Fórum
ORAS Shiny Pokémoni
[1] Vložil Buizel dne 05.07.2015 v 22:38:09, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Zdravím Vás.
Poraďte prosím, máte někdo zkušenosti s chytáním Shiny Pokémonů v Alpha sapphire + Omega Ruby? Kde jste chytli svého prvního Shiny Pokémona a který to byl?
Děkuji předem za odpověď.
[2] Vložil DK dne 05.07.2015 v 22:56:31, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Pokuď vím, šance, že člověk narazí na shiny pokémona jen tak je stejně mizivá v ORAS jako v předchozích hrách. XY měl zvýšenou šanci ve friend safari (tak jsem náhodně narazil na shiny Pidgeyho), ale ty v ORAS chybí. V ORAS jsou dvě spolehlivé metody, jak získat shiny - MM breeding a řetězové chytání pomocí DexNav (či jak to přeložit z "dexnav chaining"). Obojí jsou pěkně popsány na netu, stačí si to vygooglit. Můj první shiny byl Charmander (nyní mega Charizard Y), kterého jsem vybreedoval pomocí MM v XY.
V ORAS je, stejně jako v XY, dvojnásobná základní šance na shiny pokémony než v předchozích generacích. Stejně tak tam funguje i chain fishing, což je nejsnažší způsob jak získat shiny, pokud se smíříš s omezením jen na pokémony, co jdou chytit prutem. Stejně jako v XY je tu taky Shiny Charm, který dostaneš po vyplnění Pokédexu od profesora a znatelně zvyšuje základní šanci na shiny pokémony. Zdvojnásobená šance určitě hodně pomáhá, protože přestože jsem měl dohromady ve hrách 2. až 5. generace víc jak 1000 nahraných hodin, nepotkal jsem nikdy ani jednoho neskriptovaného shiny pokémona, zatímco v Y jsem jenom během příběhu potkal tři. První z nich byl Beartic.
[4] Vložil DK dne 06.07.2015 v 16:31:10, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[3] Behold3r: Wow tři během příběhu? O_o A já myslel, kdoví jaké to nebylo štěstí, ten Pidgey. A souhlas, shiny charm strašně pomáhá, obvzlášť v kombinaci s MM. Zkoušel už někdo chain fishing, jak zmiňoval Behold3r? Zajímalo by mě jaké jsou u toho šance na shiny (za předpokladu, že shiny charm byl získán) a jestli mají nějakou záruku perfektních IV? Díky.
[5] Vložil ajvín dne 06.07.2015 v 20:10:01, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
[4] DK: Shiny Pokémoni nemají s IV hodnotami nic společného. Od normálních Pokémonů je odlišuje jenom barva.
[6] Vložil DK dne 06.07.2015 v 20:27:28, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[5] ajvín: To já vím, ale moji shiny jsou 4-6V, protože jsem je cíleně breedoval. Ptám se, protože mě zajímá, jestli chain fishing dokáže podobně manipulovat statistiky nebo ne (Dex nav až 3IV pokud vím, ale možna se pletu, protože jsem to nezkoušel). Pokud ne tak asi zůstanu u Masudy :)
[6] DK: Chain Fishing nedělá nic jiného než zvyšování šance na shiny. A ještě trackování rekordu u NPC, která ti jednorázově dá odměnu když uděláš tuším 40 encounterů. Přesné šance nevím, ale z vlastní zkušenosti je považuju za vysoké. Každé chainování (kromě těch, co jsem omylem přerušil) mi zatím skončilo shiny pokémonem dřív, než jsem se na to vykašlal (takže tak do půl hodiny). [5] ajvín: Tohle neplatí ve 2. generaci jen tak BTW.
[8] Vložil DK dne 06.07.2015 v 22:19:03, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[7] Behold3r: OK díky! Tak to je bezkonkurenčně nejrychlejší způsob, o kterém jsem slyšel. Škoda, že není možnost ovlivnit IV's...
Nevadí me, když se někde na PJZ řeší EV a geny. "Embargo" na legální a legitimní informace ohledně toho padlo s oficiálním posílením podpory takového výběru/tréningu. Co mi ovšem už vadí je, když se to zatahuje i do nesouvisejících témat. Tohle téma je o shiny Pokémonech. Takže prosím.. respektujte zameření tématu, věci ohledně genů a EV můžete řešit v jiném tématu založeném speciálně k tomuto účelu. Zpráva byla změněna dne 06.07.2015 v 22:59:43
[10] Vložil ajvín dne 07.07.2015 v 04:56:16, OdpovědětIP hash: 9cc2a46b30f61bf9
[7] Behold3r: Nepovídej, jako bych to nevěděl! Jenomže druhá generace her už jaksi není dávno aktuální.
[11] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.07.2015 v 09:08:15, OdpovědětIP hash: 2cc46932819c2ccf
[10]: druha generace je vzdy aktualni.
[10] ajvín: Podle čeho přesně se rozhoduje aktuálnost generací? Já bych považoval za neaktuální šestou, protože jsem jí ze všech nejdéle nehrál. Ale pokud jí někdo zrovna hraje, tak mu nebudu bránit v tom, aby se tu o ní dozvěděl nová fakta.
[13] Vložil ajvín dne 07.07.2015 v 16:47:18, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
[12] Behold3r: Beholder trapný jako vždy.
[14] Vložil ajvín dne 07.07.2015 v 16:52:46, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
Ale abych nekecal tak blbě jako Behold3r: Já třeba považuju za aktuální takové hry, které Nintendo podporuje, vytváří pro ně eventy a pořádá pro ně turnaje. Což o druhé generaci her jaksi neplatí.
[15] Vložilo Terrion dne 07.07.2015 v 16:56:59, OdpovědětIP hash: b5da0050ea5ad98c
[13] ajvín: Ajvín trapný jako vždycky. To, že Ty považuješ generaci podporovanou Nintendem za aktuální, ještě zdaleka neznamená, že aktuální je. Pro mě jsou daleko aktuálnější první a pátá, jelikož v tuto chvíli doplňuju pokedex v Blue a bojuju o třetí odznak v Black. Vše se neřídí jen podle Tebe, je mi líto ;)
[16] Vložil ajvín dne 07.07.2015 v 17:26:54, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
[15] Terrion: Co to zase plácáš za nesmysly? Vždyť jsem jenom napsal, podle čeho považuju hry za aktuální já, což je kritérium, které je naprosto logické a dává smysl. Ty mi odporuješ čistě jenom z principu, protože se mnou musíš být pokaždé v opozici, i když se řeší sebevětší pitomost. Nikde ale nepíšu, že takhle to musí být ( i když tady bych to čekal) a nevšiml jsem si, že bych někde napsal, že jinou možnost nepřipouštím.
[17] Vložilo Terrion dne 07.07.2015 v 17:30:31, OdpovědětIP hash: b5da0050ea5ad98c
[16] ajvín: Arogantně urážíš Beholderův názor a píšeš se slovy, že "blbě kecá", přitom jeho názor se jen liší od toho Tvého, nechápu, proč máš pořád tendenci shazovat a urážet jej
[18] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.07.2015 v 18:09:54, OdpovědětIP hash: 2cc46932819c2ccf
[10] ajvín: paks' to napsal spatne, ma to byt "...už podle mého kritéria není dávno aktuální".
[19] Vložil Raikou dne 07.07.2015 v 18:27:03, OdpovědětIP hash: 4744b8bf6568d6b1
No, tak abych nebyl úplně mimo. Já jsem v ORAS shiníka nikdy nepotkal. A dokonce ani v jiné konzolové hře (vyjímají Shiny Gyarados). Jenom ve FireSeaGrass remaku. Asi mám na ně smůlu, no... A teď k hádce (bych nebyl já kdybych se nezapojil :-D, legrace musí bejt): Já bych aktuálnost generací posuzoval podle toho, zda na ní sou pořádané eventy + bezpodmínečně považuji tu poslední (s nejvyšším číslem) za aktuální. Určitě ne podle toho, zda jsem ji (ne) hrál. Takže s postem 13 bych i souhlasil (sesypte se na mě, mně to neva). A řekl bych, že Beholder taky není žádný svatý (jestli tohle je urážka, tak já sem jelen) ohledně vyvolávání konfliktů. Asi by se jich tu dala najít slušná sbírka, ale to já hledat nebudu. Sesypte se na mě!
[20] Vložil ajvín dne 07.07.2015 v 20:38:31, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
[19] Raikou: Jsem rád, že se tady najde někdo s rozumným, logickým a nestranným názorem. Díky. [17] Terrion: Na Behold3ra mám alergii už hodně dlouhou dobu, vadí mi, jak se snaží být vtipný za každou cenu a jeho humor velmi často sklouzává k trapnosti. Navíc není názor jako názor. Zastávám myšlenku, že pokud na něčem trvám, pak to smysluplně a rozumně obhájím. A to se tady nestalo.
