PokéSrazy a jejich budoucnost

Моrx
モルックス

[1] Vložil Morx dne 27.05.2013 v 10:34:24, Odpovědět
IP hash: b2266829f478f63d

Zdravím všechny,

musím říct, že mě až trošku mrzí, co se za ta léta změnilo. Z období téměř nulového scházení jsme prošli dobou, kdy byly srazy málem každý víkend a pomalu se vrátili do útlumu, kdy jsme se omezili na PokéČundr, Předvánočák a Mistrovství ČR v Pokémonu (které je cílené jen na určitou skupinu, v podstatě). Občas proběhne něco dalšího jako Vlak na Dobříš, ale to je tak vše.

Upadla tradice PokéMatějské a PokéZoo, které se svého času opakovaly každoročně, pryč jsou každotýdenní srazy v pražské čajovně navíc i na srazech, které jsou (vyjma Čundru a Předvánočáku) chybí to poké zaměření zábavy.

Z tohoto důvodu bych si chtěl udělat malý průzkum, dotazník pro Vás všechny, kteří máte zájem se vídat, užít si zábavu, poznat nové fajn tvory a tak vůbec, zkrátka to, co jsme dělali dlouhá léta. A také si třeba oťukat, zda Vám ti lidé sednou a chtěli byste s nimi strávit celý týden na čundru.

Odpovídejte prosím do tématu, u každé otázky můžete vybrat jednu či více odpovědí (pokud to dává smysl) a můžete na konci napsat i poznámky (např. pokud v Praze tak jednodenní, pokud v Ostravě, tak víkendový)

1| Kde bys rád(a), aby se sraz konal, případně i kam bys dojel(a):

a) Praha a okolí

b) Brno a okolí

c) Ostrava a okolí

d) jiné město: (doplň)

2| Jak dlouhý sraz by ti vyhovoval:

a) jednodenní

b) celovíkendový (dorazit a odejít možno i kdykoli v průběhu)

c) jiný: (doplň)

3| Jaký by měl být ideální program srazu:

a) volný - nechť se lidé slezou a každý dělá co chce s kým chce, zábavy bude dost

b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu

c) s kompletním programem - na většinu srazu by měl být připraven program - hry, aktivity, promítání, ..., kterého se kdo chce může zúčastnit

4| Jaký typ připravené zábavné aktivity na srazu oceníš:

a) Konzolové hraní, souboje atd.

b) PTCG

c) netradiční soutěže a hry podobné tomu, co se hrává v kroužcích a na táborech, předělané na Poké-tématiku

d) Stolní PokéHry - karty (neTCG), Monopoly, PokéAktivity, ...

e) Jakékoli stolní či konzolové hry, bez ohledu na tematiku

f) cokoli dalšího: doplňte

5| Jaké prostory pro sraz jsou podle tebe příjemnější:

a) Vnitřní - někam si sednout, sedět a věnovat se společné zábavě - občerstvení, čajovna, ...

b) Vnitřní s dostatkem prostoru na aktivní a hlasité projevy - například klubovna, zkrátka vlastní velká místnost

c) vnější k posezení a zablbnutí - park, les, zahrada, ...

d) vnější turistické - s procházkou

e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat (tento bod případně rozveď konkrétněji)

Všem zájemců o další, či první setkání s ostatními členy PokéKomunity děkuji za čas, který tomuto dotazníku věnují :-). Slibuji, že na jeho základě připravíme akce, které se snad budou všem líbit.

Příspěvky 16 – 35 z celkem 35. Zobrazit vše.

chespin
[17] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 28.05.2013 v 19:14:31, Odpovědět
IP hash: c99e747a43d493bd

Co třeba udělat pro nováčky něco jako nováčkovské kempy, klidně třeba jenom taková jednodenní soustředění, kde by byli jenom mladí plus někdo, kdo by je vedl a zaškolil, vše jim vysvětlil,atd....... mladí by potom na samotný sraz jezdili již více-méně připravení

[18] Vložilo Sanky dne 28.05.2013 v 22:16:22, Odpovědět
IP hash: e27c509d5571df4

S uvážením toho, že jsem se donedávna zjevoval jen vzácně:

Praha a okolí. Jinam bych musel mít vážně veliký zájem.

Zpravidla jeden den. Na víkendový bych jel fakt jen kdyby tam byli specifičtí lidé.

Nějaký cíl by to mít mělo. Tím chci říct, že by mělo existovat nějaké lákadlo jiné, než "pokémoni". Pokud se programu budou příhchozí účastnit je potom už na nich, ale podle mě svolat lidi "jen tak" s tím, že se zabaví, může omezit účast.

Všechno z toho. Ne, vážně.

Asi vnitřní, ale rozhodně mi nevadí když se někam zajde. Možná by to naopak bylo dobré zpestření.

Nemám moc co říct kromě toho, že pokud mi dá čas, rád se zúčastním skoro jakékoli plánované akce.

Nemo
[19] Vložil Nemo dne 29.05.2013 v 10:16:05, Odpovědět
IP hash: 243e25af30ed34f2

a) Praha a okolí

b) Brno a okolí

To je třeba důvod, proč nejezdím na pražské srazy. Nemám rád styl ráno přijet, večer odjet (z finančního hlediska not worth it, ano jsem Skrblík a zatím nepracuju).

Zlatá střední cesta, nebraním se nějakým hrám či programu (pokud zaujme)

a) Konzolové hraní, souboje atd. (ne nutně poké)

c) netradiční soutěže a hry podobné tomu, co se hrává v kroužcích a na táborech, předělané na Poké-tématiku

a) Vnitřní - někam si sednout, sedět a věnovat se společné zábavě - občerstvení, čajovna, ...

b) Vnitřní s dostatkem prostoru na aktivní a hlasité projevy - například klubovna, zkrátka vlastní velká místnost

.
[20] Vložil vtipoman . dne 29.05.2013 v 15:39:01, Odpovědět
IP hash: ebb4d5167401b460

Tak si to zodpovím, jelikož už mám 3DSko a zájem někam jezdit. ( i nějaký ten věk)

d) jiné město: Jsem z Hranic, tak kde by to bylo možné

a) jednodenní - jednoduché

b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu - zlatá střední cesta

a) Konzolové hraní, souboje atd.

b) PTCG

e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat (tento bod případně rozveď konkrétněji) - jakožto geocacher bych ocenil nějakou pěknou procházku lesem a i nějaké posezení. ( klidně i pařezy, když jich bude dost, ale nějaká kavárna by byla lepší)

Díky za dotazník. -Mirek

chespin
[21] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 29.05.2013 v 21:13:27, Odpovědět

udělat kemp a alespon na týden se skrýt před světem a studovat intenzivně 6. řadu až bude release, to byl měl být momentálně bod číslo jedna!!!

picture
[22] Vložil Buizel dne 29.05.2013 v 23:41:17, Odpovědět
IP hash: 9606708d7b6f966

1. c), d) Orlová a cokoli poblíž

2. c) kratší na několik hodin, možná i b) volím jako občas použitou výjimku

3. a), b)

4. d), f), a), c)

U toho cokoli libovolnýho, například výuka japonštiny, nebo nebo s Pokémonní tématikou třeba zpěv, DDR, nebo nějaké vystoupení si vytvořit, kde není vůbec na škodu více se zabavit, kde toto chybí okrajově, často není povinné. S konzolí mám docela dlouhodobější problém, jelikož nemám stále nějaké funkční DSko, takže nemohu tuto možnost ani využít, do doby, kdy budu mít DS konzoli.

5. c), d), b), a) u b) je třeba s výjimkou si vytvořit nějakou zábavu, která má svůj hlasitý projev k pobavení, otázkou je, jak to bude s prostory, které tvoří větší problém v současné době, viz. VUK co o tom píše, kde opravdu jsou ty nevýhody a souhlasím v dnešní době s tím, jak finančně, tak ohledně stejného místa, což není zrovna nejlepší řešení.

Poslední dobou mám docela problém jezdit na srazy do vzdálených míst, kde u mě je problém cena a únava dohromady, rovněž i problém ze špatných spojů do Orlové, kde se těžko už po 22 hodině dostanu domů, kdy mě nic nejede. Jednak jsem i hůř na tom s penězma v nynější mé situaci, ale rozhodně není problém, abych nevyrazil někde na uspořádanou akci - správněji definovaný sraz, který bude stát za to v Ostravě a poblíž někde okolo, ale radši bych volil levnější řešení, asi jako ostatní, kteří také nemají na zbytečnou útratu. Co se týká Pokézpůsobu zábavy a her, jsem zcela pro tuto myšlenku.