[21] Vložil Hans22 dne 07.07.2015 v 20:52:42, OdpovědětIP hash: cc9631dad415baef
v oras jsem prvne našel shiny geoduda (náhodne) pak sem našel ditta(přes DexNav taky náhodne :D )a na konec nummela (hordes).Myslím že nejlepší spůsob je Hordes aneb potkání 5 pokémonu narás.může to trvat dlouho ale nemusí.je to hodne o náhode nummela jsem našel po 20 hordes ale swabluho jsem nenašel ani po 300 hordes :D a to jsem už mel shiny sharm :D
[22] Vložilo Terrion dne 07.07.2015 v 21:19:26, OdpovědětIP hash: b5da0050ea5ad98c
[20] ajvín: Líbí se mi, že "rozumný, logický a nestranný názor" je čirou náhodou shodný s tím Tvým. Názor, že hra, kterou hraješ, je aktuální, jelikož řešíš zrovna problematiku této hry tedy "rozumný, logický a nestranný názor" není? A to, že máš "alergii na Beholdera" neznamená, že musíš okamžitě zkritizovat každý příspěvek, jaký jen napíše, nemyslíš?
John Beakthe Nearly Ultimate One |
[21] Hans22: Udělal jsem trochu výzkum na téma, kdy je tedy nejvyšší šance na získání shiny pokémon. Dočetl jsem se zajímavé věci. V Gen VI změnili šanci na běžné potkání shinyho na 1:4096 (předtím byla poloviční). S Masuda method a Shiny Charmem je šanci 1:512. V hordách je šance bez Shiny Charmu (1-(1/4096))^5 = ~1:819,6. Jak přesně se Shiny Charm projevuje na šanci u divokých pokémonů prý zatím není známo. Kdyby byla dvakrát vyšší (1:2048), šance na shiny v hordě by byla ~1:410, což je skutečně o něco lepší, než u Masuda method. Ovšem pokémoni v hordách mají náhodné IV, povahy i ability, takže z hlediska použitelnosti v zápasech je jednoznačně lepší Masuda method. Nechápu, co vytýká [9] lisakVUK, protože obě otázky (shiny i IV) se dotýkají získávání pokémonů a proto je podle mě relevantní znímit oboje. Pokud jde vyloženě jen o získání shiny pokémona, rychlejší budou asi hordy, protože vyvolat je je rychlejší, než vyjezdit vejce. Ale je to limitované pro pár druhů pokémonů, kteří se objevují v hordách. Jak se projevuje chain fishing a ostatní metody na šance potkání shiny prý zatím není známo.
[24] Vložilo Terrion dne 07.07.2015 v 21:47:08, OdpovědětIP hash: b5da0050ea5ad98c
[23] John Beak: Nejsem si jist, jak chain fishing funguje, ale mně spolu s Cradilym se Suction Caps, přineslo nejednou ovoce (už jsem chytil jednoho Relicantha a dva zabil, plus další shiny) A když se člověk hosně nudí, tak může jezdit sem tam ve Friend Safari, odtamtud už taky několik shiníků mám...
[25] Vložil Buizel dne 08.07.2015 v 00:01:55, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Zdravím
Prosím, vraťme se k původnímu tématu, které má být ohledně ORAS shiny Pokémonů. Maximálně povoluji ještě verzi X a Y, kterou doplňuji až teď, nebylo hlavním tématem. Téma jsem založil proto, abych se (nejen já) dozvedel vaších zkusenosti s chytanim shiny Pokemonů v ORAS, případně může to být i z XY - i když není uvedeno v názvu, přesněji z posledních verzí 3D Pokémon pro 3DS konzoli. Kdo měl to štěstí a chytil nějaké/ho tak to sem napište i pozici hry. Kdo neměl to štěstí, může také napsat zde příspěvek, ale není potřeba to rozvíjet dál. IV, EV a cisla schovana uvnitr hry a dohady tady nechci. Byl bych moc rád, abyste se řídili pravidly PJZ.
[26] Vložil ajvín dne 08.07.2015 v 00:10:16, OdpovědětIP hash: f70c3783e6e4e10c
[22] Terrion: Že tu hru zrovna aktuálně hraješ ty opravdu neznamená, že je aktuální globálně, nemyslíš? Pokud jde o moji alergii na Behold3ra, tak za tu nemůžu. Ten člověk i jeho rádoby vtipný humor mi prostě vadí a moje alergická reakce se projevuje tak, jak se projevuje. Určitě je to lepší, než kdyby mě svědila kůže, anebo bych měl rýmu.
[23] John Beak: Jak vidíš, i zakladatel tématu není nadšen z vývoje "diskuse" a zjevně očekával něco jiného. Vadí mi, že pár lidí je schopno "zatáhnout" téma genů a EV téměř do každého tématu, které se dotýká Pokémonů ve hrách. Víš, pokud zde bude téma typu "EV/IV trénig" s informacemi ohledně toho, pak je to holt jasně definované téma kam vstoupí ten, koho to zajímá a kooho to nezajímá nebo komu to vadí, ten to můž ignorovat. Tím, že se to objevuje i v jiných tématech to ale defakto propagujete, děláte z toho něco bez čeho snad nejde o Pokémonech ani hovořit a s tím rozhodně nesouhlasím...
[28] Vložil DK dne 08.07.2015 v 07:31:21, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[25] Buizel: [9] lisakVUK: [27] lisakVUK: Omlouvám se vám za offtopic. Bylo to neúmyslné. Vysvětlím. Podobně jak napsal [23] John Beak: , když se bavíme o zkušenostech se získáváním shiny - IV je pro mě osobně neodlučitelná součást diskuze, protože použitelnost pokémonů pro zápasy je pro mě jako pro kompetitivního hráče samozřejmost a nutnost. Proto mě nejdřív ani nenapadlo, že tím vlastně odbíhám od tématu. Určitě jsem to nemyslel zle a IV vám do každé diskuze zatahovat nebudu. Takže ještě jednou sorry; příště vstoupím do tématu s předpokladem, že ne každý hodlá řešit problém/téma/otázku na kompetitivní úrovni. VUK: "Víš, pokud zde bude téma typu "EV/IV trénig" s informacemi ohledně toho, pak je to holt jasně definované téma kam vstoupí ten, koho to zajímá a kooho to nezajímá nebo komu to vadí, ten to můž ignorovat. Tím, že se to objevuje i v jiných tématech to ale defakto propagujete, děláte z toho něco bez čeho snad nejde o Pokémonech ani hovořit a s tím rozhodně nesouhlasím..." Já ti rozumím :) Ty chceš, aby to tady zůstalo friendly pro každého, kdo se zajímá o Pokémon a aby se to tady nezvrhlo v doupě hardcore pařmenů, co se od rána do večera dohadujou o herních statistikách a strategiích. Nevím jak ostatní, já s tím problém nemám a budu to respektovat. Možná by pomohlo přidat příznak "kompetitivní" do fóra? Aby každý viděl na první pohled, jestli zakladatel tématu chce / nechce řešit IV apod. Díky.
[29] Vložil ajvín dne 08.07.2015 v 07:59:26, OdpovědětIP hash: 99dfaf612e101011
[28] DK: Já osobně bych se přimluvil za sekci Profi, kde by se mohly řešit EV, IV, cheaty, tipy do hry a podobně.
[30] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 08.07.2015 v 10:42:36, OdpovědětIP hash: 2cc46932819c2ccf
[29] ajvín: si zaloz vlastni stranku, zlato...
[31] Vložil ajvín dne 08.07.2015 v 11:45:46, OdpovědětIP hash: afc757a8dd503e12
[30] : To je tak debilní odpověď...
[32] Vložil DK dne 08.07.2015 v 12:17:11, OdpovědětIP hash: 344e17b9b173d420
[30] : [31] ajvín: Bacha ať nezkouzneme zpátky do hádky přátelé ... Komentáře ohledně příp. nové sekce/nového příznaku nechme na VUKovi, nebo na to pak založíme téma zvlášť, pokud to zajímá vice lidí.
Zpět k XY/ORAS shiny pokémonům. Svoje zkušenosti jsem popsal nahoře v [2] DK ale ještě mě zajímá, co ostatní, kromě Behold3ra, Johna Beaka, Raikou a Hanse22, kteří už se k tématu vyjádřili.
[33] Vložil Raikou dne 08.07.2015 v 14:53:13, OdpovědětIP hash: 4744b8bf6568d6b1
[19] Raikou: Jen abych dodal, nikdy jsem po shiníkovi neprahnul, tudíž nepoužívám ani žádné metody pro zlepšení šance na něho - a ani nebreeduju. Možná jsem jich ve FSG viděl více, ale nechytil je, protože tehdy jsem ještě ani nevěděl co je to typ Pokémona, natož že jsou nějací shiny.
[28] DK: Děkuji za vysvětlení, chápu a oceňuji pochopení z tvé strany. [29] ajvín: Spojení cheatů s "profi" hraním je úsměvné, skuteční profi hráči jako je ze zde známých například Toegdip by ti jistě nepoděkovali. Každopádně žádná taková sekce se zde neplánuje (a v případě cheatů jsem nekompromisně proti poskytování jakéhokoliv prostoru v rámci této stránky). EV, geny (stejně jako cokoliv, co nezasahuje do oblasti cheatů a týká se Pokémonů) lze probírat normálně na fóru, není nutné speciálně oddělovat. Na druhou stranu je třeba respektovat témata, jejichž zakladatelé zjevně neměli v úmyslu to řešit a "necpat" to úplně všude. Ohledně EV/genů zde bylo již dost diskusí do kterých jsem vůbec nezasahoval, ale v poslední době se s trochou nadsázky dá opravdu říct, že určití (stále stejní) lidé to vnáší do každého tématu ohledně Pokémonů ve hře.
Já jen přijdu se svou troškou do mlýna... Vždy jsem na shinyho narazil jen náhodně. První byl Petilil v safari ve verzi X. Byl to úpně první pokémon, na kterého jsem narazil a protože je skoro stejný jako normální, tak jsem tomu zprvu ani nechtěl věřit. Další byl Mareep. Ten byl v první groupě Mareepů, kterou jsem potkal, když jsem hrál X potřetí (příběh), bylo to kousek za místem, kde dostanete Laprase. A poslední byla nepoužitelná Corsola, na kterou jsem narazil taky náhodou, při plavbě v AS. Dřív jsem zkoušel pár metod, ale neúspěch mě brzy odradil. Nedávno jsem se pustil do IV breedingu (zatím mám 5 pokémonů 5-6IV) a ani u něho mě ještě štěstí nepotkalo. I jsem strávil asi 3 hodiny chytáním na prut, což by měla být údajně nejjednodušší metoda, ale ani zde se mi nepoštěstilo. Zvláštní mi ale přijde, kolik se na GTS nachází shiny legend. Jeden čas jsem chtěl posbírat všechny legendy (mám asi jeden a půl boxu) a snad polovina z nich je shiny :-D ...ale vše z GTS vyměněno za jinou legendu a nebo za nějakého vyexpeného pokémona (nejčastěji Tyranitar lvl.75), určitě by mě nebyvilo 1000x vypínat a zapínat DSko s uloženou hrou před legendou :-D
[35] Sewer161: U vzácných pokémonů na GTS - zvlášť, když jsou shiny - snad ani nelze předpokládat, že by nebyli nacheatovaní. Vyměnit za ně těžko získaného pokémona je nejhorší obchod, který můžeš udělat.
[37] Vložil Buizel dne 08.07.2015 v 22:27:59, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[29] ajvín: já vždy hraji bez cheatu, tak zkusím i když je to většinou obtížný - nějakého Shiny Pokémona najít a chytit. Jdu samozřejmě do té obtížné verze bez cheatu.
[36] John Beak: Souhlasím. Zpráva byla změněna dne 08.07.2015 v 22:30:17
Cheatovat neumím a chtěl sem je "prostě mít", tak jsem expil pokémony na vysoké levely a pak je nabízel za legendy. Dá se nějak zjistit, zda jsou nacheatovaní?
[39] Vložil Raikou dne 09.07.2015 v 06:29:51, OdpovědětIP hash: 4744b8bf6568d6b1
[36] John Beak: Já hlavně vůbec nechápu, jak to tyhle lidi může bavit. Kdykoliv jsem v jakékoliv hře použil cheat, ve velmi krátké době mě přestala bavit (resp. aby mě bavila znova, musel jsem začít nový save či vyhrabat zálohu toho původního) [38] Sewer161: Zjistit to určitě jde (vždyť na turnajích přeci nesmíš mít cheatlý Poké, jak by to asi poznali?), otázka je ale jak. [37] Buizel: Přesně! Pak z toho má člověk radost, asi tak milionkrát vyšší než z cheatu.
[40] Vložil DK dne 09.07.2015 v 07:00:33, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[37] Buizel: Hodně štěstí a pevné nervy. Pokud do toho jdeš a nemáš shiny charm, doporučuju si ho nejdřív opatřit, jak už tady zmiňovali jiní. V ORAS je to docela lehké (akorát časově náročné), protože Game Freak dal do ORAS spoustu ne-eventových legend z minulých generací na pochytání. Pokud potřebuješ pomoct s pokédexem, dej vědět, rád pomůžu.
[41] Vložil Buizel dne 09.07.2015 v 07:48:51, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Ohledně cheatovaných Pokémonů je dobře popsáno jak je rozlišit i když se nejedná o poslední verze her, které jsem uvedl - v diskuzi zde:
[38] Sewer161: Přečti si to, ale upozorňuji prosím, nereaguj na to zde ani na daném odkazu nějakýmy dalšími příspěvky.
Platí i pro ostatní - "nereagujte na to prosím". Odkaz jsem poslal jen z důvodu, aby si to přečetli ti, co ještě nepoznají rozdíl mezi cheatovaným Pokémonem a skutečným pravým Pokémonem. Týká se to hlavně nováčků herních konzolí.
Jinak to platí i pro ty, co už tu zkušenost mají a čtou to právě tady, takže to už nemusí číst znova na tom odkaze, který jsem postnul zde. Byl tu vznesen dotaz, tak jsem na to přesměroval jen ty, co o tom zatím nic neví, děkuji.
Přeji jinak všem úspěch ve hraní a v chytání Shiny Pokémonů, pokuď někdo chytil pravého ve hrách ORAS a XY, tak to tu rozhodně napište. Moje téma pro tento účel je stále otevřený a k dispozici. Těším se na Vaše názory. Zpráva byla změněna dne 09.07.2015 v 09:07:38
[38] Sewer161: > Dá se nějak zjistit, zda jsou nacheatovaní? Pokud to ten, co cheatuje, neumí, poznat se to nepřímo dá. Sleduj, jestli ten pokémon nemá nemožné statistiky (vyšší, než by mohl pokémon toho druhu na tom levelu mít - třeba 999 je jasný cheat). Jestli byl pokémon chycen v lokaci, kde se normálně vyskytuje. Jestli je v pokéballu, do kterého mohl být chycen. Pokud je eventový, jestli má správná data trenéra, jaká měl v distribuci atd. Každopádně pokud neudělá cheater takovouhle hloupou chybu, pochybuju, že to lze odhalit. Pokud se nepletu, v datech pokémona jsou i nějaké hodnoty, jejich význam není znám. Možná z nich lze něco zjistit. Plus bývaly nějaké vztahy mezi některými hodnotami, které když neplatily, byl to znak, že s daty pokémona bylo manipulováno. Ale pokud se nepletu, tato omezení už neplatí. Mnoho let jsem tohle aktivně neřešil, takže nevím, jak přesně to funguje. Nicméně pokud by cheater věděl, jaké hodnoty nastavit, nebylo by těžké pokémona zfalšovat, protože by šlo vytvořit pokémona identického s normálně získatelným. Pak je otázka, jestli to vlastně pořád je cheat, když ten pokémon je vlastně normální. Původ pokémonů totiž nijak ověřit nelze. To je ale na jinou diskuzi a nevím úplně, jestli to je na PJZ vhodné téma. Kdyžtak se předem omlouvám. Jen jsem reagoval na dotaz. Mimochodem, oficiální stanovisko tvůrců her je, že by se o pokémonech nemělo mluvit jako o datech, ale jako o živých tvorech. Vzhledem k tomu, že jsou virtuální, to je taky na další zajímavou diskuzi. [39] Raikou: Když někdo záměrně nabízí nacheatované pokémony, je to obyčejný podvodník. Těžko říct, co se jim honí v hlavě. Já tomu taky nerozumím. > Kdykoliv jsem v jakékoliv hře použil cheat, ve velmi krátké době mě přestala bavit Nicméně ne vždy musí cheaty hru kazit. Záleží na tom, jak je použiješ. Když cheatuješ proto, aby sis hru zjednodušil, abys ji vůbec dohrál, bere to IMHO hodně ze zážitku. Ale existují i cheaty, které možnosti hry rozšiřují a umožňují dělat zajímavé věci, které nejdou dělat normálně. Já si třeba hodně vyhrál s cheaty, které nějak upravují funkci hry - třeba chození skrz zeď apod. Zkoumal jsem pak, jak se hra chová v různých situacích, které normálně nemohou nastat. Co se stane, když vylezu z mapy? Dá se potkat pokémon ve vodě, do které se nedá dostat, protože je za stromy? Kdyby měl Magikarp lepší útoky, dá se s ním snadno porazit liga? Jak bude fungovat Sturdy na Shedinjovi? Hledal jsem odpovědi na takovéhle zvídavé otázky. Tohle mi přišlo zajímavé. Pak ještě existuje taková šedá zóna, když někdo používá cheaty proto, aby si ušetřil čas, nebo zpřístupnil něco, co normálně nemá šanci potkat. Ve starších hrách VUK odemykal ostrovy, které normálně mohli mít odemčené hráči jen v zemích, kde Nintendo tyto ostrovy zpřístupňovalo, což u nás nikdy nebylo. Mně třeba přišlo zajímavé si vyzkoušet ve hře, jak všechno funguje běžnými prostředky. Takže jsem si nakřížil pár 5-6 IV pokémonů, pochytal nějaké shiny apod. Ale z dlouhodobého hlediska mě jakožto soutěžního hráče nezajímá single player, ale jen zápasy. Proto pro mě není relevantní, co a jak kdo dělá v single playeru, ale jen jestli má validní pokémony pro multiplayer, a samozřejmě jakou má strategii, taktiku, a jak dobře hraje :) Takže kdybych měl možnost nějak obejít zdlouhavé křížení, které vyžaduje opakované "házení kostkou" o vhodnou náhodnou hodnotu při generování dat vejce, využil bych ji. Protože čekat, než vám padne vhodné číslo, není nic jiného, než stát u herního automatu. Přijde mi méně morálně závadné si vytvořit pokémona s vlastnostmi, které chci, než podporovat u dětí gamblerství :) I když zdejší konsenzus je spíše opačný. Ale to je opět na další diskuzi.