And tonight we can truly say...
[23] Vložil CoolGrovyle dne 31.05.2013 v 08:02:05, Odpovědět
IP hash: c7f437f7ab9253a

C) Ostrava a okolí

b) s nabídkou činností - na část srazu by měly být připravené aktivity a hry od organizátorů, kterých se kdo chce může zúčastnit, zůstane však i dostatek času pro volnou aktivitu

b) PTCG

e) nejlépe je během srazu kombinovat více možností, tedy například bydlet v klubovně se zahradou, část programu vevnitř, část venku a odpoledne si jít společně posedět do čajovny a popovídat (tento bod případně rozveď konkrétněji)

Toť vše :D Děkuji za pozornost :)

[24] Vložil Quilawa dne 01.06.2013 v 10:41:47, Odpovědět
IP hash: 3b5f194773864135

No,jak už jsem psal tak by mi to vyhovovalo takto

a) uherské hradiste a okolí nebo zlíb a okolí

b)jednodenní

c) at se lidi sejdou,pokecají,seznamí se stejne se skoro ani moc nezname

d)konzole,hry filmy a nejake organizatroske hry

e)nekde v mistnosti treba v nejakem obchdnim centru ve zline treba zlate jablko nebo neco podobneho

chespin
[25] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 01.06.2013 v 15:59:49, Odpovědět

četnost by měla být co nejvyšší, poké je přece priorita. nebo se snad mýlím? no doufám že ne

[29] Vložil Gengárek dne 10.06.2013 v 18:18:50, Odpovědět
IP hash: 990e6775fbe373d2

[9] Karryanna: Mě Pokémoni neomrzí nikdy :)

[30] Vložil *Impergator* dne 18.06.2013 v 00:52:10, Odpovědět
IP hash: 60a6178218d9d2c

a) Praha a okolí

a) jednodenní

c) s kompletním programem - na většinu srazu by měl být připraven program - hry, aktivity, promítání, ..., kterého se kdo chce může zúčastnit

f) cokoli dalšího: venkovni a poznavaci hry, micove hry apod, pikniky, grilovani,venkovni koupani

c) vnější k posezení a zablbnutí - park, les, zahrada, ...

[31] Vložil *Impergator* dne 18.06.2013 v 01:03:36, Odpovědět
IP hash: 60a6178218d9d2c

Jeste sem zapomel ze drive sme chodily i do kina spolecne apod.

Co bych rekl vzhledem k otaku srazum tak tam je vyhoda ze sou casto spojeny primo s nejakou akci conem/festem,

Nejlepsi srazy sou ty venkovni ale ne celodeni vylety do prdele bez moznosti obcerstveni a s nejistou cestou domu.

Naopak pekny park nedaleko centra/nadrazi apod spojeny s piknikem a spolecenskymi hrami

Pokud mozno se zacatkem uz rano s tim ze lidi maji moznost odchazet a prichazet podle vlastnich moznosti v pripade spatneho pocasi navsteva cajovny s promitanim popr znalostnim kvizem atd.

Jinak urcite Kino/Zoo/Matejska//Piknik s zabavou\ Koupani treba jako ve Lhote u Ml.Boleslavi/Slavnosti mest jako ty Dobříšské/ a vsechno klidne zakonecno temi cajovnami

Zadny obchodni centra apod, A volny zacatek a konec pro kazdeho.

Zpráva byla změněna dne 18.06.2013 v 01:05:26

Nemo
[32] Vložil Nemo dne 18.06.2013 v 15:43:17, Odpovědět

Kino mi vždycky u srazů přišlo jako odrazovač

[33] Vložil Sir dne 19.06.2013 v 10:44:18, Odpovědět
IP hash: e1b24c7fc635b02b

[31] *Tyracroc*: Lhotu bys u Mladý Boleslavi nenašel...

jinak souhlas s Lennym, mě přijde, že se akorát vždycky jde na nějakou animovanou blbost, jenom proto, že je to animovaný

Nemo
[34] Vložil Nemo dne 19.06.2013 v 10:45:36, Odpovědět

Mně jde spíš o to, že pokud bych někam jel za lidma, přijde mi zbytečné zabít 2 hodiny kinem

[35] Vložil Sir dne 19.06.2013 v 10:47:28, Odpovědět
IP hash: e1b24c7fc635b02b

[34] Lenny: rozumím...