[43] Vložil Buizel dne 09.07.2015 v 09:16:48, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[42] John Beak - Děkuji za poskytnutí detailnějších informací. Já sám bych to nedokázal vysvětlit, neboť nemám (žádné) zkušenosti s cheatovaným Pokémonem. Vždy jsem hral zatím poctivě i starší verze her bez těchto podvodnických a nepřímých metod, které to zjednodušují. Proto se toho držím stále a hraji pořád poctivou hru na své konzoli ve všech případech. Je dobré vědět a poučit tady všechny ostatní i mě, co je špatný a že se to nevyplácí - smysl také proč je uveden níže.
Jsem názoru toho, že pokuď jde někdo tou špatnou cestou, na každýho jednou dojde (třeba na oficiálním turnaji) a možná i s následky, doba se také může po delším čase změnit, každý si domyslí určitě sám.
Jinak na základě těchto stránek, které provozuje převážně VUK musím jako každý dodržovat pravidla, takže se podle toho musíme řídit všichni. Na to platí jednoduchá věta, je jednoduché dělat problémy, ale později jednou se to obrátí na tebe samého a jseš v problémech, z kterých se jen tak nedostaneš. Zpráva byla změněna dne 12.07.2015 v 10:13:13
[42] John Beak: "Pak je otázka, jestli to vlastně pořád je cheat, když ten pokémon je vlastně normální." - tak s tím zásadně nesouhlasím, tohle žádná otázka není. Podvodníka dělá podvodníkem to že podvádí a ne to, jestli se na jeho podvod přijde. Pokud ty žiješ v dimenzi, kde neexistuje morálka a když se na něco nepřijde je to v pořádku, tak já v takové dimenzi žít rozhodně odmítám. A PJZ v takové dimenzi neexistuje. Můžeme se bavit o to, nakolik je podvod ve hře závažný prohřešek, zda z toho dělat "smrtelný hřích" když na světě se děje miliardy jiných špatných věcí jejichž dopad má nesrovnatelně větší následky, ale že se jedná o podvod není věcí diskuse. Stejně tak nikdy nepochopím tvou snahu oddělovat tréning od multiplayer zápasů v Pokéhrách, když prostě obojí JE nedílnou součástí hry a samozřejmě čas/energie věnované přípravě (tedy výběru a tréningu) mají podstatny vliv na výsledek. Je škoda, že pro tyhle věci nemáš cit, podle mě určitý základní "set" morálních pravidel dostává člověk "s hůry" a je součástí jeho "lidství" (další část morálky pak vzniká výchovou a prostředím, ve kterém žije) a jeho absence je podobný handicap jako narodit se slepý nebo chromý... Zpráva byla změněna dne 09.07.2015 v 09:50:15
Pidgi |
[45] Vložil Toegdip dne 09.07.2015 v 19:36:57, OdpovědětIP hash: 19b764108b938916
[44] lisakVUK: Dovolím si drobné OT v reakci na ten odstaveček s morálkou. Člověk je bytost vržená do světa - bez toho aby se o to sama zasloužila. Jako jediná je si vědoma své konečnosti. Je proto bytostí nedokonalou, která to o sobě ví. Ona vrženost ale dělá největší neplechu, protože málokdo se s ní dokáže smířit - že tu vlastně je a není dokonalý. Morálka odráží náš pocit bytí, náš pocit vnitřního vypořádání se s existencí. Ten, který se s onou vržeností nechce smířit nebo to nedokáže, stejně tak nedokáže vstoupit řádně do vztahu s Druhým člověkem. A přitom vztah Já a Ty je základním morálním vztahem. Morálka je vždy o vztahu mezi mnou a někým či něčím mimo mne. Tedy závěrem, morálku nelze absentovat, je naší součástí, protože je ve všech našich vztazích více či méně akcentována již od narození. Ale ona nepřichází nikdy sama od sebe, je potřeba na ni myslet a opečovávat ji. Nedělat z druhých stroje, nezařazovat je do kategorií, přistupovat k nim jako k něčemu božskému, co nebudeme nikdy schopni pochopit. Tedy neurčujme, co si druzí myslí jen z toho, že něco pouze vidíme nebo čteme. Jsou z toho pak velké lidské strasti a nenávist jakou je nyní možno vidět vůči "uprchlíkům"... Autor chytil v životě pouze dva Shiny Pokémony, Gyaradose a Karrablasta v Black...v X/Y ani ORAS mu štěstí dosud nepřálo...
[46] Vložil DK dne 09.07.2015 v 21:07:15, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Před pár minutami se mi z vajíčka vyklubal shiny Geodude. Žádná metoda nebyla použita, prostě se náhodou aktivoval shiny charm. Jedná se o druhého shiny v XY/ORAS, kterého jsem získal náhodně.
[47] Vložilo Terrion dne 09.07.2015 v 22:08:19, OdpovědětIP hash: b5da0050ea5ad98c
Právě jsem stiskl "A" u Registeela v ORAS a on byl shiny! Poprvé mám pocit z dobře využitého Masterballu
[48] Vložil ajvín dne 10.07.2015 v 00:10:06, OdpovědětIP hash: 889e96e2babdd163
Já osobně jsem za těch 12 let, co Pokémon hry hraju, už na několik shiny narazil. Namátkou si vzpomenu třeba na Pidgeye, Stantlera, Mareepa a Electrika. To ale bylo na emulátoru a už hodně dávno. Pokud jde o hry na konzoli, tak konkrétně v OR používám metodu Dex-nav chaining a chytání v hordách. Takhle se mi povedlo chytit shiny Poochyenu, Zigzagoona, Tailowa a Wurmpla, který se mi vyvinul v nádherného shiny Beautifly. Z vajíčka se mi vylíhnuli shiny Pidgey a shiny Cyndaquill. Momentálně v hordách hledám shiny Shuppeta a pak mám namířeno za shiny Voltorbem, který se rovněž vyskytuje v hordách. Pokud autor tématu vlastní hru OR nebo AS, doporučuju si něco o Dex-nav chainingu načíst a pustit se do něj. Zabere to sice nějaký čas, ale pokud se podaří udržet řetěz nad 40, šance na nalezení shiny Pokémona se rapidně zvýší. [47] Terrion: GG!
[49] Vložil Buizel dne 10.07.2015 v 10:01:57, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[48] ajvín: shiny Cyndaquill, který se ti vyvinul z vajíčka zní pro mě dobře. Mám verzi AS, kterou hraji -> jak mám najít a použít - Dex-nav chaining? Poraď prosím, jak bych mohl stejným způsobem chytit Cyndaquila.
[49] Buizel: Dex-nav je ta aplikace na chytání divokých pokémonů, kteří se vrtí v trávě apod. Cyndaquil není v ORAS nikde jako divoký pokémon. Proto na něj Dex-nav chaining nelze použít. Doporučuju křížení přes Masuda method s Shiny Charmem.
[51] Vložil ajvín dne 10.07.2015 v 13:58:53, OdpovědětIP hash: 6c254a965dce2208
[49] Buizel: Ten shiny Cyndaquill je výsledek křížení francouzského a anglického Typhlosiona. Tzn. že jde o použití Masudovy metody. Zrovna jedu ve vlaku, takže Dexnav chaining hned popsat dopodrobna nemůžu. Ale net i youtube jsou toho plné. Stačí jenom hledat.
[52] Vložil Buizel dne 12.07.2015 v 09:38:14, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[50] John Beak + [51] ajvín: Dobře, to jsou pro mě důležité informace, mockrát děkuji.
[53] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 13.07.2015 v 16:32:23, OdpovědětIP hash: cc9631dad415baef
mel sem MEGA MEGA štěstí včera večer sem našel shiny sedoota, dnes sem našel shiny sanddrewa,arona a spindu ! :DDDD Všechno přes hordy (mám shiny sharm)
[54] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 13.07.2015 v 20:35:14, OdpovědětIP hash: cc9631dad415baef
wooow ted sem našel shiny golbata (hordes) !! 4 shiny za den :DDD HAPPY DAY
[55] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 13.07.2015 v 20:44:39, OdpovědětIP hash: cc9631dad415baef
další shiny golbat :DDDDD (sorry za spam :D ale tohle nejde nenapsat :D)
Můžu se zeptat, jak jsi zkompletoval pokédex pro získání charmu?
[57] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 13.07.2015 v 22:06:11, OdpovědětIP hash: cc9631dad415baef
když sem získal shiny charm hru sem hrál velmi dlouho (420 hodin)tak to šlo nejak samo . jak sem se rozhodl že chci shiny sharm mel už jsem hodne pokémonu tak jsem dával do GTS nabídky až me s tama nejaky došel tak sem ho poslal spátky za jiného a tak dokola :Da stále jsem se díval na nabídky.a hodne mi pomohl seznam který sem si sepsal a pak odškrkával :) (za celou hru sem hodne tradoval a wondertradoval)
[58] Vložil Buizel dne 13.07.2015 v 22:19:10, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[40] DK: Potřebuji pomoct s Pokédexem, mám jen Shiny stone a potřebuji si opatřit Shiny charm. V současnosti svůj Pokédex v AS hře mám takhle naplněný:
Ale co pokémoni jako Mew nebo Hoppa?
[60] Vložil DK dne 13.07.2015 v 22:37:47, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[58] Buizel: Ajaj, tak to tě čeká hodně práce. Ale nic co by se nedalo zvládnout s trochou trpělivosti :) Nejdřív si pochytej co nejvíce obyč pokémonů ve své verzi. Výviny, které potřebují spec. předmět nebo výměnu, startovní moni atd. s tím můžu pomoct. Prostě je vyměníme, ty mi je pak vrátíš, to ti ty čísla v pokédexu naskočí. Doporučuju začít postupně od Bulbsaura a postupně se propracovat až do Kalosu. Tak se v tom neztratíš a zároveň pěkně uvidíš, kolik už toho máš za sebou :) Jenom mi pak napiš (do zprávy), se kterými máš největší problém je sehnat, a já ti je vyměním, až budu mít čas. Nakonec zbývají legendy, ty si naštěstí v ORAS můžeš pochytat sám všechny. Díky bohu, že člověk na shiny charm nepotřebuje eventy.
[61] Vložil DK dne 13.07.2015 v 22:40:15, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[59] Sewer161: eventy není potřeba. Obyčejní moni + legendy chytitelné ve hrách stačí na shiny charm. Já mám v XY jenom 713 pochytaných druhů a shiny charm jsem dostal. (Bohužel jsem to zjistil až po Mew, Celebi a Jirachi, že jsem je vlastně ani nepotřeboval -__- )
Takové ty nejvzácnější běžně nezískatelné legendy (chybí nám v češtině i v angličtině (pořád ještě?) terminologie - v japonštině 幻のポケモン maboroši no pokemon - přízrační pokémoni) jako Mew, Celebi apod., se do toho nepočítají.
[64] Vložil Buizel dne 14.07.2015 v 21:21:48, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[60] DK: Dnes jsem si udělal čas na svůj Pokédex. V Alpha Sapphire vypadá můj seznam chycených Pokémonů nyní takto:
Hoenn Pokédex - chycení: 001.Treecko, 002.Grovyle, 003.Sceptile, 010.Poochyena, 011.Mightyena, 012.Zigzagoon, 013.Linoone, 014.Wurmple, 015.Silcoon, 017.Cascoon, 018.Dustox, 019.Lotad, 020.Lombre, 025.Taillow, 027.Wingull, 028.Pelipper, 029.Ralts, 046.Whismur, 047.Loudred, 049.Makuhita, 050.Hariyama, 053.Magikarp, 056.Marill, 057.Azumarill, 058.Geodude, 059.Graveler, 063.Skitty, 066.Golbat, 068.Tentacool, 070.Sableye, 073.Lairon, 075.Machop, 079.Medicham, 080.Electrike, 082.Plusle, 084.Magnemite, 089.Volbeat, 091.Oddish, 092.Gloom, 095.Doduo, 100.Gulpin, 104.Wailmer, 106.Numel, 110.Torkoal, 117.Sandshrew, 119.Spinda, 121.Trapinch, 124.Cacnea, 126.Swablu, 129.Seviper, 130.Lunatone, 134.Corpish, 147.Castform, 150.Kecleon, 153.Duskull, 156.Tropius, 159.Absol, 162.Pichu, 163.Pikachu, 165.Psyduck, 167.Wynaut, 168.Wobbuffet, 170.Xatu, 171.Girafarig, 173.Donphan, 182.Spheal, 183.Sealeo, 185.Clamperl, 188.Relicanth, 190.Chinchou, 191.Lanturn, 192.Luvdisc, 205.Latias, 206.Latios, 207.Kyogre.
National Pokédex - chycení: 017.Pidgeotto, 020.Raticate, 025.Pikachu, 027.Sandshrew, 042.Golbat, 043.Oddish, 044.Gloom, 049.Venomoth, 054.Psyduck, 066.Machop, 072.Tentacool, 074.Geodude, 075.Graveler, 081.Magnemite, 084.Doduo, 129.Magikarp, 155.Cyndaquil, 171.Lanturn, 172.Pichu, 175.Togepi, 178.Xatu, 183.Marill, 184.Azumarill, 191.Sunkern, 198.Murkrow, 203.Girafarig, 205.Forretress, 232.Donphan, 252.Treecko, 261.Poochyena, 262.Mightyena, 263.Zigzagoon, 264.Linoone, 268.Cascoon, 269.Dustox, 270.Lotad, 271.Lombre, 276.Taillow, 279.Pelipper, 293.Whismur, 294.Loudred, 296.Makuhita, 297.Hariyama, 300.Skitty, 302.Sableye, 305.Lairon, 308.Medicham, 309.Electrike, 311.Plusle, 313.Volbeat, 316.Gulpin, 320.Wailmer. 322.Numel, 324.Torkoal, 327.Spinda, 328.Trapinch, 331.Cacnea, 333.Swablu, 336.Seviper, 337.Lunatone, 341.Corphish, 351.Castform, 352.Kecleon, 355.Duskull, 357.Tropius, 359.Absol, 360.Wynaut, 363.Spheal, 364.Sealeo, 366.Clamperl, 380.Latias, 381.Latios, 382.Kyogre, 402.Kricketune, 427.Buneary, 497.Serperior, 500.Emboar, 503.Samurott, 523.Zebstrika, 531.Audino, 627.Rufflet, 638.Cobalion.
Problém je, že nemám ani zhlédnutýho Bulbasaura, je tam otazník. Kde se dá najít, nebo kdy se mi otevře v Pokédexu, co musím pro to udělat? Zpráva byla změněna dne 15.07.2015 v 15:35:48
[65] Vložil DK dne 14.07.2015 v 22:05:27, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[64] Buizel: Startovní pokémoni se dají sehnat přímo ve hře od Prof.Birche po ukončení příběhu a Epizody Delta, pokud se nepletu. Ale ne všichni, podobně jako na začátku hry si musíš vybrat jednoho pokémona z trojice. Jednodušší asi bude, když ti každého nabreeduju a vyměníme přes wifi. Pak si je můžeš postupně všechny vytrénovat a nechat vyvinout. Ty jsi svého Treecka nenechal vyvinout? Pokud ne udělej to, ať získáš pokédex záznam pro Grovyla a Sceptila. To samé s tím Cyndaquilem, pokud už jsi ho mezitím nedal pryč :) Ostatních 16 ti klidně vybreeduju, ale nebude to hned. Připrav si 16 monů, které už nepotřebuješ - na výměnu. Mezitím můžeš pokračovat v pokédexu. Je to holt běh na dlouhou trať. Vidím tam plno monů, které si v ORAS můžeš chytit ale ještě je nemáš. Pokud jsi je aspoň viděl (obrázek místo otazníku), můžeš použít pokédex přímo ve hře, který ti napoví, kde toho pokémona najít. Pro otazníky to chce použít pokédexy na webu (Bulbapedia nebo serebii, pokud umíš anglicky). Ty, které už jsi chytil, trénuj a nechávej vyvinout, ať získáš další "chycený" záznam v pokédexu. nebo pokud jsi chytil vyvinutého pokémona a potřebuješ jeho základní formu, breeduj. např. ten pidgeotto, nechej ho vyvinout na Pidgeota, pak ho breeduj, aby se ti vylíhnul Pidgey a máš všechny tři. Tímto způsobem postupně vyplníš co nejvíce hluchých míst ve svém dexu. Tam kde by to trvalo moc dlouho (Hydreigon: lv64 -__- ) nebo ti chybí vývojový předmět, pomůžu :)
[66] Vložil Buizel dne 14.07.2015 v 22:14:40, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Treecka nechám vyvinout, ale proč Cyndaquila? Nebo v čem je to dobré i Cyndaquila? Jdu na toho Treecka, to bude hned.
[67] Vložilo Terrion dne 14.07.2015 v 22:17:54, OdpovědětIP hash: b5da0050ea5ad98c
[66] Buizel: Potřebuješ VŠECHNY pokemony. To znamená i Cyndaquilovy i Treeckovy vývoje. Prostě když se podíváš do National Pokedexu a u pokemona uvidíš popis, tak už ho nepotřebuješ. Ti ostatní ti chybí a tudíž je potřebuješ
[68] Vložil DK dne 14.07.2015 v 22:26:37, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[66] Buizel: Pokud nemáš zatím záznam v pokédexu pro Quilavu a Typhlosion, nejjednoduší je nechat svého Cyndaquila vyvinout a tím je získáš automaticky :) Pokédex bere Cyndaquila a jeho vývojové stupně jako samostatné druhy pokémonů. Takže pokud máš sice Cyndaquila ale ne Quilavu, pokédex nebude nikdy dokončen. To platí pro všechny mony. Pokud ti chybí Pidgeot, ale máš Pidgiotto, trénovat a nechat vyvinout :)
[69] Vložil DK dne 14.07.2015 v 22:34:58, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Na to svém screenshotu máš počet chycených pokémonů 79. Potřebuješ to vytáhnout na nějakých 700. Nechci tě strašit, ale to jsem myslel tím během na dlouhou trať :) Proto není v lidských silách vyřešit všechno tradingem. Co nejvíce záznamů v pokédexu si musíš zařídit svépomocí. Já ti pak pomůžu s těmi, co se shánějí těžko, např. ti připravím ty startovní pokémony ;)
[70] Vložil Buizel dne 14.07.2015 v 22:59:59, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[68] DK: Dobře, chytil jsem už 8 dalších Pokémonů a mám už svého Treecka vyvinutého na Sceptile. Pokračuji dál. Zpráva byla změněna dne 15.07.2015 v 15:36:06
[71] Vložil DK dne 15.07.2015 v 07:07:39, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[70] Buizel: OK, pokračuj dál a získávej co nejvíce záznamů. Ty startovní mony kromě Treecka/Cyndaquila už mám skoro všechny. Jestli budeš mít čas dneska večer, tak ti je vyměním.