Misty Ketchumová
[36] Vložila Misty Ketchumova dne 27.08.2013 v 01:44:09, Odpovědět
IP hash: a9a886f56608e1df

No mě osobně by na srazy vyhovovala asi nejvíce Praha..I když to mám dost daleko, je to asi nejvhodnější..Co se týče aktivit, konzole hrát neumím, takže by mi spíše vyhovovalo něco, kde se můžou zapojit i takoví nevzdělanci v této oblasti Pokémonu jako jsem já. Třeba nějaké stolní nebo jiné hry. Nebo prostě jen pokec mezi kámošema a tak. Časově by to bylo lepší asi jen na ten den..A pokud jde o prostory pro poké zábavu,je mi celkem jedno jestli budem na louce nebo v klubovně..Hlavně když bude zábava..Ale asi by to chtělo někde, abysme nerušili ostatní návštěvníky. :-) Každopádně se moc těším ať už to dopadne jakkoli :-D

dragonair Ian
[37] Vložil dragonair Ian dne 27.08.2013 v 13:19:25, Odpovědět
IP hash: 1221c758836cde8e

Morx rules!

1: abc

2: ab

3: b

4: cde

5: abcd (s Vučaty jen bcd)

Моrx
モルックス

[38] Vložil Morx dne 27.08.2013 v 20:51:22, Odpovědět

[13] Suicune Wolf: Rozhodně příští rok chci tradici PokéMatějské zkusit obnovit :). Ale nutno říct, že vždy byla vyhlášená ve fóru ;)

Jinak jsem se konečně dostal k tomu, že zpracovávám to, co jste sem napsali, ještě jednou díky za spolupráci a klidně pište dál, já si to budu zaznamenávat :). A můžete se těšit na PokéSraz, pravděpodobně v říjnu :)

Zpráva byla změněna dne 27.08.2013 v 20:51:51

Моrx
モルックス

[39] Vložil Morx dne 27.08.2013 v 22:02:26, Odpovědět

Tož výsledky ankety prozatím:

1. Lokalita

Valná většina z Vás preferuje Prahu. Dále shodný počet hlasů má Brno (kde se koná cca 2x do roka tradiční Brněnský sraz) a Ova. 2 hlasy pak získalu Uherské hradiště.

2. Délka srazu

Očekávanou většinou získaly srazy na celý či necelý jeden den.

Srazy víkendové si však získali dostatečnou podporu (polovina hlasů jako pro jednodenní), aby mělo smysl o nich uvažovat, takže se určitě můžete také na nějaký těšit. Samozřejmě s možností přijet i jen na jeden den.

3. Program

Největši podporu získala bohatá nabídka programu, s dostatkem prostoru pro volnou zábavu a samozřejmě možností se kteréhokoli programu neúčastnit a jít dělat sám, či s pár dalšími cokoli jiného.

4. Aktivity

Velký zájem byl o konzolové hry. Což mě vede k nápadu udělat pravidelné konzolové srazy v Praze (všední den, na pár hodin odpoledne), dále byl obrovský zájem o upravené klasické táborové/kroužkové hry. Za to jsem velmi rád, je to motivace pokračovat v práci na takových hrách (typu Chyť pokémona, co hrajeme ve vodě), budeme se snažit.

Na případném delším srazu by ale evidentně nejlepší byl mix těchto věcí a každý by si vybral co mu sedí.

5. Místo

Rovným dílem si získalo množství hlasů vnitřní a vnější prostory, nejlépe bude, když to bude vždy odvislé od délky a zaměření srazu.

Děkuji za vaši pomoc a klidně se dále vyjadřujte k tématu!

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Credist  
Pokémon © Nintendo 1995-2024
Webdesign by Akela Taka 2001-2024
Novinky
Credits Novinky