[72] Vložil Buizel dne 15.07.2015 v 10:06:53, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[71] DK: Dobře, čas bych dnes měl mít.
[73] Vložil Raikou dne 15.07.2015 v 11:25:54, OdpovědětIP hash: 4744b8bf6568d6b1
Řeší se tu celkem Pokédexácký plnění, proto se přidám. Rozhodl jsem se, že zkusím získat Shiny Charm (Nikdy jsem Pokédex ve hře neplnil [na počet, vždycky jsem vyčapal všechny Pokémony v lokaci a tím to haslo, pokud nějaký Poké měl např. nízkou šanci na appear a nehupsnul na mě, měl smůlu]). Začal jsem tím, že jsem se rozhodl že ho zkusím plnit postupně, po generacích. Vypsal jsem si tedy první generaci tímto stylem (všechny chybějící Pokémony, s informací jak je vyvinout, pokud lze) (XXX není nic úchylného, je to jen to, že nevím jak ho získat, to si pak najdu): 1 Bulbasaur - Trade 2 Ivysaur E1 L16 3 Venusaur E2 L32 37 Vulpix XXX 38 Ninetales - Fire Stone 37 Bez systému to asi moc dobře nejde, proto jsem tomu ten čas obětoval. Nyní tedy budu dohledávat Pokémony s křížky, čapat je a poté je (pracně) vyvíjet. Otázka : Kde (Pomocí EXP. share - budu mít k dispozici lvl100 Metagross) nejlépe levelupovat Pokémony? (v X) Postupně takhle zkusím projet veškeré generace a dostat se ke všem Poké, kteří potřebují vytradovat (Musím je od někoho získat, nikoliv evoluci výměnou, ta je pro mě zatím OK). Zatím jsem (v Nationalu) u čísel 433 seen / 306 obtained. Mám k dispozici hry (X), AS a Black 2 - ze všech her si to můžu relativně bezproblému přehodit do X (PokéBank a PokéTransport), nějaký ty Poké hází taky DreamRadar. (Bohužel nemám DSko, to má tuším dva sloty a díky němu bych si mohl přehodit [Sice o něco pracnějc, ale furt mohl] i z HeartGold a Diamond :/ ) Měli byste pro mě nějaké rady, jak bych mohl pokračovat (vím, že to bez znalosti konkrétních Poké příliš nejde, ale aspoň něco obecného)? Díky!
[74] Vložil DK dne 15.07.2015 v 12:09:14, OdpovědětIP hash: ea1030053fe03caf
[73] Raikou: Na leveling v XY je nejlepší restaurace Le Wow v Lumiose city - triple battles. V ORAS je to ještě lepší, doporučuju si sehnat Secret shore secret bases. Tam je možné získávat až 20 levelů po jediném zápasu (je to naprosto legální způsob, akorát to zase chce nějakou tu přípravu). Obě metody můžu popsat podrobně pokud chcete, do jednoho příspěvku to ale dávat nechci, bylo by to na dlouho... možná založit nové téma "Pomoc s pokédexem a EXP" nebo něco takového?
[75] Vložil DK dne 15.07.2015 v 12:23:37, OdpovědětIP hash: ea1030053fe03caf
Zapomněl jsem na ten leveling zmínit zákl. pravidla typu: - pořídit si Lucky egg (pokud možno vice než jedno) - vždy používat EXP O-power level 3 Lucky egg zvyšuje zisk EXP o 50% pro toho pokémona, který ho zrovna má na sobě. EXP O-power lv3 dělá to same pro všechny vaše mony, ale yase je to časově omezeno na nějaké tři minuty. Kombinace těchto dvou pak zajistí 2x rychlejší zisk EXP a levelů, ať už trénujete kdekoli.
Můžeš tady pro mě prosím vysvětlit to s Secret shore? A jak udělám exp o-power lvl 3 ? Díky :-)
[77] Vložil DK dne 15.07.2015 v 13:55:14, OdpovědětIP hash: ea1030053fe03caf
No jak říkám, ten Secret shore je na dlouho, navíc potřebuju najít nejdřív obrázek, ze ktrého je třeba skenovat QR... dám to sem později až to najdu. Nebo jestli to někdo mezitím sežene na netu dejte sem link prosím :)
EXP power získat stejným způsobem jako ostatní o-powers. Od Mr. Bondinga v XY (lze na něj narazit v hotelích po Kalosu) a v ORASu v Mauville city poké centru. Stojí tam u mapy vždycky člověk, je třeba si s ním vždy promluvit po získání nového odznaku a on vám dá nový o-power. Už si nepamatuju v jakém pořadí je člověk získá... prostě zkoušejte tak dlouho až dostanete tu EXP. Bude nejdřív na lv 1: 15x použít lv 1 na lidi v PSS = dostáváte lv 2 30x použít lv 2 na lidi v PSS = dostáváte lv 3
[78] Vložil Buizel dne 15.07.2015 v 15:40:22, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Mám tu problém, někteří Pokémoni nejdou v místě vůbec chytit, zkoušel jsem cokoli trávu i vodu a jeskyni. Třeba je to Snorunt, Bagon, Seadra, Rhyhorn, Pinsir, Corsola. Pak tu jsou Pokémoni, co nejsou na mapě vůbec.
[79] Vložil Raikou dne 15.07.2015 v 16:05:12, OdpovědětIP hash: 4744b8bf6568d6b1
[78] Buizel: Někteří Pokémoni jsou prostě version-exclusive, to znamená, že je nejde prostě v té jedné verzi chytit, lze je najít jen v té druhé (X vs Y, OR vs AS, HeartGold vs SoulSilver - snad chápeš co myslím tou druhou verzí, vždy je to ta druhá hlavní hra v té stejné generaci). A někteří v té generaci prostě nejdou chytit vůbec. Budeš muset potradovat (ty version-exclusive [seženeš je třeba na Bulbapedii] doporučuju poměňovat s nějakým kamarádem, třeba se dohodněte, že si je každej nachytáte a pak prostě jen vyměníte - měl by jich bejt v obou verzích stejný počet) [77] DK: Já nic nenajdu, já jsem na internetu s rychlostí ani ne 20 kB/s (Jsem na dovolené v Egyptu). O O-Powers jsem trošinku slyšel, ale moc s nimi zkušenosti nemám. Až budu v ČR (Sobota odpoledne, už se nemůžu dočkat ^^), pořádně se na to podívám. Tady mi to sotva načte Bulbapedii. Já si snad nevyzvedl ani jeden OPwr :D Takže to bude docela klikačka (všechny je získat) - v B2 si pamatuju jak jsem odklikával asi 20 medailí od takovýho týpka v Pokécentru (Kdo hrál, určitě zná :-)) [75] DK: Lucky Egg!!! No jasně, já jsem takovej koksák, až to není hezký. Díky za radu! Restauraci LeWow ani nemusíš popisovat, do tý já pravidelně chodím (Ale jen na Doubly, od teď chodím i na Kriply - jasně že jo, vždyť je tam jeden Poké navíc, to mě taky mohlo napadnout). (Mimochodem, je super, že tam člověk získá tunu $ :D) Na tu druhou potvůrku se podívám až budu v ČR. Díky!
[80] Vložil DK dne 15.07.2015 v 17:13:20, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[78] Buizel: Jak říká Raikou. Pokud bude problém sehnat, dej vědět, myslím že mám všechny, které jsi zmínil. Jinak "startéři" jsou připraveni :) Přidej si prosím můj FC 3411 2497 2573 na kterém křížím (ne ten co mám v profilu, na tom battlím). A já si přidám tvůj první FC pokud neřekneš jinak. Až se sejdeme online, můžeme tradovat. Jen si připrav dopředu 16 monů, které můžeš postrádat.
[79] Raikou: Ano používej triply. Jeden mon navíc + je tam v některé bitce i Audino (dává hodně EXP). Navíc jsou lv 64+, takže další a další EXP. To samozřejmě nezapomeň zkombinovat s lucky eggs a EXP o-power! Levely pak skáčou mnohem rychleji. A protože všechny bitky během jídla se berou jako jedna událost, jeden exp power vydrží na celý pobyt v restauraci :)
Ano peníze jsou pěkný bonus. Použití Prize money o-power lv3 + amulet coin na jednom z tvých monů + pay day útok od meowth/persian + Happy Hour útok od Smeargla.......... můj avatar v Y má 9 995 849 poké dollarů.
[81] Vložil Buizel dne 15.07.2015 v 19:11:16, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[80] DK. Dobře - můžeme jít na to, můj friend code je: 0662-5006-6451. 16 Pokémonů již mám v boxu 6 + 6 jich mám u sebe - verze Alpha Sapphire. Zpráva byla změněna dne 15.07.2015 v 19:11:56
[82] Vložil DK dne 15.07.2015 v 19:24:33, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[81] Buizel: OK přidáno. Můžem začít hned jak budeš online. [76] Sewer161: [79] Raikou: Na ten Secret Shore jsem založil nové téma... jak jsem čekal, stala se z toho slohovka, tak abychom neodběhli příliš offtopic od shiny charmu...
[83] Vložil Buizel dne 15.07.2015 v 19:28:49, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[82] DK: Jsem v Pokéstředisku a on-line již jsem. Mrkni se, díky.
[84] Vložil DK dne 15.07.2015 v 19:33:49, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[83] Buizel: v poké středisku být nemusíš, můžeme tradovat odkukoli z PSS. Ale pořád tě nemám v přátelích. Přidal sis můj FC 3411 2497 2573 ? pokud se nepřidáme do friend listu vzájemně, nebude to fungovat...
[85] Vložil Buizel dne 15.07.2015 v 19:54:43, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Mám tě v seznamu ve friend listu - musel jsem tě přidat, tak to chvilku trvalo. OK
[86] Vložil Buizel dne 15.07.2015 v 20:57:46, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Mockrát děkuji, budu na ně moc hodný. Vše se povedlo. -_^
[87] Vložil Buizel dne 16.07.2015 v 13:41:39, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Dneska to vypadá s mým tréningem nových Pokémonů zatím takhle:
Frogadier lv. 20, Wartortle lv. 20, Charmeleon lv. 25, Pignite lv. 20, Ivysaur lv. 23, Braixen lv. 27.
Postupně i přibývají chycení Pokémoni, na kterých zvyšuji levely těchto Pokémonů. Zpráva byla změněna dne 16.07.2015 v 13:42:26
[88] Vložil DK dne 16.07.2015 v 13:51:17, OdpovědětIP hash: ea1030053fe03caf
[87] Buizel: Super, jen tak dál. Krok po kroku přidávej záznamy v pokédexu. To co nepůjde sehnat ve tvé vlastní hře, získáš tradingem a jednoho dne bude na tom dexu svítit číslo 700+ :)
[89] Vložil Buizel dne 16.07.2015 v 19:20:58, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[88] DK: Ještě se chci prosím na něco konkrétněji zeptat - jak je to pro doplnění Pokédexu s Legendama? Kdybych náhodou potřeboval: Lugii, Ho-oha, Jirachiho, Arceuse, Manaphyho a podobně. Které legendy se dají užít v Pokédexu AS a jak na to jít? Předem děkuji za odpověď.
[90] Vložil DK dne 16.07.2015 v 20:03:24, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[89] Buizel: Naštěstí, legendy chytitelné v ORAS ti stačí. Pokémoni typu Mew, Arceus atd., kteří jdou získat pouze přes event nemají vliv na shiny charm. Mám hodně z nich, tak ti je můžu půjčit, abys získal pokédex záznam a pak mi je vrátíš. Anebo jestli chceš, klidně si je můžeš pochytat ve své AS verzi. Když budeš kroužit nad Hoennem na svém Latios/Latias, uvidíš různě po světě takové červené body, na kterých tě Latia(o)s může vysadit. Říká se jim Mirage spots. Ukážou se pouze pokud splníš určitou podmínku:
Jižně od Route 134 - Reshiram (OR) nebo Zekrom (AS). Musíš mít v partě pokémona s lv100
Severní část Mt. Chimney - Kuyrem. Musíš mít v partě Reshirama a Zekroma (oba).
Route 126 jižně od Sootopolis city - Uxie (20:00 - 20:59), Azelf (21:00 - 3:59 ráno), Mesprit (4:00 - 19:59) EDIT: musíš mít v partě pokémona s maximum happiness.
Jižně od Route 131 - Cobalion (středa, pátek, neděle), Terrakion (úterý, sobota), Virizion (pondělí, čtvrtek). Musíš mít v partě tři pokémony s namaxovanými EV.
Jižně od Petalburg Woods: Raikou (nultá až dvacátá minuta každou hodinu) Entei (dvacátá až čtyřicátá minuta každou hodinu) Suicune (čtyřicátá až nultá minuta každou hodinu) EDIT: musíš mít v partě Lugiu nebo Ho-Oh.
Nad Dewford town - Palkia (OR) nebo Dialga (AS). Musíš mít v partě Uxie, Mesprita a Azelfa (všechny tři). Na tom samém místě - Giratina. Musíš mít v partě Dialgu a Palkiu (oba). Nad Fortree city - Tornadus (OR) nebo Thundurus (AS). Je třeba mít v partě Castforma.
Na tom samém místě - Landorus. Musíš mít v partě Tornaduse a Thunduruse (oba).
Pak se dá ještě náhodně chytit Cresselia. Zpráva byla změněna dne 28.07.2015 v 17:24:28
[91] Vložil DK dne 16.07.2015 v 20:09:14, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
U Raikou/Entei/Suicune jsem zapomněl dodat, že musíš mít v partě Lugiu nebo Ho-Oh.
[92] Vložil DK dne 16.07.2015 v 20:17:10, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
A u Azelfa/Uxie/Mesprita jsem zapomněl dodat - mít v partě pokémona s maximum hapiness. -__-'' mohu prosím dostat práva na editaci svých příspěvků? Díky...
[93] Vložil Buizel dne 16.07.2015 v 21:00:37, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Aha, mám zatím chycenýho Cobaliona legendu. Tak se podívám dnes na Viriziona.
[94] Vložil DK dne 16.07.2015 v 21:07:31, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[93] Buizel: Počet legend, které můžeš získat denně není nijak omezen, takže jich zkus klidně víc, pokud splňuješ podmínky a máš čas. Důležitá věc: NIKDY manuálně neupravuj nastavení datumu/času na svém 3DS, aby sis urychlil setkání s tou či onou legendou. Ve hře se tím všechny Mirage spots zablokují na 24 hodin.
[95] Vložil Buizel dne 16.07.2015 v 21:39:14, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
OK, plně s tebou souhlasím, nikdy jsem ani o takové věci neuvažoval, byla by to velká hloupost si tu šanci zkazit změnou času na 3DSku. Určitě, dneska mám do 23:45 čas, jdu na legendy. :) Mimo tohovtématu o legendách už mám dalšího - Marshtompa již na levelu 20 (po jedné evoluci), postupně to jde. Pokédex se mi pořád zvyšuje a nakonec pak budu zvyšovat na poslední levely všechny Poké. Zatím skvělá práce.
Na práva jsem se ti poptal teď, bohužel já tyto práva nemám, takže to nemohu udělat.
Marshtomp již vytrénovaný na levelu 20.
Zpráva byla změněna dne 16.07.2015 v 21:40:52
[96] Vložil DK dne 16.07.2015 v 21:46:40, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Díky :) jestli jdeš chytat ty legendy, hoď se online. Budu na tebe spamovat Capture o-power, ať se zvýší tvoje šance na chycení.
[97] Vložil Buizel dne 16.07.2015 v 21:54:57, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[98] Vložil Buizel dne 16.07.2015 v 22:12:22, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Chytil jsem Viriziona, super. Ale ještě mi chybí Pokémon na levelu 100, abych mohl chytit: Jižně od Route 134 - Zekrom (AS). Musíš mít v partě pokémona s lv100. ? Co s tím? Prosím, připoj se na chat tady, dík, jdu se zapnout na pjz chat. ;)
CHATOVACÍ MÍSTNOST ZDE
[99] Vložil Buizel dne 18.07.2015 v 08:58:12, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Včera se mi povedlo na potřetí chytit Azelfa na levelu 50.
[100] Vložil DK dne 18.07.2015 v 09:03:24, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[99] Buizel: Tak dneska ještě Mesprit a večer Uxie a zase jsi o krok blíže k shiny charmu :)
[101] Vložil Buizel dne 18.07.2015 v 16:26:43, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Před chvílí se mi povedlo na poněkolikáté dnes chytit konečně Kyurema na levelu 50.
Největší problém pak bude je všechny vytrénovat třeba na level 100.
Zpráva byla změněna dne 18.07.2015 v 16:28:06
[102] Vložil DK dne 18.07.2015 v 16:38:26, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Secret shore... *hvízdání* Naštěstí co se záznamu v pokédexu týče, většina monů se vyvíjí před levelem 50 takže zase tak obtížné to nebude. Akorát to strašně trvá.
[103] Vložil Buizel dne 18.07.2015 v 17:17:57, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Před chvílí se mi povedlo na poprvé chytit Mesprit na levelu 50.
Zbývá už jen chytit Uxii a trojice je celá.
[104] Vložil Buizel dne 18.07.2015 v 20:44:48, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Konečně mnou poslední v obyčejném Pokéballu je již chycená Uxie na levelu 50. Skvělá práce.
Hotový - trojice je celá a mám to komplet.
[105] Vložil DK dne 05.08.2015 v 11:52:45, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Dnes ráno se mi z vajíčka vylíhl shiny Deerling (zimní forma). Byla použita Masuda method a shiny charm. Bohužel nemá hidden abilitu, jak jsem doufal. Ale i tak to potěší.
[106] Vložil ajvín dne 05.08.2015 v 17:45:27, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
[105] DK: Pokud neměl Hidden abilitu rodič, nemůže ji mít ani potomek. Nebo se pletu?
[107] Vložil DK dne 05.08.2015 v 18:21:32, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[106] ajvín: Právě, že rodič ji měl. Pracně jsem musel získat HA Deerlinga od člověka, co ho dostal v 5. generaci, abych si ho mohl vykřížit v 6. generaci. Bohužel má obyčejnou abilitu, ale nevadí, i tak shiny potěší :) A nepleteš se, "matka" musí mít HA, (anebo otec pokud křížíš s Dittem) jinak se abilita nepřenese na potomky.
ajajaj, moje nejtěžší zkušenost shiny pokemonama v oras je jen jedna jediná a přitom nejsmutnější zkušenost v pokemonech, díky mýmu skyllu ve vypočítanosti se mi podařilo zabít shiny cobaliona. :((((((( true story
[109] Vložil Raikou dne 06.08.2015 v 07:50:13, OdpovědětIP hash: 54206f71bd538dcf
[108] Anthony Swaglord: To naštve. Zpráva byla změněna dne 06.08.2015 v 07:50:27
Co je proboha "skyll ve vypočítanosti"?
[111] Vložil Raikou dne 06.08.2015 v 12:34:57, OdpovědětIP hash: 54206f71bd538dcf
[110] Sewer161: Autor tím zřejmě myslel že špatně odhadl, jak na Cobaliona bude působit útok - očekával menší sílu. SkIll ve vypočítanosti - schopnost odhadnout sílu útoku
[112] Vložil DK dne 06.08.2015 v 21:00:33, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
Získán shiny Sawk, opět Masudou. 145 vajíček.
[113] Vložil ajvín dne 07.08.2015 v 07:22:03, OdpovědětIP hash: 1c0c980591271e8d
[112] DK: To je super, tos ani moc dlouho nečekal.
[114] Vložil DK dne 07.08.2015 v 09:02:15, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[113] ajvín: Děkuju! [104] Buizel: [73] Raikou: Jak pokračuje vaše výprava za Shiny charmem přátelé??
Já se zeptap co jsou shiny pokémoni
[116] Vložil DK dne 08.08.2015 v 23:09:31, OdpovědětIP hash: e0700ddc5fefc583
[115] DragonSkyle: Jsou to pokémoni, kteří jsou zbarveni jinak, než je pro jejich druh normální. Např. černý Charizard (normálně je oranžový) nebo červený Gyarados (normálně modrý). Jsou strašně vzácní.
[118] Vložil ajvín dne 08.08.2015 v 23:33:45, OdpovědětIP hash: b07bdbcea1930d41
[117] DragonSkyle: Ty nemáš na klávesnici otazník? Víš vůbec, k čemu se používá?
[119] Vložil DK dne 08.08.2015 v 23:38:29, OdpovědětIP hash: e0700ddc5fefc583
[117] DragonSkyle: Doporučuju kliknout na Zobrazit vše a začít číst odshora až dolů celé toto téma. Hodně lidí se tu vyjádřilo k různým způsobům a metodám, pomocí kterých si shiny pokémona můžeš opatřit.
[120] Vložil Buizel dne 09.08.2015 v 18:51:41, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[114] DK: Stručně pro tebe: Sceptile, Latias a Kyogre mám již na levelu 100, povedlo se mi chytit Landoruse na levelu 50 a mám vyvinuté Pokémony: Braviary, . Přetáhl jsem si na Pokéčundru ze své verze X do AS Zoroarka, Gothorita, Litwicka, Cryogonala, Stunfiska, Druddigona, Braviaryho, Dwebble - vyvinul se mi na Crustle v AS, Gurdurr - vyvinul se mi na Conkeldurra v AS, Lillipup se mi vyvinul na poslední stádium Stoutlanda a Purrloin se mi vyvinul na Lieparda.
Momentálně mám Pokédex:
Já chytil zelenýho Golbate normálně volně v přírodě myslím, že v jeskyni hned na začátku.
[122] Vložil DK dne 10.08.2015 v 07:54:01, OdpovědětIP hash: 1595fa58be59dddb
[121] Joren Black: Bez shiny charmu? Tak to jsi měl štěstí, gratuluji (a tiše závidím :)
[123] Vložil Buizel dne 19.12.2015 v 21:00:13, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[114] DK: Moje výprava za Shinny Charmem je již v cíli, je to vidět na obrázku, jenže tím to nekončí, chci všechny své Pokémony legitimní a originální vyexpit všechny na level 100 legendy i obyč., takže mě čeká ještě opravdu hodně práce, která bude stát za to, ohledně legend pro doplnění mi chybí 9 pro Pokédex a +/- 16 dalších. Od DK potřebuji zpátky svého Zekroma, budu jej potřebovat, i kdybych ti měl najít nového, potřebuji toho se svým OT. Fyzicky v boxích mám zatím: Oficiálně ze hry - 380 Latias (Mega Latias) LV100, 381 Latios (Mega Latios) LV100, 382 Kyogre LV100, 386 Deoxys LV100, 384 Rayquaza (Mega Rayquaza) LV100, 480 Uxie LV100, 481 Mesprit LV100, 482 Azelf LV100, 483 Dialga LV100, 487 Giratina LV100, 488 Cresselia LV100, 489 Phione LV100, 638 Cobalion LV89, 639 Terrakion LV64, 640 Virizion LV50, 641 Tornadus LV100, 642 Thundurus LV100, 644 Zekrom (byl LV50) (DK potřebuji vrátit), 645 Landorus LV100, 646 Kyurem LV100.
Oficiálně z eventů: 490 Manaphy LV100, 719 Diancie (Mega Diancie) LV100, 720 Hoopa LV100.
Sháním hlavně oficiální cestou legendy pro doplnění mého Pokédexu: 385 Jirachi, 491 Darkrai, 492 Shaymin, 493 Arceus, 494 Victini, 647 Keldeo, 648 Meloetta, 649 Genesect, 721 Volcanion a pak další, které nejsou tady v seznamu. Moje trpělivá práce s nasbíranými Pokémony se nakonec osvědčila, je vidět na obou Pokédexů zlatá korunka.
Můj Pokédex k dnešnímu stavu je:
[125] Vložil DK dne 20.12.2015 v 07:47:32, OdpovědětIP hash: 9b0a07006e1ec8a4
[123] Buizel: Gratuluji, hodně štěstí se shiníky. Proč potřebuješ Zekroma se svým OT? Pokud ho chceš dostat na level 100 tak spíš potřebuješ "cizího" :) Podívám se ti, jestli ho ještě mám, ale opravdu si nemyslím, že by měl nějakou zvláštní funkci - kromě pocitu, že sis ho chytil sám.
Breathe Fire Everyday |
[126] Vložil Gimic dne 20.12.2015 v 10:58:45, OdpovědětIP hash: 142bab73c218f53a
[123] Buizel: dobre ty Buizele! Nevidím ve výčtu Celebiho, máš? Mohl bych ti ho půjčit na data do pokedexu :-) přes jaký event jsi získal Hoopu?
[127] Vložil Buizel dne 20.12.2015 v 14:16:48, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[126] Gimic: Děkuji, ale Celebiho již mám dokonce 2x jiného a Hoopu (americkou verzi) mám ofic. je to event co teď vyšel přes Wifi a jednu japonskou verzi, ta se vydávala k japonskému 15 pokéfilmu, který teď v Japonsku běží jako novinka v kinech, tady šlo spíš o náhodu jej sehnat. Mě hlavně jde o to mít Pokédex plmý s 721 Pokémony a nejlépe mít z každého Pokémona min. 1x. v Boxu. Upravím seznam níže, ať se ví. Posílám ti fotku svého originálního Celebiho:
Originální event WIN2011: Zpráva byla změněna dne 20.12.2015 v 16:19:40
[128] Vložil Buizel dne 20.12.2015 v 15:03:42, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
Fyzicky v boxích mi přibylo několik dalších vzácných Pokémonů: Oficiálně z eventů již mám dál: 151 Mew LV75, 251 Celebi LV100, 490 Manaphy LV100, 491 Darkrai LV50, 647 Keldeo LV50, 648 Meloetta LV50, 649 Genesect LV100, 719 Diancie (Mega Diancie) LV100, 720 Hoopa LV100 japonská i americká verze.
Chybí mi oficiální Poké-legendy pro doplnění Pokédexu: 385 Jirachi, 492 Shaymin, 493 Arceus, 494 Victini, 721 Volcanion a pak další pro doplnění boxu - jsou to: 144 Articuno, 145 Zapdos, 146 Moltres, 150 Mewtwo, 243 Raikou, 244 Entei, 245 Suicune, 249 Lugia, 250 Ho-oh, 383 Groudon, 643 Reshiram.
Vždy provedu tady občas malou úpravu, ať se ví, ale při delším intervalu, ať toho tu není nepřehledně a nevhodně moc. Kdo chce, ať se mě klidně zeptá na cokoliv, budu se snažit odpovědět, pokuď budu dostupný. :) Hlavně potřebuji doplnit všechny Pokémony.
Moje trenérské ID:
Dnešní stav Pokédexu v mojí Alpha Sapphire hře je takový: Zpráva byla změněna dne 20.12.2015 v 16:56:52
[129] Vložil Buizel dne 20.12.2015 v 15:05:28, OdpovědětIP hash: abe30cecf9936ff9
[125] DK: Dnes večer, nebo jiný den než pondělí, ok? Budu se snažit být online na 3DSku. Díky. -_^
Přidat příspěvek
|
|